U potrazi sam za povoljnim 3G/4G WiFi routerom jer namjeravam otkazati ADSL u TComu zbog smješno niske razine downloada od 0,5 MBit (s torrenta, sa Steama, itd.) i maksimalne brzine ikada izmjerene 2,74 MBit, čak ni kada sam imao uključeno 10 MBit turbo opciju brzina je bila 1MBit za torrent ili Steam recimo i prijeći na Tele2 pokućni internet. Ovo mi nije prvi 3G/4G mobilni internet, TComovim sam bio zadovoljan brzinom ali je ograničenje prometa na tada 20 GB mjesečno bilo previše neisplativo jer mjesečno trošim u prosjeku 300-tinjak GB i više. Koristio sam stick za SIM karticu, no sada imam potrebu za routerom jer imam 4 uređaja u kućanstvu koji će ga koristiti više manje svaki dan, cijeli dan. Trebam preporuku za nešto relativno povoljno, malo koliko sam tražio vidio sam svašta od 200 pa do 2000 kn. Po specifikacijama za moje potrebe, što je uglavnom You tube, surfanje internetom, popriličan download s torrenta ili igranje multiplayera preko Steama ovaj mi se činio OK. Ako netko ima nešto pametnije za reći i preporučiti, pretvorio sam se u oko, nemam previše iskustva s mrežnom opremom i biti ću zahvalan na svakom dobrom konstruktivnom prijedlogu. Neka cijena do koje bi išao je 400, maksimalno 500 kn za router. Pokrivenost u mojem mjestu bi prema Tele 2 stranici biti 4G LTE bez problema. Ne znam jedino gdje bi mogao pogledati lokacije odašiljača.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore