@Haf932- ledica venta se može isključiti na cm690 II Adv. Postoji gumb na vrhu kučišta.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Šta mi je bolje uzeti .
Coolermaster CM 692 II Advanced x2(400 kn , potpuno novo ) ili Zalman z9+( 380 kn također novo ) ???
Šta mi je bolje uzeti .
Coolermaster CM 692 II Advanced x2(400 kn , potpuno novo ) ili Zalman z9+( 380 kn također novo ) ???
http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=ZAL-Z9%20PLUS
Šta mi je bolje uzeti .
Bez razmisljanja CM 690 II Advanced !!
- vece dimenzije
- bolji cable managment
- USB 3.0
- kvalitetnija izrada
- podrzava duze grafe i više CPU hladnjake
Do koje visine hladnjake podržava coolermaster?
Do 177mm !
Nema nigdje za kupiti CM II Adv. za tu lovu -..-
Da , i zato je to vrlo dobra cijena za njega ( ako je novo kako kolega kaze ) !
Nasao ja na jednom oglasniku pa cu probat dogovorit se ako ne onda kupujem zalmana :=)
Aha, ja sam mislio iz dućana. Ako si našao na njušaklu za te pare i ako je jako dobro očuvano onda CM II Adv. FTW!
Ma nije iz dućana , sa njuške je :)
Pošto imam staro kućište koje sam sređivao, zanima me ima li gdje u HR (ili jedtino u inozemstvu) uzeti backplate?
Negdje sam vidio da ima uzeti i custom verzija, crna s rupicama za bolju ventilaciju. Zna li tko?
Evo ti na Njuskalu !
Iako mi se Linkworld vise sviđa po pitanju hlađenja , ja bih uzeo Z11+ zbog ljepseg dizajna i USB 3.0 portova !
Po meni ne vrijedi Haf 912+ tih para ( 600kn+ ) , a nije bas i bogzna kakva akcija ! Bolji izbor mi se cini CM 690 II Standard - veci je , ima bolji cable managment , podrzava duze grafe i više CPU hladnjake , podrzava do sveukupno 10 ventova ! Mali minus je sto nijedno od ta dva nemaju USB 3.0 !
Evo kupio sam Coolermaster CM 692 II Advanced x2 tj. doći će u utorak ,srijedu . Sada me zanima jel to kućište ima gume na rupama za cable managment , koje su veličine stock ventovi, jesu li glasni i hoće li mi oni biti dovoljni da hlade kućište . I hoće li kablovi Corsair-a cx430 w biti dovoljno dugi da ako ih stavim iza matične da ih mogu uštekat u matičnu i sve gdje treba ??
Bok. Nema izrezbarene gume kroz koje prolaze kablovi. Ventovi su 1x140mm sprijeda, 1x140mm gore i 1x120mm iza. Kod mene se baš i ne čuju s obzirom da se vrte od 350/400 do 800 o/min. Za prvu ruku ih ima dovoljno, no ja vi stavio još jedan s dna kučišta da puše po grafi ili sa strane na vrata. Ne poznajem cx430 tako da ti ne mogu odgovoriti, ali ono što mogu je da ja sa xcilence xp700 imam dosta viškova, samo mi je eps za napajanje procesora na knap.
Najbitniji kablovi od corsair -a gdje sam ja našo piše da su dugi 60 cm što smatram dovoljnim . Htio sam još pitat kakvo je kućište što se tiče buke i jel ga teško čistit od prašine ??
Ne znam kakvu si boju uzeo. Moje je bijelo, pa se prašina ne vidi. Ipak, svakih mjesec-dva ispušem kompresorom. Zna se vrlo brzo nakupit na mrežici ispod kučišta gdje napajanje vuče zrak pa na to najviše pripazi. Nek te ne brine buka. Jako su tihi ventovi unutra. Jedino što mene zna zasmetat je širenje i skupljanje plastičnih djelova, pa kad komponente ugriju zrak, zna kvrckat, onda samo malo rukom kučište pritisnem da sve sjedne na mjesto. To bi bilo to. Kučište je stvarno sikoristivo. Mid tower, a u njega ide bez beda 240mm hladnjak vode. Mogu i 2 ako staviš jedan gore, jedan dolje.
Ma ja sam ulovio crni primjerak od čovjeka koji je kupio na e kupi za 93 kn i meni prodao za 400 kn . A kako bih mogao regulirat brzinu vrtnje ventova ? Preko biosa ,speed fana ili kako ?
CM 692 ima gume na rupama za kablove.
Moj nema. Ima gume jedino na izlazu za cijevi vodenog. Sad gledam slike na netu i nema ih ni jedan verzija po default-u. Možda si je netko naknadno stavio
@Rucipe- Do sad sam regulirao vrtnju sa scythe kaze masterom, pa sma to prodao a poslje toga upravljam ventovima preko asusove matične.
EDIT: jep. Ima gume usb3.0 verzija jedino
Kako misliš preko matične upravljao ??? Onda znači moje ima gume , zato što je ono USB 3.0 edition :)
Tako što skinem sa asusove stranice software koji mi to omogućava. Tvoje će onda imati gume.
Aha . Ja sam mislio otić u Chipoteku kupiti 4 potenciometra(od 8 kuna ) i nekako ih spojiti na ventiće i tako regulirat brzinu :) Hvala na pomoći svima :)
Ljudi, trebam vašu pomoć, pošto sam prodao svoje kućište, sad se ide na novo, pa sam malo gledo oglase, i evo što mi je upalo u oko i budžet, pa bih volio vaše mišljenje u vezi navedenih i ako netko ima prijedlog za novo kućište do 1000 kn neka slobodno napiše, hvala unaprijed!?
Evo prijedloga koje sam našao u oglasniku:
Corsair Vengeance C70 - 750 kn, staro pola godine, full bundle (ovo mi se čini najbolja opcija, s obzirom na cijenu, mogućnosti, izgled, itd)
Fractal Design XL R2 Black Pearl - 1000 kn, čini mi se skupo za polovno kućište, po mojim saznanjima veliko kućište sa puno prostora, dizajn mi je tak-tak, OK je)
NZXT Phantom - 800 kn, dolazi s još jednim dodatnim ventom od 20 cm gore, ugrađena još 4 switch-a za ventilatore, kolko sam vidio jako prostrano kućište, sa odličnim funkcijama, iako mi se taj izgled malo ne sviđa, pogotovo što je bijelo, al nisam ga nikad vidio uživo tako da to može biti stvar percepcije)
Fractal Define Mini - 800 kn, (jako sličan gornjem Fractal-u, samo puno manji, ovo kućište mi se najmanje sviđa, ponajprije zbog veličine a i cijene, ali eto čisto sam ga predložio zbog ankete)
Evo anketa pa molim vaše mišljenje, a možete slobodno i napisat nešto o dotičnim kućištima i ako imate neke prijedloge do 1000 za novo kućište "iz trgovine" slobodno predložite, hvala svima!?
2 | Corsair Vengeance C70 - 750 kn |
---|---|
7 | Fractal Design XL R2 - 1000 kn |
1 | NZXT Phantom - 800 kn |
0 | Fractal Define Mini - 800 kn |
Tu u startu odmah izbacujem Fractal Mini , jer nema smisla davat 800kn za mini kuciste !
Ajmo dalje , C70 - ima dosta mjesta , vrlodobar cable managment , military look , USB 3.0 , prozirna bocna stranica ... - dobar izbor !
Osobno bih se dvoumio između XL R2 i Phantoma i mislim da bi moj izbor bio Phantom jer ima prekrasan dizajn , bijeli je , velik i prostran ,vrlodobar airflow... mali minus sto nema USB 3.0, ali ovaj na Njuskalu je "unisten" s tim prekidacima na gornjoj strani i ovim Razer naljepnicama ( mada se to valjda da skinuti ) !
Tako je moj pobjednik XL R2 - lijep i jednostavan dizajn ravnih linija , zvucna izolacija , pun filtera protiv prasine , također vrlodobar cable managment , fan kontroler , kvalitetna izrada , USB 3.0 ... !
I sam sam vec razmisljao da svog Haf-a 932 zamijenim s Fractalom XL R2 jer mi se sada sviđaju takva kucista jednostavnog izgleda !
Od novih si pogledaj Antec P280 !
Ako želiš novo pogledaj si http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12993.
Meni je ovo kućište odlično, i kupujem ga sljedeći tjedan
Tu u startu odmah izbacujem Fractal Mini , jer nema smisla davat 800kn za mini kuciste !
Ajmo dalje , C70 - ima dosta mjesta , vrlodobar cable managment , military look , USB 3.0 , prozirna bocna stranica ... - dobar izbor !
Osobno bih se dvoumio između XL R2 i Phantoma i mislim da bi moj izbor bio Phantom jer ima prekrasan dizajn , bijeli je , velik i prostran ,vrlodobar airflow... mali minus sto nema USB 3.0, ali ovaj na Njuskalu je "unisten" s tim prekidacima na gornjoj strani i ovim Razer naljepnicama ( mada se to valjda da skinuti ) !
Tako je moj pobjednik XL R2 - lijep i jednostavan dizajn ravnih linija , zvucna izolacija , pun filtera protiv prasine , također vrlodobar cable managment , fan kontroler , kvalitetna izrada , USB 3.0 ... !
I sam sam vec razmisljao da svog Haf-a 932 zamijenim s Fractalom XL R2 jer mi se sada sviđaju takva kucista jednostavnog izgleda !
Od novih si pogledaj Antec P280 !
1. Za Fractal Mini se slažem, previše para, premalo muzike, otpada!?
2. Phantom mi je se čini kao dobra kupovina, ima puno prostora, dobar cable management, puno ventova, kontroleri za ventove, itd, ono što mi se ne sviđa je taj izgleda sa previše plastike, možda da je crno još bi i prošlo, ovakav bijeli mi se ne uklapa s ostatkom opreme, plus što ovaj na "njušci" ima te prekidače i naljepnice, iako se još dvoumim zbog prostora, ventova, itd!?
3. Ja se dvoumim između Fractala XL R2 i Corsair-a C70, plus za Fractal su bolja izolacija, fan kontroler, filteri za prašinu, u korist C70 ide meni privlačniji izgled, odlični cable management, prozirna bočna stranica, niža cijena, dvoumim se između njih, više manje, et ako netko ima još prijedloga ili komentara nek se izjasni!?
Ako želiš novo pogledaj si http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12993.
Meni je ovo kućište odlično, i kupujem ga sljedeći tjedan
A nema smisla uzeti njega, kad za 100 kn više mogu uzet XL verziju, iako je ovo novo!?