Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.686.120
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji monitor kupiti
The_Fichek kaže...

Rambox znas mozda kako kalibrirati deltu na 2.2, neki softver za kalibraciju monitora ili nekaj? Malo je offtopic, al mozda posluzi jos nekome. Ja sam za sad kalibrirao ekran preko windowsa posto imam laptop. Moze li se uopce namjestiti na jednom Dellu preko OSD menua Delta na neki tocan broj, kao taj idealan 2.2, ili se treba delta svake boje ispravljati neznam..?

Ne bavim se ja takvim kalibracijama,Nevinašce podesi monitor prema TFTCentral uputama ako je tamo testiran+ono osnovno smanji Brightnes kak ti najbolje paše i to je to.Cool

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 0:14 (rambox).
11 godina

@Lovac, evo iskustva sa amazona za 27" Samsunga:

http://www.amazon.com/Samsung-27-Inch-Viewing-Monitor-S27D390H/product-reviews/B00IEZGY2Q/ref=dpx_acr_txt?showViewpoints=1

Evo nekih zanimljivih citata:

"Subjectively it is as good as my Dell U2410 IPS monitors."

"So what is the downside? The base - it truly wobbles like a jelly on springs!"

Uglavnom komentari su jako pozitivini sto se tice slike, a losi sto se tice nesretnog jeftinog stalka.

@Rambox

Evo jos jedne liste Flicker-free monitora koja ima neke modele koji nisu na tftcentral listi :

http://pcmonitors.info/forum/topic/flicker-free-monitors

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 3:00 (The_Fichek).
13 godina
odjavljen

0 0 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Ništa, pogledavši Assassins Creed 4 video na BenQ GW2760HS odlučio sam ipak uzeti njega. Nešto malo je jeftiniji od Samsunga, ne trebam hdmi kabel, ima bolji kontrast/prikaz crne i bitno puno stabilnije postolje.

Hvala svima koji su sudjelovali u diskusiji.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Nekidan brat uzeo tog 27" samsunga i u usporedbi s mojim Dellom mogu rec da slika parira cinila mi se cak malo i čišća boje su odlicno kalibrirane vec na tvornickim postavkama samo je svjetlina bila malo prejaka. Taj benq je isto bio na reprertoaru ali smo odustali od njega jer navodno po reviewovima s Amazona trafo u njemu zuji.

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Koji monitor kupiti

Nigdje nisam to za zujanje našao, vjerojatno izolirani slučajevi koji se mogu desiti i kod drugih. A kakvo je postolje na tom Samsung? Uzet ću BenQ, ali me čisto zanima jer sam imao T200 sa sličnim postoljem i kad je force feedback na volanu radio to se ljuljalo da je bilo neigrivo. S time da je ovaj 7" veći u dijagonali.

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel. CyberPunk is my thing...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ej Lovac, navodno postoje isti Samsungi sa malo cvrscim stalkom (malo skuplji ofc) i flicker-free prema pcmonitors.info iako test nije konkretno napravljen, tj. mozda je, ali nije objavljen video. Sad cu ti poslat.

17 godina
Koji monitor kupiti

Ajd pošalji, ali gledao sam te modele s boljim postoljem da su po oko 2 soma, a to mi je ipak puno. To je ono "ako još malo dodam"...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
17 godina
Koji monitor kupiti

Da, to je ipak pola soma više. Ali hvala ti na trudu ;) {#}
Dobar bude mi ovaj (sad imam low end AOC koji je prije 3 godine koštao 800kn, pa bude mi nebo i zemlja slika), samo sad čekati i nadati se kao i uvijek da ne bude dead pixela...
Idem kupiti jer do 19h rade, pa možda već danas obrade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Ovo sa zujanjem ces vidit pa javi ako ga kupiš, na Samsungu je postolje ono srednja žalost moze se pivot podešavat nešto sitno i nije baš stabilan previše ali kod normalne upotrebe je ok. 

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Koji monitor kupiti

Može javim, baš sam čitao jedan profi review i piše da se nikakvo zujanje ne čuje čak i kad se uho prisloni na monitor. Tako da vjerujem da će biti sve ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Lovac kaže...

Može javim, baš sam čitao jedan profi review i piše da se nikakvo zujanje ne čuje čak i kad se uho prisloni na monitor. Tako da vjerujem da će biti sve ok.

taj benq kod mene ispusta mrtvu tisinu{#}!

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
11 godina

Najbolje rjesenje za Samsunga sa nestabilnim stalkom bi bilo stavit ga na nekakvu policu pribijenu na zid, ako je stol blizu zida.. Kak to da se Stjepanj nije zalio na zujanje? Makar Stjepanj mi se ne cini kao netko kome treba tisina blizu kompa heh.

Edit: Koda si znao da cu te prizvat, hah.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.7.2014 18:13 (The_Fichek).
12 godina
16 godina
Koji monitor kupiti

Nakon puno istraživanja, napokon sam naručio ovog Qnixa. Svjestan sam svih prednosti i nedostataka, ali ako je internet u pravu za te novce nema boljeg 1440p monitora. Trebao bi doći sredinom idućeg tjedna ako sve bude u redu, pa ću javiti kako izgleda, a do tada mi držite fige {#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
power_user kaže...

Nakon puno istraživanja, napokon sam naručio ovog Qnixa. Svjestan sam svih prednosti i nedostataka, ali ako je internet u pravu za te novce nema boljeg 1440p monitora. Trebao bi doći sredinom idućeg tjedna ako sve bude u redu, pa ću javiti kako izgleda, a do tada mi držite fige {#}

Ček ček, to je neki samsung ili? Ima strasno slican stalak kao Samsung o kojem pricamo zadnjih par dana i navodno je stalak extra klimav i nestabilan prema iskustvima sa amazona i to ne samo kod 27" nego i manjih modela... Je li tu stalak nesto cvrsci nego kod ovog o kojem pricam neznam. Ak ti i bude takav katastrofalan stalak mozes ga ak nis zakucat negdje ili stavit na neku policu na zidu ili nesto.. Sretno u svakom slucaju.

16 godina
The_Fichek kaže...
power_user kaže...

Ček ček, to je neki samsung ili? Ima strasno slican stalak kao Samsung o kojem pricamo zadnjih par dana i navodno je stalak extra klimav i nestabilan prema iskustvima sa amazona i to ne samo kod 27" nego i manjih modela... Je li tu stalak nesto cvrsci nego kod ovog o kojem pricam neznam. Ak ti i bude takav katastrofalan stalak mozes ga ak nis zakucat negdje ili stavit na neku policu na zidu ili nesto.. Sretno u svakom slucaju.

To je Qnix, jedan od korejskih koji koriste vrhunske panele koji su dobili A- ili B ocjenu(Apple, Dell i sl. koriste one koji imaju A+). Ovaj koristi Samsung PLS panel, ali sam monitor nije Samsung. Uglavnom, ima dobar panel, ali sve ostalo je napravljeno da bude čim jeftinije.

Stalak bi trebao biti katastrofalan, ali ne vjerujem da će mi to smetati jer inače baš ne lupam po stolu, a i tako je dizajniran da je dio do zida dosta stabilan pa se vibracije ne prenose skroz do monitora. A ako bude problema montirati ću ga na zid, već sam našao VESA nosač koji bi mi savršeno odgovarao za manje od 200kn.

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 0:20 (power_user).
11 godina

Nisam vidio da ima VESA opciju, okej onda. Sretno pa javi dojmove :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 0:23 (The_Fichek).
12 godina
power_user kaže...

Zašto baš na PLS a ne 10bit AH-VA panel ? 

Pretpostavljam da si istraživao do detalja sve pa reci na temelju čega si se odlučio na njega...

16 godina
roby27 kaže...
power_user kaže...

Zašto baš na PLS a ne 10bit AH-VA panel ? 

Pretpostavljam da si istraživao do detalja sve pa reci na temelju čega si se odlučio na njega...

Onaj model sa AHVA panelom je multi input, pa zbog implementacije potrebne elektronike ima trostruko veći input lag i ne može se overclockati(reklamiraju da može, ali preko 60Hz samo preskače višak frameova), a 10bita mi ne znači puno kad to grafička koju planiram kupiti ni ne podržava bez tweakova. 

Iskreno, sve što sam tražio je da bude 1440p, da ima DVI i da je kut gledanja dovoljno velik da ga mogu normalno gledati iz kreveta, a između njih su nijanse, pa sam uzeo ono što mi se čini da mi bolje odgovara i za što ima puno više pozitivnih iskustava(tema na OC3D forumu ima 2000 str., a za multi input AHVA model ima 2 str.). Na pixel prefect model nisam išao jer je ipak osjetno skuplji, $50+PDV, također dopuštaju do 2 oštećena piksela, a izuzetno rijetko se događa da netko dobije više i na običnim modelima.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 1:20 (power_user).
12 godina

Ok a reci dali je flicker free taj sa PLS-om?

I dali placas carinu i pdv na tu cijenu jos? Koliko znam carina je sigurno a pdv navodno nema na elektroniku...

16 godina
roby27 kaže...

Ok a reci dali je flicker free taj sa PLS-om?

I dali placas carinu i pdv na tu cijenu jos? Koliko znam carina je sigurno a pdv navodno nema na elektroniku...

Ima PWM backlight, tako da ima flicker, ali samo na razinama osvjetljenja ispod 100%, a to uvijek držim na max, tako da mi ne bi trebalo smetati. Ako bude smetalo, već sam vidio da postoje profili koji softverski smanjuju neke stvari(kontrast, plavu boju...) kako ne bi tako umarao oči, a da postavke na monitoru ostanu na 100%, tako da postoji riješenje i za to. Za AHVA matricu reklamiraju da je filcker free, ali navodno korejci koriste isti backlight tako da u njihovoj implementaciji nema razlike po tom pitanju.

Sa sigurnošću ću ti moći reći kada dođe na carinu, očekujem da ću platiti PDV, ali ne i carinu(carine nema na elektroniku, a PDV se plaća na sve). Prodavač je rekao da će ostaviti račun na $200 u kutiji i da neće označiti kao gift(savjet sa foruma), ali sumnjam da će to proći, pa očekujem da ću morati platiti još oko 450kn i možda neke dodatne troškove do 200tinjak kn, ne znam točno kako ide.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 1:34 (power_user).
15 godina

Imam u stanu jako malo sobu - cca 2 m2... U njoj je krevet i PC. E sada, posto mi je za tako malu sobu prevelik stari TV (32"), na zid iznad kreveta sam mislio staviti neki monitor koji bi ujedno sluzio i kao TV (b.net TV bi spojio na nj + 1 veliki LCD TVsta je u dnevnoj sobi vec spojen), i kao monitor za PC. Dali ima neko rjesenje/preporuku?

Mislio sam da bi 22" /24" b ilo sasvim dovoljno za tako mali prostor (sta vi mislite??). Full HD jedini uvijet... ostalo je na vama preporuka.

Njuskalo, novo, sve dolazi u obzir... 

Neznam kako se krecu sad cijene, al sto jeftinije bi htio proc.

14 godina
x360gamer kaže...

Imam u stanu jako malo sobu - cca 2 m2... U njoj je krevet i PC. E sada, posto mi je za tako malu sobu prevelik stari TV (32"), na zid iznad kreveta sam mislio staviti neki monitor koji bi ujedno sluzio i kao TV (b.net TV bi spojio na nj + 1 veliki LCD TVsta je u dnevnoj sobi vec spojen), i kao monitor za PC. Dali ima neko rjesenje/preporuku?

Mislio sam da bi 22" /24" b ilo sasvim dovoljno za tako mali prostor (sta vi mislite??). Full HD jedini uvijet... ostalo je na vama preporuka.

Njuskalo, novo, sve dolazi u obzir... 

Neznam kako se krecu sad cijene, al sto jeftinije bi htio proc.

benQ  GW255,  21.5". Ima širkoki kut gledanja, dođe 800KN, kad ga kupiš još samo kupi kabal koji je DVI-HDMI tako da imaš HDMI izlaz iz monitora umjesto HDMI, zvuk predpostavljam ti netreba? I da ti treba,  kupiš si zvučnike za 50Kn, imaš neke MS-ove, dovoljni su za malu sobu

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
15 godina

Zvucnici mi ne trebaju, imam dosta kvalitetne vec prikopcane na PC. Nego, dali ce taj monitor podrzavati i TV/antenu? Tj. dlai cu moc b.net prikopcat uopce ili bas trebam gledat LCD TVe?

i kako ide s tim converterom to HDMI? doma imam vec jedan, al dal ce slika biti ista ko HDMI to HDMI?

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 14:36 (x360gamer).
14 godina
x360gamer kaže...

Zvucnici mi ne trebaju, imam dosta kvalitetne vec prikopcane na PC. Nego, dali ce taj monitor podrzavati i TV/antenu? Tj. dlai cu moc b.net prikopcat uopce ili bas trebam gledat LCD TVe?

i kako ide s tim converterom to HDMI? doma imam vec jedan, al dal ce slika biti ista ko HDMI to HDMI?

Oce, monitor nema nikakve utore za antenu, preko HDMI ga možeš spojiti na reciver, samo si nabavi HDMI spliter, tak da možeš u isto vrjeme imati PC i reciver zajedno spojene ;)

NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH_NHF_NFH
11 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Pozz. Kupio bih novi monitor,jer imam stari 4:3 monitor,koji je napunio 10ak godina.

Uzeo bi 16:9, obavezno 1366x768 razolucija (ne više), 18.5"-19".

Buđet: 1000kn max.

0 1 hvala 0
15 godina

Ovo je super jeftino, ja sam mislio dat do 1200 kn negdje... Imas mozda sta da je puno oblje za te novce ili da ovo uzimam? :)
Da se srediti nesto da bi na zid prisarafio to, jelda?  

Strm kaže...
x360gamer kaže...

Oce, monitor nema nikakve utore za antenu, preko HDMI ga možeš spojiti na reciver, samo si nabavi HDMI spliter, tak da možeš u isto vrjeme imati PC i reciver zajedno spojene ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.7.2014 14:47 (x360gamer).
14 godina
x360gamer kaže...

Ovo je super jeftino, ja sam mislio dat do 1200 kn negdje... Imas mozda sta da je puno oblje za te novce ili da ovo uzimam? :)
Da se srediti nesto da bi na zid prisarafio to, jelda?  

Strm kaže...
x360gamer kaže...

Monitor ima standardni mount za zid

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice