Izrada PC kucista

poruka: 161
|
čitano: 60.311
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Izrada PC kucista

ja mislim da ovo necesnikad uspit napravit...
nije da imam protiv tebe nesto ali ja se bavim auto mehanikom i znam kako je tesko sve uradit....

2 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Ja mislim da ću uspjeti to napraviti jer sam riješio sve tehničke probleme osim prednje strane jer jos nisam dobio informaciju

mogu li kod jedne firme u blizini to smotati ili ne.Sada će to morati malo pricekati jer počinje škola,ali cu pokusati nesto napraviti i dok traje škola.

Što točno misliš da necu moci izvesti?Možda sam previdio nešto.

Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 10:19 (GARGOYLZTKS1995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Izrada PC kucista

Pitanjce!

U kojem programu su rađeni ti crtezi ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Izrada PC kucista
Sketchup xD pise na stranici prije.
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

A jel na kraju ista ispalo iz toga?

...Svakin novim danom..pred kockastim ekranom...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Mene zanima na koji nacin spajate stranice, jer imam ideju napravit jedno vulgaris industrijsko kuciste za atom plocu. Jedini uvjet je da je 19" sirine. Imam externo napajanje, botunice, ledice.... sve, samo treba vidit kako sve to slozit.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Moze mi netko preporuciti besplatni ili barem probni program na mjesec dana, neki jednostavan, gdje se moze skicirati kuciste kakvo bih htjeo napraviti... Hvala {#}

(̅_̅_̅(̲̲̲̲̲̅̅̅̅̅̅(̅_̅_̲̅м̲̅a̲̅я̲̅l̲̅b̲̅o̲̅r̲̅o̲̅̅ _̅_̅_̅()

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Moze mi netko preporuciti besplatni ili barem probni program na mjesec dana, neki jednostavan, gdje se moze skicirati kuciste kakvo bih htjeo napraviti... Hvala  {#}

SketchUp

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
17 godina
Karlovac_047 kaže...

Moze mi netko preporuciti besplatni ili barem probni program na mjesec dana, neki jednostavan, gdje se moze skicirati kuciste kakvo bih htjeo napraviti... Hvala {#}

Sketchup {#}

Potpuno besplatan, i večina modera upravo u njemu počinje raditi.

Skineš i obavezno pogledaj 4-5 videa od googla gdje su tutorijali, i onda će ti biti sve jasno.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Kako sam i ja malo krenuo u izradu Drvenog PC- kucista.

Malo sam radio u sketchup-u..

Inace, odmah da navedem, iznad, gornji poklopac ce biti pola prozirno (jos cu vidjeti koji cu materijal staviti), a na ostalu polovicu ide veliki ventilator, koji ce izvlaciti zrak.

Naravno, posto ce cijelo kuciste biti od drveta, izbusiti cu rupe da ima bolji protok zraka. I malo cu ih ukrasiti da, nebi bile "samo" rupe. {#}

Evo par slikica od skiciranja, a sljedeci tjedan, nadam se da ako nabavim sav pribor, krecem polako u izradu. {#}

1 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Zanima me sljedece:

1. Kako napraviti da neon lampa (crvena) "blica" kada se cuje bass...

2. Gdje ima najpovoljnije uzeti 1X 200-2300mm Ventilator i 2x 80mm ili 120mm ventilator... 

Zanima me jos, na sto se spajaju ti ventilatori, i dali ih mogu spojiti 3 komada ? I kako se spaja neon lampa ? Posto vidim da ih ima u Linksu za pc ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Zanima me sljedece:

2. Gdje ima najpovoljnije uzeti 1X 200-2300mm Ventilator i 2x 80mm ili 120mm ventilator... 

Zanima me jos, na sto se spajaju ti ventilatori, i dali ih mogu spojiti 3 komada ? I kako se spaja neon lampa ? Posto vidim da ih ima u Linksu za pc ?

Imas ventilatore koji se spajaju na molex ili na 3pin, zavisi od ventilatora koji kupis. Neon lampe se uglavnom spajaju na molex.

The future is Fusion - AMD
12 godina
neaktivan
Karlovac_047 kaže...

Zanima me sljedece:

1.imaš temu na forumu za to...http://www.bug.hr/forum/topic/modding-projekti/osvjetljeni-desk-reagira-glazbu/179589.aspx
2. Potraži na nabavi.net ili na jeftinije.hr
3.Ventovi se spajaju na 3pin na matičnoj/potenciometru,ili na molex

Izvan WC-a ne trpim druženje s govnima...
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.2.2013 20:33 (7kunac).
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Moze mi tko reci kako se u SketchUp-u dodaje npr: procesor, graficka, ventilator za hlađenje kucista, a da se moze i povecati slika...Ja sam otisao na: Windows, Components.. I tamo u pretrazivac upisem sta zelim i izbaci mi dosta toga, ali slike su milimetarske, dok ne povecam sa zoom-om da ih vidim, ali kako bas te predmete povecati da mi budu 1-1 sa kucistem.

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Karlovac_047 kaže...

Moze mi tko reci kako se u SketchUp-u dodaje npr: procesor, graficka, ventilator za hlađenje kucista, a da se moze i povecati slika...Ja sam otisao na: Windows, Components.. I tamo u pretrazivac upisem sta zelim i izbaci mi dosta toga, ali slike su milimetarske, dok ne povecam sa zoom-om da ih vidim, ali kako bas te predmete povecati da mi budu 1-1 sa kucistem.

Meni se čini da si odabrao pogrešan layout-vjerojatno radiš u metrima umjesto u cm ili mm.

Jer gotovo sve komponente su 1:1 baš zbog toga da se može napraviti model kučišta.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Da, u metrima..Tek sam sada primjetio dolje, desno u cosku. {#} Hvala hehe

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Izrada PC kucista

Izrada je gotova. Jos cu morat ocrtati rupe za ventilatore za napajanje. Dijelovi su naruceni...

Gornja strana ce biti pola drvo, pola plexiglas. Cijelo kuciste ce biti od 90% drveta. Na kraju ce biti izbusene rupe promjera 7mm za bolji protok zraka po cijelom kucistu.

2 2 hvala 0
17 godina
Izrada PC kucista

Podržavam bilo kakav rad, kad netko hoće sam nešto napraviti, ali ovo je za mene očajno {#}

Protok zraka ti je očajan, to se radi puno drugačije, ovo zaokruženo je najveća glupost koju sam ikad vidio.

Trebao si pitati za nečije mišljenje, prije nego si naručio dijelove...

Shvati ovo kao pozitivnu kritiku, pokušaj nešto drugačije ovo stvarno nije dobro {#}

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
Izrada PC kucista

Pošto sam kao mali htio biti produkt dizajner, a zatim i plastični kirurg, moram primjetiti da je dizajn gornjeg kućišta katastrofalan, toliko praznog i neiskorištenog prostora, Plus, prekomjerena upotreba materijala, no u svakom slučaju sretno u izradi {#}

1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Podržavam bilo kakav rad, kad netko hoće sam nešto napraviti, ali ovo je za mene očajno {#}

Protok zraka ti je očajan, to se radi puno drugačije, ovo zaokruženo je najveća glupost koju sam ikad vidio.

Trebao si pitati za nečije mišljenje, prije nego si naručio dijelove...

Shvati ovo kao pozitivnu kritiku, pokušaj nešto drugačije ovo stvarno nije dobro {#}

alankish kaže...

Pošto sam kao mali htio biti produkt dizajner, a zatim i plastični kirurg, moram primjetiti da je dizajn gornjeg kućišta katastrofalan, toliko praznog i neiskorištenog prostora, Plus, prekomjerena upotreba materijala, no u svakom slučaju sretno u izradi {#}

Narucio sam samo iz Portia.hr samo ventilatore i par sitnica. Dok cu drvene daske uzeti kada mi dođu ventilatori. Svaka kritika je dobro dosla, jer ovo po prvi puta radim. 

17 godina

Narucio sam samo iz Portia.hr samo ventilatore i par sitnica. Dok cu drvene daske uzeti kada mi dođu ventilatori. Svaka kritika je dobro dosla, jer ovo po prvi puta radim. 

Uh, to je dobro, iskreno ovo nemoj raditi ni u ludilu {#}

Airflow je očajan, položaj komponenti također, a i sami dizajn kako to bude izgledalo.

Ja bi rekao da je ovo potpuno promašen koncept, i bilo bi najbolje da skroz odustaneš od njega.

Reci kako bi htjeo da ti izgleda kučište, pa ču ti ja baciti neki rad, čisto da vidiš kako se može odradtiti airflow unutar kučišta {#}

14 godina
neaktivan
rooswelt1991 kaže...

Uh, to je dobro, iskreno ovo nemoj raditi ni u ludilu {#}

Airflow je očajan, položaj komponenti također, a i sami dizajn kako to bude izgledalo.

Ja bi rekao da je ovo potpuno promašen koncept, i bilo bi najbolje da skroz odustaneš od njega.

Reci kako bi htjeo da ti izgleda kučište, pa ču ti ja baciti neki rad, čisto da vidiš kako se može odradtiti airflow unutar kučišta {#}

Hvala hehe.. Nesto slicno ovome, ako moze naravno..Visina mi ne smije prelaziti preko 25cm, jer pc je uglavnom slagan za HTPC i stavljen je na na regal. Evo slika...

Ovo moje mi se ne sviđa nikako...I ne stane jos jedan HDD u ovo kuciste...

15 godina
odjavljen
Karlovac_047 kaže...

Drvo može biti izuzetno zanimljiv materijal, dovoljno je da pogledaš instrumente (el.gitare) rađene od egzitičnih vrsta drveta. Ukoliko već stavljaš PC u dnevnu, pokušaj dizajnom i linijama pratiti ostale komponente.

17 godina

Hvala hehe.. Nesto slicno ovome, ako moze naravno..Visina mi ne smije prelaziti preko 25cm, jer pc je uglavnom slagan za HTPC i stavljen je na na regal. Evo slika...

Koje veličine ploču želiš stavljati?

puni atx format ili?

14 godina
neaktivan
alankish kaže...
Karlovac_047 kaže...

Drvo može biti izuzetno zanimljiv materijal, dovoljno je da pogledaš instrumente (el.gitare) rađene od egzitičnih vrsta drveta. Ukoliko već stavljaš PC u dnevnu, pokušaj dizajnom i linijama pratiti ostale komponente.

A pokusavam biti sto precizniji, jer ovo mi je po prvi puta da radim nesto takvo. 

rooswelt1991 kaže...

Koje veličine ploču želiš stavljati?

puni atx format ili?

Da puni format.  A i jos nesto. Narucio sam 2 ventilatora po 120mm i jedan od 200mm. 

13 godina
odjavljen
Izrada PC kucista

Karlovac, hočeš da ti ja i moj kolega napravimo kučište na CNC stroju?

Sad baš radimo na jednom drvenom HTPC-u.

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax
Moj PC  
5 1 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Karlovac, hočeš da ti ja i moj kolega napravimo kučište na CNC stroju?

Sad baš radimo na jednom drvenom HTPC-u.

Lijepo izgleda. A moram vidjeti sada..Jer sam obecao tati, jer je htjeo samnom to napraviti..Ali ako se odlucim, javim ti se obavezno. {#} 

13 godina
odjavljen
Izrada PC kucista

Nema problema-nudimo mi i konzultantske usluge. {#}

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Pranja kaže...

Nema problema-nudimo mi i konzultantske usluge. {#}

Hehehe {#} Ako bude nesto krenulo losim putem pri izradi, javim ti se odmah na vrijeme. {#}

17 godina
Izrada PC kucista

Evo jedan brzi kvadratni od mene {#}

Ovo prvo je kučište, ovo drugo sa strane je gornji poklopac, eventualno pored venta možeš staviti i plexyglas {#}

Staviš recimo zrak ulazio kroz gornji 200mm vent, a da kroz ove 120mm izlazi van...

edit, pošaljem ti naravno još i skp file, pa da još malo doradiš :-D

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.2.2013 18:55 (rooswelt1991).
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice