Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.680.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

Koliko sam zakljucio , tebi se vise sviđa C70 , pa stoga uzmi njega !

Music As A Weapon !!
16 godina
neaktivan
Haf932 kaže...

Koliko sam zakljucio , tebi se vise sviđa C70 , pa stoga uzmi njega !

Više-manje, malo mi "vuče" na tu stranu, cijeli taj look mi je privlačniji, ima iza ugrađene kopče za kablove, ima više mjesta za ventove (ne potpuno bitno, Fractal ima skoro pa jednako) i plus što je 250 kn jeftiniji, prednosti za Fractal su očito više prostora, subtilniji izgled (više mi se uklapa s ostalom periferijom nego Corsair, zvučna izolacija i fan controler, ostalo je više manje podjednako al ima i jedna mana, vrata se otvaraju u "krivu" stranu, odnosno s desna na lijevo, a meni komp stoji s desna al to se može previdit, pa se dvoumim!? {#}

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju bio glup, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.6.2013 10:53 (Ivsa).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Intresuje me koje je najbolje kućište da uzmem, u cijenovnom rangu 30-35 eura.

Neka koja su me privukla su:

-RaidMax Super Viper

-TT Versa II

-RaidMax Super Blade

-RaidMax Super Hurricane

-TT V4

-RaidMax Cobra

-TT V3 BlackX

Ili preporučite vi neko, bolje ako ima...

Hvala, LP

1 TT Versa II
0 TT V4
0 RaidMax Super Viper
8 RaidMax Cobra
0 RaidMax Super Blade
This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Od ovih koje si ti stavio , ja bih uzeo Raidmax Cobru jer je najvecih dimenzija i dolazi s dva venta ! Ovi ostali Raidmaxi imaju istu unutrasnjost i jedino se po vanjskom izgledu razlikuju !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Dobro, a kakva su ova TTova?

Ukoliko ih poredis sa Cobrom?

Kvalitet, provjetrenost, da li se mogu skriti kablovi i ostale sitnice?

Dimenzije moje ploče su: 304.8 x 243.84 mm

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

treba mi preporuka za kućište do 300, 350 kn, da u njega stane hladnjak veličine 130 mm i dvije gradicke..

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RyuKai kaže...

treba mi preporuka za kućište do 300, 350 kn, da u njega stane hladnjak veličine 130 mm i dvije gradicke..

Zalman Z5 Plus !

Music As A Weapon !!
15 godina
neaktivan

dođe me previše sa dostavom...trebao sam napomenut prije da je max cijena sa dostavom 350 .. sorry

15 godina
RyuKai kaže...

dođe me previše sa dostavom...trebao sam napomenut prije da je max cijena sa dostavom 350 .. sorry

Linkworld Azza Triton !

Music As A Weapon !!
14 godina
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav.

Zanima me koje bi kućište bilo najisplativije u rangu do 550 kn?

Trenutno mi za oko zapinju zalman z11 plus te cm 690 II (25 kn preko limita ali ako je dobro.... :D). Koje kućište bi vi kupili, te ako znate za bolje slobodno preporučite.

U konfi imam i Mugena 3 tak da uzmete i to u obzir.

Puno hvala.

Ps. na  preporuku ekipe s foruma mi je buraz uzeo zalmana z9+ i moram reći da je dosta dobro kućište s obzirom na cijenu :)))))

BF3 Battlelog: pijana_carapa
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Granzon kaže...

Pozdrav.

Trenutno mi za oko zapinju zalman z11 plus te cm 690 II (25 kn preko limita ali ako je dobro.... :D). Koje kućište bi vi kupili, te ako znate za bolje slobodno preporučite.

U konfi imam i Mugena 3 tak da uzmete i to u obzir.

Puno hvala.

Ps. na  preporuku ekipe s foruma mi je buraz uzeo zalmana z9+ i moram reći da je dosta dobro kućište s obzirom na cijenu :)))))

Koji god od ta dva uzmeš nećeš pogriješiti. Ja bih išao na 690 zbog gumica na rupama za cable manegment, no ni sa zalmanom nećeš pogriješiti. U oba stane Mugen 3. Inače pogledaj si Fractal Core 3000 u ADM-u, 30 kn više ali se isplati pogledao sam to kućište i čini mi se dobro.

Kalko1212 ingame
15 godina
Granzon kaže...

Pozdrav.

I moj glas za CM 690 II , ne samo zbog boljeg cable managmenta , vec i zbog vecih dimenzija i podrske za CPU hladnjake i duze graficke , max. do 10 ventova , kvalitetnija izrada ... ! Mali minus je sto nema USB 3.0 portove , a i do 550kn ces tesko naci neko bolje !

Music As A Weapon !!
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Cm 690 II nema gumice na rupama za cable managment . Gumice ima samo Advanced usb 3.0 linija . 

Jedno moje pitanje . Jel mi možete predložiti neke ventove od 120mm sa ledicama  što jeftnije .I dal da ostavim ventove u kućištu onako kako ih je coolermaster stavio ili da ih prebacim i gdje ? 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Gumice ima model RC-692B-KKN5 koji košta oko 500 kuna.
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Moja greška :) 

Kupujem kućište do 300 kn (polovno) s što boljim cable managmentom i sa što više ventilatora . Ponude na pp.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kalko1212 kaže...

Koji god od ta dva uzmeš nećeš pogriješiti. Ja bih išao na 690 zbog gumica na rupama za cable manegment, no ni sa zalmanom nećeš pogriješiti. U oba stane Mugen 3. Inače pogledaj si Fractal Core 3000 u ADM-u, 30 kn više ali se isplati pogledao sam to kućište i čini mi se dobro.

Pogledao i iako ima ok specifikacije izgled mi se ne sviđa, previše mi izgleda  na moje sadašnje (v4 :D) tak da ga preskačem, ali hvala na preporuci :D

Haf932 kaže...

I moj glas za CM 690 II , ne samo zbog boljeg cable managmenta , vec i zbog vecih dimenzija i podrske za CPU hladnjake i duze graficke , max. do 10 ventova , kvalitetnija izrada ... ! Mali minus je sto nema USB 3.0 portove , a i do 550kn ces tesko naci neko bolje !

Evo, nakon malo gledanja i prelistavanja recenzija te vaših savjeta, odlučio sam se za CM 690 koje sam već naručio u ADM-u, napišem dojmove kada stigne {#}

Hvala na savjetima i pomoći koje ste mi dali :)

BF3 Battlelog: pijana_carapa
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Autore teme, izostavio si jako bitan dio o položaju (i orjentaciji) napajanja u kućištu.

Twitter: @191x7
Moj PC  
2 0 hvala 2
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Da , bit ce dodano u vodičNamigiva

EDIT : dodano !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 16:55 (Haf932).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Nisam baš zadovoljan time što je dodano (objašnjenjem) ali uredu, prihvatljivo je.

Ovo sam jednom forumašu nedavno slao privatnom porukom, nekakvo jednostavno objašnjenje zašto je bolje napajanje dolje:

Ventilator na napajanju uvlači zrak ka unutrašnjosti napajanja, a topao zrak izlazi ka stražnjoj strani (tamo gdje je kabel).

Kad je napajanje gore, ono direktno vuče zrak koji treba i hladnjaku procesora.

Topao zrak se diže gore (lakši je od hladnog zraka), pa ako je napajanje gore ono uvlači topao zrak iz kućišta.

Napajanje je relativno teška komponenta, komp je stabilniji ako je dolje.

Sad zamisli da na kućištu imaš stražnji ventilator koji služi za izbacivanje toplog zraka. I imaš ventilator na hladnjaku procesora. Kada je napajanje gore to rezultira s 3 ventilatora koja se otimaju za isti zrak -> loše hlađenje.

Kada je napajanje odolje, na većini kućišta se može orijentirati da vuče zrak iz kućišta ili izvan kućišta (odolje). U slučaju da vuče zrak odolje onda je zatvoren sustav (uvlači hladan zrak izvana i izbacuje ugrijani nazad) i dobro se hladi. A to da ga možeš okrenuti da vuče zrak iz kućišta je za one koji komp drže na tepihu i sličnom (gdje napajanje ne bi moglo vuči zrak odolje).

I da, kad je napajanje odolje uglavnom je lakše organizirati kabele (cable management).

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put sri 5.6.2013 17:11 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Onaj tko drži komp na tepihu je ništa drugo doli sotona. Najbolje bi bilo da je na stolu, ipak je to stolno, a ne podno računalo.
Nikad dosta. Nikad, nikad dosta. Oko vrata imaš srebro, a htio bi tozla...
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

0 0 hvala 0
15 godina

Zanimljivo , taj Advanced sa plexijom i USB 3.0 bi trebao biti skuplji ! Advanced je i nesto tezi , al ostalo je sve isto !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

koje preporucavate kuciste do 650 kn max ,jel ima koje bolje za te novce .prioritet mi je tisina .i kakva su iskustva u extremu shopu .Hvala

Poruka je uređivana zadnji put čet 6.6.2013 19:06 (ineedmoney).

0 0 hvala 0
15 godina
ineedmoney kaže...

koje preporucavate kuciste do 650 kn max ,jel ima koje bolje za te novce .prioritet mi je tisina .Hvala

Fractal Design Core 3000 ili onaj CM 690 II Advanced kojeg si stavio gore !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Treba mi neko kućište do 300kn al da je bolje od ovog..

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
13 godina
neaktivan

Šta mislis o thermaltake-u(317kn)? Ako su ista stvar samo je izgled drugaciji uzimam cm 310 

15 godina
punk94 kaže...

Treba mi neko kućište do 300kn al da je bolje od ovog..

Linkworld Azza Triton !

Music As A Weapon !!
13 godina
Vodič za odabir kućišta

Stiglo kućište :) Oduševljen sam kvalitetom i funcionalnošću .....I najbolji detalj .Platio sm ga samo 300 ( tri stotine ) kuna ,potpuno novog . 

Link za slike :http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=252&jumpto=3681082&sort=asc&view=flat

Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice