Nadogradnja RAM memorije izdvojena tema

poruka: 1.596
|
čitano: 715.278
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Imam pitanje znaci ja imam 2 GB DDR3 (2x1)  rama ja mislim da je na 667 ili 522 mhz brzini, nisam siguran jedno od tog dvoje je, i brat mi ima 6 gb rama 3x2, ja bih od njega uzeo jedan keks od 2 gb ali brzina je 1333 mhz i proizvodat je Corsair a moj je Kingston? Da li bi to radilo normalno?

PS: ja bi njemu dao taj jedan keks od 1 gb tako da on ima 5gb a ja 3.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Nadogradnja RAM memorije

-prvi problem, čarobna kugla mi kaže, imaš DDR2, čekout... pa tad nastavi s planom robne razmjene..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...

čarobna kugla mi kaže, imaš DDR2

Nije ti to čarobna kugla rekla, nego...

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.7.2014 12:27 (Valentin17).
15 godina
Nadogradnja RAM memorije

ovako, nadogradio bih svoj laptop s jos 4 GB memorije, koje bi (nadam se, ispravite me ako grijesim) radile u dual channel modu, u pitanju je laptop HP 455 G1, a ovo su screenshotsi trenutno ugradene memorije. moram li, ukoliko mislim nadograditi uzeti memoriju od istog proizvodaca ili je bitno samo da trazim model ''PC3-12800'', imate li prijedlog neke memorije koje bih stavio unutra i na sto moram obratiti paznju? hvala!

Respect the Raise...!
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.7.2014 15:54 (definho).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

htio bi kupit novi ram i naso sam ovo AMD Radeon RG2133 Gamer Series 16GB zna li netko dali to ima za kupit njegdje u HR,vidio sam na amazonu ali nisam siguran dali da kupim da na kraju ne bude radilo itd

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav, 
Imam pitanje u vezi RAM-a. Kupio sam Adata DDR3 4GB 1333MHz AD3U1333B2G9-R.
Hoce li taj RAM radit na mojoj matičnoj ako se ne nalazi na memory support listi?
Na listi se nalaze razni ADATA 4GB 1333MHz moduli, ali ni jedan nema ovu oznaku "AD3U1333B2G9-R". 
Hvala.

0 0 hvala 0
14 godina
Day dreaming kaže...

Imam pitanje u vezi RAM-a. Kupio sam Adata DDR3 4GB 1333MHz AD3U1333B2G9-R.
Hoce li taj RAM radit na mojoj matičnoj ako se ne nalazi na memory support listi?

Probaš, pa vidiš, mislim da ne bi trebalo biti problema.

16 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav! Imam Intel Core 2 Duo E6550 na 2.33 Ghz i 2x2 DDR2 rama na 800mhz u kompu. Ono što mene zanima i što bih volio da mi netko odgovori jeste da li mi se uopce više isplati nadograditi još 4Gb rama u komp ili je procesor već prestar? Prvenstveno me zanima zbog igara pa tek onda zbog brzine kompa, posto sam time jos uvijek zadovoljan? u Linksu su 2x2 ddr2 nevjerovatnih 489 kuna s obzirom na zastarjelu vec tehnologiju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 18:32 (marin87).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Evo nasao sam isti RAM kao moj (Kingston HyperX Blu 1600 MHz, 4GB) samo je frekvencija 1333 MHz, a inace i moj radi po defaultu na 1333 MHz. Kad sam ga digao na 1600 MHz, u CPU-Z mi i dalje pokazuje 667 MHz tj. da je 1333 MHz.
To je vjerovatno zbog procesora jer njemu odgovara ta frenkvencija. 
No sad me zanima jedna stvar kad u buducnosti promjenim maticnu i proc, uzmem neki FX processor da li ce mi rad memorije na 1333 MHz praviti problem? Znam da sada nece praviti problem, i uzeo bi je, samo eto ovo me zanima sto sam pitao, za buducnost i kombinacija sa jacim procesorom. I da gdje god sam istrazivao procitao sam da se ne primjeti razlika izmedju 1333 MHz i 1600 u zahtjevnim programima i igrama. Valjda je dosta bitnija kolicina nego frekvenicija. 

Edit: Evo sad sam tek vidio i skontao da mi citave gotov 2 godine RAM radio na 800 MHz, a ne na 1333...

dzix
Poruka je uređivana zadnji put pon 11.8.2014 19:57 (dzelo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
marin87 kaže...

... da li mi se uopce više isplati nadograditi još 4Gb rama u komp ili je procesor već prestar? Prvenstveno me zanima zbog igara pa tek onda zbog brzine kompa, posto sam time jos uvijek zadovoljan? u Linksu su 2x2 ddr2 nevjerovatnih 489 kuna s obzirom na zastarjelu vec tehnologiju.

-isplativost je samo ako se tebi isplati...

-igre (sve aplikacije) imaju requirementse, dodatno nešto za OS, utilse.. i to je to, 4gb je dovoljno za većinu stvari, više obično traži i jači ostatak hardwarea (VGA). CPU zadovoljava.

-PC nije brži s više RAMa, mora ga imati dovoljno, višak je višak, koji noviji OS može pametno koristiti (za razliku od ostalih aplikacija, igre se ne pokreću istovremeno više njih..).

-preduvijet za nadogradnju je da HW to dozvoljava, dosta MBO z tog vremena ima ograničenje na 4GB (3+), provjeri u specifikacijama, mora podržavati 8 ili više i imati 4 DIMMa. Nakon tog možda problem s prepozunavanjem i FSBom ali to nije čest problem (nadogradnja BIOSa je možda potrebna ili ručne postavke).

16 godina
neaktivan

Matična mi je Abit IP35 Off limits verzija koja podrzava 8 giga rama na 800mhz-a i ima 4 slota.  Matična mi podržava i Intel Core 2 Quad i Extreme na 775 socket do 1333mhz sto je poprilicno dobro s obzirom da sam ju uzeo davne 2007 godine ali tu nastaje problem sto tih procesora više nema u informatičkim shopovima zato sam i bio pitao za rame što bi mi se više isplatilo, nadogradnja sa jos 4 giga ili da probam nabaviti neki polovoni jači procesor? Molim mišljenje. Također imam Radeonku HD 4870 1gb u kompu.

16 godina

Abit je davno propao, MBO-chipset bi trebo podržavati novije jezgre (voltaže! 45nm) ali može ovisiti o verziji BIOSa koja možda nije ažurirana... provjeri, ako podržava novije wolfdale jezgre tad možeš staviti svaki s775 CPU/C2D-C2ext/quad. To je direktni nasljednik (ali nema potrebe, jer su razlike u performansama zanemarive osim malo niže temperature).

vidi tablicu, prvi je E6300, noviji od ostalih, ali je intel rebrendao pa su nazivi-brojevi malo neobični. Ako taj radi, rade svi. Ali CPU nije usko grlo (osim ako imaš povoljnu priliku ...).

RAM bi morao raditi. 4-na-8 može malo pomoći kod igara koje to traže (npr BF je sretan sa 6GB). Najviše utječe VGA npr GF650/750 i jače (nisi naveo koja je stara VGA.. a, sad vidm 4870,... to je OK ali novije je u prednosti), ako imaš odgovarajuće napajanje.

-Opet može problem biti verzija BIOSa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.8.2014 13:20 (ihush).
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Trenutacno imam 4 GB RAM memorije. 2 plocice su Corsair VS1GB800D2, treca je Acerova PC23200, a cetvrta je Nanya. Ne znam tocan serijski broj za tu RAM memoriju.

Problem je ovakav: 90 posto igara koje igram mi se jednostavno smrzavaju, a kad ne pomaze CTRL ALT DEL, moram resetirati sustav. Ponekad mi izbaci i BSOD. Windows 7 Ultimate 64bit kojeg imam je los i nenadogradjen, ali on ne predstavlja glavni problem. Kad izvadim trecu i cetvrtu RAM memoriju, igrice mi puno manje stekaju i sve onda postane malo vise podnosljivo nego prije. Je li moguce da sustav steka zato sto RAM memorije nisu medjusobno kompatibilne? Koje RAMe trebam instalirati nakon sto srusim sustav i instaliram novi? Moraju li to biti isti RAMi kao i prva dva ili mogu biti druga dva kompatibilna modela RAMa?

KONFIGURACIJA
GPU: Nvidia GeForce GTX 280 OC
CPU: AMD Phenom X3 Triple Core
RAM: 4GB
HDD: WDWCAS80102122
Monitor: HP w2007
Maticna ploca: Acer RS780HVF
Sustav: Windows 7 Ultimate 64bit SP1

Trebam brzi odgovor!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nadogradnja RAM memorije

bok ljudi

imam ovaj RAM sa slike, kingston hyperx 2x2gb ddr3 1600mhz...

pošto nigdje ne nalazim kod nas u shopovima takav isti ram vise , dakle 2x2gb, nasao sam OVE, isto bih uzeo 2x2gb.....

hoće li oni raditi sa mojim ovim RAMima bez ikakvih poteškoća??  znam da ih uvijek može biti, ali čisto da provjerim sa nekime tko je to radio češće...nadogradnje RAMova i mijenanje općenito...

kingston hyperx 2x2gb ddr 3 1600mhz kingston hyperx 2x2gb ddr 3 1600mhz
MuWu
Poruka je uređivana zadnji put sri 13.8.2014 17:40 (MujagaWudakhi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Na 99% matičnih stock brzina RAMa bez OCa ti je 1333 ili 1600MHz. Voltaža ti je 1.5V,makar neke matične mogu od 1.07 do 1.7V,ali 99% RAMa ti je na 1.5V. Provjeri voltažu,to ti je najbitnije.

1 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Što je po vama bolje: 8gb 1600mhz ili 12gb 1333mhz?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja RAM memorije

Bolje je 12 gb bez obzira šta rade na manjem taktu, no imam jedno protupitanje jer imaš sa čime upregnuti toliko memorije?

Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Hehehe I ja se pitam ali gledam da ce ove next gen. igre koristiti oko 6gb memorije pa ne znam da li je dobro zbog toga?! Pozzz
Hejjjjj
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije
Dakle imam jednu pločicu od 4GB Corsair Vengeance 1600Mhz Heatspreader (9-9-9-24). Mene sad zanima ako netko zna da li bi mi odgovarala ta ista memorija samo od 8GB jedna pločica tj. da li bi sve radilo u redu u dual channel modu sa tom mojom već postojoćeom 4GB memorijom?

Planiram proširiti memoriju iako znam da bi mi realno treba samo 8GB rama u kompu a ne 12GB jer planiram igrati ali opet multitasking plus eventualno kakvo streamanje u budućnosti. Proširio mi se budžet za rame pa zato pitam jer frend kaže da bolje da kupim samo jednu pločicu od 4GB da budu rami kompatibilni tj. da iskoristim max brzinu rama pa me zanima da se nebi rami "klali".

Uglavnom zahvaljujem na pomoći unaprijed :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Šta bi ovo moglo biti sa mojim ramom? Ovako, imao sam 2x4 1600mhz i nedavno sam dodao još 2x2 1333mhz i  sve je radilo super nekih mjesec dana na brzini od 1333mhz, znači nisam ništa dirao frekvenciju već sam samo ostavio da radi na 1333. Evo danas mi se počeo sistem freezati u igrama i aplikacijama. Evo sad sve super radi samo što sam izvadio ovaj nadograđeni ram. Šta bih mogao u biosu uraditi da 12gb radi ispravno?

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav. Imam 4 gb DDR3 RAM-a 1600 mhz. Želim nadograditi na 8 gb. Na što trebam paziti kod kupnje? treba biti isto ddr3 1600 ili ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Nadogradnja RAM memorije

Ako ne želiš ništa u BIOS-u namještati pazi da su DDR3 i iste latencije.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

ok hvala. :)

14 godina
Karlo.barcelona kaže...

Pozdrav. Imam 4 gb DDR3 RAM-a 1600 mhz. Želim nadograditi na 8 gb. Na što trebam paziti kod kupnje? treba biti isto ddr3 1600 ili ?

Kupiš isti takav kakav imaš sada i bok.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act
17 godina
Off

Ima netko da bi mijenjao svoje dvije plocice ram-a (2x4gb) @1600 za moju jednu od 8gb?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

pozdrav

eo jedno glupo pitanje

Imam ASUS X54C laptop, s 2 GB memorije. Točnije za današnji standard to je malo.

Malo sam rovio po stvarima i nađem stariji laptop i u njemu pločicu od 512 MB :D

Da l' bih ja tu pločicu od 512 mogao ubaciti u ovaj laptop pa da imam bar malo više RAM-a?

Prva od 2GB je DDR3, 665 MHz, a druga je DDR2 - 533 MHz

0 0 hvala 0
17 godina
Ne jer ddr2 ima drugciji utor nego ddr3
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Pozdrav na kraju sam se odlucio na ovog Acera,ekran je prlijep,kvalitetna izrada.Brz i fluidan ali vec lagano razmišljam o nadogradnji RAMA prvo na 6 pa ako ne bude dosta i na 8 gb,sad me zanima jedna stvar posto je moj model DDR3L SODIMM,dal ja sad mogu kupiti bilo koji ram te vrste ili bas imaju neki "posebni" za acera? 

EDIT.sad skinuo Specya i on kaze ovo: 

Memory slots

Total memory slots 2

Used memory slots 1

Free memory slots 1

Memory

Type DDR3

Size 4096 MBytes

Channels # Single

DRAM Frequency 799,9 MHz

LP

0 0 hvala 0
17 godina
Nadogradnja RAM memorije

Uzmes si neki od 4GB@1600Mhz (oko 300kn) - KLIK

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Nadogradnja RAM memorije

Dobar dan :)
Slabo se kužim u komponente kompa,pa me zanima može li na ovu matičnu RAM DDR3 4GB i preporuka koji da uzmem onda.
Matična -  Gygabyte GA-P41-ES3G

Hvala unaprijed! :) 

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice