Stari CRT kao drugi monitor

poruka: 12
|
čitano: 5.111
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav.

Ovako, imam stari CRT monitor koji bih htio iskoristiti kao drugi monitor na novom kompu, uz postojeći LCD. Problem je u tome što monitor ima samo kabel sa VGA izlazom, a grafulja na kompu nema VGA ulaz, već samo DVI.

Raspitao sam se u obližnjoj trgovini pa mi je čovjek rekao da postoji samo adapter za obrnutu situaciju, dakle DVI izlaz, VGA ulaz. Što mi nema smisla zašto ne bi postojalo i obrnuto...

Zanima me postoji li način da ga nekako spojim? Ili da čekam odvoz krupnog otpada? :D

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Stari CRT kao drugi monitor

pa kako da taj konektor pretvara "slabiji" signal u jači? nemože...obrnuto ide znači...kad grafa ima 2 DVIa,staviš konektor za vga i to je to,tako i ja imam

14 godina

Znači što da točno tražim kad kupujem? jer očito ne koristim dobru terminologiju... Još bolje, ako netko može linkat točan artikl s ADM-a :D

0 0 hvala 0
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ista situacija je bila kod mene.

Tražiš DVI>VGA adapter. Izgleda upravo ovako. Ja ga nisan uspija nać u nijednoj trgovini, pa san iša na njuškalo...tamo ih ima za 30ak kuna. Važno je jedino naglasit da DVI mora bit muški, dok je VGA ženski kraj adaptera.

EDIT: evo iz ADM

Do what you want cause a pirate is free.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.3.2011 15:53 (sirka666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

1 0 hvala 0
14 godina

E puno vam hvala, trčim u ADM :D

0 0 hvala 0
17 godina

35kn :D koji kaos,ja ako ih neam 5 kom :D uz svaku grafu se dobije

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
smola3005 kaže...

Da, to je to.

www.damagehigh.co.cc // Don't fix what ain't broken!
14 godina

E ja sam noob kakvog nema. Otvorio kutiju od grafičke i adapter me čeka ^^

Spojio, sve radi. Samo me jedna stvar zanima. Kad na glavnom monitoru imam otvorenu full screen igru, kad se prebacim na drugi i nešto kliknem, igra se minimizira na prvom. Jel se to može kako izbjeć?

0 0 hvala 0
17 godina

nope

16 godina
odjavljen
smola3005 kaže...

Pozdrav.

Ovako, imam stari CRT monitor koji bih htio iskoristiti kao drugi monitor na novom kompu, uz postojeći LCD. Problem je u tome što monitor ima samo kabel sa VGA izlazom, a grafulja na kompu nema VGA ulaz, već samo DVI.

Raspitao sam se u obližnjoj trgovini pa mi je čovjek rekao da postoji samo adapter za obrnutu situaciju, dakle DVI izlaz, VGA ulaz. Što mi nema smisla zašto ne bi postojalo i obrnuto...

Zanima me postoji li način da ga nekako spojim? Ili da čekam odvoz krupnog otpada? :D

Dobro je on tebi rekao, ali si ti krivo pitao. Ako signal izlazi iz grafičke i ulazi u monitor, kako monitor može imati izlaz, a grafička ulaz?

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice