Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.589
|
čitano: 5.706.797
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Koji monitor kupiti
Trebam 4k monitor 24-28inca dell ili samsung po nekoj razumnoj cijeni. Hitno mi je stari monitor mi je krepao nakon 5 godina. Ak su samsung i dell preskupi preporucite nesto drugo. Hvala vam

0 0 hvala 0
11 godina
Re: Koji monitor kupiti

Malo preciziraj zahtjev. Prvenstveno koji je budzet i jesi li voljan kupovati vani laptop di bi pretpostavljam itekako ustedio ako zelis neku jacu matricu od TN.  Ako bi namjena bila iskljucivo gaming mozda ti ne smeta neki kvalitetniji TN? Preciziraj..

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 16:43 (The_Fichek).
12 godina
Koji monitor kupiti
Nije samo gaming koristit ce se za sve od gaminga do surfanja netom. A za cijenu neznam ni sam bacite mi par linkova pa cu vidjet kakvo je stanje

0 0 hvala 0
11 godina

Sa takvim zahtjevom mislim da te niko nece ozbiljno shvatit, al ok.

Ostaje nejasno bi li imao ista protiv TN matrice, tj. koliko su ti bitni kutevi gledanja koje dobis sa IPS/PLS/AMVA kao i nest jace boje, a kod AMVA dobis i jaci kontrast i bez fenomena IPS glowa. TN smanjuje cijenu i vise je namijenjen za cisto gejmanje, s time da ima jos uvijek svakakvih smeća od tih matrica i u skupljem rangu, stoga ti ja nemogu nist preporucit jer se ne kuzim tolko dobro.

Gaming podrazumijeva i surfanje naravno. Vise je bilo pitanje u smislu bi li se bavio i obradom slika i sl. jer tu su bitni neki sRGB i RGB postoci itd.

Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 18:30 (The_Fichek).
12 godina
Koji monitor kupiti
Pitam zato jer se ne kuzim previse i pola toga sto si ti gore naveo neznam sto znaci. Zelim sa bude kvalitetno i da mogu igrat nekih 5godina. Kutevi gledanja mi nisu sad bitni sjest cu pred monitor i igrat necu ga iz wca gledat. Iako neznam sto pola toga znaci znam da je IPS display dobar po pisanju ma forumima a i imam ga na svojem iphoneu i mogu rec da se jako ljepo vidi na njemu. Zelim da mi se sve ljepo vidi od igranja do surfanja webom. Do sad sam koristio samsung 22inca full hd i nije bio los. Nesto mi je frend govorio da ima neki dobar dell monitor koji je 4k i svi ga hvale a ja neznam koji je to model tocno Edit necu se baviti obradom slike 👍
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.12.2014 19:01 (omomomomoomm).

0 0 hvala 0
11 godina

Okej, malo si sad i pojasnio, samo budzet napisi koji ti je max, a kolko bi bez problema bio spreman potrosit jer 4K je skup sport.

Neznam znas li, za igranje na 4K takodjer moras imat beštije od komponenti, najvaznije od svega moras imat super jaku graficku, a za smooth player 2 super jake graficke.

12 godina
Koji monitor kupiti
Komp nije problem imam dosta dobar stroj a graficku cu kupit isti dan ko i monitor za nekih 3500kn ta ce vrtjet sve kak treba a ostale komponente mislim da nece trebat mjenjat. Nemam neki budzet ja sam racunao sa za 2000kn mogu dobit 4k monitor a ak ce bit skuplji nema veze dodat cu jos para ak treba

0 0 hvala 0
14 godina
Koji monitor kupiti
samsung LU28D590DS/EN najjeftiniji 4k monitor, cijena 3500 kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Kakve su ovirne cijene 4k monitora i na koliko inca bi trebao ciljati?
11 godina
zuper kaže...

Ali TN matrica, treba to malo napomenut..

Vani se definitivno nadje nesto bolje za te novce, a za to nam treba netko ko prati 4K monitore vani..

@Morphine

Gledaj na display war stranici razlike izmedju incha i probaj si to docarati u stvarnom svijetu, tj. guglaj ak neznas. Okvirno si odredi koju bi dijagonalu htio pa malo trazi cijene pa ces vidjet koja je razlika izmedju 24" / 27" i vise incha i kako se to odrazava na cijenu.

15 godina
neaktivan

Hvala na odgovoru i preporuci.

Ali naletio sam na ovog della pa me zanima da li je bolji od tog samsunga?

Mislim, veliki plus mi je što je dostupan odmah u Varaždinu u linksu :D

12 godina
itomic009 kaže...

Pa pretpostavljam da je kao i manji model od 24 incha što sam čitao recenziju i dobio je dobre kritike. Jedino što je ovaj 27 incha na 1080p pa imaš "razvodnjene" pixele. Druga jedina mana kompletno te serije monitora je smeće od stalka. Tako bar kažu iskustva ljudi. To je glavni razlog što ja nisam uzeo takav 24 incha monitor.

Nikakvi razvodnjeni pixeli samo kvalitetna slika, ne trazi dlaku u jajetu kad je nema. 

17 godina
Valentin17 kaže...

Hm Bestbuy vrlo teško fučkaj ga,Izlanuo se s obzirom da je to osjetno očerupani Samsung uostalom ipak je to njihov stil.Ko prvo eto nema DVI utora, kojeg inače ima neki jeftini monitor za 800kn.Na kraju Samsung klasika jel, dakle nema VESA nosač hebiga četri šrafa su nebulozno skupa. Tu je u praksi i vanjsko napajanje, a to isto ide pod minus kaj drugo.

Eto ovaj dole LG na kojem su osjetno manje škrtarili, pa su na njega ipak nekak na jedvite jade nagurali i taj grozno skup DVI utor, a gle čuda tu je i VESA nosač.Belji se

http://www.protis.hr/products/details/lg-24mp55vqp-24-wide-led-monitor/88776

Na kraju ipak je bolje da 1250kn bacimo na 27 monitor, koji eto baš i nema neke mane pa kaj bude bit če jel.Smijeh

http://www.alzashop.com/27-benq-gw2760-d503190.htm

http://www.radiocrash.net/category/category/ekipa
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 0:40 (rambox).
Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina

Fino si pojasnio, jos nadodati da Samsung ima god manje jamstva i da LG ima VESA mount. No ono najbitnije, ako gledamo samo 24", a ne 27" jeste kvaliteta slike i za to treba malo guglati ili jednostavno traziti ovak Linkovi sa te stranice vode na dobre reviewoeve i tamo prvo gledati testiranja, brojke itd. Taj LG se ne spominje no na sluzbenoj stranici se navodi da jeste flicker-free kao i 100put preporucena 23" verzija, tj. 100kn jeftiniji LG 23MP65HQ-P.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 0:48 (The_Fichek).
12 godina
The_Fichek kaže...
zuper kaže...

Ali TN matrica, treba to malo napomenut..

Vani se definitivno nadje nesto bolje za te novce, a za to nam treba netko ko prati 4K monitore vani..

@Morphine

Gledaj na display war stranici razlike izmedju incha i probaj si to docarati u stvarnom svijetu, tj. guglaj ak neznas. Okvirno si odredi koju bi dijagonalu htio pa malo trazi cijene pa ces vidjet koja je razlika izmedju 24" / 27" i vise incha i kako se to odrazava na cijenu.

Taj samsung ce mu biti jako dobar za gaming, nema veze TN panel ali sa 10bit dubinom boja sto znaci veci raspon boja od uobicajenih 16,7 miliona, vertikalni kut je mana ali ne toliko bitno, bitno je samo da obavezno spoji monitor i gpu sa DP 1.2 kablom i to je to. 

11 godina

Izgleda da zbilja je nekakav best buy taj Samsung po alzashopu i da mu cijena nije profulana na hrv. trzistu: http://www.alzashop.com/4k-monitors/18854906.htm Kaj kazes na ova druga 2 best buya sa tog linka?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 0:53 (The_Fichek).
12 godina

Ništa od ta dva, jedini model koji je bolji od samsunga je ASUS PB287Q i za koji se isplati protegnuti ako ce izvana narucivati, ostalo nije vrijedno spomena.

15 godina
rambox kaže..

Na kraju ipak je bolje da 1250kn bacimo na 27 monitor, koji eto baš i nema neke mane pa kaj bude bit če jel.Smijeh

1192kn, da budemo precizniji, uz onaj gift code od 5€ koji dobiješ kad prvi put dođeš na stranicu. Narucen u ponedjeljak, sutra je kod mene.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 14:07 (dalja46).
13 godina
warrior365 kaže...
Valentin17 kaže...

Kao prvo, zabranjeno je spamanje linkovima koji vode do trgovine futura, a kao drugo, to nije za "male pare", pošto je futura jedna od najskupljih dućančića u državi.

Evo linka za monitor, pa neka ljudi vide što je best buy:

http://www.nabava.net/monitori__90/samsung-monitor-ls24d590plx-led-236-24__6003981

Taj Samsung je stvarno jako dobar i mislim da bih ga cak uzeo radije nego P2414H, ALI ima samo HDMI utore. A ako netko nije upoznat, HDMI i Nvidia kartice nikako ne idu skupa na FullHD rezolucijama jer driveri citaju monitor kao televizor i automatski smanje raspon boja i time i kvalitetu slike. Postoje workarounds, ali nista trajno, tako da na kraju ipak P2414H

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozdrav, opet dvojbe. 24" ili 27", 16:9 ili 16:10 - za igre i filmove.

DELL U2414H

DELL U2412M

DELL U2415

ili

DELL P2714H

ili pak nešto sasvim drugo? Glavno mi je da je hight adjustable, ne mora biti pivot.

Hvala.

4 DELL U2414H
0 DELL U2412M
0 DELL U2415
3 DELL P2714H
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Zasto ne superbest buy BenQ GW2760 za 160 eura ili samo 155 eura sa tim kuponom kad prvi put otvoris stranicu.

Da je 2x skuplji i dalje bi bio odlican best buy, pohvaljen vec 100 puta na temi itd. Kako je samo za multimediju mislim da ti bolje dodje 27" dijagonala.

U Hrvatskoj je trenutno svugdje nedostupan. Pazi, HM model koji je dostupan u Hrvatskoj i taj bez HM nisu jedno te isto, tj. postoji velika razlika. Ovaj bez HM, znaci GW2760 je isto sto i GW2760HS samo bez HDMI utora i bez zvucnika.

EDIT: nisam vidio da zelis pivot, onda bih ti opet preporucio BenQ i to ovaj: 24 "BenQ BL2410PT Prednost U2414H vidim samo u manjem okviru, zvanom bezel-u. Puno vecu prednost vidim u AMVA matrici, tj. 2.5 - 3 - 3.5 puta boljem statickom kontrastu (napisao tako jer ko ce ga znat koji te model moze potrefit, 3000:1 je prosjecni kontrast kolko sam skuzio), nikakvom IPS glowu koji je navodno smanjen kolko got moze biti kod U2414H. Radi tog kontrasta bi ponajprije imao bolji dozivljaj igranja po noći.

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 14:52 (The_Fichek).
14 godina
rambox kaže...
Hm Bestbuy vrlo teško fučkaj ga,Izlanuo se s obzirom da je to osjetno očerupani Samsung uostalom ipak je to njihov stil.Ko prvo eto nema DVI utora, kojeg inače ima neki jeftini monitor za 800kn.Na kraju Samsung klasika jel, dakle nema VESA nosač hebiga četri šrafa su nebulozno skupa. Tu je u praksi i vanjsko napajanje, a to isto ide pod minus kaj drugo.

Eto ovaj dole LG na kojem su osjetno manje škrtarili, pa su na njega ipak nekak na jedvite jade nagurali i taj grozno skup DVI utor, a gle čuda tu je i VESA nosač.Belji se

http://www.protis.hr/products/details/lg-24mp55vqp-24-wide-led-monitor/88776

dobro, a koje su prednosti dvi prema hdmi? ja mislim da nema. vesa je korisna onima koji to trebaju, a siguran sam da više od 90% korisnika to ne koristi. 27" benq je odličan, ali je 27", a to je već nekome preveliko. a i moje je mišljenje da 1080p granična rezolucija za 27" monitor. tu bi 1440p trebao biti standard

17 godina
zuper kaže...

dobro, a koje su prednosti dvi prema hdmi? ja mislim da nema. vesa je korisna onima koji to trebaju, a siguran sam da više od 90% korisnika to ne koristi. 27" benq je odličan, ali je 27", a to je već nekome preveliko. a i moje je mišljenje da 1080p granična rezolucija za 27" monitor. tu bi 1440p trebao biti standard

Prednosti su vrlo jednostavne,Izlanuo se kad spojiš monitor preko DVI onda se više s ničim ne moraš opterečivat i natezat to sigurno.Kaj se tiče HDMI spajanja jel, pa čak i Display Port tu su stvari prilično daleko od idealnog, i eto onda ozbiljnog živciranja za neupučenog korisnika.Ne kužim kaj zapravo rade Nvidia i AMD, pa to su več odavno trebali sredit ali eto očito nisu boli njih đon.

https://pcmonitors.info/articles/correcting-hdmi-colour-on-nvidia-and-amd-gpus/

Danas bi svaki monitor trebal imat VESA opciju, jer to nije kamionska prikolica nego četri pišljiva šrafa/nosača na stražnjoj strani monitora.Ima dost ljudi koji kupuju onako na brzaka, pa onda kasnije skuže a hebiga monitor nema VESA opciju.Dok su kupovali monitor nisu na to mislili, jer im odma nije trebala VESA opcija(neki nisu niti znali za to), no kasnije eto nekima treba no monitor nema VESA nosač i kaj sad fučkaj ga?

Ma jok 27 monitor je sve samo ne prevelik, točnije bit če onak vizualno veliki samo dva tri dana.Nakon toga obično ide ovakav sličan komentar, "fala bogu da sam kupil 27 monitor a ne 24 ", to je ipak realnost a ne neka izmišljotina.

Kaj se tiče 1920-1080 rezolucije na 27 monitoru, tu nema apsolutno nikakvih problema kad govorimo o klasičnom korisniku koji monitor ne koristi za neke profi poslove.Korisnici danas za surfanje i igrice te ostalo, često koriste klasične LCD televizore(HTPC komp ili normalan komp) recimo 40 ili 50 veličine a njihova rezolucija je 1920-1080.Dakle tu je sve jasno u praksi, kaj se tiče normalnog korisnika 27 veličina kod PC monitora, to je danas uloženo-dobiveno ipak najbolje potrošena lova bez greške.{#}

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 16:43 (rambox).
11 godina

@rambox

Sto je sa glasnocom tog monitora?

Neki se na amazonu zale da elektronicke komponente proizvode zvukove sto je obicno znak jeftinijih komponenti.

"  The bad:
It’s very noisy. It produces quite a lot of electrical noise such as chirping, high-pitched squealing and buzzing.

There is a very loud and noticeable squeal whenever you have the backlight set either high or low, at mid range it disappears unless your in a warm room above 25*c and the squealing is there at whatever level you set the backlight at. This spoils an otherwise excellent monitor, some won’t be able to hear it but I do, it’s audible as soon as you walk in the room and it’s very annoying. Going by a couple of other reviews on reevoo it seems I’m not the only one with this issue.  "

" As soon as I change the picture setting to either, game, movie or picture built it profiles, the monitor start making a loud electric buzz coming from the built in power adapter. The noise was very noticeable and annoying and therefore I decided to return it.
I had monitors from the same gw series that did not have this issue. However, the combination of deadpixel, non - smooth video playback and buzz make this a not recommended monitor.  "

" Only thing I would comment is that it sometimes makes a slight noise that you can only hear if you go close enough and there is absolut silence. "

Jesi ti imao tih problema? Objektivno cuje li se ista iz njega sa udaljenosti 40-50cm?

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 17:04 (The_Fichek).
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz ljudi, evo trebo bi monitor iskljucivo za gaming od 23"- 24"...ak mozete prvo nekaj od samsunga( trenutacno koristim 2223NW, zadovoljan, al igram na tv monitoru samsung t27c350, zadovoljan), ak ne onda nekaj drugo...cijena moze do 2000kn, grafa mi je sapphire r9 290 vapor x Hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.12.2014 17:36 (crni233).

0 0 hvala 0
17 godina
The_Fichek kaže...

@rambox

Sto je sa glasnocom tog monitora?

Neki se na amazonu zale da elektronicke komponente proizvode zvukove sto je obicno znak jeftinijih komponenti.

Nemam ja takvih problema,Nevinašce kod mene nema nikakvih zvukova, uostalom ja imam drugi model dakle HS verziju.No lako češ primjetit jel, da puno ljudi nema nikakvih problema sa nekim zvukovima na GW2760 modelu monitora.Ja osobno prek interneta znam troje korisnika(Bug Forumaši), koji isto tak nemaju sličnih problema sa svojim Benq GW2760, dakle tu se više nema kaj posebno dodati ili reči.Cool

10 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz ljudi. Moze preporuka za 24 inchni monitor do 1500 kn. Monitor mi samo treba za gaming. Hvala unaprijed.

0 0 hvala 0
17 godina
crni233 kaže...

Pozz ljudi, evo trebo bi monitor iskljucivo za gaming od 23"- 24"...ak mozete prvo nekaj od samsunga( trenutacno koristim 2223NW, zadovoljan, al igram na tv monitoru samsung t27c350, zadovoljan), ak ne onda nekaj drugo...cijena moze do 2000kn, grafa mi je sapphire r9 290 vapor x Hvala

Jesi ti uopče siguran kaj zapravo hočeš,Izlanuo se kažeš da si zadovoljan s monitorima koje sad imaš i gdje je onda problem?Jedan i drugi Samsung model, to su monitori sa TN LCD panelom, no ti si sa njima očito zadovoljan pa nema frke.{#}

11 godina
neaktivan

2223nw sam koristio dok nisam kupio novu konfu.. sad mi graficka nema vga izlaz, pa trebam novi monitor...ovaj cu i dalje koristit sa starom konfiguracijom u drugoj prosotriji... :) priznam malo sam krivo protumacio :/

11 godina
neaktivan

a sto se tice tv monitora...njega imam ispred kreveta u ormaru...nije mi bas na ruku svaki put :/

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice