Koliko sam zakljucio , tebi se vise sviđa C70 , pa stoga uzmi njega !
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko sam zakljucio , tebi se vise sviđa C70 , pa stoga uzmi njega !
Više-manje, malo mi "vuče" na tu stranu, cijeli taj look mi je privlačniji, ima iza ugrađene kopče za kablove, ima više mjesta za ventove (ne potpuno bitno, Fractal ima skoro pa jednako) i plus što je 250 kn jeftiniji, prednosti za Fractal su očito više prostora, subtilniji izgled (više mi se uklapa s ostalom periferijom nego Corsair, zvučna izolacija i fan controler, ostalo je više manje podjednako al ima i jedna mana, vrata se otvaraju u "krivu" stranu, odnosno s desna na lijevo, a meni komp stoji s desna al to se može previdit, pa se dvoumim!?
Intresuje me koje je najbolje kućište da uzmem, u cijenovnom rangu 30-35 eura.
Neka koja su me privukla su:
-RaidMax Super Viper
-TT Versa II
-RaidMax Super Blade
-RaidMax Super Hurricane
-TT V4
-RaidMax Cobra
-TT V3 BlackX
Ili preporučite vi neko, bolje ako ima...
Hvala, LP
1 | TT Versa II |
---|---|
0 | TT V4 |
0 | RaidMax Super Viper |
8 | RaidMax Cobra |
0 | RaidMax Super Blade |
Od ovih koje si ti stavio , ja bih uzeo Raidmax Cobru jer je najvecih dimenzija i dolazi s dva venta ! Ovi ostali Raidmaxi imaju istu unutrasnjost i jedino se po vanjskom izgledu razlikuju !
Dobro, a kakva su ova TTova?
Ukoliko ih poredis sa Cobrom?
Kvalitet, provjetrenost, da li se mogu skriti kablovi i ostale sitnice?
Dimenzije moje ploče su: 304.8 x 243.84 mm
treba mi preporuka za kućište do 300, 350 kn, da u njega stane hladnjak veličine 130 mm i dvije gradicke..
treba mi preporuka za kućište do 300, 350 kn, da u njega stane hladnjak veličine 130 mm i dvije gradicke..
dođe me previše sa dostavom...trebao sam napomenut prije da je max cijena sa dostavom 350 .. sorry
dođe me previše sa dostavom...trebao sam napomenut prije da je max cijena sa dostavom 350 .. sorry
Pozdrav.
Zanima me koje bi kućište bilo najisplativije u rangu do 550 kn?
Trenutno mi za oko zapinju zalman z11 plus te cm 690 II (25 kn preko limita ali ako je dobro.... :D). Koje kućište bi vi kupili, te ako znate za bolje slobodno preporučite.
U konfi imam i Mugena 3 tak da uzmete i to u obzir.
Puno hvala.
Ps. na preporuku ekipe s foruma mi je buraz uzeo zalmana z9+ i moram reći da je dosta dobro kućište s obzirom na cijenu :)))))
Pozdrav.
Trenutno mi za oko zapinju zalman z11 plus te cm 690 II (25 kn preko limita ali ako je dobro.... :D). Koje kućište bi vi kupili, te ako znate za bolje slobodno preporučite.
U konfi imam i Mugena 3 tak da uzmete i to u obzir.
Puno hvala.
Ps. na preporuku ekipe s foruma mi je buraz uzeo zalmana z9+ i moram reći da je dosta dobro kućište s obzirom na cijenu :)))))
Koji god od ta dva uzmeš nećeš pogriješiti. Ja bih išao na 690 zbog gumica na rupama za cable manegment, no ni sa zalmanom nećeš pogriješiti. U oba stane Mugen 3. Inače pogledaj si Fractal Core 3000 u ADM-u, 30 kn više ali se isplati pogledao sam to kućište i čini mi se dobro.
Pozdrav.
I moj glas za CM 690 II , ne samo zbog boljeg cable managmenta , vec i zbog vecih dimenzija i podrske za CPU hladnjake i duze graficke , max. do 10 ventova , kvalitetnija izrada ... ! Mali minus je sto nema USB 3.0 portove , a i do 550kn ces tesko naci neko bolje !
Cm 690 II nema gumice na rupama za cable managment . Gumice ima samo Advanced usb 3.0 linija .
Jedno moje pitanje . Jel mi možete predložiti neke ventove od 120mm sa ledicama što jeftnije .I dal da ostavim ventove u kućištu onako kako ih je coolermaster stavio ili da ih prebacim i gdje ?

Moja greška :)
Koji god od ta dva uzmeš nećeš pogriješiti. Ja bih išao na 690 zbog gumica na rupama za cable manegment, no ni sa zalmanom nećeš pogriješiti. U oba stane Mugen 3. Inače pogledaj si Fractal Core 3000 u ADM-u, 30 kn više ali se isplati pogledao sam to kućište i čini mi se dobro.
Pogledao i iako ima ok specifikacije izgled mi se ne sviđa, previše mi izgleda na moje sadašnje (v4 :D) tak da ga preskačem, ali hvala na preporuci :D
I moj glas za CM 690 II , ne samo zbog boljeg cable managmenta , vec i zbog vecih dimenzija i podrske za CPU hladnjake i duze graficke , max. do 10 ventova , kvalitetnija izrada ... ! Mali minus je sto nema USB 3.0 portove , a i do 550kn ces tesko naci neko bolje !
Evo, nakon malo gledanja i prelistavanja recenzija te vaših savjeta, odlučio sam se za CM 690 koje sam već naručio u ADM-u, napišem dojmove kada stigne
Hvala na savjetima i pomoći koje ste mi dali :)
Autore teme, izostavio si jako bitan dio o položaju (i orjentaciji) napajanja u kućištu.
Da , bit ce dodano u vodič
EDIT : dodano !
Nisam baš zadovoljan time što je dodano (objašnjenjem) ali uredu, prihvatljivo je.
Ovo sam jednom forumašu nedavno slao privatnom porukom, nekakvo jednostavno objašnjenje zašto je bolje napajanje dolje:
Ventilator na napajanju uvlači zrak ka unutrašnjosti napajanja, a topao zrak izlazi ka stražnjoj strani (tamo gdje je kabel).
Kad je napajanje gore, ono direktno vuče zrak koji treba i hladnjaku procesora.
Topao zrak se diže gore (lakši je od hladnog zraka), pa ako je napajanje gore ono uvlači topao zrak iz kućišta.
Napajanje je relativno teška komponenta, komp je stabilniji ako je dolje.
Sad zamisli da na kućištu imaš stražnji ventilator koji služi za izbacivanje toplog zraka. I imaš ventilator na hladnjaku procesora. Kada je napajanje gore to rezultira s 3 ventilatora koja se otimaju za isti zrak -> loše hlađenje.
Kada je napajanje odolje, na većini kućišta se može orijentirati da vuče zrak iz kućišta ili izvan kućišta (odolje). U slučaju da vuče zrak odolje onda je zatvoren sustav (uvlači hladan zrak izvana i izbacuje ugrijani nazad) i dobro se hladi. A to da ga možeš okrenuti da vuče zrak iz kućišta je za one koji komp drže na tepihu i sličnom (gdje napajanje ne bi moglo vuči zrak odolje).
I da, kad je napajanje odolje uglavnom je lakše organizirati kabele (cable management).

Pozz zanima me koja je razlika izmedju ova dva kucista ,osim sto jefitniji ima usb 3.0 i plexi
http://www.edigital.hr/Kucita_bez_napajanja/Cooler_Master_Midi_-_690_AD_Black_USB3.0_x_2_-_window_panel-p34580.html
Zanimljivo , taj Advanced sa plexijom i USB 3.0 bi trebao biti skuplji ! Advanced je i nesto tezi , al ostalo je sve isto !
koje preporucavate kuciste do 650 kn max ,jel ima koje bolje za te novce .prioritet mi je tisina .i kakva su iskustva u extremu shopu .Hvala
koje preporucavate kuciste do 650 kn max ,jel ima koje bolje za te novce .prioritet mi je tisina .Hvala
Fractal Design Core 3000 ili onaj CM 690 II Advanced kojeg si stavio gore !
Nema nigdje za kupiti CM II Adv. za tu lovu -..-
a ovo?
http://www.edigital.hr/Kucita_bez_napajanja/Cooler_Master_Midi_-_690_AD_Black_USB3.0_x_2_-_window_panel-p34580.html?backurl=clear
http://www.protis.hr/products/details/kuciste-coolermaster-elite-310-rc310bkn1gp-midi-crnoplavo-bez-ps/61001
Šta mislis o thermaltake-u(317kn)? Ako su ista stvar samo je izgled drugaciji uzimam cm 310
Treba mi neko kućište do 300kn al da je bolje od ovog..
Stiglo kućište :) Oduševljen sam kvalitetom i funcionalnošću .....I najbolji detalj .Platio sm ga samo 300 ( tri stotine ) kuna ,potpuno novog .
Link za slike :http://www.bug.hr/forum/topic/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/299.aspx?page=252&jumpto=3681082&sort=asc&view=flat