Seasonic 520w pitanje u vezi grafe?

poruka: 20
|
čitano: 4.459
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

pozz,

Imam Seasonic S12 II 520w + ostatak iz moj pc.

Razmisljao sam uzeti neku HD6970/GTX570, pa me zanima dali bi moje napajanje to drzalo?

Jest da ima 1x6Pin i 1x8pin ali te dve grafe su veliki potrosaci dali ce biti na knap ili ce imati jos dosta lufta??

Molim Pomoc, Hvala!

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Seasonic 520w pitanje u vezi grafe?
wannabe95 kaže...

pozz,

Imam Seasonic S12 II 520w + ostatak iz moj pc.

Razmisljao sam uzeti neku HD6970/GTX570, pa me zanima dali bi moje napajanje to drzalo?

Jest da ima 1x6Pin i 1x8pin ali te dve grafe su veliki potrosaci dali ce biti na knap ili ce imati jos dosta lufta??

Molim Pomoc, Hvala!

držat će bez ikakvih problema. {#}

14 godina
protjeran

Oceli sigurno?

Nebih htio baciti novce na grafu ako je napajanje pre slabo.

Treba uzeti u obzir da je moj proc veliki poptrosac i da su svi slotovi za rame puni.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ma to je kvalitetno napajanje ,drzat ce tvoju konfu, bez brige budi {#}.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

To je izvrsno napajanje i držati će tvoj komp bez problema.

14 godina
protjeran

pozz evo mene opet.

Pošto sam nasao preko praznika vremena za posao plaća je bila veća nego sto sam ocekivao.

Cak 1500kn veca!! o.0 od cifre koja je trebala biti.

Umjesto GTX570 uzeo sam u admu HD6990 + stari mi je dodao 400kn koliko mi je falilo za XFX Core 80+ 850w.

Grafa mi je jedva stala u moj Thermaltake V3 Black Edition, ugl grafa je super Crysis 2 maxed out + DX11+High resolution texture daje avg. 120FPS na 1920x1080

Ali imam novi problem!!

temperature su ogrome cca. 95°c Full load.

Kuciste je dobro prozraceno, cooler na procu je Corsair H50, tako da nema toplog zraka u kucistu.

Postavljeni su svi case ventovi preko potenciometra na najvise okretaja ali opet je temp 95°c.

Neznam sta da radim, dali da nosi grafu u servis i zalim se na temperature?

Unaprijed HVALA!

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina

Moze slike?I gpu-z toga cuda?

Errare humanum est.Errando discimus.

3 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Moze postat cu veceras u slike moga hardwarea.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Ak se ima za takvu grafu pa onda kupi neko full tower kuciste.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
5 0 hvala 2
14 godina
protjeran
Haf932 kaže...

Ak se ima za takvu grafu pa onda kupi neko full tower kuciste.

Hvala na prijedlogu ali sad trenutno sam na nuli s parama.

Imam posao do kraja ljetnih praznika pa moram vidit kolika ce bit placa , ako ce bit kao i sada definitivno uzimam NZXT Phantom!

Evo slike CPU-z i GPUZ

Trenutno je proc na defaultu da ne  pre opteretim napajanje.

HD6990, Phenom II x4 965@Stock HD6990, Phenom II x4 965@Stock
14 godina
protjeran

Mozete li mi reci sta da radim s grafom, evo sada mjerim temp u idleu 50°c

Full load je 95°c pa ja cu poludit!!!

Mozete li mi dat neki savjet.

Ako stavim u catalystu vent na 50% cuje se ko da mi je avion u sobi! -.-"

A opet nije mi rjesenje da je vent na 50 u idle i 50 u full load jer je ista buka i u loadu i u idleu.

Migu li nekako u catalystu podesit da se vent automatski manje vrti u idle i automatski vise u loadu?!

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
wannabe95 kaže...

Mozete li mi reci sta da radim s grafom, evo sada mjerim temp u idleu 50°c

Full load je 95°c pa ja cu poludit!!!

Mozete li mi dat neki savjet.

Ako stavim u catalystu vent na 50% cuje se ko da mi je avion u sobi! -.-"

A opet nije mi rjesenje da je vent na 50 u idle i 50 u full load jer je ista buka i u loadu i u idleu.

Migu li nekako u catalystu podesit da se vent automatski manje vrti u idle i automatski vise u loadu?!

Ostavi ga na autoregulaciji pa ce se sam tako vrtit.Ne isplati ti se minjat cooler jer imas grafu od 5000 kn pa gubis garu ako joj se sta desi.Nije nista cudno da radi na tolikoj temperaturi.

14 godina

Prvo neznam šta si uzeo tui grafu bez da si se informirao dobro o čem se radi ( govorim o hladnjaku i o tome da je GTX 590 tiša grafa kad već uzmimaš najajče grafe ). Drugo, jedino ti je riješenje aftermaket hladnjak za tu mrcinu od grafe tipa Arcitc Cooling Accelero Extreme ili neš tako da bi ti mrcina bila hladna i tiha.

14 godina
itomic009 kaže...

Prvo neznam šta si uzeo tui grafu bez da si se informirao dobro o čem se radi ( govorim o hladnjaku i o tome da je GTX 590 tiša grafa kad već uzmimaš najajče grafe ). Drugo, jedino ti je riješenje aftermaket hladnjak za tu mrcinu od grafe tipa Arcitc Cooling Accelero Extreme ili neš tako da bi ti mrcina bila hladna i tiha.

Ako nesto pogrijesi ode 5000 kn i gubi se garancija promjenom coolera.

14 godina

Ako nema one naljepnice onda negubi ništa. Ako mijenjaš hladnjak na grafi i ako se nešto desi eventualno onda vratiš original hladnjak i amen. Druga solucija je  da ode u dućan gdje je kupio grafu i pita da ako uzme kod njih hladnjak i da ga njihov servis zamjeni  dali mu ostaje garancija.

17 godina
neaktivan

Stvarno nisi trebao kupovat takvu grafu, mogao si sada kupit GTX 570 ili HD6850 CF s kojima bi isto mogao sve igre fino igrat, i onda kada izađe nova serija 7xxx ili 6xx kupit novu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 15:18 (Balvan8).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo, ovdje su ti navedene normalne temperature za tu karticu, kolko vidim 85-87 stupnjeva je u loadu, a tebi je viša jer ti je kučište malo i nema dobar protok zraka, stavi 2 venta, jedan da upuhuje hladni, jedan na ispuhuje topli zrak. Temperature če ti sigurno past.

[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1225775843.png[/IMG][/URL]
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.7.2011 16:47 (hazz).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

ovako. pukao mi je propeler na ventiatoru graficke kartice zotac gtx 460. stavio sam novi hladnjak artic cooling accelero mono plus na nju. imam procesor intel i 5 760. hoce li moci to napajanje seasonic 520 moci podrzati taj hladnjak na grafickoj?

0 0 hvala 0
15 godina
bero14 kaže...

ovako. pukao mi je propeler na ventiatoru graficke kartice zotac gtx 460. stavio sam novi hladnjak artic cooling accelero mono plus na nju. imam procesor intel i 5 760. hoce li moci to napajanje seasonic 520 moci podrzati taj hladnjak na grafickoj?

Drzat ce bez problema ! Na tom hladnjaku su samo ventilatori potrosaci , a njihova potrosnja je zanemariva!

Music As A Weapon !!
14 godina
neaktivan

odlicno. sada jedino da stane u kuciste.hvala na odgovoru. :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice