LG G3 - Rasprava

poruka: 7.244
|
čitano: 1.227.324
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: LG G3 - rasprava
R36 kaže...

Razlika izmedu ART-a i Dalvika je neprimjetna.Vise marketing nego stvarno poboljsanje.

Jucer testirao bateriju-skinut ujutro s punjaca, cijeli dan zajebancija,surfanje,instaliranje luncera,Wifi,4G...i navecer oko 22h baterija se spustila na 5% - SOT bio 4:54min sto mi je na razin s G2. Ocito su poboljsali trajanje baterije s novim updateom.

Koliko ste vi dosad imali najvise SOT-a???

posjeti i ovo http://www.optikaonline.hr/

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Ako netko zna

Bija sam roota mob preko ioroot-a i unroota ga preko lg pc suita. To je bilo prije ova dva apdejta sta sam dobio. Sad, prijatelj mi tvrdi da ga ja jesam unroota al da mi u njemu i dalje pise rooted i da mi garancija nevridi. I da kad uđem u download mode da mi to piše

sent via LG G3
Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 8:46 (Moby-Split).

0 0 hvala 0
13 godina
Jel pise? Probaj uci. Jesu neke slike attachane ?sorry, ne vidim preko moba.
ja
14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Nepiše. Piše samo user B46

sent via LG G3

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
R36 kaže...

Razlika izmedu ART-a i Dalvika je neprimjetna.Vise marketing nego stvarno poboljsanje.

Jucer testirao bateriju-skinut ujutro s punjaca, cijeli dan zajebancija,surfanje,instaliranje luncera,Wifi,4G...i navecer oko 22h baterija se spustila na 5% - SOT bio 4:54min sto mi je na razin s G2. Ocito su poboljsali trajanje baterije s novim updateom.

Koliko ste vi dosad imali najvise SOT-a???

posjeti i ovo http://www.optikaonline.hr/

S ovim videom si potvrdio moj zaključak da je ART marketinški trik - i ako postoje poboljšanja da su takva sitna da je samom korisniku to neprimjeto.

Pošto si očito nepažljivo gledao video sad ču ti ga pokušat objasnit 

Prva aplikacija : Android central se otvara brže pomoću Dalvika, Dropbox također,Facebook također,Maps također,google + također,Twitter također, You tube - ART, Igrica - ART.

Znači od 8 aplikacija, 6 aplikacije se otvara brže na Dalviku a dvije na ART-u.

Pohrana aplikacija - na videu se točno vidi da iste aplikacije na ART-u zauzimaju 4.78GB a na Dalviku 4,38GB - razlika 0,40GB - 400MB.

Također detaljni pregledom se vidi da svaka aplikacija zauzima više prostora na ART-u nego na Dalviku.

Benchmark test : Geekbench 3 - Dalvik - Single-Core Score 927, ART - 915, Multi-Core Score 2702, ART- 2701

Zaključak testa - jedina prednost ART-a je na učitavanju igrica a u ovom ostalom je prednost i dalje na strani Dalvika.

I sad ćeš ti meni tvrdit da je ART bolji. Daj nemoj me nasmijavat. Da se pomoću ART-a aplikacije otvaraju kao "bljesak", da aplikacije zauzimaju manje memorije itd... bio bi u pravu., a ovako je ART marketinški trik.

Hoće li se pomoću ART ili Dalvika neke aplikacije otvarat stotinku brze ili ne, meni nebitno jer tako i onako moram čekat otvaranje aplikacija.

Ubuduče kad nekom ideš nešto dokazivat pomoću videa., onda taj video pogledaj s razumijevanjem (jako bitno)., jer očito da si pogledao video a nisi ništa razumio.

E sad "čitanje s razumijevanjem ili gledanje s razumijevanjem" se uči tokom osnovne škole, tako da mi je žao što ti ne mogu pomoć tj stavit neki link (http://www.optikaonline.hr/) kao ti meni., jer za to nema pomoći.

Uživaj.

Ps. ako misliš napisat da je ART u beta fazi...,beta ne beta trenutno je stvar takva da je Dalvik bolji, a šta če biti kasnije ne znam.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 10:00 (R36).
15 godina
LG G3 - rasprava

Ne slažem se s navedenim, ja sam na artu zadnja 3 dana, lagao bi kada bi rekao da mi je smanjilo potrošnju baterije, ali mobitel mi radi savršeno fluidno, dok je na delviku znao zatrzati, otvara SVE aplikacije puno brže i nema trzanja nikakvog.

Baterija mi traje jednako dugo, nisam primjetio da se manje troši,

pozz

2 0 hvala 0
17 godina
ART nije nikakav marketinski trik. To je runtime u razvoju kojeg je google implementirao u kitkat da bi developeri mogli vidjeti o cemu se radi, razvijati itd. Nije namjenjem svakodnevnom koristenju niti je za obicne ljude. Vec se na L vidi da je puno bolji (aplikacije fluidnije, brzo se otvaraju i slicno), a jos je u razvoju do izlaska konacne verzije novog androida. Takodjer, neki misle da je art na kitkatu isti ko i na L verziji. Ne, nije. Kitkat ima eksperimentalnu preview verziju koja je do L verzije izrazito izmjenjena. A do izlaska konacne verzije androida jos ce to sve iztweekat. Ako neko misli da nema razlike neka pokrene neke aplikacije koje trzaju (ko facebook npr.) i usporedi sa dalvikom. Razlika nebo i zemlja.
Steam: ukay1000 Xfire: ukay1000 LoL: Cquencer Molten WoW Warsong: Steelrock (ally)
15 godina
ukay1000 kaže...
ART nije nikakav marketinski trik. To je runtime u razvoju kojeg je google implementirao u kitkat da bi developeri mogli vidjeti o cemu se radi, razvijati itd. Nije namjenjem svakodnevnom koristenju niti je za obicne ljude. Vec se na L vidi da je puno bolji (aplikacije fluidnije, brzo se otvaraju i slicno), a jos je u razvoju do izlaska konacne verzije novog androida. Takodjer, neki misle da je art na kitkatu isti ko i na L verziji. Ne, nije. Kitkat ima eksperimentalnu preview verziju koja je do L verzije izrazito izmjenjena. A do izlaska konacne verzije androida jos ce to sve iztweekat. Ako neko misli da nema razlike neka pokrene neke aplikacije koje trzaju (ko facebook npr.) i usporedi sa dalvikom. Razlika nebo i zemlja.

Apsolutno se slažem, meni je razlika ogromna, nema ali nikakvog trzanja više,

pozz

13 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Možda sam se ja malo krivo izrazio za "marketiniški trik" - ne u doslovnom smislu... nego u tome da su poboljšanja neprimjetna za prosječnog korisnika. Ne kažem ja da ART ne valja, nego da je ta brzina i fluidnost neprimjetna. Sad hoče li se aplikacija otvarat brže jednu stotinku ili ne - wtf!!! Sve će više manje radit isto...

J... ga ja ako brzinu u otvaranju aplikacija između Dalvika i ART moram primjetit kad se uspori video...

Samim time radi bržeg otvaranja aplikacija će same aplikacije na ART načinu zauzima 10%-20% više prostora...

Ako će ART produkcija stvarno smanjit potrošnju baterije onda navedeno podržavam...

http://www.androidruntime.com/list - kompatibilne aplikacije za ART okolinu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 12:02 (R36).

2 4 hvala 0
12 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Dječice, uskoro vam se pridružujem na temi sa titan 32GB verzijom. {#}

ljudi pisite jeste odradili update v10g jeli se i dalje gasi,restartuje il sta se desava..nemozes vise biti pametan uvezi ovog telefona,svako ima svoju pricu o ovome telefonu,jednima se dalje gasi nakon update-a,nekima se restartuje,nekima se vise negasi..nista fiksno uvezi ovog modela,pa pisi sta ima novo nakon par dana koristenja

14 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Narucio ovaj tempered glass za 6.99€ sa amazon.de

sent via LG G3

0 0 hvala 0
16 godina
LG G3 - rasprava

Sve si spomenuo osim toga sta je ART 3000 bodova bolji nego Dalvik u 2D/3D/IO benchu...

Mogu i ja snimit video, on nije ocistio dalvik cache prije testa, imas jos testova gdje je razlika vise nego vidljiva sa ociscenim cacheom

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011. http://skyview.com.hr

1 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
Mitch kaže...

Sve si spomenuo osim toga sta je ART 3000 bodova bolji nego Dalvik u 2D/3D/IO benchu...

Mogu i ja snimit video, on nije ocistio dalvik cache prije testa, imas jos testova gdje je razlika vise nego vidljiva sa ociscenim cacheom

ART ne koristi isti cache, to je drugi JVM i štoviše, reboota se i rekompajlira aplikacije pa ni da je cache spremljen, ne može ga koristiti.

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
13 godina
LG G3 - rasprava
Jeo me pas ako ja vas išta razumim!!!
AUDIOFIL
Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

2D,3D - grafika tj igrice...

Tonči kaže...
Mitch kaže...

ART ne koristi isti cache, to je drugi JVM i štoviše, reboota se i rekompajlira aplikacije pa ni da je cache spremljen, ne može ga koristiti.

Slažem se.

volegradele kaže...
Jeo me pas ako ja vas išta razumim!!!

Ma i bolje.,npr kao da raspravljamo koji je bolji način ubrizgavanja goriva u cilindre automobila. A kad pogledaš - zaboli te - bitno da automobil vozi!!!{#}

16 godina
Tonči kaže...
Mitch kaže...

Nisam napisao da ART koristi taj cache, samo sam napisao da je taj Dalvik test napravljen sa starim cacheom koji je njegov daily driver i da uredaj zapravo cita aplikaciju iz tog cachea tako da to samo ovisi o I/O emmc performansama.

Da je taj dalvik cache ociscen, upaljen pa napravljen test bila bi druga prica. Zato je tranzicija ART -> Dalvik puno vise vidljiva nego Dalvik -> ART

Uglavnom ja jasno vidim na oba uredaja (G3 i N5) da je ART brzi/bolji i mozda cak stabilniji.

No G3 ima neki drugi problem, uzasno trza na homescreenu i to nije dobro za promociju uredaja...bas je vidljiva razlika kad spustam notif bar ili animacije na N5 i G3

G3 nije ni blizu 60 fps, ponasa se kao S3 i ne znam koji je razlog tome jer ovaj bloatware UI zapravo i nije tako tezak za uredaj s 3GB RAMa....

13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Tonči kaže...
Mitch kaže...

Nisam napisao da ART koristi taj cache, samo sam napisao da je taj Dalvik test napravljen sa starim cacheom koji je njegov daily driver i da uredaj zapravo cita aplikaciju iz tog cachea tako da to samo ovisi o I/O emmc performansama.

Da je taj dalvik cache ociscen, upaljen pa napravljen test bila bi druga prica. Zato je tranzicija ART -> Dalvik puno vise vidljiva nego Dalvik -> ART

Uglavnom ja jasno vidim na oba uredaja (G3 i N5) da je ART brzi/bolji i mozda cak stabilniji.

No G3 ima neki drugi problem, uzasno trza na homescreenu i to nije dobro za promociju uredaja...bas je vidljiva razlika kad spustam notif bar ili animacije na N5 i G3

G3 nije ni blizu 60 fps, ponasa se kao S3 i ne znam koji je razlog tome jer ovaj bloatware UI zapravo i nije tako tezak za uredaj s 3GB RAMa....

Ove probleme koji si ti naveo za G3 ja nemam. Koji verziju G3 imaš?D855?

16 godina

VS985....

edit - 3/32 takoder

Poruka je uređivana zadnji put sri 6.8.2014 21:42 (Mitch).
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...

VS985....

edit - 3/32 takoder

Pretpostavljao sam da je neka američka verzija, zato sam i pitao. Ovaj tvoj je G3 Verzion.

Ja ima G3 D855 internacionalnu verziju i meni sve radi fenomenalno.

Očito je problem do te tvoje verzije...

16 godina
A Verizon nasere svoj bloatware pored ovog, ali ima frend u HR isto G3 pa je ista situacija...promijenio je launcher na Google Now i sve 5
13 godina
S bi trebalo biti Sprint
ja
13 godina
neaktivan
Mitch kaže...
A Verizon nasere svoj bloatware pored ovog, ali ima frend u HR isto G3 pa je ista situacija...promijenio je launcher na Google Now i sve 5

Slažem se.,tako je i kod Vipa i T-mobile. Ja sam svoj kupio u Tele 2 i njihov je open verzija bez ikakavih sranja!!!

Ako tko hoče punit G3 bežično preporučujem ovaj jeftin bežični punjač : http://www.ebay.com/itm/151166121504...84.m1497.l2649

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 9:55 (R36).
14 godina
LG G3 - rasprava

Razliku u perfomansama između ART-a i Dalvika možete vidjeti u Antutu testu, runtime razliku gledajte.

Netko je spominjao 2D i 3D, ART na to ne utječe niti ima veze sa tim, s tim imaju veze GPU driveri i CPU jer CPU mora ispratiti GPU.

Ukratko, ART je već sada bolja opcija od Dalvika, ako ja to vidim na S3 nevidim zašto to nebi vidio netko na uređaju poput N5 ili G3.

Btw Dalvik cache nema veze sa ART-om, to je Dalvik cache i to je to.

iclock2much

2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
LG G3 - rasprava

Je li netko kupio u našeg T-Mobilea? Trebao bi biti otključan bootloader...

Sve što napišem moj je osobni stav i ne odražava nužno stav Bug d.o.o.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Je li netko kupio u našeg T-Mobilea? Trebao bi biti otključan bootloader...

Ja cekam da netko javi jel ga ima uopce, 32gb, vidim na webu da je cijena u tcentima jos ne definirana. pise nije dostupno. Bio jucer ali guzva bila, tip mi rekao da imaju g3 ali ne zna jel 32 ili 16.

HTC Desire-iPhone 4s-HTC OneX-NII-iPhone 5-S4-HTC One-Phone 5s-Note 3-N5- M8- 5S - G3
13 godina
neaktivan
LG G3 - rasprava

Danas mi stigla maska/futrola za G3 tj Nillkin Sparkle leather case (Titan boja) i mogu reći da sam oduševljen kvalitetom. Odlična je.

Super je stvar što prilikom primanja poziva ne trebaš otvarat futrolu, nego samo povuče s prstom po okruglom ekranu za "javljanje" i pričaš s zatvorenom futrolom. Dobro je što to podržava.

Također možeš slušat muziku, čitata poruke, vidjet propuštene pozive itd...

Evo par slika.

Ako tko želi tako nešto, neka se javi na PM pa mu ja naručim i dogovorimo se za cijenu.

1 3 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ajde probaj drop test, pa da vidimo je se isplati uzimat. :)

13 godina
neaktivan
Bakaluar kaže...

Ajde probaj drop test, pa da vidimo je se isplati uzimat. :)

Da, lud sam {#}

17 godina
LG G3 - rasprava

Ova fora sa otvorom na futroli i ikonama koje se vide, jel to može sa svakom futrolom?

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.8.2014 16:24 (Dardevil).

0 0 hvala 0
16 godina
Vecina takvih futrola ima svoju aplikaciju za to
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice