Vodič za odabir kućišta izdvojena tema

poruka: 6.738
|
čitano: 1.677.694
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: Vodič za odabir kućišta

Snakepriest

Nije, to su kućišta za office konfe bez grafe, a napajanja unutra su među šrotex društvom.

Jedina manja kućišta koja su dolazila u kombinaciji s kvalitetnim napajanjem su bila Silverstone Sugo, samo što kad su i bili dostupni kod nas cijena je bila paprena cca 800-900 kn.

lllnuclearlll

Idi na Arc Midi, em je bolje opremljen, bolje izgleda, i manje košta. Isto tako Arc je malo teži pa je i robusniji odnosno daje dojam čvršćeg kućišta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.11.2012 19:14 (zober).
15 godina
lllnuclearlll kaže...

Ovih dana ću uzeti ili Fractal Design Arc Midi 612kn ili Corsair Carbide 500R 750kn

Moj izbor bi definitivno bio Carbide 500R !

- vecih je dimenzija

- podrzava duze grafe s montiranim HDD kavezom

- ljepsi mi je

- dolazi s jednim ventom vise

Fractal Arc Midi

- nesto kvalitetnija izrada

- podrzava više CPU hladnjake

Oba su odlican i nema neke velike razlike ! Uzmi koje ti se vise sviđa , nemres fulat !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav, molim preporuku za mini tower kućište mATX do cca 300- 350 kuna.

0 0 hvala 0
13 godina

CM ELITE 343 i ako nađeš igdje FRACTAL CORE 1000.

16 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Pozdrav!

Sastavljam si novu konfiguraciju pa ako bi mogli preporučiti jedno jeftino midi kućište, uvijet bi bio da ima filtere za prašinu (imam je dosta), usb 3.0 panel poželjan, ali ne i nužan. Grafička će biti 26 cm dugačka, bilo bi lijepo da stane :)

Puno hvala!

Keep it simple.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Vodič za odabir kućišta

Zna tko jel postoji mogućnost nabave ove stvarčice kod nas?

http://www.fractal-design.com/?view=product&category=5&prod=109

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ćim dođu nova kućišta Node 304, Node 605, Define R4 očekuj i stranice. Cijena je 20$, a kod nas bu sigurno 200 kn.

MSAN je uvoznik pa treba sve provjeriti još kod njih, možda se ispostavi da će stranice ići samo po narudžbi pošto ne vjerujem da je neka velika potražnja za njima kod nas.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 17:16 (zober).
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta
Pozdrav,
slažem komp, pa je dosao i red na odabir kućišta.......
uglavnom da pređem na stvar unutra će biti:
Procesor AMD Phenom II X4 965 Black Edition
SCYTHE Mugen3 PCGH Edition ili SCYTHE Ninja 3
ATI sapphire HD 6950 2gb
MB Gigabyte GA-990XA-UD3
Patriot ViperX 3,1600Mhz,8GB (2x4GB)
SSD OCZ agility 3 120 gb
segate baracuda SATA II 500 gb
i još se nisam odlučio za napajanje tu molim kolegu haf-a na neki prijedlog također :) btw vjerovatno ću malo clockat proc na 3,8 il na 4,0 vidit ću kak će testovi ispast i grafu na tvornički clock a kad izađe garancija ču je vjerovatno otključati na 6970.
imao sam u vidu neko napajanje 600 - 650 W al koliko vidim možda i neko 550 W bi moglo biti dosta, sta kažeš na Napajanje 650W, LC POWER Metatron OZEANOS, ATX2 v2.3, 140mm vent., PFC, modularno; Napajanje 700W, LC POWER Metatron HYPERION, ATX2 v2.3, 140mm vent., crno, PFC, modularno; Napajanje 650W, LC POWER Silent Giant GREEN POWER LC6650GP3 V2.3, 140mm vent (jeftino a ne čini se loše); ili možda OCZ silencer onaj koji ti dosta predlažeš ljudima 550 W ili možda isti taj 600 w ili pak neki od ovih Napajanje SEASONIC 520W, SS-520GM, aktivni PFC, Hlađenje 120mm; Napajanje SEASONIC 620W, SS-620GB, S12 II, aktivni PFC; Napajanje SEASONIC 620W, SS-620GM, M12 II, aktivni PFC?

od kučišta sam mislio prvo ići na nešto do max 400 kn onda nisam našao ništa da mi je oku ugodno i još da ima dobro riješen kabel menagement i hlađenje tako da sam se odlučio za
Thermaltake V9 BlackX Edition Midi tower ali sad sam malo proletio po forumu i zapelo mi je za oko Kućište 500R Corsair Carbide, CC-9011013-WW sad uopće više nisam pametan šta uzet :)
s tim da je i ovo bilo u nekoj opciji Kućište LC POWER Pro-918B Jupiter X, MIDI isto kao i Thermaltake Dokker VM600M1W2Z, Midi tower ali opet ta jeftinija kučišta dolaze s jednim ventom pa opet moraš potrošit još 100 - 200 kn na ventove (zavisi koje opet)

Unaprijed zahvaljujem na svakom prijedlogu i sry kaj sam malo otišao u off sa napajanjima ali čitao sam i dio o napajanjima tamo si dosta aktivan pa rekao da te ovdje upitam za oboje!

Lijep pozdrav,

0 0 hvala 0
17 godina

Corsair 500R je jako dobro kučište, također pogledaj Fractal Design Arc Midi za 100njak kuna manju cijenu (isto jako dobro kučište, ja ga uzimam ovih dana, isto sam se dvoumio između 500R i njega). Fractal Design R4 bi također uskoro trebao doći, ali ne zna se još točna cijena (biti će nešto skuplje od ova 2, ali ima dobru zvučnu izolaciju)

Za napajanje ti preporučujem Silencer MK III 500W (imam ga i sam i stvarno je odlično), ima ii 600W verzija ali mislim da ti ne treba za ovu konfiguraciju, no pričekaj kolege još za potvrdu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.11.2012 21:17 (lllnuclearlll).
15 godina
Dreambreaker kaže...

Pozdrav!

Sastavljam si novu konfiguraciju pa ako bi mogli preporučiti jedno jeftino midi kućište, uvijet bi bio da ima filtere za prašinu (imam je dosta), usb 3.0 panel poželjan, ali ne i nužan. Grafička će biti 26 cm dugačka, bilo bi lijepo da stane :)

Puno hvala!

Jeftino kuciste s USB 3.0 ces tesko naci ! Preporucam Fractal Design Core 3000 ili Scythe Gekkou !

Rhys kaže...
Pozdrav,
slažem komp, pa je dosao i red na odabir kućišta.......

Od kucista definitivno Corsair Carbide 500R !

E sad za napajanje predlazem OCZ Silencer MK III 500W ! Isporucuje 456W , modularno je , 60 mj. jamstva , 80+ Bronze efikasnost , dosta kablova i bijele je boje pa ce ti se dobro uklopit u bijeli Carbide 500R !

Music As A Weapon !!
13 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Molim Vas da mi kazete koje kuciste najbolje do 400kn? Thermaltake Commander MS-II ili III?

Ili Thermaltake V4 ili V3? Koja je razlika izmdju tih kucista osim po izgledu?

Ili mozda elite 431 od coolermastera?

Tnx unaprijed!

EDIT: I da mora mi stat ovaj cooler iz moj pc, jel u sadasnjem kucistu ne mogu stavit stranicu {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 1:04 (Guy.From.VT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Do 400kn idi na CM Elite 431 plexi po odlicnoj cijeni od 349kn !

Ako se mozes protegnut do 449kn uzmi Fractal Design Core 3000 !

Razlika između TT V3 i TT V4 je mrvicu u dimenzijama i tezini , izgledu , adapteru za SSD !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.11.2012 8:02 (Haf932).
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Želim si zaminit cm 690 2 necim tišim, znaci necim s puno izolacije da mogu slozit necujnu konfu unutra. 

Define R4 mi se sviđa ali nikako da dođe kod nas. Je li MSAN jedini uvoznik za njih? Oni mi kazu tek za 2 tjedna ce znat sta je s time. Jel ga se moze uzest iz vana?

Also razmatram corsair 550D al me bode u oci kako sidepannel nije lijepo čist nego su napravili onaj k sa plastikom koja se moze skinit. Ružno mi je to.

Define XL mi je pre velik.

Od anteca mi se sviđa p280 ali anteca je u potpunosti nestalo kod nas. Jel se moze anteca ikako nabavit?

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Nasao sam jednog  Anteca P280 novog zapakiranog na NJuskalu ! U trgovinama ga kod nas nema !

Music As A Weapon !!
12 godina
neaktivan
Vodič za odabir kućišta

Valjal ovo kućište čemu Blueberry bc g51, stavio bih drugo napajanje

0 0 hvala 0
15 godina
Haf932 kaže...

Nasao sam jednog  Anteca P280 novog zapakiranog na NJuskalu ! U trgovinama ga kod nas nema !

Woooho, moram pogledat par recenzija i ozbiljno razmotrit ovo...

15 godina
masin kaže...

Meni izgleda da je u rangu s obicnim kucistima ! Barem dolazi s 1 x 120mm ventom , mogu se stavit jos dva venta , utor za slusalice i mikrofon i dalje nema nista posebno !

Music As A Weapon !!
15 godina
Vodič za odabir kućišta

Ma ipak necu ovog anteca. Fractal R4 je osjetno bolji. A kad se kuciste bira nije mi problem cekat za dobit perfekciju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
athlon64 kaže...

Ma ipak necu ovog anteca. Fractal R4 je osjetno bolji. A kad se kuciste bira nije mi problem cekat za dobit perfekciju.

Kućište je kao i napajanje, ne mijenja se dok ne crkne ili dosadi. Jednom bubneš malo više novaca i imaš dugo. {#}

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
15 godina
dombak1608 kaže...
athlon64 kaže...

Kućište je kao i napajanje, ne mijenja se dok ne crkne ili dosadi. Jednom bubneš malo više novaca i imaš dugo. {#}

Točno to, define r4 mi stvarno odgovara i nije mi ga problem pricekat.

12 godina
neaktivan
Haf932 kaže...
masin kaže...

Meni izgleda da je u rangu s obicnim kucistima ! Barem dolazi s 1 x 120mm ventom , mogu se stavit jos dva venta , utor za slusalice i mikrofon i dalje nema nista posebno !

Ma kupi ovo umjesto thermaltake V4 i za te pare kupim sebi battledield i svi sretni

17 godina
Vodič za odabir kućišta

Evo mene ovdje.. odlucio sam se uloziti u kučište.. dosta mi je xasera... previse bucno kuciste i previse rupica ima po sebi :)

Molio bih preporuku kucista koji ima dobar cm i dobru izolaciju jer ne zelim da mi ronda pc :) pogotovo ne sada kada je beba na putu :)

novac nije problem ali nebih htio dati više od 2000kn za kuciste..

btw. xaser VI ce na prodaju za 500kn ako netko hoce..

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 10:17 (toxic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

Evo mene ovdje.. odlucio sam se uloziti u kučište.. dosta mi je xasera... previse bucno kuciste i previse rupica ima po sebi :)

Molio bih preporuku kucista koji ima dobar cm i dobru izolaciju jer ne zelim da mi ronda pc :) pogotovo ne sada kada je beba na putu :)

novac nije problem ali nebih htio dati više od 2000kn za kuciste..

btw. xaser VI ce na prodaju za 500kn ako netko hoce..

Pa iskreno ako voliš jednostavnost i minimalizam nema ti bolje opcije nego da pricekad fractal define r4. Ja svoj cm 690 2 mijenjam za njega iz istog razloga. Izolacija! A uz to je i prekrasan. Trebao bi bit ispod 900kn kad doše (kroz koji tjedan kaze dobavljac).

Ako baš želiš ekstreman airflow i nije ti problem platit naruci silverstone fortress ft02 , mozes direktno iz asbis-a koliko se sijecam. On ti je skoro 2 soma i jako je velik. Ali za zračno hlađenje nema boljeg kucista.

evo recenzija fractala :) 

17 godina
Vodič za odabir kućišta

Sta samo fractal??

da li je to najbolje izolirano kuciste ili ima kucista sa boljom izolacijom?? ono gore za 2 soma me ne zanima

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
toxic kaže...

Sta samo fractal??

da li je to najbolje izolirano kuciste ili ima kucista sa boljom izolacijom?? ono gore za 2 soma me ne zanima

Pogledaj recenziju, vjeruj mi ja sam izbirljiv kod kucista. Ovo je stvarno izolirano koliko se izolirat da. Na sve su pazili, pakricki ako ga slozis onako kako ja namjeravam (wd green 2Tb u 5.25 ladicu s adapterom/ ssd izad) - maknit oba 2 kaveza za diskove, 2x14cm ventovi naprijed (oni koji dođu s njime) + scythe slip stream 140 nazad. Sva 3 na onaj njegov kontroler.

Znaci ako ga tako slozis jedino mjest gdje zvuk moze direktno izlazit je tamo nazad di je 14cm vent za ispuh. A taj dio je usmjeren prema zidu. Naprijed su vrata s izolacijom. Sve ostale rupe su pozatvarane izolacijom, stranice izolirane. Apsolutno sve. Ljudi kazu da se moze unutra bez problema sastavit necujan sistem ako se koristi tihe komponente. Ja sam 1000 recenzija pogledao i odusevljen sad kucistem. Savršeno mi odgovara. Uzimam jednog crnog cim dođu.

17 godina
athlon64 kaže...

gdje mogu kupit taj fractal da odmah odem po njega?? ma neda mi se uopce cekat..

daj mi neko dostupno kuciste za koje necu pozalit niti kune da ga odem kupit i bok..

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 10:52 (toxic).
15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

gdje mogu kupit taj fractal da odmah odem po njega?? ma neda mi se uopce cekat..

daj mi neko dostupno kuciste za koje necu pozalit niti kune da ga odem kupit i bok..

A najbolje ti je pokusat ga narucit iz slovenije, gore ga imaju:

http://www.mlacom.si/iskalnik?trgovina=on&cat=&q=fractal

Kod nas bi trebao bit kroz 2 tjedna. Ako ti se baš ne ceka mozes uzest fractal define r3 što je starija verzija njega, isto jako dobro i jaaako dobro izolirano ali nešto uže, ne možeš micat hdd kaveze, podrzava 120mm a ne 140mm ventove i sistem za filtriranje prednjih ventova je nešto lošiji: 

http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-r3-black-pearl/49315

Također imaš definne XL što je fulltower verzija navedena 2 kejsa. Isto fantastican i pun izolacije ali za moj ukus prevelik. Ja bi ti savjetovao da malo pricekas r4

http://www.protis.hr/products/details/kuciste-fractal-design-define-xl-black-pearl/49310

Ako budes narucio iz Slovenije javi, ako je cijena i postarina ok mozemo uzest 2 i podijelit.

17 godina
athlon64 kaže...

ma ne svida mi se fractal.. mozda je odlican i bolji od ostalih kucista za tu cijenu ali meni je nekak odbojan :( a i neda mi se cekat ta r4 verzija a ovu stariju nebih uzeo sigurno

btw.. naletio sam na nesto jeftino

http://www.lilireviews.com/lc-power-gaming-971b-infiltrator/

daj mi reci.. gledam to kuciste i po nekim mojim kriterijama bi bilo okey.. da li je to kucite u redu ili?

a ova slika mi se posebno svida gdje mogu doci bez skidanja maticne sa kuciste do cpu hladnjaka i promijeniti ga :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.11.2012 11:06 (toxic).
15 godina
toxic kaže...
athlon64 kaže...

ma ne svida mi se fractal.. mozda je odlican i bolji od ostalih kucista za tu cijenu ali meni je nekak odbojan :( a i neda mi se cekat ta r4 verzija a ovu stariju nebih uzeo sigurno

btw.. naletio sam na nesto jeftino

http://www.lilireviews.com/lc-power-gaming-971b-infiltrator/

daj mi reci.. gledam to kuciste i po nekim mojim kriterijama bi bilo okey.. da li je to kucite u redu ili?

a ova slika mi se posebno svida gdje mogu doci bez skidanja maticne sa kuciste do cpu hladnjaka i promijeniti ga :)

za moj ukus estetski odvratno. Dalje ne želim ni gledat. Nije mi jasno zasto ti je problem pricekat kad se radi o kucistu. To kupiš i imaš GODINAMA. Pricekaj r4 i imaj lijepo nečujno i hladno kuciste. Kvaliteta izrade mu je takoder za 10.

Also ako ti se izdvaja 1100kn imas corsair obsidian 550D koji je isto vrhunski izoliran. Baci oko.

17 godina
athlon64 kaže..

za moj ukus estetski odvratno. Dalje ne želim ni gledat. Nije mi jasno zasto ti je problem pricekat kad se radi o kucistu. To kupiš i imaš GODINAMA. Pricekaj r4 i imaj lijepo nečujno i hladno kuciste. Kvaliteta izrade mu je takoder za 10.

Also ako ti se izdvaja 1100kn imas corsair obsidian 550D koji je isto vrhunski izoliran. Baci oko.

vidiš kako se ukusi razlikuju.. meni se ne svidaju ta jednolicna kucista.. Samo crno nista drugo.. unutra ti ionak rijetko tko gleda , dok je vanjština meni bitnija..

da bar imaju malo neke boje ili nesto... pa ne zelim sve crno :(

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice