- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako imas plexi stranicu , koliko sam uspio naci na netu , na nju ide 120mm vent !
Scythe Glide Stream 120mm , 1200rpm
Ako proc nije OC-an ili ako imas dobar aftermarket CPU hladnjak , onda i nema potrebe za stavljanjem venta iza procesora jer tamo ide 80mm vent i takvi nisu bas tihi jer se moraju brzo vrtit da nesto ohlade !
Evo, nakon malih problema u nabavci kućišta (adm nije imao na lageru pa čekanje do sljedeće plaće...... :D) konačno sam složio kućište da liči barem na nešto
E sad, dojmovi o CM690 II su odlični.
Naspram V4 ovo je glomazno kućište sa ogromnim prostorom za ekspanzije, coolere te jednostavno boljom izradom samog kućišta što je ipak i za očekivati za cjenovni rang u kojem se nalazi.
Kućište ima odličan airflow, te mogućnosti ugradnje dodatnih ventilatora su zaisata impresivne. Temperature su mi u loadu pale za oko 10 ak stupnjeva (v4 je imao otvorenu stranicu) i to samo što sam sa strane dodao neki svoj stari 120 mm cooler, dok ne kupim set novih naravno :)
Samo rastavljanje kućišta je zaista lagano (pogotovo prednja maska) te se uz kućište dobije uobičajeni set šarafa.
Kućište ima dosta prostora i za puno veće coolere od mugena te za dosta duže grafe od moje, te po meni je još velik plus to što se većina stvari u samom kućištu može dosta lagano izvaditi radi dobivanja još više prostora.
Uglavnom, ja sam super zadovoljan.......... a sad malo o kablovima..... :DDDDD
Cable managmet je super stvar..... ako se ima živaca za to
Proveo sam 2-3 sata slagajući ovo i najviše me naživciralo spremanje nepotrebnih kablova sa stražnje strane...... sljedeće napajenje koje kupujem će definitivno biti modularno
U međuvremenu sam još izvadio i nepotrebne hdd ladice, što nažalost nisam slikao, radi poboljšanja airflowa te se tek tada zaista vidi koliko puno ima mjesta u kućištu te mislim da dugo vremena neće biti potrebe mijenjati ovo.
Definitivno preporučavam ovo kućište.
opet famozne krokse na 6 slici jaooo burazzz...
opet famozne krokse na 6 slici jaooo burazzz...
pssssssstttt
Možda nitko ne primjeti.....
Jel zna netko kad kod nas dolazi Corsair 330R?
može preporuka za neki midi tower, prozor sa strane te relativno dobar airflow i cable menagement za cca 500 kn?
o z11+ sam već razmišljao, ova potvrda mi dobro dođe hvala
Di mogu kod nas ili vani uzeti novi front panel sa konektorima za HAF 932? Uspio sam potrgati sve USB-ove i ostale portove, a inače mi trebaju.
Može li se naći toga s crvenim ili zelenim osvijetljenjem ?
Ne , samo plavo !
Eventualno mozes stavit ventove s drugim bojama ili na postojecima promjenit LED-ice !
Mislim da Sharkoon prodaje kučišta koja su i iznutra ful u boji, vjerovatno postoji i zeleno, koštaju oko 500kn kolko se sjećam.
To su ova Sharkoon T9 Value kučišta. Ima u crvenoj, zelenoj, plavoj i bijeloj boji osvjetljenje. Ventovi svijetle crveno (3x120 je u njemu ali ja sam si ugradio i 4. na vrh kučišta) i samo je ona ploča na koju se šarafi matična crvena a ostatak unutrašnjosti je crn. Jako lijepo izgleda to vizualno. Odličan je cable management, kao i protok zraka.
pa da vidimo...
13 | Zalman Z11+ |
---|---|
2 | Sharkoon T9 Value |
pa da vidimo...
Zalman Z9+
Pozdrav.
Slažem gaming konfiguraciju i trebao bih kuciste od 400-700 kn.
Pa bih pitao dali ima Thermaltake neko jefitno kuciste [Mid Tower]
Po mogucnosti da utisuje zvuk zato sto se grafa cuje malo glasnije pa bih htjeo da se tise cuje.
Moze i bilo koje drugo kuciste samo da je dobro ako ne smanjuje buku iznutra neka onda ima sljeva onako prozirno.
Konfa:
i5 3350P
AS ROCK Z68M
CORSAIR 8GB 1600 MHZ
TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3
VTX HD 7870 2GB
LITE ON DVD-RW SATA
CORSAIR CX 500W 80+
Hvala!
Pozdrav.
Po mogucnosti da utisuje zvuk zato sto se grafa cuje malo glasnije pa bih htjeo da se tise cuje.
Moze i bilo koje drugo kuciste samo da je dobro ako ne smanjuje buku iznutra neka onda ima sljeva onako prozirno.
Konfa:
i5 3350P
AS ROCK Z68M
CORSAIR 8GB 1600 MHZ
TOSHIBA 3,5 1TB SATA 3
VTX HD 7870 2GB
LITE ON DVD-RW SATA
CORSAIR CX 500W 80+
Hvala!
http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-r4-black-pearl/69675 protegni se kako god znas, kupujes ga sada i dugo ce biti kod tebe a ovo je najbolji izbor.
Kupi Fractal Design Define R4, imaš ga u ADMu, ali je malo skuplji. Ali kad kupis kvalitetno kuciste ne trebaš ga više mjenjati 10 godina.
Pozdrav.
Ako se nemozes protegnut do Fractala R4 ( cca.800kn sto bi bila prava steta jer ima zvucnu izolaciju ) , uzmi onda CM 692 Plexi ili Fractal Core 3000 USB 3.0 !
Ima gdje u lijepoj našoj neko full tower(big tower) kučište? A da nije CM? Išao bi cirka 1500kn +/-, za CWC mi je potrebno.
Ima gdje u lijepoj našoj neko full tower(big tower) kučište? A da nije CM? Išao bi cirka 1500kn +/-, za CWC mi je potrebno.
Silverstone Raven RV01B - 1400kn
Dimenzije : 280(W) x 616(H) x 660(D)
Više mi se sviđa ovo nego Raven, iako je Raven bolji za ono što ja planiram, taj Chaser će ipak zbog boljeg položaja matične past u moje ruke u 9 ili 10 mjesecu. Trenutačno još "planiram" i skiciram šta ću napraviti, i po meni će Chaser bolje doć, jer ću radit full CWC, i proc, i graf, i mb, i ram.. Hvala i tebi i HAF-u na prijedlozima.
Više mi se sviđa ovo nego Raven, iako je Raven bolji za ono što ja planiram, taj Chaser će ipak zbog boljeg položaja matične past u moje ruke u 9 ili 10 mjesecu. Trenutačno još "planiram" i skiciram šta ću napraviti, i po meni će Chaser bolje doć, jer ću radit full CWC, i proc, i graf, i mb, i ram.. Hvala i tebi i HAF-u na prijedlozima.
Možda da razmisliš o Fractal Design XL R2, ja sam ga uzeo prije par dana, ogroman je a kvaliteta je vrhunska, te već imaš dosta stvari pripremljenih za WC, manje ćeš morat "moddat"!?
Ja ga uzeo prije par dana, ako kog zanima mogu napisat svoje dojmove!?