LG G2 tema

poruka: 4.960
|
čitano: 1.030.643
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: LG G2 tema
LG G2 kaže...

Postovanje dragi forumasi, Pohvalio bi se novim uredjajem od pre neki dan :) Telefon je prava zver,samo me jedna stvar iritira,a to je snimanje video moda u low light uslovima. Iscitao sam 15 stranica,i vidim od forumasa da za taj problem ima resenje na xda,pa bi molio ljude drage volje koji imaju malo viska slobodnog vremena da naprave tutorijal kako se ubacuje taj fix,pocev od bekapa,do zavrsne faze.

Nadam se da bi to mnogo kako meni,tako i ostalim forumasima koristilo,a i tema bi ozivela jednim vrlo korisnim tutroijalom. Unapred zahvalan

Pogledaj na prvoj stranici ove teme moja 2 tutoriala kako rootati G2 i kako instalirati Recovery.

Jednom kad si to napravio, ulaskom u recovery imaš opciju backup (ovisno koji si recovery stavio, različito piše, al u stilu backup and restore). Po želji odabereš čega ćeš backup napraviti, najbolje svega i kopiraš to negdje na komp i spremiš za "nedaj Bože slučaja".

U slučaju da imaš USB OTG kabal, možeš i na memory stick direktno staviti backup i kasnije ga preko TWRP (recoverya) direktno učitati dok si u samom recoveryu (nije neka nuklearna fizika, samo trebaš odabrati "mount usb otg" u postavkama jednom kad ga uštekaš u mobitel).

Skini ovaj file ovdje (njega je najlakše instalirati), to je mod za kameru (osobno ga koristim). Nemoj ga raspakirat nego takav zip prebaci na uređaj negdje, uđi u recovery i odaberi "flash zip file". Nađi taj zip i stisni flash i to je to više manje. Možeš napraviti wipe cachea i dalvik cachea kao i fix premisija (nije nužno ali nije za odmet) i imaš modan firmware kamere. To bi bilo više manje to ugrubo. Ostali svi termini koje ne razumiješ su početnički i imaš ih u mojoj temi "[FAQ] Android root, custom rom...." tu na forumu objašnjene.

Tema je malo zastarjela, ali termini se nisu mijenjali ;)

Originalna tema od xdabbebovog moda je na xda i ukoliko imaš volje, moš se čovjeku zahvalit na "thanks button" ili platit pivce za ovakav posao ;)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
15 godina
LG G2 tema

Da se nadovežem na svoj prethodni post oko Spigen SGP Slim Armora.

Da li je original ili ne da se provjeriti unosom koda na stranicu http://www.sgporiginal.com/. Za moj je reklo da jest.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
LG G2 kaže...

Postovanje dragi forumasi, Pohvalio bi se novim uredjajem od pre neki dan :) Telefon je prava zver,samo me jedna stvar iritira,a to je snimanje video moda u low light uslovima. Iscitao sam 15 stranica,i vidim od forumasa da za taj problem ima resenje na xda,pa bi molio ljude drage volje koji imaju malo viska slobodnog vremena da naprave tutorijal kako se ubacuje taj fix,pocev od bekapa,do zavrsne faze.

Nadam se da bi to mnogo kako meni,tako i ostalim forumasima koristilo,a i tema bi ozivela jednim vrlo korisnim tutroijalom. Unapred zahvalan

Pogledaj na prvoj stranici ove teme moja 2 tutoriala kako rootati G2 i kako instalirati Recovery.

Jednom kad si to napravio, ulaskom u recovery imaš opciju backup (ovisno koji si recovery stavio, različito piše, al u stilu backup and restore). Po želji odabereš čega ćeš backup napraviti, najbolje svega i kopiraš to negdje na komp i spremiš za "nedaj Bože slučaja".

U slučaju da imaš USB OTG kabal, možeš i na memory stick direktno staviti backup i kasnije ga preko TWRP (recoverya) direktno učitati dok si u samom recoveryu (nije neka nuklearna fizika, samo trebaš odabrati "mount usb otg" u postavkama jednom kad ga uštekaš u mobitel).

Skini ovaj file ovdje (njega je najlakše instalirati), to je mod za kameru (osobno ga koristim). Nemoj ga raspakirat nego takav zip prebaci na uređaj negdje, uđi u recovery i odaberi "flash zip file". Nađi taj zip i stisni flash i to je to više manje. Možeš napraviti wipe cachea i dalvik cachea kao i fix premisija (nije nužno ali nije za odmet) i imaš modan firmware kamere. To bi bilo više manje to ugrubo. Ostali svi termini koje ne razumiješ su početnički i imaš ih u mojoj temi "[FAQ] Android root, custom rom...." tu na forumu objašnjene.

Tema je malo zastarjela, ali termini se nisu mijenjali ;)

Originalna tema od xdabbebovog moda je na xda i ukoliko imaš volje, moš se čovjeku zahvalit na "thanks button" ili platit pivce za ovakav posao ;)

Eto ja isto sad proucavam da rootam mobitel i da stavim taj neki custom kernel.

Samo ne znam kako ide onda upgradeanje? Tipa kad dode kit kat onda se sve treba vracati na stock,unrootati mobitel i updateati jel tako ?

Ili pak upgrade normalno radi ukoliko se samo roota mobitel ali se ne stavlja neki drugi kernel / rom ?

Meni osobno ne treba na mobu nista drugo osim kamera fix-a isto jer puno slikam a slike variraju iz ocajne u predobru,pogotovo kod losijeg osvjetljenja... Baterija mi odlicno drzi (cca 40h s ukupno 4.5-5h SOT ili u zadnje vrijeme 30ak h sa uglavnom 5h SOT), mob je brz i fluidan (vjerojatno sa prociscenim kernelom i romom ide to i puno fluidnije ali ja i ovako zadovoljan :) )... 

Jedino ne znam sta ce LG napravit sa antenom i gubljenjem signala - nije to do operatera nego do LG-a... Na mjestima di mi u drugim mobitelima pun signal na LGu se izgube 2 ili cak 3 crtice... Nekada dolazi na kratko i do potpunog gubitka mreze....... :(

16 godina
Silphy kaže...

Jedino ne znam sta ce LG napravit sa antenom i gubljenjem signala - nije to do operatera nego do LG-a... Na mjestima di mi u drugim mobitelima pun signal na LGu se izgube 2 ili cak 3 crtice... Nekada dolazi na kratko i do potpunog gubitka mreze....... :(

A kaj je ovo izolirani slučaj ili ima dost ljudi s tim problemom?

13 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Silphy kaže...

A kaj je ovo izolirani slučaj ili ima dost ljudi s tim problemom?

Ima nas nazalost. G2 ima dosta losiji prijam od ostalih uredjaja...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
16 godina
EchoOne kaže...

Ima nas nazalost. G2 ima dosta losiji prijam od ostalih uredjaja...

A šit, a baš sam ga mislil uzet, na koji način se maniferstira, povremeno, stalno i sl.?

Ma imal sam taj problem i na N5, di sam u jednom trenutku imal full signal, a nakon toga neam opće signala...

Kolko sam pratil, većina ekipe hvali ovaj mob, tak da nisam uočio da ima neko problema sa signalom...

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 18:46 (zvonac).
12 godina
LG G2 tema

To mozda ovi koji su na tele2 imaju :D

Meni na vipu sve 5. Doslovno sve 5 :)

ja

2 1 hvala 0
14 godina

Ja sam na tele 2 i sve mi je uredno i sve 5{#}

12 godina
LG G2 tema

:) kod mene slabo ima signala za tele2 tako da, strpao odma pod isto sve :D

ja

0 0 hvala 0
15 godina
LG G2 tema

Da se nadovežem na ovo o signalu.

Ja sam na Vipu. Primjetio sam gubitak prijema kad ležim naprimjer. Pričam s nekim dok sam u sobi primjera radi, ok je dok stojim na nogama. Legnem na krevet i naravno, svak mi govori da mi prekida ili da me nečuje. Znači konstantno u krevetu dok ležim, gubi se prijem, nek se uspravim signal se poboljša. Općenito rijetko kad vidim signal na 4-5 crtica da stoji. Evo sad na radnom stolu u sobi je na 2, tu i tamo skoči na 3.

Primjetio sam u kući općenito da mi signal pada na crtu dvi često. Naprimjer, Nokia 5130 XpressMusic s istom karticom, u istom stanu, imala je 90% vremena pun signal, nekad bi pao na 4 crtice, nikad ispod, nikad nikakvih problema sa signalom nisam imao s tom starom Nokijom.
Stvarno me ovo iritira. Pogotovo jer je riječ o mobu od 5k+ kuna :/

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.2.2014 19:32 (LogicusMPS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
LG G2 tema

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2491371

Što se tiče tog problema vezanog uz gubljenje signala, neovisno o mreži, stvar je do moba, tj firmwarea (?)

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
bender_007 kaže...

To mozda ovi koji su na tele2 imaju :D

Meni na vipu sve 5. Doslovno sve 5 :)

Ja sam na Vipu i tamo di su mi Note2, S4, Z1 i Note3 imali signala, G2 slabo nesto ili ga nema uopce.

15 godina

Do čega bi to moglo bit što misliš?

16 godina
LogicusMPS kaže...

Do čega bi to moglo bit što misliš?

Nema to veze s operaterom, stvar je do moba tj ROMa, navodno s nekim drugim radiom bolje radi ak ga se fleša, il stavit neki drugi stock ROM...

15 godina

Znam da nije do operatera, jer mi je Nokia s istom karticom što se tiče signala funkcionirala savršeno. Ali nisam siguran dal je do ROM-a ili do antene :/

12 godina
Vjerojatno baseband(modem)
ja
13 godina
neaktivan
bender_007 kaže...
Vjerojatno baseband(modem)

Slažem se. Eventualno bi mogla biti loša izvedba antene, ali nekako sumnjam u to..

12 godina
neaktivan
LG G2 tema

Je, signal je lošiji nego a ostalim uređajima, ali u Zagrebu imam svugdje dobar signal.

Ono što stvarno iritira na G2 je ovo: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2466268

Najviše se uočava na nekih cca 35% brightnesa kad se scrolaju neke slike sa nijansama sivocrne boje na bijeloj pozadini.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
EchoOne kaže...

Ne koristim nijedno, ali možda ti mogu pomoći.

Baš kao što sam napisao i u mojoj temi, najčešće ona sitna zrnca koja zapnu između "poklopca" i zaslona grebu zaslon.

Uglavnom, nema takvog materijala koji bi to sprječio.

Poboljšanja mogu biti ukoliko je površina poklopca neka antistatična, skliska, mikro ovaka-onaka pa se zrcna pijeska, prašine i sličnih štetočina ne primaju tako lako za njega ili ako je neka ultra meka pa pošto je zaslon čvršći utabaju u njega više nego u zaslon...

Ali uglavnom, ukoliko ti se zrcne nađe, budi siguran da će se izgrebat kad tad..

EDIT: Naravno, ja pretpostavljam da nemaš screen protector. Ukoliko ga imaš, ogrebat će njega, a ne zaslon vjerojatno.

Mislis li da bi poklopac grebao na QW ili na opcenito svim slicnim uredajima?

Navodno je kod QW problem u magnetu na prozoru, a tog magneta nama na npr. Nillkinu.

Da je LG ok, ispravili bi ovaj ogroman fail te bi svima ponudili zamjenu za neku novu verziju covera (kada bi isparvili ovo sada s QW) jer ne traba zaboravit da QW kosta cca 50$ ako se kupuje, a to je IMHO dosta love za ovakav polu proizvod.

Toxx kaže...

Hvala na odgovoru! :)

Je li se sjećaš koliko se dugo čeka dostava protectora?

Dosao mi je XG za cca 6-7 dana, ne vise.

Sada vidim da su na XG dobili neke nove protectore (Hi-Def, dry install):

https://www.xtremeguard.com/Articles.asp?ID=261

Popust od 90% vrijedi i dalje (mora se uzeti dva ili vise komada), samo je kod malo drugaciji:

90OFF

LogicusMPS kaže...

Probaj ih upilat na mail promocije@lge.com. Nevjerujem da je prošla. Ukoliko si kupio novi mob, imaš račun koji to potvrđuje, imaš pravo na free QW. Samo ih upri na mail :)

EDIT - Stigao crni SGP Slim Armor Case

Drago mi je da je sve ok s Spigenom, moj jos nije stigao.

Ovaj izgleda odlicno! {#}

Cim stigne stavljam slike i javim kakav je, ali nisam bas optimistican. {#}

Pokusao sam ti danas poslati PM jedno 6-7 puta, ali ne prolazi iz ne znam kojeg razloga pa sam sibnio s onom opcijom da posalje kopiju na mail (mozda tako prode) (izvinjavam se ekipa na ovom OT).

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.2.2014 13:21 (win32).
15 godina
win32 kaže...

EDIT - Stigao crni SGP Slim Armor Case

Drago mi je da je sve ok s Spigenom, moj jos nije stigao.

Ovaj izgleda odlicno! {#}

Cim stigne stavljam slike i javim kakav je, ali nisam bas optimistican. {#}

Pokusao sam ti danas poslati PM jedno 6-7 puta, ali ne prolazi iz ne znam kojeg razloga pa sam sibnio s onom opcijom da posalje kopiju na mail (mozda tako prode) (izvinjavam se ekipa na ovom OT).

Je, stvarno je vrh vrhova, po kvaliteti, po svemu.

A gledaj, ukoliko taj od 10$ i bude lošiji, al ne vidim ni po čemu bi bio toliko lošiji od originala, sigurno za 15$ razlike neće bit 2.5x lošiji! Vjerujem da se taj od 10$ isplati samo tako, al vidjet ćemo kad ga dobiješ kakav je.

Što se tiče onog QW-a, prijatelj mi ga je preuzeo u ZG i donijet će ga kad bude dolazio doma za koji dan, tako da je i to riješeno. Okrenia sam ih naglavu haha

Evo ti na pm mail, pa se tu javi, nije mi ništa došlo, neznam zašto.

16 godina
LG G2 tema

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2451426

U slučaju da imate problema sa signalom, flešate drugi modem (radio) ...

Flešal sam ovaj, zasad je ok, a posle bumo vidli... http://www59.zippyshare.com/v/19984974/file.html

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
zvonac kaže...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2451426

U slučaju da imate problema sa signalom, flešate drugi modem (radio) ...

Flešal sam ovaj, zasad je ok, a posle bumo vidli... http://www59.zippyshare.com/v/19984974/file.html

Problem je i dalje u wifiu.. Nakon paljenja wifi-a, kvaliteta signala opada za cca 10-15 dB.

Probao sam i ostale modeme, ali nema neke razlike.

Na istom mjestu, bez wifia, oko -79dB, sa wifiem, oko -91 dB.

Sad probao baš drugi modem i situacija je apsolutno ista... najbolje što je uhvatio je -77 dB

Uglavnom, nema neke vele promjene.

Samsung malo pa malo drugi modem šiba i radi poboljšanja, a LG već 4 mjeseca baš ništa.

Ili pripremaju nešto veliko za KitKat ili su jednostavno lijeni. Mislim da će prije ovo drugo biti...

16 godina
EchoOne kaže...

Problem je i dalje u wifiu.. Nakon paljenja wifi-a, kvaliteta signala opada za cca 10-15 dB.

Probao sam i ostale modeme, ali nema neke razlike.

Na istom mjestu, bez wifia, oko -79dB, sa wifiem, oko -91 dB.

Sad probao baš drugi modem i situacija je apsolutno ista... najbolje što je uhvatio je -77 dB

Uglavnom, nema neke vele promjene.

Samsung malo pa malo drugi modem šiba i radi poboljšanja, a LG već 4 mjeseca baš ništa.

Ili pripremaju nešto veliko za KitKat ili su jednostavno lijeni. Mislim da će prije ovo drugo biti...

Hm, kolko vidim skoro pa isti problem je ovdje, zna past i na jednu crticu..

Eventualno probat drugi stock ROM, pojedinci vele da im je pomoglo...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2491371&page=10

Uglavnom dost se njih žale na signal...

13 godina
neaktivan
zvonac kaže...
Hm, kolko vidim skoro pa isti problem je ovdje, zna past i na jednu crticu..

Eventualno probat drugi stock ROM, pojedinci vele da im je pomoglo...

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2491371&page=10

Uglavnom dost se njih žale na signal...

Nema zasad pomoći.

Ionako mi svejedno, čim dođe neki bolji mijenjam ga, a dotad ću preživjeti. Zbog ekipe koja ostaje na njemu, volio bi da je stvar softverske naravi.

16 godina
LG G2 tema

Ma stvar i je softverske naravi..

Stavil gore Mahdi ROM 4.4.2, ne moram ni spominjat da je rom ultra brz, ART nisam ni upalil, al kolko vidim signal i dalje varira, to to je tu negde..

Mada sumnjam da to tolko utjeće na bateriju, praktički niš..

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
LG G2 tema

evo sad vidim da Tcom ima akciju za G2 jos 2 dana

uzimo bi mobitel u tarifi L i prelasku sa bonova pa bi me iziso oko 2500 kn preko web shopa

jel se javljaju kaki problemi na koje bi trebo pripazit i kakav je opcenito dojam vas koji duze imate mobitel (jel skripi sta, jel steka itd.)

mobitel bi kod sebe imo minimalno 2 god pa me zanima jel i futureproof

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
LG G2 tema

Ja ih ne razumijem, kako je to akcija?

Novi je 3300kn u DiTechu.

Znaći, otključani je, nemaš pretplatu, nemaš ugovor, a samo 800kn više. Stvar je u tome što DiTech nema dostavu, ali ima dosta Austrijski dućana koji imaju dostavu sa sličnom cijenom.

Ajde moraš ti i imati nešto minuta, poruka i mb, to je razumljivo, ali Tcom i VIP su najveća mafija u ovoj državi. Apple sa svojim storage cijenama je nitko i ništa.

Mob škripi (kao i skoro svi napravljeni od plastike), ali ne šteka i sam mobom je sve 5 osim tog škripanja i što nema SD karticu, a za 32GB izdanje moraš ići van.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.2.2014 6:18 (Deawood).

1 1 hvala 0
11 godina
LG G2 tema

ma znam ja da su mafijasi i da nabijaju cijene do neba al kad su kod nas svi operateri isti i svi imaju iste cijene

na pretplatu sam se ionako mislio prebacit jer mjesecno potrosim oko 100 kn na bonove pa mi se to donekle isplati

cijena moba je dosta visoka kad uzmes u obzir da je na pretplatu, al kad pogledas S4, note3, one i slične i vidis da su svi 1000+ kn skuplji od ovog u istoj tarifi onda to nije tolko ni lose

1 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
IMT539 kaže...

ma znam ja da su mafijasi i da nabijaju cijene do neba al kad su kod nas svi operateri isti i svi imaju iste cijene

na pretplatu sam se ionako mislio prebacit jer mjesecno potrosim oko 100 kn na bonove pa mi se to donekle isplati

cijena moba je dosta visoka kad uzmes u obzir da je na pretplatu, al kad pogledas S4, note3, one i slične i vidis da su svi 1000+ kn skuplji od ovog u istoj tarifi onda to nije tolko ni lose

Najmanja mafija u tom području je Tele2, ali signal na dosta mjesta im je slab i podrška im je bože sačuvaj.

No, ontopic. Uzmi si LG G2, ali uzmi u obzir da nemožeš staviti SD karticu (a u HR si osuđen na 16GB verziju) i da je mob od plastike, ostalo je top-notch.

13 godina
IMT539 kaže...

evo sad vidim da Tcom ima akciju za G2 jos 2 dana

uzimo bi mobitel u tarifi L i prelasku sa bonova pa bi me iziso oko 2500 kn preko web shopa

jel se javljaju kaki problemi na koje bi trebo pripazit i kakav je opcenito dojam vas koji duze imate mobitel (jel skripi sta, jel steka itd.)

mobitel bi kod sebe imo minimalno 2 god pa me zanima jel i futureproof

pozdrav. jel ta akcija ne traje do 16.3. 2014?!

[url]http://ogame.org?refId=110+110631[/url]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice