Kako promijeniti Default Monitor?

poruka: 9
|
čitano: 7.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako namjestiti da mi Monitor1 bude DEFAULT???

Dragi forumaši, molim vas za pomoć! Patim se već satima i ne znam više što bih od muke :(

Naime, problem je u tome što mi je Default monitor Monitor 2, a Monitor 1 mi je pod Display opcijom Multiple Monitors. Postoji li mogućnost da ih zamijenim ili jednostavno izbrišem Monitor 2?

Btw, kad odem na opciju Advanced, onaj Screen Refresh Rate mi nema drugu opciju osim 60Hz, a na ovom virtualnom Monitoru 2, postoji do 85Hz :(

Ne znam je li relevantno, ali radi se o NVIDIA GeForce G210M, a monitor je 17.3˝

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.10.2010 17:20 (Jazz7).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Prvo si trebala napisati koji OS koristiš. Al dobro.

Za XP:

1. Otvori "Display" u control panelu

2. Na "Settings" tabu, klikni monitor koji želiš da bude primarni i stavi kvačicu dolje u mali kvadratić kraj kojeg piše "Use this device as the primary monitor"

Za Win Vista i 7:

1. Otvori "Display Settings" (Start - Control Panel - Appearance and Personalization - Personalization - Display Settings ili jednostavno desni klik na desktop pa "screen resolution")

2. Klikni na monitor koji želiš da bude primarni i stavi kvačicu dolje u mali kvadratić kraj kojeg piše "This is my main monitor"

Što se Refresh ratea tiče, kada odeš na advanced, pa pod monitor ako ga nema na listi znači da ga monitor ne podržava iako kako vidim ti kažeš da tvoj podržava 85, jedino što mi tu pada na pamet je update drivera. Skini najnovije sa stranice proizvođača tvoje kartice.

Možda netko zna nešto više.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
RE: Kako promijeniti Default Monitor?

Hvala. Ma problem je u tome što mi je ta opcija s kvačicom neaktivna. Već bih ja to stavila da sam mogla. Dakle, u prilog sam stavila oba monitora. Prva je Default monitor koji je Monitor 2, s boljom rezolucijom i boljim Refresh rateom. Druga pokazuje monitor KOJI KORISTIM, a koji ima lošiju rezoluciju i Refresh rate. Već sam pokušala updatati driver, ali pomoću one opcije na Monitor Properties i nije upalilo. Pokušala uninstalirati i opet mi se javlja isti problem. Btw, laptop je novi i prvo sam instalirala Win7 i sad kad sam se odlučila na XP (zbog problema s konekcijom na net) dogodio mi se ovaj problem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 15:54 (Jazz7).
17 godina
neaktivan
Nije mi baš potpuno jasno što želiš... :-/

Ali ovako, prije nego monitor 1 označiš kao defaultni moraš na njega extendati desktop. Dakle, označi ovaj kvadratić extend my windows desktop to this monitor pa apply. Nakon toga označi ga kao defaultni.

Još jedno pitanje, kažeš da se radi o laptopu, šta imaš i eksterni monitor uključen u laptop ili?
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
16 godina

-provjeri postavke u BIOSu u vezi defaultnih izlaza..

-provjeri fn tipkama (fn+F4 ili sl.. traži 'kockicu'..)

-klikni 1 ili 2. monitor u postavka,a i identify..

-prevuci mišem lijevo-desno...

-u driver opcijama prebaci na single (podesi rezoluciju, refresh=60), zatim na clone itd..

btw. nemoguće da sedmica ima problema s mrežom.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

@Danny_HR

Ne, nemam NIŠTA, nikakav second screen i sl., o tome se i radi! Što se mene tiče, ja bih mogla i isključiti opciju Multiple Monitors, ali ne znam kako. Monitor koji ja koristim je Monitor 1 i on nije postavljen kao Default monitor i to je ono što želim postići, jer mi je Monitor 2 (koji je postavljen kao Default) po svim parametrima bolji od 1. Ne znam kako drukčije objasniti :( Slika mi je razvučena i max rezolucija do koje ide je 1600x900 (kao što se vidi i na priloženoj slici u prošlom postu), i izgleda koma. 

@ihush

- ne znam kako do BIOSa :( iako mi zvuči super i jedino rješenje zasad

- fn mi je logično jedino u kombinaciji s f5, ali ne događa se ništa kad stisnem

- kad kliknem "identify", prikaže mi na ekranu veliko 1 i to sam odmah i radila i tako i znam da mi je monitor koji koristim Monitor 1, koji totalno sucka u svim postavkama (o ZATO me to muči i ZATO to želim promijeniti)

- gdje? što prevučem? Monitor 1 preko Monitor 2? ili?

- nigdje ne vidim nikakav clone (?), a Refresh rate je već na 60 i ne ide dalje. U prilogu šaljem slikicu kako to kod mene izgleda na kojem monitoru (gore opet piše koji je Default, a koji onaj drugi. I ponavljam, ja bih voljela da je obrnuto)

Što se tiče Win7, problem je bio u tome što, ma koji preglednik ja instalirala, on ne radi. WoW radi, ali browseri ne, ironično. Osim toga, kompletni Windowsi su bili tako kaotično i loše postavljeni (u HGspot servisu, usput budi rečeno) da se nisam mogla nositi više s tim, a pošto nisam mogla naći installCD za sedmicu, zadovoljila sam se i povratkom na XP. I eto opet problema...

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 19:58 (Jazz7).
16 godina

-tek sam sad (možda...) shvatio. ... :)

-tražiš pogrešnu stvar, tj. sve je OK.

pod 'default monitor' windowsi smatraju neki generički, koji nije prepoznat od sistema (jer nije ni priključen). Pošto su sad za npr TV-HD visoke rezolucije, driver ga tako prijavljuje.

Da priključiš (na HDMI) neki TV upravo to bi vidjela.

Tvoja stvarna rezolucija (notebookovog LCDa) je 1600x900. To je OK, samo vjerojatno nisi navikla na takav omjer (kao prelazak 4:3 na 16:9 ns TVu...). Nije ništa razvučeno, nego imaš širi ekran.

Nakon Windows-7 (mada kratko), u XPu slika izgleda čudno...

btw, ulazak u BIOS je obično neka od tipki DEL, F2, F9 ... piše na ekranu ali ponekad se nestigne vidjeti, unutar prvih par sekundi paljenja...

za mrežni problem, znači da nije bilo podešeno tj. bilo je zabranjeno (firewall i sl.) pristup internetu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.10.2010 21:22 (ihush).
14 godina
neaktivan

Koja koma....znači, morala bih se vratiti na sedmicu da bih imala onaj fini wide screen i veliku sliku, što sam imala na početku? Ni meni ni mom kompu se ne sviđa ovaj prelazak s konja na magarca, tak da mislim da ću se vratiti sedmici čim nađem install CD. 

Dečki hvala na pomoći, I rest my case :)

btw, još jedno pitanje (malo offtopic, ako smijem), pošto nisam neko vrijeme pratila razvoj te vražje sedmice: jesu li što poradili na kompatibilnosti uređaja poput skenera i printera? Postoje li sad driveri za sedmicu za sve ili još ima rupa, pogotovo kod starijih modela? Jer i to je jedan od razloga zašto nisam voljela sedmicu: svaka treća stvar ne šljaka, što od softwarea, što od hardwarea...

16 godina

-nije problem kompatibilnost nego interes (ili šlamperaj) proizvođača uređaja.

Većina drivera sad postoji, opet je bolji izbor za 32 bita.. ako nekog drivera baš nema, vrlo elegantno se rješava kroz XPmod (virtualni) ali notebook nije baš primjenjen virtualizaciji.

Tako da za scanner, printer isl. nije pretjerani problem.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice