Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.534
|
čitano: 5.616.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti

8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Ovako nekako dakle:

1680*1050 = 22" = gtx 1050

1920*1080 = 24" = gtx 1060 3GB

2560*1080 = 29" = gtx 1060 6GB

2560*1440 = 27" = gtx 1070

3840*2160 = 43" = gtx 1080

eventualno "ti" modeli za najnovije gejmz...

http://www.bug.hr/forum/topic/ostale-hardverske-teme/cpu-z-lista/252793.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 0:48 (Gorstak79).
Moj PC  
0 5 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Zna netko koliki je input lag na LG 24MP59G (24", IPS, 75Hz, FreeSync)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Dell s2716dg dosao sa mrtvim pikselom u kutu. Kupljen u alzi. Jel itko mijenjao kod njih monitor (unutar 14 dana za povrat robe)
Volio bih da nema mrtvog piksela (naravno) pa sam im pisao ako mogu zamijeniti sa istim modelom koji nema.
Ako me odbiju onda ga necu ni vracat jer je to opet lutrija kakvog cu dobit, moze bit i gori.

Ima tko kakav savjet?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.9.2017 22:15 (LeskiRM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

mijenjaj istog trena, cak i da je monitor savrsen ga po zakonu mos vratiti ako je kupljen na daljinu...a ja u to ne bih gledao narednih par godina, mozda i vise...

Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina
Da i kaj ak trazim drugi i posalju mi isti taj jer "tehnicki" s tim monitorom je sve ok iako svi imamo oci i vidimo mrtvi piksel
11 godina

Nadoplati razliku za Acera ili Asusa,oboje su bolji od tog Della po pitanju ghostinga...ili si spreman na taj trn u oku svaki dan kad upališ monitor.

https://i.redd.it/e18f8931ul5y.gif
8 godina
protjeran
LeskiRM kaže...
Da i kaj ak trazim drugi i posalju mi isti taj jer "tehnicki" s tim monitorom je sve ok iako svi imamo oci i vidimo mrtvi piksel

Onda ga vrati ponovo i reci da zelis solde nazad, da ces kupiti negdi drugdi...

12 godina
Daj link za oba.
Budem onda mijenjao, ako vec imam na to pravo, steta da ne iskoristim
8 godina
protjeran
Koji monitor kupiti

Usput, netko me na PM pitao za teve na kojem bi igrao pucacine, 4k...ovo sam iskopao:

https://www.nabava.net/search.php?q=ultra+5ms+43%22

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ja sam mijenjao prošli četvrtak monitor. Točnije, u čet je došao čovjek iz GLS-a, pokupio monitor, dao mi papir kao potvrdu, nakon čega sam kontaktirao Alzu i rekao im da je monitor na putu. U subotu je monitor bio kod njih i odgovorili su mi da je trenutno kod tehničara, te da će mi se javiti kad budu imali više informacija. Ne bi trebalo biti nikakvih problema radi onog pravila šta imaju "No matter what" , tako da ti je moj savjet da ga vratiš nazada i kraj priče. Moraš samo paziti da ga upakiraš kako je i došao (inače snimaj unboxing, dobro dođe u takvim slučajevima, mene je spasilo jer kolko god zvuči jednostavno upakirat nazad monitor - e baš i nije tako xD), staviš unutra kopiju računa i napišeš na njega: "REFUND" i to je to. Apsolutno ništa ne trebaš više pisati po kutiji. Ubiti, evo ti njihovog službenog odgovora oko reklamacije i slanja:

"Please make sure, that you re-pack the monitor (with all accessories) securely, to prevent any damage during the transit. I would also like to ask you, to put copy of the receipt into the box, and please write a "Refund" on it. The technicians will then process it according to your wish. The driver will bring shipping label, with our address for the collection, so there is no need for you to put anything on the box. Once the collection is done, we will wait for the monitor to reach our stock and our claims technicians will then update you about the refund."

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
12 godina
Hvala sickness
Zatrazio sam povrat. Sad ce mi javiti koji dan ce doc gls.
Zamijenu mi nece odradit jer tehnicki s monitorom je sve ok. Pa moram uzet povrat i narucit drugi model jer ako narucim isti postoji sansa da mi stigne isti ovaj...

Uzet cu https://m.alzashop.com/27-acer-predator-xb271huabmiprz-d4575928.htm
14 godina

Ma ništa. Meni je rečeno ga GLS radi od 08-18h i kad sam ih pitao da li mogu doći poslje 16h rekli su mi da radije ostavim adresu od posla pa sam dao adresu od starinog posla, tako da si pazi i na tu stvar (ako te nema doma). A to da ćeš dobiti potpuno isti monitor je ravno dobitku na lottu. Ako baš hoćeš naručiti isti taj model, onda ti predlažem da poslikaš SN monitora pa ga usporediš s novim. Baš sam im danas poslo mail dal ima kakvih novih informacija pa su mi rekli da je monitor stigao jučer i da će kroz par dana biti sve poznato, nadam se i riješeno. Nznm kak sam ja njega shvatio da je došlo u subotu al dobro, moj bed. Lijep odabir, nema šta :) Ja ću sebi uzet ovoga: https://www.alzashop.com/32-benq-pd3200q-d4616236.htm

Prelazim na VA i ne treba mi 4k jer ću samo morat bzvze ulupat novce u hardware za kojeg radije kupim pošten 4k TV i mir :)

Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari
8 godina
neaktivan
ibme74 kaže...

Nebi ja radi 100-200kn razlike kupovao u Extreme Digital, bjezi od te trgovine. Monitor je ok.

Ma nisam ni mislio tamo uzeti, samo pitam kakav je monitor ;)

12 godina
Uzeo sam onaj acer i pise ordered on request, sad kaj im to znaci tj koliko se to ceka ne znam jer je za onog della pisalo in stock pa sam cekao 3 dana da ga posalju. Ovog saljem u petak nazad, nema vremena cekat povrat.
8 godina
neaktivan
Pozu
Mene isto zanima dali taj monitor ili ovaj aoc 24" g2460vq6
Koliko sam skuzio lg ima ips a aoc tn matricu
12 godina

Zaobidji TN

16 godina
Koji monitor kupiti

Pozdrav ekipa, imam jedno brzinsko pitanje, brat gleda uzeti monitor, 24", primarno za igre i filmove do 1400 kn.
Ima nVidiju GTX 960.

Gledao sam tu vaše savjete i iskopao dva modela:
https://www.nabava.net/search.php?q=AOC%20i2476Vwm

https://www.protis.hr/products/details/monitor-238-led-benq-gw2406z-fhd-ips-5ms-250cdm2-10001-dsub-dp-hdmi-crni/118872?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Nisam siguran koji je od ta dva bolji i kvalitetniji.
Što vi kažete, ili ima li neki treći za kojeg smatrate da je još bolji?

Give a man a fish; you have fed him for today. Teach a man how to fish; and you have fed him for a lifetime
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bemti, izgubio sam se u ovim monitorima lol. Krenuo sam s cifrom od 1200kn pa zavrsio na 2200, pa na 3300 i sad sam na 4500.

Htio bih 1440p al nemrem nac 60hz s g-syncom, a nisam siguran dal ima smisla uzet 144hz uz 1070 na toj rezi?

Jel postoji 1440p 60hz monitor s g-syncom? Po mogucnosti 27" :D.
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
markoal kaže...

Pozdrav ekipa, imam jedno brzinsko pitanje, brat gleda uzeti monitor, 24", primarno za igre i filmove do 1400 kn.
Ima nVidiju GTX 960.

Gledao sam tu vaše savjete i iskopao dva modela:
https://www.nabava.net/search.php?q=AOC%20i2476Vwm

https://www.protis.hr/products/details/monitor-238-led-benq-gw2406z-fhd-ips-5ms-250cdm2-10001-dsub-dp-hdmi-crni/118872?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Nisam siguran koji je od ta dva bolji i kvalitetniji.
Što vi kažete, ili ima li neki treći za kojeg smatrate da je još bolji?

Uzmi ili taj BENQ ili ovaj AOC klik

12 godina
Sale_ds kaže...
Bemti, izgubio sam se u ovim monitorima lol. Krenuo sam s cifrom od 1200kn pa zavrsio na 2200, pa na 3300 i sad sam na 4500.

Htio bih 1440p al nemrem nac 60hz s g-syncom, a nisam siguran dal ima smisla uzet 144hz uz 1070 na toj rezi?

Ja mislim da nema, ima samo 144Hz

17 godina
Sale_ds kaže...

Ako vec ides na 1440p monitor sa 60hz, pa ne treba ti jos i g-sync na njemu. Prvo, nema smisla, mozes jednostavno lockati frame rate u igrama na 60 fps (ukljuciti v-sync), a drugo, placa bi premium g-sync modula bezveze.
Ako ti je gaming primarna namjena, ja bi ti preporucio 144hz, ali ako trazis 60hz, eo npr ovaj BenQ

12 godina
Pogledaj dell 2716dg i acer kojeg sam zadnjeg linkao (i za kojeg mijenjam docicni dell er ima mrtvi pixel) u alzi su oba imedu 4000-4500
11 godina

Ispravak doli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.9.2017 23:29 (Grancigula).
11 godina
Gorstak79 kaže...

da sam na tvom mistu, ja bi gleda vako nesto: AOC-G2460FQ

Gleda sam recenzije i ljudi su imali problema, da im ne podržava 144 Hz.

Može neki drugi prijedlog do cca 2500 kn.

14 godina
neaktivan
A znam da bi u kombinaciji s g-syncom trebalo ic na 144hz al sam u dilemi kolko cu zapravo to iskoristit sa 1070 jer evo recimo igram pubg pa mi zna past i ispod 60 fpsa pa mi se dogada screen tear i to po tri crte znaju bit. Na trenutnom 60hz monitoru, jel. Pa zato i pitam dal ima g-sync na 60hz. Sve sto sam nasao 60hz + g-sync je 4k, a to nema bas smisla s ovom karticom, a i ne palim se na vece reze. 1440p bi uzeo cisto zato kaj monitor traje pa da odmah rijesim i rezoluciju, a ne da za koju godinu kupujem opet.

A kakva je shema samo 144hz bez adaptive synca, jel vise hz umanjuje tear imalo?

Uglavnom, srz mog problema je..
Kolko zapravo smisla ima 1440p + 144hz s mojom karticom (ako necu bit blizu tih 144fps'a) naspram 1080p na 144hz koje cu sigurno iskoristit? Da li 1440p vrijedi zrtve fpsa?

E da, i ima li smisla 2560x1600 za gejmanje?
------ Battlelog ~ UrbanFsk ------
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Sale_ds kaže...
A znam da bi u kombinaciji s g-syncom trebalo ic na 144hz al sam u dilemi kolko cu zapravo to iskoristit sa 1070 jer evo recimo igram pubg pa mi zna past i ispod 60 fpsa pa mi se dogada screen tear i to po tri crte znaju bit. Na trenutnom 60hz monitoru, jel. Pa zato i pitam dal ima g-sync na 60hz. Sve sto sam nasao 60hz + g-sync je 4k, a to nema bas smisla s ovom karticom, a i ne palim se na vece reze. 1440p bi uzeo cisto zato kaj monitor traje pa da odmah rijesim i rezoluciju, a ne da za koju godinu kupujem opet.

A kakva je shema samo 144hz bez adaptive synca, jel vise hz umanjuje tear imalo?

Uglavnom, srz mog problema je..
Kolko zapravo smisla ima 1440p + 144hz s mojom karticom (ako necu bit blizu tih 144fps'a) naspram 1080p na 144hz koje cu sigurno iskoristit? Da li 1440p vrijedi zrtve fpsa?

E da, i ima li smisla 2560x1600 za gejmanje?

Sve ima smisla, nemoj biti tako skeptičan. 27" sa 2k rezom, 144hz ili više i G-sync-om je po meni jako dobro i igrivo sa GTX 1070 jer i sam imam pa sam se uvjerio u to. Ali takav monitor podosta košta, mislim da su i preskupi, često dolaze s nekim greškama, ali ugođaj igranja i rada u desktop-u je odlično. Kaj se tiče da GTX 1070 nemre uhvatiti 144hz, to ovisi kaj se igra ili radi. Međutim uz gsync kad se i desi drop recimo 45fps to je puno manje stresno nego li bez gynca + nema gore boldanog teksta. Znači, opcija G-sync je odlična ali jako skupa, jedino kaj se može birati uz G-sync je vrsta panela IPS ili TN. 

13 godina
neaktivan
Preporuka za gaming monitor do 2500 do 3000 kn..da je ugodan oku, 27-28" freesync da ima a moze i do 144hz svejedno, 2k ili 4k, ne bih full hd...
Nes ovako sam vidio pa da li valja to pazarit? Dosta vremena provedem uz tenkove :) pa ocu nesto vau :))), nije velika cifra al eto, znam za onu koliko para toliko mjuze...
Ako netko ima prijedlog hvala,
P S. najbolji ste! Nemojte njubu zamjerit

Ovo mi zapelo za oko, jel cemu to:
Samsung U28E570D 28" UHD LED monitor ili da idem na nesto tipa 2560x1440 rezolucije

0 0 hvala 0
13 godina
Ahilova_peta kaže...
Preporuka za gaming monitor do 2500 do 3000 kn..da je ugodan oku, 27-28" freesync da ima a moze i do 144hz svejedno, 2k ili 4k, ne bih full hd...
Nes ovako sam vidio pa da li valja to pazarit? Dosta vremena provedem uz tenkove :) pa ocu nesto vau :))), nije velika cifra al eto, znam za onu koliko para toliko mjuze...
Ako netko ima prijedlog hvala,
P S. najbolji ste! Nemojte njubu zamjerit

Ovo mi zapelo za oko, jel cemu to:
Samsung U28E570D 28" UHD LED monitor ili da idem na nesto tipa 2560x1440 rezolucije

https://www.hgshop.hr/proizvod/monitor-aoc-u2879vf-28-3840x2160-4k-gaming-1ms-vga-dvi-hdmi-dp/211345 jedino ovako nešto.

https://www.hgshop.hr/proizvod/samsung-ultra-hd-monitor-lu28e590ds-en/215592

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.9.2017 14:03 (mislioc).
15 godina
Pozdrav!
Vec sam napisao da sam kupio LG 29um69G monitor. Trenutno je prikopcan s HDMI kablom i slozio sam na 60 Hz da radi. U postavkama W7 kada stavim na 75 Hz monitor javlja da nije preporuceno 75 i da stavim/vratim na 60 Hz. Jel to to HDMI kabla, tjst dali samo s onim Dispaly portom mogu dobiti 75 Hz?
Dali je mozda do integrirane gpu (koristim od intela G4400 integriranu)?

Takoder, kakve su razlike 60 vs 75 HZ ukoliko ne igram igrice? Koristim racunalo samo za filmove, office i surfanje.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice