Vodič za izbor RAM memorije izdvojena tema

poruka: 2.916
|
čitano: 1.058.805
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za izbor RAM memorije
ford eleanor kaže...
Broken kaže...

Šta treba gledati kod kupnje memorije, kapacitet, radni takt, tip, ...

1.Tip memorije(ddr2 ili ddr3)

2.Radni takt(1066,1333,1600 mhz)

3.Bilo bi poželjno 2x2 ili 4x4Gb

Znam da je što veći kapacitet memorije to bolje, jel valja radni takt sa vise mhz ili manje i koja je razlika u ddr2 i ddr3-općenito?

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Broken kaže...

Znam da je što veći kapacitet memorije to bolje, jel valja radni takt sa vise mhz ili manje i koja je razlika u ddr2 i ddr3-općenito?

najbolje je da je jednaki kao što već imaš

matična podržava samo ddr2 ili ddr3, a inače je razlika u brzini

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
protjeran
Vodič za izbor RAM memorije

Pozdrav,
imam u svojoj konfiguraciji 1 GB DDR2 800 MHz TakeMS, želio bi nadograditi još jedan GigaBajt, e sad ima:
1GB Kingston 800MHz  27 KM----~120KN
1GB TakeMS 800MHz     26 KM----~120KN.
Čuo sam da kada su Dual Channel memorijski moduli, je bolje imati memorijske module od istog proizvođača?
Naravno, ja bih rađe uzeo Kingston, jer u njih imam nekakvo 'ajmo reći povjerenje, veće negoli u TakeMS.

SENAID

0 0 hvala 0
14 godina
Senaid_gates kaže...

Pozdrav,
imam u svojoj konfiguraciji 1 GB DDR2 800 MHz TakeMS, želio bi nadograditi još jedan GigaBajt, e sad ima:
1GB Kingston 800MHz  27 KM----~120KN
1GB TakeMS 800MHz     26 KM----~120KN.
Čuo sam da kada su Dual Channel memorijski moduli, je bolje imati memorijske module od istog proizvođača?
Naravno, ja bih rađe uzeo Kingston, jer u njih imam nekakvo 'ajmo reći povjerenje, veće negoli u TakeMS.

Isto ti je,koji god uzea.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
neaktivan

Hvala na korisnim informacijama.

Tko želi nešto naučiti, nači će način, tko ne želi, naći će izliku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kingston 6x1GB 1333MHz

Mushkin 3x2GB 1333Mhz

Corsair 3x2GB 1333 Mhz

Koji je najbolji izbor? Mislim da je svejedno Mushkin ili Corsair... ili se varam? Kakva bi bila razlika između 6x1GB i 3x2GB?

0 0 hvala 0
14 godina
Chris_28 kaže...

Kingston 6x1GB 1333MHz

Mushkin 3x2GB 1333Mhz

Corsair 3x2GB 1333 Mhz

Koji je najbolji izbor? Mislim da je svejedno Mushkin ili Corsair... ili se varam? Kakva bi bila razlika između 6x1GB i 3x2GB?

3 x 2 gb najbolje radi eventualne nadogradnje.Isto ti je,koju god odabra od podebljanih.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
16 godina
neaktivan

A jel mi bolje uzet 3x2 GB 1333MHz ili 2x4GB 1333MHz za istu cijenu? Pošto će 2x4GB radit u dual channelu a ne triple. A ne planiram baš nadograđivat jer što će mi 12 GB rama...

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.9.2011 23:15 (Chris_28).

0 0 hvala 0
14 godina
Chris_28 kaže...

A jel mi bolje uzet 3x2 GB 1333MHz ili 2x4GB 1333MHz za istu cijenu? Pošto će 2x4GB radit u dual channelu a ne triple. A ne planiram baš nadograđivat jer što će mi 12 GB rama...

2 x 4,samo ti dual chanell nije toliko bitan ali opet nije lose imat ram u dual chanelu.Kupi 2x 4gb.

14 godina
neaktivan
Chris_28 kaže...

Podebljano je svakako bolje i isplativije, naravno.

Dum spiro, spero.
16 godina
neaktivan

Par pitanja. Znam da je u video editiranju važna RAM memorija, ali koliko je uz naravno procesor, važna kod convertiranja videa. Pojačava li imalo brzinu konvertiranja video formata.

Jeli bolje uzet 2x2GB ili 4GB? (sorry ako je netko već pitao) tj. mislim se između ove dvije:

http://www.postopoto.hr/Memorija-Kingston-DDR3-4GB-1333MHz-KVR1333D3N9/4G-54017.aspx

http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_160_246&products_id=7540

EDIT- u računalu već imam DDR3 2048MB Kingmax, 1333MHz, CL9

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.9.2011 8:39 (mesomeone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ja bi uzeo 4GB, bolje imati manje većih modula nego više manjih.

16 godina

Ima li kakve razlike između Patriot DDR2 800MHz PSD24G800KH (dual channel kit) 2X2GB, kog trenutno nema u trgovini, i Patriot DDR2 800MHz PSD22G80026H 2GB, koji ne dolazi u kompletu pa moram uzeti 2 modula? Hoće li i ovaj drugi u dual channelu imati iste performanse kao prvi dual channel kit? Pored Patriota imam na izbor G.SKILL memoriju koja je malo skuplja, pa ako netko ima ove memorije molim da mi preporuči što da kupim.

Demokratija je kada dvije budale imaju više prava nego jedan pametan.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
uss kaže...

Ima li kakve razlike između Patriot DDR2 800MHz  PSD24G800KH (dual channel kit) 2X2GB, kog trenutno nema u trgovini, i Patriot DDR2 800MHz  PSD22G80026H  2GB, koji ne dolazi u kompletu pa moram uzeti 2 modula? Hoće li i ovaj drugi u dual channelu imati iste performanse kao prvi dual channel kit? Pored Patriota imam na izbor G.SKILL memoriju koja je malo skuplja, pa ako netko ima ove memorije molim da mi preporuči što da kupim.

Skroz ista brzina, zahvaljujući jednakoj frekvenciji te jednakim latencijama - skroz iste performanse. Patriot je OK proizvođač, radi kvalitetne memorije.

Dum spiro, spero.
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima!!!  Imam matičnu ploču gigabyte x58a-ud7 i tri Apacer ddr3 memoriju od 2 gb, znači sveukupno 6 gb. Kada mi se pali komp na matičnoj kod memorije svijetle naračasto-zelene led diode http://i.imgur.com/dJHiN.jpg, a kada se digne windows svijetli samo zeleno i to stalno... Odem igrati neku igru i nakon dva sata ekran mi se zagasi, svi ventilatori se počmu vrtjeti na 100%, pa moram isključiti komp preko one sklopke od iza... Skužio sam da je vjerojatno u BIOS-u krivo namještena memorija, pa želio bih znati na koliko moram namjestiti SPD memoriju, kako u bijosu namjestiti one druge opcije od memorije: tRC,tRCD,tWTR,tWTP,tWL,tRFC,tRTP i tFAW i dali se treba posebno namještati voltaža ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam ASUS K53SV i znam da imam 4GB RAM-a DDR3 (1333MHz) i da je 1 keks. Planiram uzeti još 4GB RAM-a jer cijena i nije toliko skupa. Sada me samo zanima gdje bih mogao provjeriti koji je točno proizvođač mojeg RAM-a u notebooku. Znam da nije bitno da li je proizvođač isti ali volio bih znati. U Linksu ima 1 keks G.Skill-a od 1333MHz za 179Kn pa mi je to prihvatljivo? THX

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
14 godina
protjeran

CPUZ

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ParaNO1d kaže...

Imam ASUS K53SV i znam da imam 4GB RAM-a DDR3 (1333MHz) i da je 1 keks. Planiram uzeti još 4GB RAM-a jer cijena i nije toliko skupa. Sada me samo zanima gdje bih mogao provjeriti koji je točno proizvođač mojeg RAM-a u notebooku. Znam da nije bitno da li je proizvođač isti ali volio bih znati. U Linksu ima 1 keks G.Skill-a od 1333MHz za 179Kn pa mi je to prihvatljivo? THX

Skini CPU-Z,instaliraj,upali i odaberi SPD i tu ce ti pisati MANUFACTURER.To ti je ime proizvodaca.

17 godina

Elpida je proizvođač :S to mi baš ne pomaže... on je PC3-10700, a ovaj G.Skill je PC-10666 da li će to sve biti ok ako uzmem?

Vrhunska odlučnost nije u dobivanju svake bitke, nego u poražavanju neprijatelja bez ulaska u boj - Sun Tzu - The Art of War (6th century BC)
14 godina
ParaNO1d kaže...

Elpida je proizvođač :S to mi baš ne pomaže... on je PC3-10700, a ovaj G.Skill je PC-10666 da li će to sve biti ok ako uzmem?

Samo neka latencije budu iste i nece biti problema.Ako mozes kupiti takvu,po mogucnosti neka i frekvencija plocica bude ista.

17 godina

Voltaža je 1.5 kod obje i latencije su 9-9-9-24 također jednake kod obje, obje su 1333Mhz. Znači to bi odgovaralo? Btw vidim još u CPU-Z -u da mi Core Speed 800MHz, a CPU je i3-2310 @2.10GHz (SandyBridge). Množitelj je samo 8.0 a BIOS je jako siromašan. Nemam nikakvih problema u radu s nikakvom aplikacijom i igre odlično rade. Da li je to normala brzina jezgre i množitelj ili je to prenisko? Prije sam imao jednojezgreni CPU pa je to drugačije sve bilo. THX

14 godina
ParaNO1d kaže...

Voltaža je 1.5 kod obje i latencije su 9-9-9-24 također jednake kod obje, obje su 1333Mhz. Znači to bi odgovaralo? Btw vidim još u CPU-Z -u da mi Core Speed 800MHz, a CPU je i3-2310 @2.10GHz (SandyBridge). Množitelj je samo 8.0 a BIOS je jako siromašan. Nemam nikakvih problema u radu s nikakvom aplikacijom i igre odlično rade. Da li je to normala brzina jezgre i množitelj ili je to prenisko? Prije sam imao jednojezgreni CPU pa je to drugačije sve bilo. THX

Sve je ok sa memorijom i procom,i radit ce skroz ok.

15 godina
neaktivan
ParaNO1d kaže...

OK, ja imam sličan K73SV sa 4GB RAM-a. Zanima me koliko uopće mogu dobiti ugradnjom dodatna 4GB?

Odnosno dali ću time popraviti performanse (u igrama)?

Stvarno cijene nisu velike, pa dolazim u razmišljanje o kupnji.

17 godina
juchinio kaže...
ParaNO1d kaže...

OK, ja imam sličan K73SV sa 4GB RAM-a. Zanima me koliko uopće mogu dobiti ugradnjom dodatna 4GB?

Nečeš dobiti nikakve bolje perfomanse u igrama. Jedino u nekom programu koji zahtjeva mnogo memorije

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
17 godina
Patrick_cro kaže...
juchinio kaže...
ParaNO1d kaže...

Nečeš dobiti nikakve bolje perfomanse u igrama. Jedino u nekom programu koji zahtjeva mnogo memorije

Ja uzimam RAM zato što je sada stvarno jeftin. @juchinio - ja nemam nikakvih problema u igrama sve radi savršeno i s ovih 4GB RAM-a. Ovaj tvoj bi trebao imati samo veći ekran (17") ostalo imaš isto ili imaš i5?

14 godina
neaktivan

Ja imam pitanje u vezi RAM-a. Trenutno imam 2x2GB Kingston HyperX 1066 MHz DDR2. A imam doma još jednu pločicu RAM-a također Kingston od 2 GB ali ona je na 800 MHz.

E sad kad bih ja tu pločicu RAM-a ugradio u računalo da li bi to možda škodilo stabilnosti sustava ili tako nešto?

Unaprijed hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
B3Arf00t kaže...

Ja imam pitanje u vezi RAM-a. Trenutno imam 2x2GB Kingston HyperX 1066 MHz DDR2. A imam doma još jednu pločicu RAM-a također Kingston od 2 GB ali ona je na 800 MHz.

E sad kad bih ja tu pločicu RAM-a ugradio u računalo da li bi to možda škodilo stabilnosti sustava ili tako nešto?

Nebi. Računalo bi i onda radilo ali bi ti i ovaj RAM radio na 800MHz. Pa bi imo tu nekakv pad pa ako ti znači još tih 2GB nešto ugradi ih. Btw memorija ova 1066Mhz radi na 266MHz (a 1066 označava "Data rate") i imaš je 4GB, a ako ugradiš ovih još 2 GB imat ćeš 6GB i brzina memorije će ti biti 200Mhz, a data rate je 800.

14 godina
neaktivan
B3Arf00t kaže...

Naravno da ne bi, samo je pikni gore. Nemaš nikakvog beda, glavno da ti je matična podržava, a podržava i da imaš slobodan utor, a ako imaš, na konju si.

EDIT:

Jednostavno će se moduli više frekvencije spustiti na nižu (800MHz) frekvenciju.

Tiago Busques, con mucho gusto! ;-)
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2011 21:34 (Caesar et Brutus).
14 godina
Caesar et Brutus kaže...
B3Arf00t kaže...

Naravno da ne bi, samo je pikni gore. Nemaš nikakvog beda, glavno da ti je matična podržava, a podržava i da imaš slobodan utor, a ako imaš, na konju si.

Jednostavno će ove dvije raditi na 1.066, a ta na 800MHz.

Ne,rami sa visom frekvencijom ce se spustiti na frekvenciju od 800mhz.

13 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
Caesar et Brutus kaže...
B3Arf00t kaže...

Jednostavno će ove dvije raditi na 1.066, a ta na 800MHz.

Ne,rami sa visom frekvencijom ce se spustiti na frekvenciju od 800mhz.

Svi RAM-i će se spustit na 800MHz

----------------toni---------------------
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice