Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.678.328
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Cek ako sam dobro skuzio ti planiras radijatore za vodeno stavljat i napravit push pull na njima? Pogledaj si Thermaltake F51 suppressor ima tonu opcija za vodena hlađenja i hrpu ventova... na vrh mozes 420mm radijator u push pullu stavit, neovisno o debljini radijatora, isto tako i naprijed, a na dno ide 240mm, i odozada 140mm radijator.

Moj PC  
1 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
Lucidius kaže...

Cek ako sam dobro skuzio ti planiras radijatore za vodeno stavljat i napravit push pull na njima? Pogledaj si Thermaltake F51 suppressor ima tonu opcija za vodena hlađenja i hrpu ventova... na vrh mozes 420mm radijator u push pullu stavit, neovisno o debljini radijatora, isto tako i naprijed, a na dno ide 240mm, i odozada 140mm radijator.

Tnx, pogledat ću

Andrea
10 godina
neaktivan
ABCD1919 kaže...
Lucidius kaže...

Tnx, pogledat ću

Mislim da ću njega uzimat

Andrea
10 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

košta isti kao fractal design s a mislim da ima puno više mjesta

Andrea

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav svima na ovoj temi. Zanima me što biste mi preporučili za jedno dobro kućište do nekih 600kn koje ima cable managament, dust filter-e, minimalno mogućnost za ugradnju 5 ventilatora (može i 4) i sada ono najgore za pronaći dimenzije takve da je krajnji maksimum 20 cm(širina) X 47cm(duljina). Visina može ići do cca 54 cm (nešto i višlje, ako su usb portovi s prednje strane, a ne gornje). Problem je što me prostor ograničava tako da nemam široku mogućnost odabira. Od nekakvih kućišta što po gornjim kriterijima odgovaraju, našao sam sljedeće:  Zalman Z3 PlusRAIJINTEK Agos LC POWER Gaming 975W Air Wing.

Visina CPU coolera je 14.5 cm, a duljina grafičke kartice 22 cm. Tako da će to stati u 90% današnjih kućišta.

Od onog što sam čuo Zalman je ok, ali imaš loš cable management i nisu dobro ti predinstalirani ventilatori.

Rajintek Agos je dobar. Puno mjesta za ventilatore, ima dust filtere, ali nije izdubljena ona ploha iza matične pa je malo problematično namjestiti ju natrag na mjesto kad se završi s cable managementom.

LC POWER 975W Air Wing je isto dobar prema svim parametrima, ali nisam siguran da li ono podržava tj. ima dva slota za DVD player-e. Toliko ih imam sad na trenutnom kućištu.

Tako da ako neko ima iskustva s ovim gore navedenim kućištima ili ima nešto bolje za preporučiti, neka slobodno to učini. Već preko tjedan dana gledam tako da ne znam u što više da usmjerim pažnju.

LP

0 0 hvala 0
11 godina

http://www.aerocool.us/pgs/pgs-a/pgs_a_a800_w.html

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/miditower/gesi-232/

ako moze jos 0.8mm u duljinu :)

Imas ovdje super recenziju, sve bitno i lijepo receno u 6min:

Stane 5 ventilatora:

Front - 2 x 120mm fans or 2 x 140 mm fans (Included 1 x 120mm LED fan)

Rear - 1 x 120mm fan ( Included 1 x 120mm Black fan)

Top - 2 x 120mm fans (Optional)

Znaci do 600kn ga mozes jos komotno opremiti sa kvalitetnijim ventilatorima, ako te volja. Ima ti i 2 5.25" slota, kako zelis.

Prva prednost naspram ovih koje si naveo je po meni izrada, to kuciste bi trebalo biti cvrsce od tih koje si naveo.

Jedino sto mi je cudno je sto su sa gornje strane stavili magnetni dust filter, a sa prednje strane nikakav filter.

Ne pada mi nista drugo =<200mm sirine napamet.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 1:01 (The_Fichek).
12 godina

Ima i ovaj Sharkoon DG7000 slicna konstrukcija interijera, bolje rijesen prednji panel gdje nema blokade lima sa dust filterom, lako se skida i čisti...

Jedino izvana nije toliko atraktivan kao Aerocool 800 ali nije loš.

http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Sharkoon+DG7000

http://hwready.it/recensioni/sharkoon-dg7000-atx-recensione_23771.html/4

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Vjerojatno ima mjesto za kuciste u okviru stola pa ga misli tamo ugurati. Ima hrpu ideja gdje moze staviti kuciste ako je ogranicen prostorom, evo jedna ideja:

http://yyamaguchi.typepad.com/.a/6a00e00997f6bb883301348699799d970c-pi

sta se tice kucista do 600kn ovo su najbolje opcije:

Thermaltake Suppressor F31

Fractal Design Define S

Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Imam jedan specifican zahtjev dobro možda i nije.

No za ovaj pc pod moj pc trebao bih kuciste koje moze na stol, da je prozirna stranice te da ga u bilo kojem trenutku bez puno muke mogu prenijeti u npr drugu sobu.

Ako ima takvo nešto a da nije preskup a da je funkcionalo preporučite.

Pozdrav

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
>>The_Fichek kaže...

>>http://www.aerocool.us/pgs/pgs-a/pgs_a_a800_w.html

>>http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/kucista/miditower/gesi-232/

>>ako moze jos 0.8mm u duljinu :)

>>Imas ovdje super recenziju, sve bitno i lijepo receno u 6min:

>>Stane 5 ventilatora:

>>Front - 2 x 120mm fans or 2 x 140 mm fans (Included 1 x 120mm LED fan)

>>Rear - 1 x 120mm fan ( Included 1 x 120mm Black fan)

>>Top - 2 x 120mm fans (Optional)

>>Znaci do 600kn ga mozes jos komotno opremiti sa kvalitetnijim ventilatorima, ako te volja. Ima ti i 2 5.25" slota, kako zelis.

>>Prva prednost naspram ovih koje si naveo je po meni izrada, to kuciste bi trebalo biti cvrsce od tih koje si naveo.

>>Jedino sto mi je cudno je sto su sa gornje strane stavili magnetni dust filter, a sa prednje strane nikakav filter.

>>Ne pada mi nista drugo =<200mm sirine napamet.

Odlicno izgleda i svida mi se kako su neke "dizajnerske" probleme rijesili. No definitivno ono sto upada u oci je manjak prednjeg filtera za prasinu. Da li postoji ikakva mogucnost da se kupi pa ugradi front dust filter odvojeno naravno od samo kucista odnosno da li se moze tako sto izvesti?

>>roby27 kaže...

>>Ima i ovaj Sharkoon DG7000 slicna konstrukcija interijera, bolje rijesen prednji panel gdje nema blokade lima sa dust filterom, lako se skida i čisti...

>>Jedino izvana nije toliko atraktivan kao Aerocool 800 ali nije loš.

>>http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=Sharkoon+DG7000

>>http://hwready.it/recensioni/sharkoon-dg7000-atx-recensione_23771.html/4

Sve isto kao i kod Fichekovog, osim što ima easy removable prednji filter protiv prašine. Jedino što mi je prednji izgled malo onako loš... 

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 12:14 (papakdoo).
13 godina
toxic kaže...

No za ovaj pc pod moj pc trebao bih kuciste koje moze na stol, da je prozirna stranice te da ga u bilo kojem trenutku bez puno muke mogu prenijeti u npr drugu sobu.

Pozdrav

Koji ti je max buđet?

Preferiraš li tower ili cube varijante?

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 12:35 (metallic).
17 godina
metallic kaže...
toxic kaže...

Pozdrav

Koji ti je max buđet?

Preferiraš li tover ili cube varijante?

volio bih da ne ide iznad soma kn.

Što je lakše smjestiti na stol i što je bolje? imam vodeno 240mm pa bi to trebalo svakako uzeti u obzir

11 godina

Corsair 400Q mozda?? Checkiraj

papakdoo

Zavisi kaj ti se vise svidja, sto se dust filtera tice imas: https://www.links.hr/hr/filter-protiv-prasine-aluminijski-za-ventilator-140mm-srebrni-052650230 pa kupis 2x komada, ako netko zna bolje rjesenje napisite. 

Rei Ayanami

Vidio da imas Corsair 400Q kuciste na Gtx 9xx temi. Bilo bi super da nabacis kakve dojmove ovdje i dojmove za predinstalirane ventove (glasnoca?). Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 12:36 (The_Fichek).
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Jel moguce da su kablovi od front panela toliko kratki da se ne mogu provuci ispod psu shrouda?

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
toxic kaže...
metallic kaže...
toxic kaže...

Pozdrav

Koji ti je max buđet?

Preferiraš li tover ili cube varijante?

volio bih da ne ide iznad soma kn.

Što je lakše smjestiti na stol i što je bolje? imam vodeno 240mm pa bi to trebalo svakako uzeti u obzir

A kolki je taj stol o tome dosta toga ovisi? za tvoju konfu opet nema smisla uzimati neko malecko kuciste zbog hardvera koji posjedujes, mislim da je Cooler Master MasterCase Pro 5 ono sta trazis, nije prevelik, mozes ga nositi za one drzace na vrhu u okviru gornjeg panela, komplet je modularno i nudi dobar airflow.

13 godina
Vodič za odabir kućišta

@toxic; vidi BITFENIX Pandora, Corsair Obsidian 450D i COOLER MASTER što je spomenuo kolega lucidus.

coffe,coffe,coffe.....
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Zasto ne bi imalo smisla uzeti malecko kuciste, ako je to malecko kuciste vrhunske kvalitete kao Corsair 400Q ili npr. NZXT S340 ili Phanteks P400/S, znaci popularna moderna kompaktna ATX kucista koje se lako prenose, a preporucio sam Corsair 400Q jer mi se cini najfunkcionalnije od tih i bez problema ce ugostit te komponente: http://www.kitguru.net/components/cases/leo-waldock/corsair-carbide-400q-review/

"Cooling in a quiet case can be problematic however the Carbide 400Q did a good job. The Skylake Core i7-6700K ran below 60 degrees at all times despite the 100 percent load applied by AIDA 64.

The Phanteks PH-TX12DX cooler we used is a decent piece of hardware but you can be confident that a liquid cooler would lower temperatures even further. Our GTX 980 graphics card ran just below 80 degrees, which is exactly what we expected to see."

Naravno, ima i Corsair 400C, ako ga vise interesira izgled, nego tisina, zapravo to je i bolje, ako ce stavljat AIO sa gornje strane (jer ima magnetski dust filter sa gornje strane, a tiha Q verzija ne): http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=corsair+400c+carbide

Corsair 400Q i 400C su malo kompaktnije verzije 450D cije prednosti mu vjerojatno nece trebati, ako ce ostat na 240mm, a ne 360mm AIO i optika sumnjam da mu treba, no mozda se varam.

Bitfenix Pandora ATX je precijenjeno i tu bi tek moglo bit kurenja s obzirom na komponente, a CM Pro5 stvar osobnog odabira, meni preglomazan.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.4.2016 18:40 (The_Fichek).
9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Te recenzije kucista okacis macku o rep, u recenzijama kucista se mulja na sve strane. Eto ti ljepis tamo quote di pise da im je gtx 980 tik do 80 stupnjeva isla, a ovaj ima gtx 980ti koja se neusporedivo vise grije i trosi tako da bi isla blizu 90 stupnjeva garant, em sta ta kucista imaju usran airflow od naprijed sta vidis i po front panelima.

Nije los izbor ni Phanteks enthoo pro midi za nekih 650kn, također nije preveliko kuciste.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
Lucidius kaže...

Te recenzije kucista okacis macku o rep, u recenzijama kucista se mulja na sve strane.

Da bar muljaju samo na kućištima, bilo bi dobro.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D
11 godina

Lucidius

Jesi primjetio da je ventilator i to kvalitetni 140mm tik do graficke i da je tak koncipirano kuciste da vrucina odmah ode van. Prednju stranicu lako makne, ako oce jos bolji airflow. Od svakog upita napravis haos i nekakvu dramu. Front paneli se lako skinu, pogotovo kod Phanteksa P400, a kod Corsaira nesto teze zapravo. Poanta tih front panela je tiho kuciste. Na njemu je odluka, pozz

9 godina
protjeran
Vodič za odabir kućišta

Primjetio sam ja to sve bez brige, kao prvo jedan vent za upuh je nista, kao drugo vrucinu nikak nemre odma isterat van jer je kuciste malo i vrucina se brzo nakupi a da ju isteras brzo van trebas postene ventove sa jakim statickim pritiskom i da se vrte na barem 2000rpm, a ni tada ta vrucina nebi brzo odlazila van sem sta bi buka bila ogromna.

Nevidim smisao kupnje kucista ako mu moras skidat stranice da imas ok temperature.

U nijednom kucistu tih manjih dimenzija ja nisam cuo pohvalu na airflow i temperature grafi, ako imas high end grafu trebas i adekvatno kuciste a ne neke fensi smensi kutijice.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Vodič za odabir kućišta

imam define s kuciste i skuplja se podosta prašine pa me zanima kako zaštiti kuciste nez uopce odakle ulaz jedino kroz zadnje otvore ,btw imam samo dva venta i zanima me zasto i prednji i zadnji vuku van zrak , zar ne bi trebao prednji uvlaciti zrak kroz filter a ovaj zadnji izvlaciti zrak van iz kucista ? 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 10:21 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
loky4i4 kaže...

imam define s kuciste i skuplja se podosta prašine pa me zanima kako zaštiti kuciste nez uopce odakle ulaz jedino kroz zadnje otvore ,btw imam samo dva venta i zanima me zasto i prednji i zadnji vuku van zrak , zar ne bi trebao prednji uvlaciti zrak kroz filter a ovaj zadnji izvlaciti zrak van iz kucista ? 

Da, prvi uvlači, zadnji izvlači.

11 godina

Jesi ista dirao predinstalirani prednji vent? Trebao bi uvlacit zrak i biti okrenut kao na slikama sa sluzbene stranice.

ako sa gornje strane imas otvoreni "moduvent", tj. onaj plasticni poklopac onda nist cudno kaj upada prasina..

Interesira me, ima li sto vibriranja hard diska u tom Define S-u?  Imas li verziju sa prozorom ili bez?

Na nekim recenzijama vele da su vibracije HDDa bolje prigusene na Define S-u naspram R5, a na nekim da su vibracije bolje prigusene na R5, kome vjerovat..

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 13:00 (The_Fichek).
16 godina
Vodič za odabir kućišta

nisam dirao ništa ,gornji poklopci su zatvoreni ,otvorio sam bio danas kuciste (bez prozora je )reko da vidim kakvo je ,bilo je dosta prašine ,probao sam papirom na zadnji vent privukao ga je sto znaci da ide prema van zrak tak sam i na prednji i isto je bilo ,pa sam zato pitao jer mi je cudno .Trenutno nemam hdd ,samo ssd ali sam narucio danas bas wd blue 1tb pa cemo vidjeti.

Edit: nešto sam se ja zeznio ipak prednji vuce prema unutra ... Koliko cesto cistite filtere ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 13:40 (loky4i4).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Aj pls javi za te vibracije kad stigne HDD, ima li ih, tj. hoce li se ista drndat dio oko maticne ploce ili sama maticna, posto su na istoj stranici HDD i matična. Informacija bi mogla pomoc nekom ko ide na Skylake, koji su osjetljivi na vibracije.

Cudi me kak upada tolko prasine, tim vise sto ima malo manje mjesta za upast nego kod Fractal R5.

Da nije mozda do toga sto ne usisavas cesto prostoriju u kojoj je PC 

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 13:48 (The_Fichek).
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Imam ti ja 3 HDD-a unutra i jedan SSD. Diskovi se čuju kad rade i normalno da tada vibriraju, ali ne vjerujem da se te vibracije odlaze dalje jer su ispod njih gumene podloške.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 18:11 (Arabarran).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Zanimljivo, fala. Zadnje pitanje, moze li se prednja stranica relativno lako otvorit za ocistit filter? Tu recenzije nisu mjerodavne jer svako na svoj nacin otvara.

I jos jedno, kolko je kuciste stabilno bez otvorenih bocnih stranica, znaci prilikom npr. slaganja komponenti ili prilikom ciscenja prasine kad je 1 stranica otvorena?

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 20:51 (The_Fichek).
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Da, veoma jednostavno se otvori. Na donjoj strani ima hvatište za ruku, samo se malo trgne i otvori se sa lakoćom. Kućište je rock solid kvalitete izrade, nema tu nikakvih savijanja!

Moj PC  
1 0 hvala 1
11 godina

Fala na info. Onda je to kuciste stvarno nova granica za sam Fractal i nebi trebalo imat smisla uzimat R5 pored Define S za one koji ne misle ici na gomilu HDD/SSDova i kome naravno ne treba optika EDIT: i kome ne treba fan controller i prednja vrata sa spuzvom, ok ima toga sto cini razliku x)

Pitao sam za vibraciju jer se nebi mogao odlucit koje kupit, Define S, R5, Phanteks P400S ili Corsair 400Q, da kupujem novi komp u 7.mj. Stvar je sto bi tada u taj komp stavio mrcinu od hladnjaka tesku 1.3kg skupa sa ventom + isao na Skylake i5, znaci vec bi imao dost velik pritisak na procesoru, tako da bi se bojao tih vibracija da slucajno nebi otisao koji pin kvragu.. Na Njuskalu sam u zadnjih par mj vidio barem 10 Z170 maticnih sa sjebanih par pinova, no otom potom..

Jedino sto mi smeta kod Define S je ogroman prazan prostor sprijeda. Htio bih vidit kompaktnu ATX verziju tog kucista u maniri nzxt s340, phanteks p400, corsair 400q/c, ali je mozda vece kuciste bolje za tisinu, da se zvukovi cim vise odbiju u kucistu u spuzve za upijanje zvuka.. tko ce ga znat.

Poruka je uređivana zadnji put sub 16.4.2016 22:52 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice