Ne kazem nista opcenito protiv OLED-a, dapace definitivno je sveukupno gledajuci trenutno najbolja tehnologija, imam OLED TV vec godinama a i monitor ce pasti uskoro... ali zato sto je moj use case na kompu 80% gaming 10% videi 10% surfanje i sl. I dalje stoji cinjenica da je za kolegin use-case tj za tekst i linije u AutoCADu valjda najlosiji koji mogu zamislit za OLED - a nema nikakve prednosti u odnosu na konvencionalne monitore za tu namjenu. Dakle placas duplo ili vise da bi imao probleme i glavobolje s fringingom na textu i vjerojatni burn in, uz nikakav benefit. Pa eto neka kolega bar ima objektivne informacije i donese sam odluku.
Trebao bi se osobno uvjeriti kako izgleda tekst na 4K QD-OLED na 27" ili 32" ekranu.Potpuno se slažem sa kolegom Wiz3m4nom da je OLED pogotovo QD 3gen.daleko najbolji izbor za jedan All round monitor.
Evo fotografije sa usporedbom prikaza teksta na 27"4K IPS , 32" 4K QD-OLED i 34"QD-OLED 2K ekranu.
Ali kolega je pricao o 42'' monitoru di je ppi otprilike kao na 1440p 27'' monitoru (dapace, malo manji, 105 ppi vs 108), a na toj kombinaciji je vrlo primjetan fringing teksta. Naravno ovisi opet o osobnom dojmu, udaljenosti sjedenja itd. ali na toj velicini i rezoluciji lako moguce da bude vrlo primjetno...
Tekst je za mene necitljiv na Oledu 27" 1440p pa mozes misliti kako to izgleda na manjem ppi O nepodrzanom HDR/SDR modu u windowsima tj totalnoj nekompatibilnosti da se ne prica!
Neznam jesu ljudi čoravi ili zaista neznaju kako izgleda bijela, plava i zuta