Ovako, odmah da kažem trenutno ništa ne kupujem jer nemam financijskih sredstava, ali bi uskoro trebalo nešto uskočiti pa da se informiram unaprijed. Zanima me na što obratiti pažnju. Intenzivno koristim photoshop i treba mi čim bolji prikaz boja i detalja. Sigurno neću davati neku astronomsku cijenu. Postoje li razlike u vrstama ekrana, koji su proizvođači najbolji? Stvarno sam neinformiran o tome, pa molim nekog znalca da mi malo objasni na što da obratim pažnju. Unaprijed hvala
Što gledati kod kupnje monitora
- poruka: 9
- |
- čitano: 9.523
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Dakle, odredis cifru i kao kod svih stvari u zivotu, trazis najbolju kvalitetu za tu cijenu.
Trenutno su popularni e-IPS monitori od LG-a, Della i Viewsonica, 22"... potrazi malo, ima jedan odlican LG za oko 1700 kn, 22", eIPS, podesiv po visini...
Ne preporuca se TN matrica kad je IPS vec takodjer jeftin... mislim da je TN sad vec pri kraju "zivota"... Osobno imam HP ZR24W, 24" IPS koji se nadje vec za 2900 kn sto je smjesna cijena s obzirom na tek prije godinu dana...
Samsung gradi upravo novu OLED tvornicu - e to ce biti kvaliteta... zalosno je sto je danas vecina LCDa slabije kvalitete od nekadasnjih CRT-a...
Evo sam malo gledam usporedbe, definitivno ću na IPS ići kad budem kupovao. Zasad mi je jako zapeo dell U2410 ali je puno preskup Ali ima vremena, kozna koliko će cijena pasti dok budem kupovao
Evo sam malo gledam usporedbe, definitivno ću na IPS ići kad budem kupovao. Zasad mi je jako zapeo dell U2410 ali je puno preskup Ali ima vremena, kozna koliko će cijena pasti dok budem kupovao
Sumnjam da će tom Dellu tako skoro cijena pasti... pratio sam ga dugo vremena i uvijek se cijena vrti oko 4k kn.
Kao alternativu možda jednako kvalitetnu, imaš 24" Philipsa, model 240PW9ES, koji je 1000 kn jeftiniji od Della U2410 a piše se po netu da ima potpuno istu matricu kao Dell. Mane su mu samo VGA i DVI ulazi i možda siva boja kućišta.
Evo da oživim temu.. Hitno mi je..
Ako mi netko može napraviti listu što treba gledati kod kupnje monitora..
I dali je kabal koji spaja monitor i grafičku isti?
Evo da oživim temu.. Hitno mi je..
Ako mi netko može napraviti listu što treba gledati kod kupnje monitora..
I dali je kabal koji spaja monitor i grafičku isti?
Obrati pažnju da posjeduje DVI sučelje jer ono sve više predstavlja današnji standard (uz starije D-Sub/VGA sučelje).
Razlikuje se VGA, DVI te HDMI sučelje (kablovi), ali imaš i brojne pretvarače/adaptere/konvertere iz jednog sučelja u drugo.
Eo uzeo Samsung SyncMaster B2230... Zadovoljan sam, za 900kn mi se čini predobro(3godine garancije), slika odlična(nije bila neka no onda sam promjenio postavke i sad je odlična)
Eo uzeo Samsung SyncMaster B2230... Zadovoljan sam, za 900kn mi se čini predobro(3godine garancije), slika odlična(nije bila neka no onda sam promjenio postavke i sad je odlična)
Samsung nema 3 godine garancije nego samo 2, s obzirom na cijenu od 900 kn i nešto sitno pretpostavljam da si uzel ovaj model monitora B2230N koji ima samo D-SUB ili stari VGA prikljucak jel za razliku od B2230H modela koji uz VGA ima i DVI prikljucak ali vidi vraga košta 1140kn.
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-215-samsung-b2230n-1920x1080-300cdm2-700001-5ms-black/43959
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-215-samsung-b2230h-1920x1080-300cdm2-70-0001-5ms-black/41141
Ak je tak nisi baš dobro kupil uopče, mogel si puno bolje proc i sa vecom garancijom za istu lovu ne znaci ak piše Samsung da je to bolje jer nije zapravo u dosta slučajeva no kaj sad nikom ništa več je kupljeno.
http://www.protis.hr/products/details/monitor-lcd-led-22-aoc-e2243fw-1920x1080-250cdm2-50-000-0001-5ms-black/40256
Nažalost vidim da ti niko nije rekel, da izbjegavaš monitore koji imaju samo stari D-SUB ili VGA prikljucak znaci da ih ne kupuješ jer je to zastarjeli prikljucak a ja nisam videl temu na vrjeme kaj se može fučkaj ga sad.
Ak monitor danas nema barem DVI prikljucak, a poželjno i HDMI to nije dobra kupnja i takav monitor se ne kupuje to sigurno kad imaš na raspolaganju za istu cijenu monitore koji to imaju.