Problem sa frekvencijom ddr3 memorije

poruka: 14
|
čitano: 2.634
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

kupio sam CORSAIR TWIN3X2048-1600C7DHX G, DDR3 1600 MHz, KIT 2x1 GB i vidim da mi u cpu-z pise da radi na 666.3 Mhz a trebala bi raditi na 800. zna li netko zasto je to tako i kako namjestiti. procesor je q9450.

evo slike

http://img252.imageshack.us/img252/2046/capturegd9.png

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.9.2008 23:54 (mdax).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa frekvencijom ddr3 memorije

poz

evo ovako...nije to nikakav problem već su ti je tako namješteno u BIOS-u...

na ovoj tvojoj slici lijepo piše da je FSB:DRAM omjer 1:2...što znaći

da je tvoj FSB 333 što je uredu....jer tvoj proc je 2,66 a množitelj je 8

znaći 333x8=2,66 i tako ti bude kad staviš proc na ploču...tj default a mem se prilagodi FSB jer on utjeće na rad mem i proc.

imaš 2 načina:

1. podigni fsb na 400 ali ujedno klokaš proc je će sad biti 400x8=3,2...a mem će biti na 1600 ili

2. nađi opciju (ako imaš, a trebao bi) memory multiplier ili fsb strap-to je štelanje omjera FSB:DRAM...to povećaj da bi ostao na istoj brzini proca(bez OC) trebaš namjestiti da je 5:6 ili x1.2 ili fsb strap 333....i mem će radit na 1600

poz

If ignorance is bliss, then knock the smile off my face!
17 godina
neaktivan

hvala probat cu drugu opciju cini se sigurnija.

imam jos jedno pitanje. frend mi ima isti proc ali njemu je od kad ga je ugradio mnozitelj 6 a ne 8 kako bi trebao bit i proc mu radi na 2000mhz. zasto je to tako namjesteno a proc je direktno iz kutije nije ga nitko dirao

17 godina
neaktivan

Evo ja imam isti problem... Upravo sam updejto BIOS sa @BIOS i namjestim u biosu multiplier na x8 i pise mi da procesor onda radi na 2.66 al kad udem u OS Cpu-Z mi prikazuje da je multiplier x6 i da procesor radi na 2000Mhz...

http://img218.imageshack.us/img218/1773/51504833lf7.png

Memorija mi radi na 666 i nemogu je nikako podic (bez OC)... probat cu sad isto ovu drugu opciju...

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.9.2008 14:47 (PeroBatina).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
PeroBatina kaže...

Evo ja imam isti problem... Upravo sam updejto BIOS sa @BIOS i namjestim u biosu multiplier na x8 i pise mi da procesor onda radi na 2.66 al kad udem u OS Cpu-Z mi prikazuje da je multiplier x6 i da procesor radi na 2000Mhz...

http://img218.imageshack.us/img218/1773/51504833lf7.png

Memorija mi radi na 666 i nemogu je nikako podic (bez OC)... probat cu sad isto ovu drugu opciju...

Vjerovatno ti je ukljucena opcija EIST i/ili C1E koje smanjuju takt procesora ovisno o opterecenosti procesora.
Ako zelis, samo ih mozes iskljuciti u biosu ...
E4600@2400MHz 1.16V,8600GTS,Seagate 320 GB,2GB DDR2@800MHz 4-4-4-12
17 godina
neaktivan

Da evo bas sam sad skuzio...problem sa procesorom je riješen al ovo sa memorijom nemogu nikako. Nisam nikad to diro pa ako bi netko mogo malo detaljnije objasnit.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
bas niko nista? dajte pomozite nam oko ovoga
17 godina
neaktivan

ajd napiši koja je ploča...ili barem uslikaj postavke od bios-a

17 godina
neaktivan

ploca je GB EP45T DS3R. bios na pocetku ima neku gigabyteovu opciju c.i.a. 2 pa kad udes unutra ima za namjestit dosta toga al ja nemogu nac sta meni treba. ako bi mogao napisat kako se tocno zove to sta treba promjenit i di se to nalazi bilo bi super...trazio sam di se mjenja omjer ili multiplier i nisam mogao nac. nasao sam ovaj strap i stavio na 333 al se nis nije desilo mozda trebam jos nesto prije toga namjestit. mjenjao sam to i onda nesto a,b,c,d ima ispod za odabrat i kad to mjenjam mjenja se frekv memorije sa 1333 na 800 1066 ili 600 nikako da dode na 1600 vjerojatno to onda nije to

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 19:15 (mdax).
17 godina
neaktivan

probaj staviti drugi strap ili 200 ili 400 ili 266...neznam napamet...ujedno nisam te skužio jesi to mjenjao...

eh da...i to je sigurno to...al ima još jedan način:

promjeni FSB u 400 (CPU host clock control) a multiplier ostavi na auto a (CPU clock ratio) stavi na 7x...malo će ti proc radit brže al ništa strašno (2,8) ili stavi na 6,5 ako ima ta opcija

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 19:30 (beziljy).
17 godina
neaktivan

isprobao sam sve te strapove i onda kad jedan promjenis dole dobijes drugacije opcije to nesto sa a b c d neznam tocno. znaci ako promjenim fsb na 400 i ovo stavim na 7x memorija ce radit na 1600 a procesor se nece ostetit sa box hladnjakom na njemu?

sigurnije mi se cini ovo sa strapom al vidim da to bas i nece

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 19:35 (mdax).
17 godina
neaktivan

neće....mislim nebi se trebao oštetit, a mem će radit

šalim se...al glavno je sve što neznaš namjetit ostavi na auto....ustvari sve ostavi na auto osim toga...pusti ploču da štela...

al samo za taj mali pomak u brzini(140 Mhz) ...za veći OC...ipak treba malo znoja pustit...i vremena

poz

P.S.ograđujem se od svake štete nastale nestručnim rukovanjem...Cool

Poruka je uređivana zadnji put pon 29.9.2008 19:39 (beziljy).
17 godina
neaktivan
hehe

hvala na savjetu isprobat cu pa napisat jel uspjelo
17 godina
neaktivan
ovo je za popi****. stavio sam na 400 i ovo na x7 i nostalo sve isto kasnije udem opet u bios i kaze da je bilo boot problema i da vratim nazad ako sta sam dirao pa sam vratio.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice