Podjela +12V railova

poruka: 5
|
čitano: 1.006
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Podjela +12V railova

Čitam temu "Za sve koje zanimaju napajanja" i gledam tablicu railova na svom napajanju. +12V ima dva raila od 17A i 15A

Kolko vidim na netu CPU "troši" rail od +12V i ima max.TDP 95W (dakle vuče max 7,92A - tu sam možda u krivu jer se napon smanjuje na cca 1,3V pa ne uzima tolku amperažu s raila).

Sada ako želim dodat grafičku koja ima max.TDP 150W (12.5A) vidim da vjerojatno nebi smjeli biti na istom railu. 

Pa slijede pitanja;

1) Kako vidjeti koji od ta dva raila je gdje spojen, odnosno na kojim kablovima napajanja?

2) "Vuče" li CPU sa svog raila tih 7,92A ili manje/više?

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.2.2016 23:20 (pcserver).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Podjela +12V railova

idući put kupi napajanje s jednim 12V railomi tvojim brigama će biti kraj 

Moj PC  
0 2 hvala 0
12 godina
Re: Podjela +12V railova

To je FSP Hexa+ u PC-u? Budući da na službenim stranicama ne piše, ili ja ne vidim, koji rail pripada kojim kablovima, onda je teško reći sa sigurnošću. Meni se čini da su samo PCI-E kablovi na V2, ali to skoro pa napamet govorim. Gledao sam fotografije (1 , 2 , 3) unutrašnjosti i pokušao povezati koji kablovi idu na koje mjesto na ploči, ali je jako teško to vidjeti na fotografijama. 

Koje kartice su otprilike u pitanju?

CPU bi u maksimalnom opterećenju mogao imati granične vrijednosti malo iznad tih 95 W, ali u normalnom radu bi prosjek trebao biti gotovo pa uvijek ispod tih 95 W.

11 godina
neaktivan
Podjela +12V railova

Radi se o r9 270 i napajanju iz konfiguracije. Vjerujem forumašu Valentinu da će radit na mom napajanju (pitao u drugoj temi), ali se interesiram za detalje, jer mislim da više vrijedi bit upućen nego zbog neznanja kupovat single rail napajanja...

Mislim da je multi rail bolja opcija od single (zato i postoje certifikati koji ograničavaju max.amperažu raila), ali to je za drugu temu.

Sigurno je neka logika razdjele railova na cpu i grafičku, ali bi to bilo lijepo vidjet u nekom datasheet-u.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: Podjela +12V railova

Čini se da sam bio u krivu. I dalje nisam našao službeni podatak, ali ponovno sam pogledao malo slike i dolje se može vidjeti da CPU kabel ima 4 žute žice sa crnom linijom (12 V), a takve iste na ploči idu na mjesto gdje je oznaka za 12V2 (označeno crveno). PCI-E kablovi imaju čiste žute žice i tamo idu 3 komada što se može vidjeti da one idu s mjesta na ploči gdje je oznaka 12V1. Znači samo je CPU na 12V2, a grafika i sve ostalo ide na 12V1.

U svakom slučaju će Hexa biti dovoljna za tu karticu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice