LG G2 tema

poruka: 4.960
|
čitano: 1.081.762
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
LG G2 tema

Youtube ne podržava 60FPS.

btw. ovaj uređaj ima debeli overexposure na kameri... bijele boje su totalno spaljene kao i nebo. Al zvuk snimanja je odličan.

Također još jedna stvar mi nije jasna. Svi govore da je OIS puno bolji od softverske stabilizacije slike...

Na Optimusu G kad snimaš kamerom izgleda kao da koristiš stativ, na G2 se sve trese... Po čemu je onda OIS bolji???

Za fotografije mi je jasno kak se koristi i u čem je prednost, ali za video baš i ne.

Evo video s Optimusa G:

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 13:50 (lllnuclearlll).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Re: LG G2 tema

Edita ga YT još, na 50% je.

15 godina

Šta se tiče boje, južina je teška, nebo je prebijelo bilo, sjebano vrime skroz.

13 godina
neaktivan

Nakon dužeg proučavanja kako RAM radi (androidpolice, anandtech, xda...), napisao sam članak kojeg sam prvo objavio ovdje na forumu (Tema u mom potpisu), a naknadno i na mob.hr-u.

Umjesto korištenja task killera, rađe preporučam korištenje greenify aplikacije.

Ukoliko se task killeri koriste kako spada, to je neka druga priča. Recimo da ugase aplikacije koje se neće koristiti duže vrijeme. No većina to ne radi, nego automatski gase sve aplikacije. Neke od njih se automatski same opet pokreću i sve to troši bateriju.

Neki proizvođači imaju svojih aplikacija, većinom nepotrebnih koje se pale, a njih se također može ubacit u greenify ili još bolje, izbrisati (root).

Sve u svemu, kao što sam i u tekstu napisao, smatram da ih (generalno) nebi trebali koristiti.

O tome kako bi ih trebali koristiti (neki zahtjevniji napredni korisnici) i u kojim slučajevima, trebao bi se opet raspisati i testirati na nekim slabijim uređajima (kakvih nemam kod sebe). Tako da ćete se na taj tekst ili načekati, ili ga nećete nikad dočekati (barem ne od mene).

Što se G2 tiče, smatram da na njemu takvo što apsolutno nije potrebno i ako baš hoćete ubit neku aplikaciju, originalni android task manager je sasvim dovoljan. Dapače, i ja ga nekad koristim za ubit neku aplikaciju koja javlja grešku ili ne radi kako spada.

I da, umjesto watchdoga - preporučujem wakelock detector. Ali i koristeći njega, opet trebate imati neko znanje o wakeup-ovima u Androida, jer sasvim je normalno da oni postoje, i poželjno dapače.

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 19:35 (EchoOne).
13 godina
neaktivan
LG G2 tema

Jos malo battery statsa... +6h screen on danas, 3g i 80% svetline cijeli dan, 2 maila.. nesto manje od 2h poziva... viber razgovor cca 10 min.. whatsupp i slicno...

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2014 22:45 (EchoOne).

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
LG G2 tema

Jučer mi došla maska i screenprotector i nastalo totalno razočaranje, pa veće smeće u životu nisam kupio... 

Novu masku sam našao, kupio, te sam taj problem riješio. E sad me zanima koji screenprotector kupiti da se jednostavno stavlja i da nečemu vrijedi?

I je li itko zna je li se u Zagrebu negdje može kupiti screenprotector i da li to tko stavlja na mob?

Do prije nekih mjesec dana je bio neki štand u Areni gdje su prodavali screenprotectore za sve moguće mobitele, te ih odmah i lijepili na mobitel, i to savršeno (lik ga nalijepio na moj stari Note2 tako da nisam ni znao da postoji).... pa me zanima ako u Zagrebu ima još uvijek neki profi lijepitelj i prodavač screenprotectora {#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Malo pažnje pri korištenju, i ne treba ti nikakva zaštita za displej, gorila staklo je dovoljno, pogotovo 2. ili 3. generacije
13 godina
neaktivan
igi35 kaže...
Malo pažnje pri korištenju, i ne treba ti nikakva zaštita za displej, gorila staklo je dovoljno, pogotovo 2. ili 3. generacije

Pazim ja na sve svoje stvari maksimalno ali opet nek se nađe i pored gorilla glass 2 :D

15 godina
neaktivan
Toxx kaže...

Jučer mi došla maska i screenprotector i nastalo totalno razočaranje, pa veće smeće u životu nisam kupio... 

Novu masku sam našao, kupio, te sam taj problem riješio. E sad me zanima koji screenprotector kupiti da se jednostavno stavlja i da nečemu vrijedi?

I je li itko zna je li se u Zagrebu negdje može kupiti screenprotector i da li to tko stavlja na mob?

Do prije nekih mjesec dana je bio neki štand u Areni gdje su prodavali screenprotectore za sve moguće mobitele, te ih odmah i lijepili na mobitel, i to savršeno (lik ga nalijepio na moj stari Note2 tako da nisam ni znao da postoji).... pa me zanima ako u Zagrebu ima još uvijek neki profi lijepitelj i prodavač screenprotectora {#}

Sto se tice screen protectora, mene ZAGG nikada nije razocarao i uvijek ga mogu svima preporuciti (sto zbog samo kvalitete, sto zbog izuzetene jednostavnosti postavljanja i izostajanja mjehurica sa zrakom).

Mozda jesu malo skuplji od onih smeca za 10-ak kn, ali vjeruj mi neces pozaliti ni lipe.

Osobno sam ga koristio na svakom iPhone-u (samo za display) i niti jedan se nije nikada ostetio, nikada nije ostao niti jedan mjehuric, a i bogme je svaki prosao test duzeg koristenja moba na kisi/snijegu/you name it (nekada sam znao dosta vremena provesti vani pa bi igrao igre na iPhone-u u svakakvim uvjetima i nikada screen protector nije propustio vodu ili bilo sta slicno, dapace svaki uredaj kada sam prodavao bio je u stanju "novo").

Tako da po nekom osobnom iskustvu je ZAGG ftw.  

P.S.

Navodno ima fejkova pa bi preporucio samo provjerene trgovine ili kupovinu direktno od proizvodaca.

@ EchoOne

Zahvaljujem na pojasnjenju za task killere.

Nikako nemoj misliti da sam zelio diskreditirati tvoj tekst ili mu umanjiti vrijednost (to nikako), samo sam zelio reci da mi nije dovoljan jedan tekst da me "uvjeri" u neke stvari (recimo da je nakon jucerasnje dana gledam malo drugacije na iste task killere). 

Svaka cast na trudu, a kako je to s portalima i pisanjima za iste,  vjeruj mi kao pokretac jednog i nakon poprilicnog "druzenja" s istim, znam kako sve to ide i koliko je truda potrebno da se napise (a ne samo radi copy/paste kao sto to radi 99% portala) kvalitetan clanak.

Taj isti portal mi je pojeo par godina zivota pa je ostao u naslijede bivsoj kojoj je pisanje ipak "struka". {#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 11:12 (win32).
15 godina
LG G2 tema

Momci možete ukratko preporučit kakav dobar case. Po mogućnosti gumiran, dobar protiv padova, a da nije predebel :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...

Momci možete ukratko preporučit kakav dobar case. Po mogućnosti gumiran, dobar protiv padova, a da nije predebel :)

Evo sta sam ja nasao kada sam bio u potrazi (sada jos uvijek cekam LG QuickWindow):

http://www.digitaltrends.com/mobile/best-lg-g2-cases/

http://www.androidheadlines.com/2013/09/featured-top-10-best-lg-g2-cases.html

http://forums.androidcentral.com/lg-g2/315060-cases-g2-all-carriers-listed-w-links-pics.html

{#}

First they ignore you... Then they laught at you... Then they fight you... Then you win... Mohandas Gandhi
13 godina
neaktivan
LogicusMPS kaže...

Ako ti se neda čekati odi u Aw.Mall. Tamo imaš štand na prvom katu kod pokretnih stepenica di prodaju maskice. Tamo sam kupio svojku masku i skroz sam zadovoljan.

Imaš više modela i sve koštaju po 50kn (je malo skuplje nego ebay, ali barem možeš isprobati masku i vidjeti je li ti odgovara ili ne).

13 godina
neaktivan

Puno hvala na trudu prije svega!

Nije baš 10-ak kn skuplja... prije 10-ak dollara skuplja :D ma bez obzira na cijenu kupio bih je odmah ako je tako dobra, ali mi je nekako lijeno čekati je... do tad ko živ ko mrtav :P

Je li znaš možda koliko se čeka ta folija? 

15 godina
win32 kaže...
LogicusMPS kaže...

Evo sta sam ja nasao kada sam bio u potrazi (sada jos uvijek cekam LG QuickWindow):

http://www.digitaltrends.com/mobile/best-lg-g2-cases/

http://www.androidheadlines.com/2013/09/featured-top-10-best-lg-g2-cases.html

http://forums.androidcentral.com/lg-g2/315060-cases-g2-all-carriers-listed-w-links-pics.html

{#}

Hvala brajkane! U istim smo govnima, ko zna kad ćemo ono dobit, meni se još nisu javili, rekli su kroz 10-ak dana, evo 11-je otkad su odg na mail. A i kad dođe QW mislim da ću opet morat neki konkretniji case nabavit :)

Toxx kaže...
LogicusMPS kaže...

Ako ti se neda čekati odi u Aw.Mall. Tamo imaš štand na prvom katu kod pokretnih stepenica di prodaju maskice. Tamo sam kupio svojku masku i skroz sam zadovoljan.

Imaš više modela i sve koštaju po 50kn (je malo skuplje nego ebay, ali barem možeš isprobati masku i vidjeti je li ti odgovara ili ne).

Hvala na inf. frende. Pogledat ću :)

14 godina
neaktivan
LG G2 tema

Stigao USB OTG MicroSD adapter:

http://www.ebay.com/itm/Unique-HQ-OTG-USB-Multi-Function-USB-TF-Card-Reader-For-Samsung-Nokia-Sony-PC-/261333038388?pt=AU_MobilePhoneAccessories&hash=item3cd8a9b534

Ubacio unutra microSD karticu 32GB Class 10 i radi bez greške. Čitanje cca 20mb/s, pisanje cca 12mb/s. Super stvar i dobro je podržana na G2.

Fino se prikaže animacija spajanja usb uređaja (slično kao kod "pikanja" slušalica ili punjača) i ponudi ti aplikacije za pregledavanje usb memorije.

Za $2.17 odlična stvarčica.

Evo i slike originalnog pakiranja (ako uspijem prikačiti):

UsbOTGAdapter UsbOTGAdapter

0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
LG G2 tema

Dali i vama mob škripi kad ga malo savijate?

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
amb19 kaže...

Plastika.

13 godina
neaktivan
amb19 kaže...

Da, skroz haha

15 godina
LG G2 tema

Nakon sto isprobah Stock mod 1.06 sa Dorinmax kernelom vratio se na Energy.ipak mi bolje lezi.fluidniji je,jako dobra baterija,naravno Dorinmax 1.7...

Baterija na 55%,37,20h ukupno koristenje,screen on 2,50h.

Wifi stalno upaljen,po potrebi 3g,malo igranja,sinkronizacija 4 accounta...

Sve preporuke za ovaj rom...

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 10:21 (vepar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Deawood kaže...
amb19 kaže...

Plastika.

Ma tebi da je od antimaterije nebi bio dobar {#}

16 godina
neaktivan
LG G2 tema

pitanje , imam problem s g2, dok mi je wifi upaljen notifikacije i poruke za face i poruke na whats appu kasne jako ili uopće ne dođu sve dok ne otključam mobitel, nekad sve dok ne otvorim whats app ili face ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Daci kaže...

pitanje , imam problem s g2, dok mi je wifi upaljen notifikacije i poruke za face i poruke na whats appu kasne jako ili uopće ne dođu sve dok ne otključam mobitel, nekad sve dok ne otvorim whats app ili face ...

Nemam G2, ali na Androidu postoji u Wifi postavkama da WiFi ide u "sleep mod" kad ne radi ekran. Dakle pali se tek nakon što upališ ekran. Tu postavku trebaš namjestit na "Always on".

Eto možda pomogne ak se radi o tome.

Poruka je uređivana zadnji put ned 26.1.2014 13:25 (lllnuclearlll).
16 godina
neaktivan
LG G2 tema

Postavljeno je na always on, neznam do čega je problem al nisam jedini , znam dosta ljudi koji imaju s tim problema i nije nužno samo g2, frendica ima lg l7 pa ista stvar, na htc-u mi se isto znalo događat

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
LG G2 tema

vidi da nemas neki program za oslobadjanje memorije ili pokrenutih procesa.

ja imam onaj antivirus kineski 360 safe i morao sam u njemu iskljuciti da mi dira i whatsapp i viber i tako dalje..

Jer bi kad god bi kliknuo "Boost" on bi ocistio i ram i nepotrebne pokrenute procese.

-BiH-slackspace

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ovajonaj kaže...

vidi da nemas neki program za oslobadjanje memorije ili pokrenutih procesa.

ja imam onaj antivirus kineski 360 safe i morao sam u njemu iskljuciti da mi dira i whatsapp i viber i tako dalje..

Jer bi kad god bi kliknuo "Boost" on bi ocistio i ram i nepotrebne pokrenute procese.

Baš smo pričali o tim task killerima u ovoj temi možda 15-ak postova iznad.

16 godina
neaktivan
LG G2 tema

imam onaj clean master, al on brijem ne dira to , a i mislim da je i prije njega postojao taj problem , al i g2 ima original neki ram celaner

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
amb19 kaže...

Škripi, i izluđuje me to...

čak razmišljam mob zamjeniti za xperiu z1 samo iz tog razloga

15 godina
neaktivan
amb19 kaže...

Ne....

13 godina
neaktivan
Toxx kaže...
amb19 kaže...

Pazi samo da ti se Z1 ne savine {#}

15 godina
neaktivan
EchoOne kaže...
Toxx kaže...
amb19 kaže...

Pazi samo da ti se Z1 ne savine {#}

OMG {#}

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice