Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.679.961
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozz .koji ventilator da stavim na bocnu (lijevu) stranu kucista Cm 692 II ,zelim neki tihi da nije bucan .trgovina links,takodjer neznam da stavim jedan sa suprotne strane da hladi procesor - hoce li sta hladiti bolje?  .Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.6.2013 22:17 (ineedmoney).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

Ako imas plexi stranicu , koliko sam uspio naci na netu , na nju ide 120mm vent !

Scythe Glide Stream 120mm , 1200rpm

Ako proc nije OC-an ili ako imas dobar aftermarket CPU hladnjak , onda i nema potrebe za stavljanjem venta iza procesora jer tamo ide 80mm vent i takvi nisu bas tihi jer se moraju brzo vrtit da nesto ohlade !

Music As A Weapon !!
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Evo, nakon malih problema u nabavci kućišta (adm nije imao na lageru pa čekanje do sljedeće plaće...... :D) konačno sam složio kućište da liči barem na nešto {#}

E sad, dojmovi o CM690 II su odlični.

Naspram V4 ovo je glomazno kućište sa ogromnim prostorom za ekspanzije, coolere te jednostavno boljom izradom samog kućišta što je ipak i za očekivati za cjenovni rang u kojem se nalazi.

Kućište ima odličan airflow, te mogućnosti ugradnje dodatnih ventilatora su zaisata impresivne. Temperature su mi u loadu pale za oko 10 ak stupnjeva (v4 je imao otvorenu stranicu) i to samo što sam sa strane dodao neki svoj stari 120 mm cooler, dok ne kupim set novih naravno :)

Samo rastavljanje kućišta je zaista lagano (pogotovo prednja maska) te se uz kućište dobije uobičajeni set šarafa.

Kućište ima dosta prostora i za puno veće coolere od mugena te za dosta duže grafe od moje, te po meni je još velik plus to što se većina stvari u samom kućištu može dosta lagano izvaditi radi dobivanja još više prostora.

Uglavnom, ja sam super zadovoljan.......... a sad malo o kablovima..... :DDDDD

Cable managmet je super stvar..... ako se ima živaca za to {#}

Proveo sam 2-3 sata slagajući ovo i najviše me naživciralo spremanje nepotrebnih kablova sa stražnje strane...... sljedeće napajenje koje kupujem će definitivno biti modularno {#}

U međuvremenu sam još izvadio i nepotrebne hdd ladice, što nažalost nisam slikao, radi poboljšanja airflowa te se tek tada zaista vidi koliko puno ima mjesta u kućištu te mislim da dugo vremena neće biti potrebe mijenjati ovo.

Definitivno preporučavam ovo kućište.

joj meni, koji kaos :D joj meni, koji kaos :D
BF3 Battlelog: pijana_carapa
Poruka je uređivana zadnji put ned 30.6.2013 13:29 (Granzon).
Moj PC  
7 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

opet famozne krokse na 6 slici jaooo burazzz...

[xDx] carapa_junior
Moj PC  
3 0 hvala 1
14 godina
carapa_junior kaže...

opet famozne krokse na 6 slici jaooo burazzz...

pssssssstttt {#}

Možda nitko ne primjeti..... {#}

BF3 Battlelog: pijana_carapa
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Jel zna netko kad kod nas dolazi Corsair 330R?

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

može preporuka za neki midi tower, prozor sa strane te relativno dobar airflow i cable menagement za cca 500 kn?

0 0 hvala 0
15 godina
Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan

o z11+ sam već razmišljao, ova potvrda mi dobro dođe hvala

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Di mogu kod nas ili vani uzeti novi front panel sa konektorima za HAF 932? Uspio sam potrgati sve USB-ove i ostale portove, a inače mi trebaju.

Kalko1212 ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Imas toga na e-bayu - KLIK !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Može li se naći toga s crvenim ili zelenim osvijetljenjem ?

15 godina

Ne , samo plavo !

Eventualno mozes stavit ventove s drugim bojama ili na postojecima promjenit LED-ice !

Music As A Weapon !!
16 godina
Vodič za odabir kućišta

Mislim da Sharkoon prodaje kučišta koja su i iznutra ful u boji, vjerovatno postoji i zeleno, koštaju oko 500kn kolko se sjećam.

Sposral bum ti se na gelender i vkral kobasice. Gotovo je konju zmuzgani. // Silujem ljude koj kažu da je nekaj gamersko
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vodič za odabir kućišta

To su ova Sharkoon T9 Value kučišta. Ima u crvenoj, zelenoj, plavoj i bijeloj boji osvjetljenje. Ventovi svijetle crveno (3x120 je u njemu ali ja sam si ugradio i 4. na vrh kučišta) i samo je ona ploča na koju se šarafi matična crvena a ostatak unutrašnjosti je crn. Jako lijepo izgleda to vizualno. Odličan je cable management, kao i protok zraka.

Sharkoon T9

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Meni jos bolji Tauron !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

pa da vidimo...

13 Zalman Z11+
2 Sharkoon T9 Value

0 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
natko753 kaže...

pa da vidimo...

Zalman Z9+

13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav.
Slažem gaming konfiguraciju i trebao bih kuciste od 400-700 kn.
Pa bih pitao dali ima Thermaltake neko jefitno kuciste [Mid Tower]
Po mogucnosti da utisuje zvuk zato sto se grafa cuje malo glasnije pa bih htjeo da se tise cuje.
Moze i bilo koje drugo kuciste samo da je dobro ako ne smanjuje buku iznutra neka onda ima sljeva onako prozirno.

Konfa:
i5 3350P
AS ROCK Z68M
CORSAIR 8GB 1600 MHZ
TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3
VTX HD 7870 2GB
LITE ON DVD-RW SATA
CORSAIR CX 500W 80+

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 4:08 (vjeko122).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
vjeko122 kaže...

Pozdrav.
Po mogucnosti da utisuje zvuk zato sto se grafa cuje malo glasnije pa bih htjeo da se tise cuje.
Moze i bilo koje drugo kuciste samo da je dobro ako ne smanjuje buku iznutra neka onda ima sljeva onako prozirno.

Konfa:
i5 3350P
AS ROCK Z68M
CORSAIR 8GB 1600 MHZ
TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3
VTX HD 7870 2GB
LITE ON DVD-RW SATA
CORSAIR CX 500W 80+

Hvala!

http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-r4-black-pearl/69675 protegni se kako god znas, kupujes ga sada i dugo ce biti kod tebe a ovo je najbolji izbor. {#}

Što hladnije to bolje...
14 godina
odjavljen
Vodič za odabir kućišta

Kupi Fractal Design Define R4, imaš ga u ADMu, ali je malo skuplji. Ali kad kupis kvalitetno kuciste ne trebaš ga više mjenjati 10 godina.

2 1 hvala 0
15 godina
vjeko122 kaže...

Pozdrav.

Ako se nemozes protegnut do Fractala R4 ( cca.800kn sto bi bila prava steta jer ima zvucnu izolaciju ) , uzmi onda CM 692 Plexi ili Fractal Core 3000 USB 3.0 !

Music As A Weapon !!
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Ima gdje u lijepoj našoj neko full tower(big tower) kučište? A da nije CM? Išao bi cirka  1500kn +/-, za CWC mi je potrebno.

0 0 hvala 0
12 godina

Možda ovako nešto Chaser A71

Službena stranica!

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.7.2013 11:41 (roby27).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Hvala,ma nategnut ce se :)

0 0 hvala 0
15 godina
ramzocro-HCR kaže...

Ima gdje u lijepoj našoj neko full tower(big tower) kučište? A da nije CM? Išao bi cirka  1500kn +/-, za CWC mi je potrebno.

Silverstone Raven RV01B - 1400kn

Sluzbena stranica

Dimenzije : 280(W) x 616(H) x 660(D)

Music As A Weapon !!
13 godina
roby27 kaže...

Službena stranica!

Više mi se sviđa ovo nego Raven, iako je Raven bolji za ono što ja planiram, taj Chaser će ipak zbog boljeg položaja matične past u moje ruke u 9 ili 10 mjesecu. Trenutačno još "planiram" i skiciram šta ću napraviti, i po meni će Chaser bolje doć, jer ću radit full CWC, i proc, i graf, i mb, i ram.. Hvala i tebi i HAF-u na prijedlozima. {#}

16 godina
neaktivan
ramzocro-HCR kaže...
roby27 kaže...

Službena stranica!

Više mi se sviđa ovo nego Raven, iako je Raven bolji za ono što ja planiram, taj Chaser će ipak zbog boljeg položaja matične past u moje ruke u 9 ili 10 mjesecu. Trenutačno još "planiram" i skiciram šta ću napraviti, i po meni će Chaser bolje doć, jer ću radit full CWC, i proc, i graf, i mb, i ram.. Hvala i tebi i HAF-u na prijedlozima. {#}

Možda da razmisliš o Fractal Design XL R2, ja sam ga uzeo prije par dana, ogroman je a kvaliteta je vrhunska, te već imaš dosta stvari pripremljenih za WC, manje ćeš morat "moddat"!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
12 godina

E pa vidiš toga se nisam ni sjetio isto izvrsno kučište Fractal Design XL R2

Službena stranica!

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...

E pa vidiš toga se nisam ni sjetio isto izvrsno kučište Fractal Design XL R2

Službena stranica!

Ja ga uzeo prije par dana, ako kog zanima mogu napisat svoje dojmove!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice