Kalibracija monitora- software

poruka: 15
|
čitano: 18.058
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Poz!

trebam software po mogućnosti free za ručno kalibriranje monitora, dakle da ima opcije koje ima monitor manje-više, ali da mogu save-ati profile... i ne bi se patio s Windows-ovim "kalibratrom"... a monitor stalno moram kalibrirati, pa ga vraćati na staro, pa mi se ne da... znam,znam; ako želim kalibraciju onda kupim spyder-a, ali nemam baš para  za njega... pa ako netko ima iskustva nek se javi... tnx!  (moram prestati pisati trotočja...) 

Svako kapitalističko divljanje mora biti kažnjeno.- Ulrike Meinhof
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Windows 7 ima pristojan alat za kalibraciju monitora, i sam ga koristim.

Ne znam samo što će ti profili, monitor se jednom kalibrira i takvog ga koristiš za sve.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.5.2011 8:11 (Father_Dougal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Kalibracija monitora- software
zato što mi u svakoj tiskari drugačije otiskaju. nije mi mon kalibriran po njihovim printerima... negdje mi izađe tamnija fotka negdje malo svjetlija itd. ovisi gdje tiskam... tako da bih napravio par profila za tisak i onda da ih mogu mijenjati...
15 godina
neaktivan

Postoje meni dva poznata besplatna programa za kalibriranje  monitora, a to su:

Calibrize i  QuickGamma

Sad si probaj oba dva pa vidi koji ti najbolje paše ;)

16 godina
neaktivan
tnx, probam ;)
17 godina

Ispada cudno ti jer moras prvo radit u CMYK-u, dalje, monitor kalibriras prema njihovom tiskarskom stroju...

Mentalist je moj idol...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
čuj, radim u sve u cmyk-u, i imam naravno uz sebe primjerak kji sam otiskao kod njih i prema njemu kalibriram monitor, jer nemaju ni oni naravno profile koje bih moga uzeti od njih... ali problem je u tome što ne tiskam sve u jednoj tiskari i na jednom stroju, nkad je offset nekad digitalni na xeroxu nekad na nakom desetom itd. a svi kao što znaš drugačije "vide" boje. tako da sam mislio napraviti par profila za par tiskara i strojeva i samo mijenjati po potrebi kako mi treba...
17 godina

Pa nek ti daju svoje profile, kvragu, kaj je takav problem to eksportirati?

Uglavnom, moraš imati profil od tih njihovih strojeva.

I thought my Uncle Tommy was wearing black socks, but when I looked at them closely, they were just very, very, very, very, very, very, very, very, very dark blue.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Da ne otvaram novu temu

Da ne otvaram novu temu

Jel mogu ti alati malo slobodnije editirati brightness krivulju? Na mom monitoru su bijele dosta izobličene, dok su crne relativno dobre, a AMD-ov Catalyst dosta ispravlja crne, a bijele mi ostaju više manje iste.

Ili još bolje, jel postoji neki način da u Catalystu to sredim, da ne moram instaliravati nešto drugo kaj će mi stalno radit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pitanje

U CCC GPU scaling mode, dali ga upaliti ili ugasiti?

Što hladnije to bolje :)
Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 2:56 (Praedator).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ako imaš monitor recimo 1920x1080, a igraš igru u recimo 1024x768, tada ako je
a) upaljeno: slika će se rastegnuti preko cijelog ekrana
b) ugašeno: slikka će biti u pravokutniku te veličine sa crnim crtama sa sve strane

Probaj pa vidi.
I fulao si temu.

EDIT: doduše ove opcije ispod ti ne bi trebale biti zasivljene. =/ Probaj, ne bi se trebalo niš loše desit.

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.3.2013 12:23 (Markus Dignus).
12 godina
neaktivan
Markus Dignus kaže...

Ako imaš monitor recimo 1920x1080, a igraš igru u recimo 1024x768, tada ako je
a) upaljeno: slika će se rastegnuti preko cijelog ekrana
b) ugašeno: slikka će biti u pravokutniku te veličine sa crnim crtama sa sve strane

Probaj pa vidi.
I fulao si temu.

EDIT: doduše ove opcije ispod ti ne bi trebale biti zasivljene. =/ Probaj, ne bi se trebalo niš loše desit.

Nemjenja mi se nista, monitor je pod Moj PC.

Zato i pitam jer nevidim razliku.

Što hladnije to bolje :)
13 godina
neaktivan
možda i monitor ima scaling. tako ima moj, pa onda imam to isključeno u catalystu. probaj proprčkat po monitoru.
Ako ti se ne mijenja i dobro ti je, onda ja bih isključio, možda se grafa rastereti za pinkicu =)
Al ne bi trebalo puno značit.
9 godina
neaktivan

Kaj bi mogla dobiti kakvu preporuku za free softwer za kalibraciju monitora??

Imam Spidera al mi trenutno nije pri ruci...pa do tada

Monitor je namijenjen isključivo za profesionalnu obradu fotografija...

P.s. radi se o Samsungu S24D590PLX

Dankeeee ;))

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Cao ekipa 

Pitanjce jedno ako netko zna: kalibrirala sam dana monitor sa Spyder 3 pro softwerom. Sve prošlo brzo, super, bez frke, jedino što ja baš i ne vidim razliku na monitoru prije i poslije kalibracije....

Pa sad me muci jel moguće mozda da mi je monitor bio već ok i da mu kalibracija zapravo i nije trebala ili....???

Kad mi je softwer ponudio postavke za kalibraciju, ostavila sam ih na auto, ono šta je on ponudio (nisam mijenjala), gamma: 2,2 i 1800 - 6500 K.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice