Nastimao sam myunity preko terminala i skinuo sam temu samo ne znam gdje da napravim direktorijum teme,da li u home folderu ili u sistemu
Uvijek u /home.
Nastimao sam myunity preko terminala i skinuo sam temu samo ne znam gdje da napravim direktorijum teme,da li u home folderu ili u sistemu
Uvijek u /home.
Majku mu izbaci mi error
Pa procitaj sto pise i shvatit ces da pokazuje error zato sto .themes vec postoji u tvome home folderu. Buduci da mu ime pocinje sa tockom, on je skriven. Ako ga hoce vidjeti samo pritisni ctrl+H
Ja se prvi puta susrecem s Linux-om. Prvo sam probao Live distribuciju (ubuntu), ali kaze "wubi.exe has stopped working". Ok, probam kao dual boot (ili kako vec) s windowsima, krene on tako, kad nakon izbornika pocne ocitavanje, a nakon toga da sliku random boja i tako. Probam ja sa drugim CD-om (i nanovo downloado(da nije ostecena datoteka)), opet nece. Probam i s drugim HDD-om (praznim, bez windowsa). Sry na mojoj neukosti, ali, eto, htjedoh isprobat linux.
Hvala
ctrl + h uradio sam otvorila se .themes tu sam kopirao i sad pomocu onog programa myunity nasao temu i sad radi
Ah da, GTK+ teme idu u /usr/share/themes, ne u .themes
.. Prvo sam probao Live distribuciju (ubuntu), ali kaze "wubi.exe has stopped working". ..
..
-LiveDistru pokrećeš u bootu s bootabilnog medija, nikakav wubi (izbjegavati ga, osim kad nema druge opcije).
e da, akd to pokusam isto mi da neku poremecenu sliku (kao kad nema signala na TV-u) i nakon 10s monitor mi ode u stand-by
e da, akd to pokusam isto mi da neku poremecenu sliku (kao kad nema signala na TV-u) i nakon 10s monitor mi ode u stand-by
- ovisno o verziji kernela i VGA, (noviji ubuntu često prebaci na neku 'nepoznatu' postavku monitor. Iskuči kod boota ili podesi odgovarajući VGA mod (stariji ubuntu ima 'normalan' meni, novi boota u GUI pa tek onda ponudi izbor). Za usporedbu, možeš bootati 10.4 ili Suse (preporuka ArtistX).
Jeste mi vala pomogli samo ste me jos vise zbunili ovaj kaze idi u terminal ukucaj komandu,ovaj idi u softwer centar a ovaj treci napada vas dvojicu i govori skroz nesto drugo
Apsolutno ti je svejedno, preko terminala ili preko Software Centera, ja sam ti samo ponudio drugi nacin, ti napravi kako god zelis. ;)
Da li bi mi netko mogao uploadati login sound iz Ubuntua, da si ga stavim na Fedoru :)
Treba bi se nalaziti u usr/share/sounds/ubuntu/stereo/desktop-login.ogg
Da li bi mi netko mogao uploadati login sound iz Ubuntua, da si ga stavim na Fedoru :)
Treba bi se nalaziti u usr/share/sounds/ubuntu/stereo/desktop-login.ogg
http://ubuntuone.com/74fwOb5D1c5cjvYbvcc5pd
edit: save page as..
kako nabaciti live wallpaper na ubuntu
kako nabaciti live wallpaper na ubuntu
Ovo:
Pa ovo:
http://www.noobslab.com/2011/08/animated-wallpaper-on-ubuntu-1104.html
i ovo:
http://askubuntu.com/questions/40423/how-can-i-set-an-animated-background
Zna li netko neku od tema koja je barem nalik ovome? (Ubuntu 12.04 Gnome i Unity)
Naišao sam na problem.
Uzeo sam novu grafu HD7770 i formatirao hdd...fresh instalacija windowsa i ubuntua, windows sve sljaka iz prve, na ubuntu na open source driverima je sve uzas usporeno, drag prozora po površini predstavlja bol za oči, sa ati driverima naravno desktop se ni ne učitava...ima li ko kakvo rješenje.
Prije sam imao HD5670 i sve je sljakalo i sa atijevim i sa opensource driverima...
Naišao sam na problem.
Uzeo sam novu grafu HD7770 i formatirao hdd...fresh instalacija windowsa i ubuntua, windows sve sljaka iz prve, na ubuntu na open source driverima je sve uzas usporeno, drag prozora po površini predstavlja bol za oči, sa ati driverima naravno desktop se ni ne učitava...ima li ko kakvo rješenje.
Prije sam imao HD5670 i sve je sljakalo i sa atijevim i sa opensource driverima...
nisi trebo instaliravat nikakve drivere
najbolje da si ostavio kak je bilo
Pa napisao sam da sa open source driverima sve steka a sa atijevim se ni ne ucitava desktop...
Pa napisao sam da sa open source driverima sve steka a sa atijevim se ni ne ucitava desktop...
kad si instaliro ubuntu jesi nakon toga instaliravo kakve drivere ? Mislim na one koje ti je on ponudio
Pitanje: Dal je flash integriran u Chromiumu? Koristim XUbuntu 12.04 i stvar je u tome što mi chromium ne čita flash. Nikako. A u software centru lijepo piše da imam instaliran i flash i restricted extras, gnu gnash i tko zna što još. A flash ne radi. Zna li tko riješiti problem?
Ubuntu 12.10 nije kompatibilan sa stabilnim AMD driverima jer ne podržavaju trenutačni X server 1.13. Nasreću, AMD je izdao drivere 12.11 beta koji funkcioniraju. Naime, ako instalirate stabline AMD drivere (one koji su dostupni u repozitoriju) unity i compiz se neće moći učitati - nakon prijave vidjeti ćete samo pokazivač miša i pozadinu.
Rješenje ovog problema je korištenje zadanih drivera otvorenog koda ili instaliranje amd-ovih beta vlasničkih (proprietary) drivera verzije 12.11.
Instalacija 12.11 AMD drivera
1. Ako ste već instalirali stabilne AMD drivere i ne možete pristupiti radnoj površini
- nakon prijave stisnite tipkovničku kraticu ctrl + alt + t kako bi otvorili terminal i utipkajte:
sudo apt-get autoremove --purge fglrx*
-za restart
sudo init 6
2. Nakon toga računalo koristi zadane drivere i funkcionira
3. Instalacija beta drivera
sudo apt-get install linux-headers-genericsudo add-apt-repository ppa:andrikossudo apt-get update sudo apt-get install fglrx-updates
sudo aticonfig --initial --forceRESTART - ako nakon prvog ne uspije, prisilno isključite i ponovno učitajte os
4.Budući da su beta driveri u donjem desnom kutu je prisutan znak "AMD for testing only"
Taj znak je moguće ukoloniti na način opisan u ovom članku:
http://www.ubunturoot.com/2012/07/remove-amdati-drivers-testing-only.html
P.S. važno je naglasiti da ovi beta driveri funkcioniraju samo na karticama modela 5000 nadalje i da ovaj problem vrijedi samo za unity u mom iskustvu - stabilni driveri funkcioniraju na gnomeu te prema donjem hrvoojevom postu i na kde-u.
@wanderer
lijepo da si to pojasnio za nove korisnike koji ostaju zbunjeni nakon ovakovih akcija canonicala i ati-ja. ubija ih taj 6-mjesečni ciklus izlaženja pa nisu baš usklađeni.
dok recimo u novom mintu 14 kde nisam primjetio te probleme iako je baziran na ubuntu 12.10. dakle, drivere sam isntalirao sa sudo apt-get install fglrx i sve radi ok. lsmod otkriva da je učitan fglrx.
Kako vam radi flashplayer ?
Ne znam je li to neki bug ili problem kod mene, videoklipovi sa youtube mi uredno rade, ali danas sam tek prvi puta isao igrati igre na facebooku i nijedna ne radi kako treba.
Obicno se slova u igri ne vide ili sl, dok je u windowsima sve u redu.
Jeli i vama tako ?
Kako vam radi flashplayer ?
Ne znam je li to neki bug ili problem kod mene, videoklipovi sa youtube mi uredno rade, ali danas sam tek prvi puta isao igrati igre na facebooku i nijedna ne radi kako treba.
Obicno se slova u igri ne vide ili sl, dok je u windowsima sve u redu.
Jeli i vama tako ?
Meni sve radi,probaj ga updejtati ...