Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.678.286
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Vodič za odabir kućišta

Evo jedno pitanjce za ove, upucenije od mene, u novija kucista...

Dakle bira se izmedu Nzxt s340 koji je za mene cca 150 kn jeftiniji nego Define R5 pa me zanima da li je R5 bolji i koliko, tj koje su prednosti R5?

Ono sto je meni bitno, da je sto zatvorenije (naravno uz sto bolji protok zraka), sto tise, da podrzava 240 mm radijator od vodenog po mogucnosti na gornjoj strani (nisam siguran da li je to moguce kod Nzxt), prozor moze biti a i ne mora, midi (ali sto manji midi), kvaliteta izrade sto bolja i mislim da je to to, ostalo ako se sjetim nadopisat cu...

Zahvaljujem...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 23:26 (Tomo53nja).
11 godina

Nzxt s340 nema apsolutno nista za stisavanje osim gume za smanjenje vibracije kod PSU, ali ne i kod HDD kaveza. Nesto tipa nzxt s340, a da je tiho je Phanteks P400S ili malo preskupi Corsair 400Q (ali kod oba ta tesko da ces stavit vodeno sa gornje strane, s prednje bez problema), koji kosta kolko i R5. Define S ima jos bolji protok od R5 jer nema optike pa ventovi mogu radit na manjem rpm, a spuzva sprijeda prema SPCR ne znaci skoro nist, tj. ni blizu koliko sama prednja stranica. Neznam di sam tocno vidio, ali prema 2 reviewa sa neke iste poznate stranice Define S (bez prozora) i R5 su bili totalno isti sto se tice buke i skoro pa isti sto se tice temperatura. Mislim da ti je Fractal, bilo R5 bilo S najbolje.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 23:44 (The_Fichek).
16 godina
Define S je stvoren za vodeno hlađenje, stoga i taj ogroman prostor ispred…
11 godina

Znam da je taj prostor za rezervoar i custom loop, ali bih htio vidit verziju istog kucista bez tog prostora da i dalje podrzava ATX.. Vodeno moze stat i u kuciste manjih dimenzija, samo bez prostora za rezervoar ili cak sa tim prostorom kao sto je slucaj kod Phanteksa P400S.

To mjesto i izbusene rupe za rezervoar vjerojatno imaju cijenu, tako da s obzirom na to da hrpetina ljudi kupuje Define S bez obzira na to sto im ne treba mjesto za rezervoar, vjerujem da bi npr. 100kn jeftinija verzija Define S bez tog silnog prostora bila pravi hit, no sve da i postoji sumnjam da bi bila ista jeftinija s obzirom na cijenu Define Nano.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 0:09 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Ajmo redom...

Sada na 912+ takoder nemam nista za stisavanje ali je ok sto se tice tisine, ako je Nzxt (on je trenutno izbor posto mi 150 kn i nije malo) i malo tisi od njega i ima tihe 120 mm ventove to mi je dobro...

Imam dosta tih Wd Purple i 1 SSD pa me malo vibracija ako ih i bude, nece smetati...

Dakle kod Nzxt vodeno jedino ide sprijeda, gore ne? Mislim nije mi problem ni prednja strana ali uvijek vise volim push-pull kombinaciju na gornjoj strani...

Da li ima mjesta za optiku na Nzxt? To sam zaboravio napomenuti ali jos uvijek ja i druge osobe koje koriste racunalo ponekad znamo koristit citac pa mi treba jedno mjesto za otpiku...

Koje bi jos prednosti Nzxt imao naspram mog trenutnog 912+? Kvaliteta je dobra, stranice su izdrzljive? 

Na 912+ trenutno je najveci problem prasina koju bih volio sto vise eliminirati, te vodeno hladenje koje nije moguce ugraditi u Cm...

TL-za zahvalu klikni hvala // WoT nick: tomo53nja
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 0:07 (Tomo53nja).
11 godina

Nzxt  ima lose ventilatore s obzirom na iskustva kupaca, kolko sam ja vidio po Amazonu i Neweggu, sto je ja mislim mjerodavno.

Nzxt s340 je prvo kuciste koje je uvelo trend da nema optike.  Sa gornje strane ima mjesto samo za 1 vent, ne 2 kao konkurencija ili 3 kao Fractal.

Btw. jesi ti siguran da mislis na s340 ili si mozda pomjesao sa h440? 

Nzxt s340 je po meni outdated, makar je dobra kupovina, tj. ubija ga malo skuplji i noviji Phanteks P400/S. Kod tih kompaktnih ATX kucista svi preporucuju s prednje strane vodeno, a sa gornje ako nekak uspijes stisnut, imas low profile memoriju i ako ti se posreci. Ekipa se tu vrlo zalila na Phanteks P400, s obzirom koliki su brand postali jer su mogli lagano napravit mjesta za vodeno sa gornje strane da su oslobodili par mm visine, ali to je valjda tako jer je u toj kategoriji i Phanteks Enthoo Pro M, a za 800kn imas i Pro bez M sto je isto izvrsna kupnja, ako ti nije tolko stalo do tih spuzvi za upijanje zvuka.

Neupitna je cvrstina svih navedenih kucista, osim bocnih stranica Enthoo Pro M. To kuciste za razliku od Pro bez M postoji i u full Acrylic verziji..

Mozda jedina realna mana Fractala je sto nema filtere za prasinu sa gornje strane.. Problem je, ako i kupis filtere za 140mm ventove ce ti opet ostati nepokriveni prostor, tj. trebao bi kupit filtere za 180 ili 160mm ventove sa gornje strane da pokrijes jos tih dodatnih 2 ili 4cm, nisam siguran kolko preostaje ili najbolje napravit nekakvu custom mrezicu protiv prasine..

To sto ti treba optika ti puno olaksava odabir. Ja sam se malo bespotrebno raspisao s obzirom na to, ali nvm. Znaci Fractal R5 ili Phanteks Enthoo Pro:

http://www.centro.hr/phanteks-kuciste-enthoo-pro-black-midi-tower-bez-napajanja-p-n-ph-es614pc-bk.aspx (jedino oni drze, za 100kn vise je bijela/crna verzija s prozorom)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+r5 , s prozorom: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=fractal+r5+prozorom

Mislim da nemas kaj bolje ni za par stotina kn gore i ta kucista konkuriraju preskupom Nzxt H440 koje je i losije od ovih po meni.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 0:37 (The_Fichek).
12 godina
Vodič za odabir kućišta

zašto ne uzet u obzir fractal arc midi r2

ima mjesta za optiku, ima gornji filter i ima mjesta za 240mm vodeno (doduše nema mjesta za push-pull, ali jel baš nužan obzirom da je razlika ionako par stupnjeva)

spužvu za utišavanje nema jer je napravljeno za što bolji airflow, no mislim da više buke smanjiš pažljivim odabirom komponenti nego li tom spužvom

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 9:15 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Zato sto R5 za 50-100kn vise nudi vecu modularnost, spuzve za upijanje zvuka, prednja vrata, novije ventilatore.

Da, najbitnije su komponente za tisinu, ali R5 je super sto se lagano po zelji moze jos vise utisati kuciste ili pojacati airflow, nije potreban kompromis.

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.4.2016 12:36 (The_Fichek).
12 godina
Hm, kako mislis vecu modularnost kad izgledaju jednako iznutra
Kod arc serije dobijes tri venta umjesto dva, a sumnjam da je novija serija ventova bogznasto bolja ili da je starija puno losija
Vrata su meni osobno minus, puno vise mi znaci gornji filter
Ali ok, svakom svoje, ja sam samo dao jos jedan prijedlog
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Možete li mi preporučit neko kućište koje prima ATX ploče a da je u dubinu što kraće? 

Mislim da sam vidio prije par mjeseci nešto slično ovom Thermaltakeu V15(slika ispod) uz jedinu razliku da prima full ATX ploče ali opet nije ništa duže u dubinu..

Znači može bit visoko, razumno široko (do ~250mm) al da je što pliće (ispod 400mm po mogućnosti).

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Ne znam za ispod 400mm, ali znam za 425mm od kojih je valjda 25mm prostor ispred prednjih nogica: 

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=corsair+400q (Quiet verzija sa izolacijskim spuzvama)

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=corsair+400c+carbide (Clear verzija sa prozorom)

U tom stilu, a jeftinije: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=nzxt+s340 (cijena se vrtila oko 600kn..)

To su vrhunska kucista u toj klasi i tu jos spada malkice dublji Phanteks P400/S za 600, odnosno 680kn za Silent verziju.

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.4.2016 21:05 (The_Fichek).
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Molio bih preporuku kućišta dosta konzervativnog dizajna i po mogućnosti što tiše. Treba stati mATX matična, 1 SSD, 2 HDD-a i optika. Grafička će biti integrirana, proc i5, tako da nema nekog zagrijavanja. Prednji USB 3.0 je obavezan. Trebala bez problema stati malo duža matična (ASRock H170M Pro4S). Zasad su mi favoriti Antec VSK-4000E i Chieftec Mesh Serie CQ-1B-U3. Možda još neka vaša preporuka?

www.petvolta.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Darmarko kaže...

Molio bih preporuku kućišta dosta konzervativnog dizajna i po mogućnosti što tiše. Treba stati mATX matična, 1 SSD, 2 HDD-a i optika. Grafička će biti integrirana, proc i5, tako da nema nekog zagrijavanja. Prednji USB 3.0 je obavezan. Trebala bez problema stati malo duža matična (ASRock H170M Pro4S). Zasad su mi favoriti Antec VSK-4000E i Chieftec Mesh Serie CQ-1B-U3. Možda još neka vaša preporuka?

Možda Zalman A1 ili malo skuplje a dobro Fractal Design Define Mini.

17 godina
Se7en kaže...

Možda Zalman A1 ili malo skuplje a dobro Fractal Design Define Mini.

Uuuu, ovaj Fractal mi se baš sviđa

www.petvolta.com
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

evo ja baš uzeo fractal nano s iznenađen sam koliko je kvalitetno napravljeno kućište i pazilo na detalje 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Jeli moze preporuka kucista do 900kn i da je u links.hr. Znaci bez napajanja, da ima na front panelu usb 3.0 i 3.5mm pins i ako je moguce neka je malo vece. Tip ploce ATX. Hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

da li web shop ili preko internta? bočna stranica prozirna ili ne? imaš dobro sortiranje na linksu izađe par kućišta u tom rasponu cijena sa ATX tako da

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Arabarran kaže...

Imam ti ja 3 HDD-a unutra i jedan SSD. Diskovi se čuju kad rade i normalno da tada vibriraju, ali ne vjerujem da se te vibracije odlaze dalje jer su ispod njih gumene podloške.

Kakve su ti temperature 970ke u Define S?

Ja si planiram uzeti Define S umjesto HAF 912+, al jedino što me odgovara je prozračnost.
Jer je stvarno po tom pitanju HAF serija čudo.

A s druge strane, Define S je gol iznutra pa nema što smetati zraku da dolazi do komponenata prema tome, tu bi Define S trebao pokazati bolje performanse.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 13:54 (sudy_freak).
16 godina
sudy_freak kaže...
Arabarran kaže...

Imam ti ja 3 HDD-a unutra i jedan SSD. Diskovi se čuju kad rade i normalno da tada vibriraju, ali ne vjerujem da se te vibracije odlaze dalje jer su ispod njih gumene podloške.

Kakve su ti temperature 970ke u Define S?

Ja si planiram uzeti Define S umjesto HAF 912+, al jedino što me odgovara je prozračnost.
Jer je stvarno po tom pitanju HAF serija čudo.

A s druge strane, Define S je gol iznutra pa nema što smetati zraku da dolazi do komponenata prema tome, tu bi Define S trebao pokazati bolje performanse.

Ma, 970-ka je svijet za sebe. U starom skućenom kućištu i u ovom su temperature bile iste.

66 na stocku i 72 stupnjeva klokana..

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 14:27 (Arabarran).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav ekipa

zanimaju me ova kucista: 

Raijintek styx

bitfenix phenom

corsair obsidian 350 d

fractal design define mini

Sljedece sto me zanima jeli mogu stat u ova kucista normalna napajanja da ne moram kupovat sfx napajanje, grafa bi bila gtx 980 (zbog velicine me zanima hoce stat)  i vasa preporuka.

hvala unaprijed :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav društvo!

Koji od ova tri kučišta bi bio dobar za moju konfiguraciju....

http://www.edigital.hr/ku%C4%87ite-p413254.html

http://www.njuskalo.hr/kucista/antec-gx-505-kuciste-cijena-nije-fixna-oglas-19068124

http://www.njuskalo.hr/kucista/kuciste-titus-x-oglas-18906833

Zna da je Zalman novi i meni favorit...prebrutalno izgleda ali dali vrijedi 269 kn razlike spram ova dva s njuškala koji mi isto izgledaju čist ok...to je skoro duplo veća cijena?

Naravo, bitno mi je također da je dobra protočnost zraka i da mi cijela konfa ne bude prebučna...

Dali je cijela četa ventova n zalmanu prebučna na idle speed?

Hvala. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Nijedan od tih nemoj razmatrati ako opciju, em su preplaceni, em zaostaju naspram danasnjih kucista od 300kn, a kamoli ovih od 500-600kn.

Dodaj jos mrvicu i uzmi Thermaltake suppressor F31.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Hvala na prijedlogu ali ja više tražim neko standardno tower kučište...što bi kmi predložili? Znači da izgleda ok, da je dobro termalno rješeno i da nije skupo, znači nešto do 500-550kn...

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
klitmaister kaže...

Hvala na prijedlogu ali ja više tražim neko standardno tower kučište...što bi kmi predložili? Znači da izgleda ok, da je dobro termalno rješeno i da nije skupo, znači nešto do 500-550kn...

Od jeftinijih si pogledaj provjereni Zalman Z3+.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
15 godina
neaktivan

Ok, super, hvala. Ovaj zalman mi se baš svidio, čini se ok i daje dosta za male pare...još neki prijedlog?

Koliko je bučan taj zalman, mislim ovi factory hladnjaci u njemu. Pročitao sam negdje da je prednji prilično bučan i zviždi? Ako ga netko ima pa da baci komentar?

Hvala!

Edit: Sad sam naletio na ovo kučište i prepredobro mi je..što vi kažete, jel vrijedi te pare?

https://www.protis.hr/products/details/kuciste-zalman-z11-neo-mid-tower-case-black/91320

Poruka je uređivana zadnji put uto 17.5.2016 12:23 (klitmaister).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Ne vrijedi, za te pare vec ide Thermaltake suppressor F31 koji je osjetno bolje kuciste.

Mozes pogledati i Aerocool Aero-800

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Neznam dali je bilo no Zalman ocigledno ima nasljednika Z3+

Zalman Z9 Neo

lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
Stjepanj kaže...

Zalman Z9 Neo

Ma, preskupo kućište, po meni za 550 ili 600 kn imaš boljih odabira.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Slažem gamersku konfu izgrađenu oko i7-6700K te se dvoumim između slijedećih kučšta:

Fractal Design Define R4

Fractal Design Define S

Koje bi od ova 2 bilo bolje? Proc bi hladio Noctua NH d14.

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice