Pozdrav svima,
Svoj PS3 imam spojen HDMiem na Samsung T260 monitor i imam nekih mušica, naime donedavno sam monitor držao na opciji AV Mode ON, i tada mi je slika bila namještena na WIDE. Ali je slika bila poprilično loše kvalitete, recimo grafika u igrama je bila dosta pixelasta, a slicna situacija je bila i sa gledanjem filmova, zato sto mi taj Wide mode zoomira sliku, tj sa svake strane malo odreze sliku. I ok, nasao ja opciju AV Mode off, e tu je situacija znatno bolja, jer mi prikazuje sliku kao Just Scan, dakle ne reze mi sliku niti je zoomira, a odmah s tim mi je slika u igrama DALEKO bolja a takva je situacija i sa gledanjem filmova. Dakle Just Scan nudi fantasticnu sliku, vjerojatno zbog 1x1 pixel mappinga. Ali, ima jedan ali, dok stavim na taj Just Scan slika je super, al mi se cini malo uska (ne pretjerano), likovi u filmovima djeluju nekak sitnije, kak da kazem mrsavije. Sada, da li mi tako djeluju zbog toga sto Just Scan ne pase za PS3 ili mi tako djeluju samo zato sto su se moje oci navikle gledati sire odnosno "deblje" likove, buduci da sam imao ukljucenu Wide opciju?
Htio sam pitati da li je netko imao sličnih "problema"? Da li gledate sliku sa Wide opcijom ili Just Scanom koji daje znatno bolju kvalitetu slike, ali malo suzi ratio opcenito? Iskreno ne smanji toliko da bi smetalo nakon navikavanja, ali eto, odlucih ipak da pitam. Moram ostat na ovom monitoru jos neko vrijeme, znam da bi mi bilo puno prirodnije da PS3 koristim na nekom 16:9 monitoru ili 16:9 TV-u. ali sta je tu je.
Svaki savjet ce mi dobro doci :-)