Sleevanje kablova

poruka: 12
|
čitano: 4.175
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Sleevanje kablova

Mislim da je red da imamo bar jednu temu vezanu za ovu rabotu...

Dakle, imam ja za početak par pitanja.

Prvo, ima tko link na kakav dobar tutorial (ili ga je možda voljan napisati sam?)? Znam načelno kako bi se to radilo, ali siguran sam da tu ima hrpa malih sitnica na koje treba paziti kako bi to sve skupa na kraju izgledalo kako spada.

Druga stvar, gdje nabaviti sleeve i koji je sve alat potreban? Mislio sam kod kolege irumora uzeti sleeve, međutim gledam ATX pin remover - 150 kn?!

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!

2 0 hvala 0
17 godina
Sleevanje kablova

Evo na jednom srpskom forumu je sve objašnjeno kako se to radi, i sve slikovno dokumentirano...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
Sleevanje kablova

Ma ima tih tutorijala po Yubitu kolko hoces :

U Linksu ima sleeve-a , al nije bas jeftin !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Sleevanje kablova
rooswelt1991 kaže...

Evo na jednom srpskom forumu je sve objašnjeno kako se to radi, i sve slikovno dokumentirano...

Čitam tu temu i smijem se kako sprdaju vladu. {#}

Imaš ovdje jedan tutorial od linusa

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :)
13 godina
neaktivan
Sleevanje kablova

Lutro0 ima stvarno najbolje tutorijale za to: https://www.youtube.com/user/lutro0/videos

Frajer stvarno ide u detalje, i svaki video o sitnicama je 20+ minuta.

2 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Mr. Shanty kaže...

Lutro0 ima stvarno najbolje tutorijale za to: https://www.youtube.com/user/lutro0/videos

Frajer stvarno ide u detalje, i svaki video o sitnicama je 20+ minuta.

taman sam mislio to stavit,lik je najbolji sto se toga tice

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
odjavljen
Sleevanje kablova

Ja ću uskoro napraviti turorijale za modding,bit će dosta toga o sleevanju i skidanju konektora. Nadam se da će ubrzo Bugovci srediti umetanje slika unutar teksta da mi ne izgleda nakaradno.

Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop
Moj PC  
6 0 hvala 0
16 godina
Sleevanje kablova

Zna netko kako riješiti problem sa slike? I čemu to služi uopće. Radi se, naravno, o PCI-E kabelu.

I gdje da nabavim crni 8-pinski konektor? Ili da farbam postojeće?

0 0 hvala 0
16 godina
Sleevanje kablova

ovo mi izgleda kao neki adapter ili ispravljac. najcesce sam to vidao na DVI ili D-SUB kablovima.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.

0 0 hvala 0
17 godina
DamageHigh kaže...

Zna netko kako riješiti problem sa slike? I čemu to služi uopće. Radi se, naravno, o PCI-E kabelu.

Ako se ne varam prije su se takvi (magneti tj. željezne jezgre) stavljali da se izbjegnu (ne prenose) šumovi/inteferencije po električnoj instalaciji - printeri/monitori i sl.

Npr. PC i radio-kasetofon na istom produžnom/letvi, na radiju su se mogli čuti zvukovi od kompjutora (nešto slično kao zvuk starih modema kad su se spajali na centralu).

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Matozan kaže...
DamageHigh kaže...

Ako se ne varam prije su se takvi (magneti tj. željezne jezgre) stavljali da se izbjegnu (ne prenose) šumovi/inteferencije po električnoj instalaciji - printeri/monitori i sl.

Npr. PC i radio-kasetofon na istom produžnom/letvi, na radiju su se mogli čuti zvukovi od kompjutora (nešto slično kao zvuk starih modema kad su se spajali na centralu).

Znači to slobodno skinem dolje?

EDIT: Malo sam googlao i izgleda da to stavljaju na napajanja "više klase", kad već koštaju malo, tek tako da se nađe...:P

Mislim da ne bih trebao imati problema ako to skinem.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.9.2012 12:19 (DamageHigh).
14 godina
neaktivan
Sleevanje kablova

da

Time is a great teacher, but unfortunately it kills all its pupils ... - Louis Hector Berlioz

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice