Linux - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 20.145
|
čitano: 3.504.578
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
protjeran
Linux - pitanja i odgovori

Na dobrom si tragu glede intela...  ;

https://01.org/linuxgraphics/downloads/2014/intelr-graphics-installer-linux-1.0.7

---odaberi 32 ili 64 bit , pokreni usc , instaliraj tako, zgasi usc, zatim nađi novoinstaliranu aplikaciju igi i po njemu šišaj dalje kako te vodi

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 14:45 (bunkermax).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Linux - pitanja i odgovori

Kada upalim neki video, vidi se ono sjeckanje slike. Kao da nema drajvera za video. Reza je normalna 1920x1080.

ČITAJTE KNJIGE. RELIGION IS BULLSHIT
17 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Kada upalim neki video, vidi se ono sjeckanje slike. Kao da nema drajvera za video. Reza je normalna 1920x1080.

Aha, aha. Onda jasno, bilo bi dobro da probas s proprietary driverima. Napravi ovo sto je kolega bunkermax rekao.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-vidiš sliku/ekran? radi? (po duhu svetom, idi i ozdravit će duša tvoja s driverom..).

-btw gdje tražiš?

:) 

kakve proprietary Intel drivere? zar nisu intelovi driveri otvoreni i ubačeni su u kernel. ovo što želi instalirat su samo malo noviji.  ili sam u krivu. modul je i915

da nije rezolucija prevelik zalogaj za tu karticu? mislim da ide samo mpeg2. H264 vjerojatno teško na fullhd

Life is too short to remove USB safely
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 19:16 (hrvooje).
17 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

haha 

kakve proprietary Intel drivere? zar nisu intelovi driveri otvoreni i ubačeni su u kernel. ovo što želi instalirat su samo malo noviji.  ili sam u krivu. 

da nije rezolucija prevelik zalogaj za tu karticu? 

Jbg, ne znam za Intel posto nemam Intela. AMD kuj*ca, sto ces... xD

15 godina
Dobro, šta mi je raditi? Koju rezu staviti?
ČITAJTE KNJIGE. RELIGION IS BULLSHIT
17 godina
neaktivan

Da li se to desava na svakom videu ili samo na 1080? probaj video na 720p. Koji je player, vlc flash, html5?

Ja imam hd4000, ali i i5 procesor s dosta RAM - a . nikad nikakvih problema s driverom defaultnim. čak i zadnjih par večeri igram AA2.5 s 50-ak FPS-a :) 

ovdje piše da izgleda može vratit h264

http://www.notebookcheck.net/Intel-HD-Graphics-2500.69812.0.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.1.2015 18:26 (hrvooje).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Radi se o tearingu - ne izvodi se vertikalna sinkronizacija osvježavanja slike. Čini mi se da je problem bio riješen prije godinu-godinu i pol (za Ivy Bridge i Sandy Bridge HD Graphics), ali izgleda da se opet pojavio kod Unityja i Ivy Bridge grafike. Možeš probati koristiti VA-API za hardverski ubrzan prikaz videa - ne bi trebalo biti tearinga u tom slučaju.

It doesnt matter how beautiful your theory is, it doesnt matter how smart you are. If it doesnt agree with experiment, its wrong. - Richard P. Feynman
16 godina
neaktivan

Ima li tko neku ideju kako da automatski ugasim zvuk na sve izlaze u slučaju kada je mikrofon ištekan?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Poruka je uređivana zadnji put sub 31.1.2015 17:27 (zerocool12).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

puno lijepih tutoriala ima na linux.com

link

simple screen recorder

http://www.softpedia.com/reviews/linux/SimpleScreenRecorder-Review-471746.shtml

podržava eksperimentalno i opengl u igrama

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.2.2015 20:42 (hrvooje).

1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Zero da sad necitiram inace bi rekli za postavke zvuka
Potrazi na ubuntu help tamo pise za debianove distre naredba za terminal.
TD people now you are on my Death Note
16 godina
neaktivan

Slozio sam u alsamixeru da se zvuk stisa kad se slušalice ištekaju ali nikako ne mogu pronac to za mikrofon.

--------------------------------------------------------------------------------------------
14 godina
neaktivan

Pozdrav ljudi, 
može li mi netko opisati postupak kako osposobiti eduroam internet na Linux Mint? 
Preuzeo sam certifikat sa eduroam stranice i pokušao tamo u postavkama unijeti svoje podatke ali ne ide, pratio sam ove upute

Teški početnik sam na Linuxu pa bi želio naučiti barem neke osnove, imate li neku preporuku kako najlakše pohvatati osnove?  

Hvala 

www.wpnovosti.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jesi probao s ovim?

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 14:39 (josipva).
14 godina
neaktivan

Da, tu sam preuzeo certifikat, raspakirao sam ga na radnu površinu i dodao ga tamo gdje mi je pisalo "CA certificate".

Inače, ako kliknem na install ili slično uvijek mi se otvori tekst i vidim programski kod tog certifikata

www.wpnovosti.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ajde u folder gdje si skinuo tu skriptu, desni klik pa open terminal i unutra napiši "./nazivskripte" da je pokreneš, znači pripazi da imaš ./ jer ti to označava trenutni direktorij ili nađi u settingsima od Nemo-a (file manager) da te pita želiš li runnat takve skripte.

14 godina
neaktivan

Ispisalo mi da je pristup odbijen.

Zaboravio napomenuti, ja ovo koristim sa USB stika.. znači nije instaliran na disk. Je li možda do toga? 

www.wpnovosti.com
17 godina

Ubaci sudo onda ispred npr. "sudo ./nazivskripte" ja mislim da će ti raditi i sa live-usb ali ćeš to morati ponavljati svaki put jer live-usb ne sejva ništa.

12 godina
neaktivan

perzistence seting????

TD people now you are on my Death Note

0 0 hvala 0
11 godina

Kako napraviti da radi camera(skype) na ubuntu 14.10? Je li imao neko slican problem? Eto ako moze mala pomoc.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Chico12 kaže...

Kako napraviti da radi camera(skype) na ubuntu 14.10? Je li imao neko slican problem? Eto ako moze mala pomoc.

Uštekaš i radi. Ako je usb kamera upiši "lsusb" u terminal i ako je izlista znači uredno je prepoznata, dalje je jedino do skype settingsa...

11 godina
josipva kaže...
Chico12 kaže...

Uštekaš i radi. Ako je usb kamera upiši "lsusb" u terminal i ako je izlista znači uredno je prepoznata, dalje je jedino do skype settingsa...

Ubij me ako ja znam sta je ovdje kamera:

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 21:30 (Chico12).
17 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Pa koje ti je marke kamera? xD

11 godina

Bezz. neka, minton se zove.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Chico12 kaže...
josipva kaže...
Chico12 kaže...

Ovo zstar je kamera, pokreni VLC, klikni na mediji i odaberi "otvori uređaj za snimanje", pod način snimanja odaberi video camera i klikni dole izvedi, ako vidiš sliku, kamera radi, u skypeu u postavkama onda postaviš kameru i to je to.

11 godina

Hvala ovo sam ispravio. Imam jos dvije stvari, posto mi je ovo prvi put da koristim linux pa se jos ucim. Ovako, kad povecam na full screen na youtube-u, sistem automatski freeza i moram restartirati pc. Znaci, nista ne radi, ni mis, ni tipkovnica. A drugo je, ima li mozda neki program tipa intel graphics control panel da mogu uraditi scale display-a jer ovaj scaling na settingsima i nije bas nesto. Zaboravio sam reci da je ubuntu 14.10.

Hejjjjj
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2015 22:11 (Chico12).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Hvala ovo sam ispravio. Imam jos dvije stvari, posto mi je ovo prvi put da koristim linux pa se jos ucim. Ovako, kad povecam na full screen na youtube-u, sistem automatski freeza i moram restartirati pc. Znaci, nista ne radi, ni mis, ni tipkovnica. A drugo je, ima li mozda neki program tipa intel graphics control panel da mogu uraditi scale display-a jer ovaj scaling na settingsima i nije bas nesto. Zaboravio sam reci da je ubuntu 14.10.

Ovo prvo je vjerojatno do drivera. Gore na vrhu ove stranice se nesto raspravljalo o Intel driverima za graficku. Sto se drugoga tice, ne mogu ti pomoci jer nemam Intel grafiku.

11 godina

Jel to samo za ubuntu? Prije par dana sam si bio instalirao Linux Mint i sve je radilo super, a evo ovdje crnjak.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Chico12 kaže...

Jel to samo za ubuntu? Prije par dana sam si bio instalirao Linux Mint i sve je radilo super, a evo ovdje crnjak.

Pa zašto si mijenjao MInt? On ti je za početnike više user friendly.

Stručnjak za odmaganje...
11 godina

A ne znam, ovaj mi nekako konkretniji. Navikao na mac os-u imati dock sa strane i zbog tog instalirao ubuntu.

Hejjjjj
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice