1 gb ddr-a a matična prepoznaje samo 512mb

poruka: 17
|
čitano: 4.603
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Ddr gori

gori će ako mi neko nerješi sljedeće   ddr kingmax 1gb pc3200 koji je radia normalno sad radi samo na 512mb tako ga bar maticna ućitava    mene zanima kako je to moguće

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ddr gori

...dešava se iako vrlo rijetko da na ramu otkaže neki dio, što se onda očitava u smanjenju Mb

...ako nije problem u čemu drugom npr integrirana grafička, a onda to nije problem...Osmijeh

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 18:36 (Jurra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Ddr gori

Prova san bios postavke  zaminit slot za ddr i ništa

16 godina
neaktivan
Ddr gori

...napiši malo više podataka o kompu...matična, procesor, grafička...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Ddr gori

Ljudi, naučite se više kad tražite pomoć oko kompa napisati koje komponente imate pod Moj PC.

Što se samog problema tiće, treća mogučnost je ako se radi o dva modula od 512 MB da je jedan modul crkao ili iskočio iz utora. Ako imaš dva modula, ugasi komp, ištekaj ga, izvadi jedna modul, provjeri da li drugi leži u utoru, uštekaj komp i upali. Ako se Win digne normalno, ugasi komp, ištekaj, izvadi prvi modul i vrati drugi, uštekaj i upali. Ako se opet upali, oba modula su ispravna, ugasi, ištekaj, vrati prvi modul i utekaj i pali.

Ako je u bilo kojem koraku pištao, taj modul koji je bio sam unutra je neispravan. Ako se to dogodilo, za svaki slučaj pokušaj taj sumljivi modul staviti u drugi utor jer može biti i utor neispravan (ona procedura s ištekavanjem i uštekavanjem kompa je obavezna).

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

P4 maticna esc-vmm2   proc.2.4celeron  graf. asus ah3450 512mb   samo je jedan 1gb kingmax koji je radia skupa sa kdata 256mb  oba su pc3200 ddr400    256 san izvadia 

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 18:47 (voori).
16 godina
odjavljen
Ddr gori

Ajde ti zavrti memtest86+ Ako on pokaže grešku, onda sigurno više nemaš to misliti u vezi tog modula.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Ddr gori

...dobro je da si izvadio taj ram od 256 jer on ti je samo slabil ionako loše performance računala...

pošto je to stara matična trebalo bi vidjeti da li si u biosu dodjelio grafičkoj pod Graphic Apperture

Size potrebnih 512 mb...

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

graf. dodjeljeno 32mb,  everast mi pokazuje pod SPD 1gb(2 ranks 4 banks) unbuffered kingmax

16 godina
neaktivan
voori kaže...

graf. dodjeljeno 32mb,  everast mi pokazuje pod SPD 1gb(2 ranks 4 banks) unbuffered kingmax

...pa probaj u BIOS-u povečat Graphic Apperture Size na maksimalni broj do 512 mb...Cool

...kaos...
15 godina
neaktivan

ide samo do 256  i nema nikakog efekta na ram a da skinen novi bios?

Možda da instaliran nove win. xp

Poruka je uređivana zadnji put pet 8.1.2010 19:30 (voori).
16 godina
neaktivan
Ddr gori

...niti flashanje BIOS-a a niti nova instalacija ti to ne može rješiti...ostavi taj G.A. size na 256 i nabavi si

još jedan ram od 1Gb da si malo ubrzaš komp. i nemaš razloga za brigu...Cool

...kaos...
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Ddr gori

Ako je prije vidio, a sad ne, novi BIOS ti neće pomoći. Klikni start, Run, upiši msconfig, OK. Idi na BOOT.INI, Advanced Options i provjeri da ti nije uključeno /MAXMEM. Ako je isključi, jer ti ta opcija ograničava koliko će Win maksimalno memorije vidit.

Koliko ti memorije vidi BIOS? Ispiše ti prije traženja diskova i CD-roma i piše ti obično tamo gdje namještaš sat u BIOS-u.

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

nasa kvar 1 od mini konektora ispa izgoria ko zna kako možda kad san pokuša minjat slot ali tad je vec radi samo na 512m.(iz zaj. san stavia da ddr gori a izglada da je stvarno izgoria) Ali dobro je to a  reci mi sta iman od toga da graf. dodan 256mb u bios-u  iman li opce koristi na ovom kom. šta mi je graf. 512mb(kupia je jer nije bilo agp od 256),  proesor 2.4 celeron je slab i loš a maticn ne podržava skoro ništa neka još malo posluži pa ga poklanjam

16 godina
neaktivan

...nemam ti sad vremena objašnjavat, ali bolje je da ti Graphic Apperture Size bude na 256,

nego kao do sada na 32 Mb, jer za normalan rad tvoje grafičke trebao bi biti na minimalno 512 Mb...Cool

...kaos...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
MrBlc kaže...

Ljudi, naučite se više kad tražite pomoć oko kompa napisati koje komponente imate pod Moj PC.

Što se samog problema tiće, treća mogučnost je ako se radi o dva modula od 512 MB da je jedan modul crkao ili iskočio iz utora. Ako imaš dva modula, ugasi komp, ištekaj ga, izvadi jedna modul, provjeri da li drugi leži u utoru, uštekaj komp i upali. Ako se Win digne normalno, ugasi komp, ištekaj, izvadi prvi modul i vrati drugi, uštekaj i upali. Ako se opet upali, oba modula su ispravna, ugasi, ištekaj, vrati prvi modul i utekaj i pali.

Ako je u bilo kojem koraku pištao, taj modul koji je bio sam unutra je neispravan. Ako se to dogodilo, za svaki slučaj pokušaj taj sumljivi modul staviti u drugi utor jer može biti i utor neispravan (ona procedura s ištekavanjem i uštekavanjem kompa je obavezna).

Nauci ti citat da je on napisao da je 1 modul ne 2..Pa onda drugima soli pamet i prigovaraj kaj ne stavljaju modele maticnih i ostalo.Uostalom to nije tvoj posao da im to govoris.To su mogli admini u pravila stavit ak vec i nisu.

Prodajem Modern Warfare 2 za 230 kn s kutijom bez drugog cda jer mi je sestra mlada bacila ga negdje
14 godina
neaktivan

asa kvar 1 od mini konektora ispa izgoria ko zna kako možda kad san pokuša minjat slot ali tad je vec radi samo na 512m.(iz zaj. san stavia da ddr gori a izglada da je stvarno izgoria) Ali dobro je to a  reci mi sta iman od toga da graf. dodan 256mb u bios-u  iman li opce koristi na ovom kom. šta mi je graf. 512mb(kupia je jer nije bilo agp od 256),  proesor 2.4 celeron je slab i loš a maticn ne podržava skoro ništa neka još malo posluži pa ga poklanjam

Ako sam dobro shvatio!!!!___mini konektor::ima nade za tebe

ako se je bakreni kontakt zacrnio uzmi gumicu običnu bijelu ne onu koja musa dok brušeš olovku... lagano obriši kontakte memorije..tako da skineš onaj crni sloj s bakrenog kontakta i problem rješen

1 od mini konektora ispa izgoria ko zna kako možda kad san pokuša minjat slot___AKO TI JE BAKRENI KONTAKT IZGORIO I LI SE ISČUPAO

iznad bakrenog konektora tankim predmetom ostruži onaj zeleni sloj tako da dodjes do bakrenog djela pločice uzmi lemilicu i iz kabela licnastog izmi dvije male licne žice duže moze i tri zagrij prvo ostrugani dio pločice prisloni licne i zalemi za bakreni sloj

prije kontakt lema i licne  malo namaži pastom za lemljenje ....kada to napraviš ..odreži žičice na kratko tako da budu malo kraće od tog mini konektora i prjeđi malo lemom po žičicama ali samo malo.. prilikom stavljanja memorije pazi na improvizirani kontakt...

u krajnjem slucaju posalji mi pm pa se dog da mi posalješ modul pa ti ja zalemim...platiti ces samo 10 kn postarine do mene i natrag...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice