Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.680.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Za par dana naručujem kućište i sad sam u dilemi između dva. Koje bi mi preporučili između ta dva. Po cijeni su skoro ista.

Sharkoon VS4

http://lost.hr/hr/izdvajamo/item/29721-sharkoon-vs4-s-tower-atx-kuciste-bez-napajanja-crno

i

LC POWER PRO-936B Justice-1

http://www.links.hr/?naziv=kuciste-lc-power-pro-936b-justice-1-midi-2x-usb-3-0-crno-bez-ps&option=artikl&id_artikl=052.643.117

links baš nema neke slike ali valjda je to ovo kućište

http://www.lc-power.com/produkte/gehaeuse/atx-pro-line/pro-936b-justice-1/

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 18:39 (iAvenger).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Vodič za odabir kućišta
iAvenger kaže...

Za par dana naručujem kućište i sad sam u dilemi između dva. Koje bi mi preporučili između ta dva. Po cijeni su skoro ista.

Sharkoon VS4

http://lost.hr/hr/izdvajamo/item/29721-sharkoon-vs4-s-tower-atx-kuciste-bez-napajanja-crno

i

http://www.links.hr/?naziv=kuciste-lc-power-pro-936b-justice-1-midi-2x-usb-3-0-crno-bez-ps&option=artikl&id_artikl=052.643.117

Između ta dva svakako bih preporučio LC Powera jer mi najjeftiniji Sharkooni ne ulijevaju povjerenje i djeluju mi prejeftino, ali to je moj subjektivan dojam, tako da je izbor relativan. LC ima predispozicije za čak šest 120mm ventilatora, solidne je izrade za tu cijenu te je po meni dodatan plus moderan, tool-free dizajn. 

Ako nemaš i ne namjeravaš tako skoro ugrađivati grafičku od preko 28cm duljine, LC je svakako bolji izbor po meni. Jedina mana za tu cijenu mu je što ne podržava grafe preko 28cm duljine, ali ako nemaš takvu niti ti je u planu, to te ne bi trebalo brinuti. Također valja uzeti u obzir da su podržani hladnjaci do 155mm visine. Izuzev toga, teško je naći neku zamjerku obzirom na cijenu.

EDIT: Evo upravo vidjeh da imaš MSI R9 270X Gaming, specke sa službenog sajta proizvođača i brojnih reviewova raspolažu informacijom od 26cm duljine, tako da si siguran. Ulijeće unutra kao Izetov El Doro u odaje starijih dama.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 18:53 (Caesar et Brutus).
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
iAvenger kaže...

Sharkoon VS4

i

Između ta dva svakako bih preporučio LC Powera jer mi najjeftiniji Sharkooni ne ulijevaju povjerenje i djeluju mi prejeftino, ali to je moj subjektivan dojam, tako da je izbor relativan. LC ima predispozicije za čak šest 120mm ventilatora, solidne je izrade za tu cijenu te je po meni dodatan plus moderan, tool-free dizajn. 

Ako nemaš i ne namjeravaš tako skoro ugrađivati grafičku od preko 28cm duljine, LC je svakako bolji izbor po meni. Jedina mana za tu cijenu mu je što ne podržava grafe preko 28cm duljine, ali ako nemaš takvu niti ti je u planu, to te ne bi trebalo brinuti. Također valja uzeti u obzir da su podržani hladnjaci do 155mm visine. Izuzev toga, teško je naći neku zamjerku obzirom na cijenu.

Imam MSI R9 270X Gaming OC 2GB i ne planiram ju dugo mijenjat :) A i ako ću mijenjat budem stavio neku iste dužine. A hladnjak imam spreman za montažu i to LC-CC-120

http://www.lc-power.com/product/power-supplies/lc-cc-120/

http://www.pcgameware.co.uk/reviews/graphics-cards/msi-radeon-r9-270x-gaming-oc-edition-graphics-card-review/

14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Nemaš beda ni s grafom ni s coolerom, oboje stanu u kejs bez pol frke. Za grafu ostaje još 20mm lufta, a za cooler još 3mm, s obzirom da je visok 15,2cm, što je sasvim dovoljno. Slobodno go for it.

Ovom forumu kronično nedostaje Vlada koji je uvijek podizao atmosferu nasmijavanjem i uveseljavanjem sviju svojim slikovitoživopisnojedinstvenim postovima.
Poruka je uređivana zadnji put ned 21.6.2015 18:56 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozz, opet ja smetam i sorry zbog toga, ali gledanjem preporuka kucista nekako sam se ipak odlucio uzeti za 700 kuna fractal define r4 jer ga svi preporucuju zbog tisine, ali problem je sto ja hocu kupiti kucite tako da odem po njega u futuru ili adm, ali oni imaju samo kucista sa prozorom, nemaju define r4 bez prozora ( ima futura define mini, ali neznam koja je razlika u tisini). I sad mene zanima jel ima velike razlike između ovih sa prozorom i bez njega i jel je moguce doci u futuru ili adm i kod njih narucit to kuciste bez prozora( ili samo sta oni imaju na netu to se moze i narucit)?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razor1234 kaže...

Pozz, opet ja smetam i sorry zbog toga, ali gledanjem preporuka kucista nekako sam se ipak odlucio uzeti za 700 kuna fractal define r4 jer ga svi preporucuju zbog tisine, ali problem je sto ja hocu kupiti kucite tako da odem po njega u futuru ili adm, ali oni imaju samo kucista sa prozorom, nemaju define r4 bez prozora ( ima futura define mini, ali neznam koja je razlika u tisini). I sad mene zanima jel ima velike razlike između ovih sa prozorom i bez njega i jel je moguce doci u futuru ili adm i kod njih narucit to kuciste bez prozora( ili samo sta oni imaju na netu to se moze i narucit)?

Ne bih rekao da je toliko osjetna razlika između ovog s prozorom i bez. Računaj na to da i ako imaš kvalitetan cooler i ventilatore onda ni ne bi trebao vidjet razliku.

14 godina
iAvenger kaže...
razor1234 kaže...

Ne bih rekao da je toliko osjetna razlika između ovog s prozorom i bez. Računaj na to da i ako imaš kvalitetan cooler i ventilatore onda ni ne bi trebao vidjet razliku.

Dobro ti kaže. Više dobiješ s dobrim ventilatorima i ssd ili tihim hddom nego s boljom izolacijom na kućištu.

12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Imam stock hladnjak na intel core i3 4150 i stvarno ga slabo cujem vrti se 100 rmp, jedino sto malo cujem je vent od msi gforce gtx 750 1g oc( vent na 34%), ali to je starno slabo, nije to nikakva buka i zato me zanima hocu li sta dobiti sa tim kucistem od 700 kuna, jer zelim da se na idle komp nne cuje

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
razor1234 kaže...

Imam stock hladnjak na intel core i3 4150 i stvarno ga slabo cujem vrti se 100 rmp, jedino sto malo cujem je vent od msi gforce gtx 750 1g oc( vent na 34%), ali to je starno slabo, nije to nikakva buka i zato me zanima hocu li sta dobiti sa tim kucistem od 700 kuna, jer zelim da se na idle komp nne cuje

Iako ulaganje u takvo kućište nikad nije bačen novac, ne bih rekao da se u tvom slučaju isplati uzimati tako skupo kućište - smatram da nema dovoljno potrebe za to jer nećeš dobiti ništa ekstra po pitanju zvučne izolacije - i sam kažeš da je buka stvarno slaba; ako želiš skroz nečujno, za tebe je neki ganz fanless pc build, ovako će se mrvicu zapravo uvijek čuti. Možda malo previše očekuješ od svega toga.

11 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozz zanima me hoće li mi stati ova konfa u MSI DRAGON kućište, isprva sam namjeravao kupiti MS CARBON kućište, no ovo mi je ljepše i nije puno skuplje?

AMD Athlon II X4 740

Gigabyte GA-F2A68HM-S1

Crucial 4GB DDR3 1600 Mhz CLL11

Xilence 500W Performance C, 80+, 120mm

Gigabyte AMD Radeon R7 260X 2Gb

Goldboyy
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Vodič za odabir kućišta

Hoće.

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Dobro, mozda i previse ocekujem, ali zapravo meni ne smetaju ventovi dok sam na kompu nego kad gledam neki film na tv-u i  cujem ih slabo dok su neke tihe scene, a krevet je udaljen oko tri metra od kompa, ali ako se taj define r4 cuje tiho kad se sagnem do njega onda bi ga uzeo. Netreba mi stopostotna tisina.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Uzmes neke ventove sa manje okretaja..

Primjer http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-kaze-jyu-slim-100mm-1000rpm&option=artikl&id_artikl=050.908.202

Mislim da moji Zalmanovi imaju 900 okretaja ali vidim da ih nema za kupiti u linksu.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 14:43 (Xperiax1).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Koje 120mm ventove bi mi preporučili, trebao bi 4 komada. Ne sad nešto preskupo, ako je moguće u linksu, ako ne onda s ebaya. Da li ima velike razlike između onih jeftinih kineskih s ebaya ili brandiranih tipa zalman i ostali. Ne razumijem se previše u te rashladne ventove za kućišta. 

0 0 hvala 0
14 godina
razor1234 kaže...

Dobro, mozda i previse ocekujem, ali zapravo meni ne smetaju ventovi dok sam na kompu nego kad gledam neki film na tv-u i  cujem ih slabo dok su neke tihe scene, a krevet je udaljen oko tri metra od kompa, ali ako se taj define r4 cuje tiho kad se sagnem do njega onda bi ga uzeo. Netreba mi stopostotna tisina.

Prvo ljudi ti gore pomažu barem im stisni jedan hvala.

Drugo već su ti sve rekli. Kao to obićno kućište utišava buku, tako ti i r4 stišava buku samo što je razlika još i manja. Iz svog iskustva bi rekao da se buka kad pc ubaciš u kućište smanji za nekih 60%. Ako staviš kućište s dodatnom izolacijom buka se smanji za nekih 30-35% u odnosu na obićno kućište. Odnosno imaš nekih 70-75% tiše kućište što izgleda super na prvu, ali problem je sljedeći: okreni zvučnike na neku umjerenu glasnoću i stavi u windowsima na 100%. Ako u sobi nema buke čuješ dobro, stavi na 50% i dalje ti smeta ako želiš tišinu, a isto je ako staviš i na 25%. Tek kad smanjiš na 0-10 (ovisno o okolnoj buki i počentoj glasnoći) taj zvuk postaje neprimjetan. Tako da i ako uzmeš r4 redukcija ti možda neće biti dovolja da buka bude zanemariva. Ja imam r5 i samo ono nije bilo dovoljno da smanji buku na dovljno nisku razinu jer i ja volim tišinu dok gledam film ili slušam glazbu. Ali u kombinaciji s tišim ventilatorima, SSDom i softwerskom/hardwerskom regulacijom došao sam do zadovoljavajućih rezultata. To nije jeftin sport jer ovakvo kućište bez izolacije je upola jeftinije, tihi ventilatori su dosta skuplji, a ako imaš glasan HDD kao moj WD black i to ti je dodatan trošak. Neznam koji PC imaš, ali ako nemaš neki high end nego se radi o pc za multimediju i ne daje ti se 1k+kn za ušminkavanje radije si uzmi pasivne hladnjake ili aktivne tiše.

14 godina
iAvenger kaže...

Koje 120mm ventove bi mi preporučili, trebao bi 4 komada. Ne sad nešto preskupo, ako je moguće u linksu, ako ne onda s ebaya. Da li ima velike razlike između onih jeftinih kineskih s ebaya ili brandiranih tipa zalman i ostali. Ne razumijem se previše u te rashladne ventove za kućišta. 

Ima cijela nauka o tome. Ali ukratko stanje je odaberi dvoje: Dobro hlađenje, Niska cijena, Tihi rad.

Trajnost venta je stvar za sebe. I naravno da ima razlike u onima s ebaya i brandiranih. Meni su trebali 140mm a ovi na ebayu su pre skupi zbog poštarine. Još kad se na to doda PDV cijena leti u nebo.

EDIT: Prvo bi trebao odrediti koji ti tip ventilatora treba, onda koliko buke ti smeta i na kraju cijena. Imaš 2 osnovna tipa Static pressure i Air flow. Prvi se koristi ako imaš prepreke, a drugi ako je neometan tok zraka.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 15:32 (axos).
12 godina
axos kaže...
iAvenger kaže...

Ima cijela nauka o tome. Ali ukratko stanje je odaberi dvoje: Dobro hlađenje, Niska cijena, Tihi rad.

Trajnost venta je stvar za sebe. I naravno da ima razlike u onima s ebaya i brandiranih. Meni su trebali 140mm a ovi na ebayu su pre skupi zbog poštarine. Još kad se na to doda PDV cijena leti u nebo.

EDIT: Prvo bi trebao odrediti koji ti tip ventilatora treba, onda koliko buke ti smeta i na kraju cijena. Imaš 2 osnovna tipa Static pressure i Air flow. Prvi se koristi ako imaš prepreke, a drugi ako je neometan tok zraka.

da se dalje ne zahebava i ne razmišlja

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-silencio-fp120-3pin-120mm-r4-sfnl-12fk-r1-crni&option=artikl&id_artikl=050.908.361

izuzetno tihi (čak i na najvišim okretajima) i vrlo potentni ventovi, s predviđenim trajanjem od 160.000 sati

i cijena nije previsoka - čak su je smanjili sa 80 kuna koliko je bilo zadnji put kad sam gledao

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 15:47 (picajzla0707).
14 godina
picajzla0707 kaže...
axos kaže...
iAvenger kaže...

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-silencio-fp120-3pin-120mm-r4-sfnl-12fk-r1-crni&option=artikl&id_artikl=050.908.361

izuzetno tihi (čak i na najvišim okretajima) i vrlo potentni ventovi, s predviđenim trajanjem od 160.000 sati

i cijena nije previsoka - čak su je smanjili sa 80 kuna koliko je bilo zadnji put kad sam gledao

Koliko para toliko i muzike. Jeftin je i ultra tih, ali je samo 38 cfm. Više mi izgleda kao hp za cpu cooler nego hf za kućište. Ja nebi uzimao ispod 50 cfm ako je za kućište, ali to sigurno neće biti po ovoj cijeni.

14 godina
iAvenger kaže...

Scythe ventilatori su kvalitetni . Dobar protok zraka uz prihvatljivu buku .

Scythe 120 mm

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 16:39 (Mirda 1).
14 godina
neaktivan
axos kaže...
iAvenger kaže...

http://www.lc-power.com/en/product/gehaeuse/atx-pro-line/pro-936b-justice-1/

To je kućište koje ću kupit, komponente koje idu u njega su pod Moj PC, planiram uzet bar 4 venta x 120mm, dva na sidepanel da pušu na matičnu i dva gore ili jedan gore i jedan iza za ispuh.

EDIT: Imam i cooler LC-CC-120 za procesor koji još nisam stavio jer čekam da uzmem to novo kućište pa onda kak ću sve prebacit tak ću i cooler namontirat na procesor.

EDIT2: Što se buke tiče, ako je tiše od Intelovog stock coolera koji radi u skoro punim okretajima ( dosta se čuje, onda nije bitno. Nisam toliko osjetljiv na buku. Bitno da hladi kak spada. ) 

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 17:02 (iAvenger).
12 godina
axos kaže...
picajzla0707 kaže...

Koliko para toliko i muzike. Jeftin je i ultra tih, ali je samo 38 cfm. Više mi izgleda kao hp za cpu cooler nego hf za kućište. Ja nebi uzimao ispod 50 cfm ako je za kućište, ali to sigurno neće biti po ovoj cijeni.

nešto si se zeznuo, malo mi je teže računati u kubnim stopama, no vent na maksimalnim okretajima ima tek nešto slabiji airflow od 120mm noctue

evo ti i test, pa sam vidi

http://www.dvtests.com/cooler-master-silencio-fp-120-3pin-and-fp-120-pwm-test-and-review/

EDIT: da dodam i test od noctue 120mm, pa obrati pozornost kod noctue na 9v gdje je brzina okretaja oko 1100, a airflow 67cmh, dok je kod silencia na 1200 okretaja airflow oko 59cmh - dakle, noctua jest nešto jača na 100rpm manjim okretajima, ali je razlika zanemariva

https://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.dvtests.com%2F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-noctua-nf-f12-pwm%2F&sandbox=1 

da dodam i vlastito iskustvo, doduše bez mjerača, no bolje se osjeti kod silencia strujanje zraka nego na fractalovim ventovima koji su došli s kućištem - i još jedna zanimljiva karakteristika: kod fractalovih se ventova osjeti da lagano bacaju nazad zrak u suprotnom smjeru, naravno ne puno - ali ipak zamjetno, dok toga kod silencia nema

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 18:27 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Koliko bi ih moga naručit za Cooltek W2? Bolje odma pripremit teren hehe, ovako piše na specifikacijama:

FRONT FANS:2 x 140 mm, 1 x 80 mm (optional)

REAR FANS:120mm Fan x 1 (pre-installed)

BOTTOM FANS:2 x 120 mm (optional)

Znači doli 2x120 mm, a naprid 2x140 mm, vjerojatno mogu i manji naprid ako su ovi dobri, sad ne znam koliko i ima li uopće potrebe na R9 270 i i3 4330?

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
mrki_tua kaže...

Koliko bi ih moga naručit za Cooltek W2? Bolje odma pripremit teren hehe, ovako piše na specifikacijama:

FRONT FANS:2 x 140 mm, 1 x 80 mm (optional)

REAR FANS:120mm Fan x 1 (pre-installed)

BOTTOM FANS:2 x 120 mm (optional)

Znači doli 2x120 mm, a naprid 2x140 mm, vjerojatno mogu i manji naprid ako su ovi dobri, sad ne znam koliko i ima li uopće potrebe na R9 270 i i3 4330?

kad stigne testiraj na nekoj zahtjevnijoj igri, pa provjeri zagrijavanje - sad usred ljeta trebao bi to biti dobar test

a inače možeš uzeti još jedan vent s prednje strane, uz ovaj stražnji koji dobiješ s kućištem to bi trebalo biti dovoljno za tu konfu

i kad već možeš, idi radije na neki na kvalitetni 140mm vent za naprijed, imaju dosta bolji omjer airflowa i buke u odnosu na 120mm

recimo ovaj scythe je sasvim dobar, samo ga držiš do 1000 okretaja i nećeš ga čuti

http://www.links.hr/?naziv=ventilator-scythe-glide-stream-140mm-kompatibilno-sa-120mm-1200-okr-min&option=artikl&id_artikl=050.908.323

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 18:59 (picajzla0707).
11 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Da, koliko sam čitao za kućište (ovo, a možda je i za druga) u teoriji je više potrebno usisa, dok su u praksi bolje rezultate postigli kada su okretali ventilatore za veći ispuh. Uglavnom, možda i dva spojim, vidit ću, nisu skupi u Linksa, šta je svjetsko čudo! Hvala na savjetu.

Postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran. (Albert Einstein)
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 19:05 (mrki_tua).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
picajzla0707 kaže...
axos kaže...

nešto si se zeznuo, malo mi je teže računati u kubnim stopama, no vent na maksimalnim okretajima ima tek nešto slabiji airflow od 120mm noctue

evo ti i test, pa sam vidi

http://www.dvtests.com/cooler-master-silencio-fp-120-3pin-and-fp-120-pwm-test-and-review/

EDIT: da dodam i test od noctue 120mm, pa obrati pozornost kod noctue na 9v gdje je brzina okretaja oko 1100, a airflow 67cmh, dok je kod silencia na 1200 okretaja airflow oko 59cmh - dakle, noctua jest nešto jača na 100rpm manjim okretajima, ali je razlika zanemariva

https://translate.google.hr/translate?hl=hr&sl=auto&tl=en&u=http%3A%2F%2Fwww.dvtests.com%2F%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-noctua-nf-f12-pwm%2F&sandbox=1 

da dodam i vlastito iskustvo, doduše bez mjerača, no bolje se osjeti kod silencia strujanje zraka nego na fractalovim ventovima koji su došli s kućištem - i još jedna zanimljiva karakteristika: kod fractalovih se ventova osjeti da lagano bacaju nazad zrak u suprotnom smjeru, naravno ne puno - ali ipak zamjetno, dok toga kod silencia nema

Ovaj od coolermastera ima u specifikacijama 38 CFM (64.5 m3/h). Test na linku je pokazao 10% bolje rezultate. Npr od fractala Venturi HF-12 ima 83.4 CFM (141.7 m3/h) što je više od duplo bolji protok zraka. Te što si dobio uz kućište je 40.6 CFM. Znaći tu negdje u rangu s tim od Coolermastera. Ona noctua nije HF ventilator za kućište nego static pressure i to dvoje nemožeš usporediti jer imaju različite namjene. Usporedbe radi ta noctua ima Static Pressure: 2,61 mm H 2 O  dok  Coolermaster ima 1.2 mm H 2 O.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 19:20 (axos).
14 godina
mrki_tua kaže...

Da, koliko sam čitao za kućište (ovo, a možda je i za druga) u teoriji je više potrebno usisa, dok su u praksi bolje rezultate postigli kada su okretali ventilatore za veći ispuh. Uglavnom, možda i dva spojim, vidit ću, nisu skupi u Linksa, šta je svjetsko čudo! Hvala na savjetu.

Ne zna, da li postoji izuzetaka ali ako oćeš hladiti gotovo uvijek je bolje da stvaraš negativan tlak (više izbacuješ nego izbacuješ). Pozitivan tlak se radi ako ti je fokus prašina. Pozitivan tlak se stvara da ti zrak kroz sve otvore struji prema vani a ne prema unutra i tako prašina ostaje na filterima uzmjesto da ulazi kroz sitne otvore. To ima smisla na kućištima s dobrim filterima, ako ih nema sasvim je sve jedno jer će je uvijek brdo ulaziti. Ako ne dok radi onda dok je ugašen.

EDIT: mrki_tua nisam vidio da si i ti tražio preporuku za hlađenje. Za neko ludo hlađenje na toj konfiguraciji nema potrebe. Vidim da kućište ima dobre filtere stavi si jedan da ispuhuje i jedan s većim CFM da upuhuje da ne ulazi prašina i to je to

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 20:49 (axos).
14 godina
iAvenger kaže...
axos kaže...
iAvenger kaže...

http://www.lc-power.com/en/product/gehaeuse/atx-pro-line/pro-936b-justice-1/

To je kućište koje ću kupit, komponente koje idu u njega su pod Moj PC, planiram uzet bar 4 venta x 120mm, dva na sidepanel da pušu na matičnu i dva gore ili jedan gore i jedan iza za ispuh.

EDIT: Imam i cooler LC-CC-120 za procesor koji još nisam stavio jer čekam da uzmem to novo kućište pa onda kak ću sve prebacit tak ću i cooler namontirat na procesor.

EDIT2: Što se buke tiče, ako je tiše od Intelovog stock coolera koji radi u skoro punim okretajima ( dosta se čuje, onda nije bitno. Nisam toliko osjetljiv na buku. Bitno da hladi kak spada. ) 

Venturi HF serija ima su vrhunski ventovi ali je problem je što se ne mogu nabaviti u hr. Ako je fokus na tišini a ne protoku zraka kolega je preporućio dobar vent. Ako nije u linksa imaš : http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-jetflo-120mm-r4-jfdp-20pw-r1-bijeli-led&option=artikl&id_artikl=050.908.354 koji postiže 95 CFM i ima adapter ukoliko treba vrtiti sporije da smanji buku. Iako mislim da nema smisla kupovati taj ventilator ako je buka problem. 

Nisu svi intelovi stock cooleri isti. Postoje 4 verzije. http://www.intel.com/support/processors/sb/CS-030330.htm Onaj koji sam ja imao je pri nižim bio nečujan, ali pri max okretajima nepodnošljivo.

Ovaj nije loš u protisa. Nešto lošije performanse ali i dosta tiši. http://protis.hr/products/details/enermax-tb-silence-pwm-hladnjak-za-kuciste-12012025mm-twister-bearing-technology/74197

Problem je što nisi napisao (ili ja nisam vidio) koji tip priključka ti treba. Ali to uvijek možeš riješiti s adapterom.

Edit: Ispričavam se što nisam koristio multi quote, ali nisam se sjetio. Rijetko ovoliko komentiram pa mi nije ni palo na pamet. Ubutuće ću paziti.

Edit 2: Gledam kućište i prednji ventovi bi ti trebali imati i pressure ukoliko se kavezi za hdd nemogu skinuti jer će ti biti veliki otpor.

Preporuka je da naprijed staviš: Ovaj, a sa strane iza i na vrh po jedan ovaj. Prednji i s boka nek upuhuje, a iza i gore nek ispuhuju.

Ako želiš možeš dodati još jedan na vrh da ispuhuje ali neznam bili s tim dodatnim išta dobio dobio. Kolega Mirda 1 je dobro uoćio ove Scythe koji su jeftini i daju dobar cfm.

Edit 3: Isprika na ovolikim editima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.6.2015 20:50 (axos).
14 godina
axos kaže...
Venturi HF serija ima su vrhunski ventovi ali je problem je što se ne mogu nabaviti u hr. Ako je fokus na tišini a ne protoku zraka kolega je preporućio dobar vent. Ako nije u linksa imaš : http://www.links.hr/?naziv=ventilator-coolermaster-jetflo-120mm-r4-jfdp-20pw-r1-bijeli-led&option=artikl&id_artikl=050.908.354 koji postiže 95 CFM i ima adapter ukoliko treba vrtiti sporije da smanji buku. Iako mislim da nema smisla kupovati taj ventilator ako je buka problem.

Bio sam kupio taj Coolermaster jetflo . Dobije se uz njega dva različita adaptera , znači spajanjem jednog , drugog ili oba mijenjaš brzinu 800 , 1200 , 1600 ili bez adaptera 2000 okretaja . Međutim na bilo kojoj brzini zbog specifičnog protoka zraka (jetflo) ventilator je glasan , odnosno šumi , pogotovo na večim okretajima . Postavio ga u kućište , isprobao , skinuo i pospremio u kutiju . Je efikasan , ali koda ti je u kući , neznam , Pilatus PC-9 .

14 godina
Mirda 1 kaže...
axos kaže...

Bio sam kupio taj Coolermaster jetflo . Dobije se uz njega dva različita adaptera , znači spajanjem jednog , drugog ili oba mijenjaš brzinu 800 , 1200 , 1600 ili bez adaptera 2000 okretaja . Međutim na bilo kojoj brzini zbog specifičnog protoka zraka (jetflo) ventilator je glasan , odnosno šumi , pogotovo na večim okretajima . Postavio ga u kućište , isprobao , skinuo i pospremio u kutiju . Je efikasan , ali koda ti je u kući , neznam , Pilatus PC-9 .

LOL pilatus PC9. Dobro sam se nasmija.  

Ima dobar CFM i Staric Pressure tako da mora više buke biti. Tih 36 Db svakako nije zanemarivo.

14 godina
Vodič za odabir kućišta

Ma to mjerenje buke od strane proizvođača ventova je jako diskutabilno . Imam ove SCYTHE Glide Stream, 140mm, 1200 okr./min ventilatore , koji rade cca 30 dBA buke ,a ovaj kao 36 dBA . Razlika nebo i zemlja (mislim Scythe puno tiši u stvarnosti u odnosu na brojeve mjerenja). Je ako su u COOLERMASTER-u mjerili s 15 m udaljenosti . Uglavno , požalio šta sam bacio novce .

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 1:49 (Mirda 1).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice