IPS LED monitori

poruka: 2
|
čitano: 2.890
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
IPS LED monitori

Dakle, ponukan hard-testom monitora u najnovijem Bugu odlučio

sam otvoriti raspravu o tome zašto su monitori s kombinacijom IPS matrice i LED pozadinskog osvjetljenja toliko rijetki?

svi ćemo se složiti da su obje stavke svojevrstan tehnološki korak naprijed, no je li i kvalitetniji..u usporedbi za zastarjelim TN matricama i CCFL osvjetljenjem.

na hard-testu u trenutnom brojem Bugu nijedan od 24 monitora nije imao ovu kombinaciju karakteristika,

a u prošlogodišnjem Bugu 214 (9/10) na hard-testu 24" monitora samo jedan monitor od desetak testiranih imao jeIPS matricu i LED pozadinsko osvjetljenje.

ono što mene zanima je, kako to da je broj monitora s tom kombinacijom dviju modernih tehnologija na tržištu toliko mali, budući da bi se netko tehnološki osviješten vjerojatno opredijelio za kupnju upravo takvog monitora.

da li te tvije tehnologije u kombinaciji jedna s drugom daju monitoru lošije karakteristike nego je to slučaj sa starijim modelima ili..? mislim da su cijene monitora trenutno dovoljne niske te zbog toga mislim da se cijenu ne može navesti kao razlog.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.6.2011 14:44 (imajhen).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: IPS LED monitori

Problem je u bijelim LED-icama kakve se ugrađuju u jeftinije ekrane - one su obično davale manji raspon boja u odnosu na CCFL, a IPS ekrani se obično uzimaju zbog vjernog prikaza boja. Postoje i IPS ekrani s RGB LE diodama, sa znatno većim rasponom boja u odnosu na CCFL, ali su i znatno skuplji i proizvode se za profesionalce.

Ipak, tehnologija svakodnevno napreduje te WLED polako dostižu raspon CCFL-a, a troškovi proizvodnje IPS ekrana padaju (proizvodnja je bila znatno skuplja u odnosu na TN+film tehnologiju; danas još uvijek jest skuplja, ali je razlika manja), pa bi se u budućnosti mogao pojaviti veći broj IPS monitora s LED pozadinskim osvjetljenjem u odnosu na današnje brojke.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice