Koji monitor kupiti izdvojena tema

poruka: 21.574
|
čitano: 5.691.836
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji monitor kupiti

Pojma nemam, otprilike oko 900-1000kn ako je Full HD.

13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

koja je razlika izmedju P i U serije Dell monitora? Ganjam sebi nesto kvalitetnije recimo 23" i te dvije serije mi iskacu pa me interesuje koja je razlika Oo sve mi izgleda manje vise isto!?

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

je full hd je...nisam se nadao toliko {#} SUPER ! ide na njuskalo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 18:26 (i7950).
12 godina

chaselol

U serija ti ima stariji e-IPS panel dok novija P serija ima najnoviji AH-IPS panel, dizajn i ergonomija je manje više identična. Još je razlika što kod U serije imaš dva usb-a na boku dok kod P serije samo jedan a ostali su odostraga. 

S tim da ovdje ne mislim i na profi U2413 sa AH-IPS panelom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 19:40 (roby27).
15 godina
neaktivan

Molio bih preporuku za 24" monitor .. osim Dell P2414H gledao sam i Samsung S24C350H . Nekako sam više naklonjen Samsungu, no nisam baš siguran koji je njihov "Best buy" model tj. model do 1500kn.

In the end there will be only ( c )haoss ...
12 godina

Taj Samsung je daleko lošiji zbog TN matrice i manjeg jamstva, od Samsunga ako baš hočeš gledaj SB350T seriju sa PLS matricom ako ih nađeš jer vidim po nabavi da ih nema baš. 

Do 1500kn gore spomenuti Dell P2414H je best buy

16 godina
i7950 kaže...

budi sretan ak dobijes 700kn....makar sumnjam..sretno ;)

12 godina

Hvala za TD, inace ne pratim cijene rabljenih monitora na njusci tako da sam bubnuo bezveze cijenu. 

16 godina
roby27 kaže...

Hvala za TD, inace ne pratim cijene rabljenih monitora na njusci tako da sam bubnuo bezveze cijenu. 

TD ti ide zato ak neznas onda bolje suti a ne napamet....lik sav sretan kaj misli da ce dobit soma kak si ti reko a ono stanga stari....za soma se kupi puno bolje stvari....   LP... btw taj monitor je model iz 2007,tak da....

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 19:51 (mariocroatia78).
17 godina
Koji monitor kupiti

Što kupiti za cca 3000kn do MAX 30"?

Htio bi IPS ili neku usporedivo dobru matricu sa dobrim kutevima vidljivosti, al opet nebi htio jak ghosting na ekranu, nisam dugo pratio razvoj monitora, kakve su IPS matrice danas što se tiče odziva, ili je možda aktualno nešto drugo osim IPS-a?

Također mi je bitna vjernost boja na ekranu, nebi nekakav kričavi ekran (kakvih sam se dosta nagledao da su ljudi pokupovali) od kojeg mi se bljuje kad ga pogledam.

Rezolucija mi je dovoljna 1080p, ako postoji nešto bolje može, ali nije presudno...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 19:55 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
roby27 kaže...

chaselol

U serija ti ima stariji e-IPS panel dok novija P serija ima najnoviji AH-IPS panel, dizajn i ergonomija je manje više identična. Još je razlika što kod U serije imaš dva usb-a na boku dok kod P serije samo jedan a ostali su odostraga. 

Znaci isplati se ici na P seriju onda? Hocu 23" kvalitetan monitor i zapeo mi za oko U2312HM, a imam u ponudi jos P2214H i P2412H, manje vise cijena je ista gdje kupujem tako da nisam siguran sta uzeti!

17 godina
moderator
chaselol kaže...
roby27 kaže...

chaselol

Znaci isplati se ici na P seriju onda? Hocu 23" kvalitetan monitor i zapeo mi za oko U2312HM, a imam u ponudi jos P2214H i P2412H

Malo bolje pogledaj specifikacije P2412H. Prema specifikacijama to je TN, a ne IPS monitor!

15 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Taj Samsung je daleko lošiji zbog TN matrice i manjeg jamstva, od Samsunga ako baš hočeš gledaj SB350T seriju sa PLS matricom ako ih nađeš jer vidim po nabavi da ih nema baš. 

Nije nužna kupovina monitora u Hrvatskoj, Ljubljana i Graz mi znaju biti usput. 

Što misliš o SAMSUNG S24C570HL  i BENQ BL2410PT ?

In the end there will be only ( c )haoss ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 20:12 (Leglo).
12 godina
mariocroatia78 kaže...
roby27 kaže...

TD ti ide zato ak neznas onda bolje suti a ne napamet....lik sav sretan kaj misli da ce dobit soma kak si ti reko a ono stanga stari....za soma se kupi puno bolje stvari....   LP... btw taj monitor je model iz 2007,tak da....

Imaš pravo, sorry!

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Malo bolje pogledaj specifikacije P2412H. Prema specifikacijama to je TN, a ne IPS monitor!

{#} kako sam preletio preko toga, nista ganjam ovaj U2312HM, samo jos kad bi ga nasao na stanju majku mu...

Hvala, malo falilo da se dobro zeznem {#}

16 godina
krivo sam vidio monitor - do te cijene od 1500 kn mozes pogledat si ovaj model 
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 20:21 (cropunk).
12 godina
Leglo kaže...
roby27 kaže...

Nije nužna kupovina monitora u Hrvatskoj, Ljubljana i Graz mi znaju biti usput. 

Što misliš o SAMSUNG S24C570HL 23.6 "LED Monitor  ? 

Nisam ga vidio uživo tako da ti ne mogu ništa konkretno reći, ovako po speckama vidim da se radi o PLS panelu što je izvrsno samo zamjerka ide na mali broj konektora samo VGA i HDMI ali za tu cijenu od 166eura definitivno vrijedi staviti na listu. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 20:17 (roby27).
14 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Kupljen Dell U2312HM u Instar-u 1600 kn na 2 rate, dolazi u ponedjeljak, još ga nisam vidio u živo, valjda ću biti zadovoljan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Vase misljenje o monitorima marke Pacard Bell, u ovom slucaju je u pitanju Packard Bell Maestro 225DXL..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
GaBe kaže...

Vase misljenje o monitorima marke Pacard Bell, u ovom slucaju je u pitanju Packard Bell Maestro 225DXL..

Ta firma još postoji? Vidim da ju je pred neko vrijeme kupio Acer. Gdje li si samo našao njihov monitor? Još k tome ni Acer nije poznat po proizvodnji monitora.

13 godina
neaktivan

Hahah eto postoje jos uvijek :D 1000kn, sad ne znam valja li to cemu xD

17 godina
moderator
GaBe kaže...

Nisam to vidio na našem tržištu. Sumnjam da će ti itko drugi išta moći reći. Ne razumijem baš zašto bi kupovao tako nešto. Ne možeš naći ni osnovne specifikacije tog monitora, poput kuta vidljivosti (kad već skrivaju vrstu matrice). A za istu lovu kupiš monitor s IPS matricom.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
GaBe kaže...

Nisam to vidio na našem tržištu. Sumnjam da će ti itko drugi išta moći reći. Ne razumijem baš zašto bi kupovao tako nešto. Ne možeš naći ni osnovne specifikacije tog monitora, poput kuta vidljivosti (kad već skrivaju vrstu matrice). A za istu lovu kupiš monitor s IPS matricom.

A sta je sa LG EN33S 22'' ili ASUS VH228D 21.5'' ? Kupujem neki monitor, a imam tako nekih 1000kn..

17 godina
moderator
GaBe kaže...
A sta je sa LG EN33S 22'' ili ASUS VH228D 21.5'' ? Kupujem neki monitor, a imam tako nekih 1000kn..

Postoji li neki razlog zbog kojeg biraš monitore s TN matricom? Zašto bi bacao novac na monitor s TN matricom kad za isti novac možeš kupiti monitor s IPS matricom? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=22+ips

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
GaBe kaže...

Postoji li neki razlog zbog kojeg biraš monitore s TN matricom? Zašto bi bacao novac na monitor s TN matricom kad za isti novac možeš kupiti monitor s IPS matricom? http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=22+ips

Pojma ti ja nemam o monitorima iskreno da ti kazem :D Nakon 5 godina sam odlucio promijeniti monitor i dosao ovdje da vidim vase savjete, preporuke itd. :D IPS i TN matrica, vjeruj ni da ne znam u cemu je razlika, zato sam tu da cujem vasa misljenja i savjete :D

17 godina
moderator
GaBe kaže...
Pojma ti ja nemam o monitorima iskreno da ti kazem :D Nakon 5 godina sam odlucio promijeniti monitor i dosao ovdje da vidim vase savjete, preporuke itd. :D IPS i TN matrica, vjeruj ni da ne znam u cemu je razlika, zato sam tu da cujem vasa misljenja i savjete :D

Ako želiš naučiti i znati nešto, pročitaj: http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

Ako ne želiš, kupi monitor s IPS matricom kojeg si možeš priuštiti i riješena stvar. Eventualno obrati pažnju na to da monitor ima konektor kakav imaš i na grafičkoj kartici (pod tim mislim na DVI ili HDMI, da ne moraš koristiti adapter ili spajati monitor putem analognog VGA kabela). Za 1000 kuna baš i nemaš neki izbor - jedan model LG-evog monitora i eventualno jedan Philipsov monitor.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
GaBe kaže...

Ako želiš naučiti i znati nešto, pročitaj: http://www.tftcentral.co.uk/articles/panel_technologies.htm

Ako ne želiš, kupi monitor s IPS matricom kojeg si možeš priuštiti i riješena stvar. Eventualno obrati pažnju na to da monitor ima konektor kakav imaš i na grafičkoj kartici (pod tim mislim na DVI ili HDMI, da ne moraš koristiti adapter ili spajati monitor putem analognog VGA kabela). Za 1000 kuna baš i nemaš neki izbor - jedan model LG-evog monitora i eventualno jedan Philipsov monitor.

Ne zivim u Hrvatskoj, tako da trenutno za cijenu od 1000kn nemam nijedan monitor sa IPS matricom, tako da sam na mukama.. :D Hvala na pomoci ipak..

17 godina
lllnuclearlll kaže...

Što kupiti za cca 3000kn do MAX 30"?

Htio bi IPS ili neku usporedivo dobru matricu sa dobrim kutevima vidljivosti, al opet nebi htio jak ghosting na ekranu, nisam dugo pratio razvoj monitora, kakve su IPS matrice danas što se tiče odziva, ili je možda aktualno nešto drugo osim IPS-a?

Također mi je bitna vjernost boja na ekranu, nebi nekakav kričavi ekran (kakvih sam se dosta nagledao da su ljudi pokupovali) od kojeg mi se bljuje kad ga pogledam.

Rezolucija mi je dovoljna 1080p, ako postoji nešto bolje može, ali nije presudno...

bump {#}

13 godina
neaktivan
nex987 kaže...

Kupljen Dell U2312HM u Instar-u 1600 kn na 2 rate, dolazi u ponedjeljak, još ga nisam vidio u živo, valjda ću biti zadovoljan.

ja ga porucio, stize tek za 14 dana :/ prevelika potraznja u bih

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.1.2014 13:34 (chaselol).
12 godina
neaktivan
Koji monitor kupiti

Posto neznam nesto puno o monitorima mozete li mi reci kakav je ovaj monitor marke BenQ.Rijec je o tipu BenQ GW2265

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice