Baotian najcesci kvarovi

poruka: 135
|
čitano: 137.091
|
moderatori: XXX-Man, pirat, vincimus, DrNasty
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Baotian najcesci kvarovi

imas pod gasom onaj ko serafic, tamo se postela.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Re: Baotian najcesci kvarovi
domibug2 kaže...

pozz, imam problem s baotianom, radi se o bt-49qt-9... dobio sam ga nakon što je 3 godine stajao u garaži.Kupili smo novi akumulator, spojili cijevi...Skuter pali ako mu špricom ulijemo gorivo direkt u karburator, a ovak samo vergla.Da li možda neće upalit zbog goriva(stajalo u njemu 3 godine, stim da je sada ulijano i malo friškog)?

i skut ima kit 80cc

Provjeri jeli vakum crijevo čitavo, ono ti je spojeno na onu veliku cijev na izlazu iz karburator (crveno na slici). Možeš i sam napraviti vakum, stavi cjevčicu u usta i vuci. Ako još uvijek nema goriva, provjeri filter goriva, nalazi se na sredini cjevčice što ide od pumpice goriva do karburatora.

domibug2 kaže...

Zna neko kak se naštela ler gas?Kad ga upalim gasi se čim pustim gas.

Na karburatoru, blizu mjesta gdje se stavlja gas sajla (plavo na slici) imaš šaraf, zavrćeš za više gasa, odvrćeš za manje.

Insanity? Let's try.. | HTC 8X :)
15 godina
mar123 kaže...

evo danas sam ocistio anlaser i vratio ga nazad i sad je poceo verglat. no upalit nece, u cemu je problem? moze li bit do svjecice?

i ne radi mi prednje svjetlo, imam dva svjetla, jedno je kao neko donje i ono glavno, e to glavno ne radi, provjerio sam zarulju, ona je ispravna, do ceg moze bit?

Ako nisi riješio do sada... Probaj paliti malo, onda skini svjećicu, ako je suha ne dobiva gorivo. Ako nije suha, probaj zaverglati dok je svjećica vani ali je spoji na struju i vidi baca li iskre.

Kabal, elektronika... Svašta, odustao sam od popravljanja elektronike, to je toliko spetljano da bolje ne dirati. Osim ako ti je baš neophodno.

16 godina
Baotian najcesci kvarovi

ma sad se jos vise shebalo. idem dok sam palio, stisnem gumb zapaljenje i odjednom se sve ugasi, ko da je pregorio, i vise nema kontakta, ko da je mrtav(ili je?).

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Svjetla, žmigavci?

16 godina
Baotian najcesci kvarovi

evo sto se tocno dogodilo. motor je imo kontakt, znaci sve svjetli, svejtla i sve, i ja verglam, jednom, dvaput, triput, ne pali. krenem zaverglat cetvrti put i samo odjednom ko da je pregorio, kao kad zarulja pregori, onako skljoc i sve se ugasi. i sad nista, okrecem kljuc ali nula bodov, ko da je gotov.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Hm.. Ne znam.. Možda si ispraznio akumulator, ali opet nebi tako naglo prestao raditi, samo bi verglao sve sporije i sporije.. Vjerojatno je do elektronike, u to se baš ne kužim..

16 godina
Baotian najcesci kvarovi

bio je spojen na ispravljac.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Baotian najcesci kvarovi

Direkt, bez akumulatora?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Baotian najcesci kvarovi

Trebao bi biti osigurač kod akumulatora, ako se dobro sjećam.

Pogledajte si na onom forumu za skutere, tamo vam ekipa sve zna o skuterima.

Pročešljajte stare teme malo i budete našli odgovor za sve.

Lt.Lowenbrau prozvan cheaterom preko 9000 puta

0 0 hvala 0
16 godina
kratos091 kaže...

Direkt, bez akumulatora?

pa spojio sam kablove na ono di se inace spaja akumulator.

15 godina
Diablo86 kaže...

Trebao bi biti osigurač kod akumulatora, ako se dobro sjećam.

Pogledajte si na onom forumu za skutere, tamo vam ekipa sve zna o skuterima.

Pročešljajte stare teme malo i budete našli odgovor za sve.

Da, ima neki osigurač u podu kod akumulatora, mislim da je na crvenoj, plus žici.

mar123 kaže...
kratos091 kaže...

Direkt, bez akumulatora?

pa spojio sam kablove na ono di se inace spaja akumulator.

Mislim da ne možeš tako paliti, preslaba je struja. Ne puni se bzvz akumulator više sati.

Imaš kick starter(kurblu)? Trebao bi, probaj ga tako upaliti, ako neće provjeri svjećicu kako sam ti napisao prije par postova. Da vidiš radi li uopće skuter, da ne kupuješ akumulator bzvz. 

16 godina
Baotian najcesci kvarovi

ma upalio sam ja njega vec tako, prvo nije verglo, onda sam izvadio anlaser, ocistio ga, vratio ga i poceo je verglat, onda sam uzeo spricu, unutra gorivo i ubrizgo ga tamo di ide svjecica(ona je bila suha ko barut dok sam verglo prije) i zastopo sam cjev od filtera za zrak i tako je upalio, ja ga pustio da radi malo, pa ga ugasio i upalio par puta i otiso spavat. dodem ujutro i opet samo vergla nece upalit, opet idem ja ubrizgat gorivo spricom kad ono upali nekad na 2-3 sekunde i ugasi se. i tako ja idem zaverglat kad eto nesto skljocne i sve se ugasi, ko da sam izvadio kljuc, i nakon toga nula bodova, nema vise struje ni nicega u njemu. prvo sam mislio oso ispravljac(iako taj ispravljac moze talit zeljezo kolko je jak) i isprobam ga i on radi uredno. jednostavno ko da je nesto pregorilo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
daniel.hajdinjak666 kaže...

Je moja bivsa. Novi klip, karike i brušenje na prvu specijalu. Dal je to napravila i kolko je kostalo, ne znam, jer vise nismo skupa.

mislim da je ovo jedan od najjacih postova koje sam vidio...

onaj koji jesam
12 godina
neaktivan

Jel moguće da zbog loše usisne prirubnice gubi kompresiju ili vakum(slika 1)?

Kuda vodi ova cijev(cijelo vrijeme je visila dole)?(slika 2)

slika 1 slika 1
slika 2 slika 2
16 godina
Baotian najcesci kvarovi

ma to tako mora bit, i kod mene je tako.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Baotian najcesci kvarovi

jel to filter goriva?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...

ma upalio sam ja njega vec tako, prvo nije verglo, onda sam izvadio anlaser, ocistio ga, vratio ga i poceo je verglat, onda sam uzeo spricu, unutra gorivo i ubrizgo ga tamo di ide svjecica(ona je bila suha ko barut dok sam verglo prije) i zastopo sam cjev od filtera za zrak i tako je upalio, ja ga pustio da radi malo, pa ga ugasio i upalio par puta i otiso spavat. dodem ujutro i opet samo vergla nece upalit, opet idem ja ubrizgat gorivo spricom kad ono upali nekad na 2-3 sekunde i ugasi se. i tako ja idem zaverglat kad eto nesto skljocne i sve se ugasi, ko da sam izvadio kljuc, i nakon toga nula bodova, nema vise struje ni nicega u njemu. prvo sam mislio oso ispravljac(iako taj ispravljac moze talit zeljezo kolko je jak) i isprobam ga i on radi uredno. jednostavno ko da je nesto pregorilo.

Pa provjeri onda osigurač, nalazi se u podu, pokraj akumulatora, onutar ove bijele plastike.

domibug2 kaže...

Jel moguće da zbog loše usisne prirubnice gubi kompresiju ili vakum(slika 1)?

Kuda vodi ova cijev(cijelo vrijeme je visila dole)?(slika 2)

Pa moguće je, čak i ako ima goriva a gubi kompresiju nema šanse da upali..

To je samo odušak..

domibug2 kaže...

jel to filter goriva?

Da, skini i očisti, isperi benzinom.

16 godina
Baotian najcesci kvarovi

kako da provjerim osigurac?

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
Baotian najcesci kvarovi

baca mi gorivo na filter zraka...zbog čega bi to moglo biti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Baotian najcesci kvarovi

Ima mi brat baotian rocky 125 ccm i motor ne pali, vergla ali ne baca iskru. Kupljena druga bobina, ali nije u njoj problem već u instalacijama. Da skratim žice su katastrofa kvalitete, tanke su i pretvore se u prah unutar izolacije. Kad stisne kočnicu pale se žmigavci, svjetla ne rade, struje ima i gdje ne bi trebalo biti (na žicama od mase) usljed čega je vjerovatno izgorio CDI.

Nadam se da kod autora teme nije ovakav problem i želim mu svu sreću u popravljanju {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
mar123 kaže...

kako da provjerim osigurac?

Pa mislim da se vidi ako je žica unutra pregorila...

domibug2 kaže...

baca mi gorivo na filter zraka...zbog čega bi to moglo biti?

Možda se nešto začepilo u karburatoru pa ne može u motor smjesa, pa ide gdje može... Probaj paliti malo pa odvrni svjećicu i vidi jeli suha, ako je onda je do karburatora, treba ga očistiti.

16 godina
neaktivan
Baotian najcesci kvarovi

Ako je skuter stajao 3g u garaži. 

Ima više rješenja, a to je čišćenje, više posla.

3g  u garaži gorivo je nekoć bio benzin ako se to dugo odstoji , benzin se ishlapi ali je ostala ljepljiva tekučina poput uljna ljepila osjeti se miris ko lak za boju.

On se zaštopa kod filter goriva kojim se nalazi na rezervoaru i frgazer. 

Treba rastavit rezerovar , izvaditi filter te očistiti cijelog i stavit natrag na mjesto. 

Drugo frgazer isto treba temeljito očistiti i naravno natrag na mjesto i uliti benzina. 

Treće ako je akumulator isprazio a i nema šanse da se napuni ponovno jer se u čeliji istrune od nepunjenja. Jedino nabaviti nov akumulator i ugraditi ju.

Slično znam ja,jer sam imao takav slučaj a kod mene je riječ emzeja (MZ sporstki) kojih nije radio punih 5g. Ove godine sve sređeno i upalio i radi nakon ove metode čišćenja. Toliko od mene imate moj pozdrav.

Nenad
Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 18:07 (Nello).
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

hvala na opširnom odgovoru...akumulator je promijenjen

13 godina
neaktivan
Baotian najcesci kvarovi

Moguće da ti je negdi žica dira masu provjeri kontakte, ako ti nije osigurač otišao... Inače najčešće na baotijanu jumperi su loše kvalitete pa ne rade ono što su namjenjeni i većina njih ima problema sa elektronikom...

Ne vezano za te probleme moj susjed se jednom spustao s baotijanom niz nasu ulicu i na dnu nizbrdice su mu se iskrivile vilice ..vozio je mozda 20...Ali zato nove vilice 200 kn.....

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Baotian najcesci kvarovi

ništa...i dalje ne radi ler, odvruo sam šeraf do kraja i neće i zavrnuo i neće

EDIT:skužili smo zakaj ne radi, treba usisnu prirubnicu promjenit, povlači previše zraka

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.5.2013 22:11 (domibug2).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Baotian najcesci kvarovi

eto provjerio ja taj osigurac sto je netko tu reko i nista, opet nema kontakta.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Onda ne znam, odvezi ga kod nekog mehaničara. Možda je otišao CDI. Čak i ako imaš od nekog posuditi ne bih riskirao, da ne bi i taj drugi spalio ako nešto drugo nije u redu.

12 godina
neaktivan
Baotian najcesci kvarovi

Skuter je popravljen, ali ima jako sporo ubrzanje od 0-15km/h ide dost brzo a do 30 mu treba dugo.Pretpostavlja li netko u čemu je problem?

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Kako si ga popravio?

To sa ubrzanjem je, predpostavljam, do variomata.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice