Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O) izdvojena tema

poruka: 21.948
|
čitano: 3.647.886
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
Re: Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

nije mi to nešto iskreno..

znači brandovi koji dolaze u obzir su:corsair,xfx,thermaltake

Moj PC  
0 5 hvala 0
13 godina

Evo ti prava stvar. Seasonic napajanje sa 5 godina gare i GOLD certifikatom s dosta snage za tvoj set up: http://www.diskont24.com/product.php?productid=134743&cat=396&page=1

Ako baš hoćeš Corsair onda ovo: http://www.diskont24.com/product.php?productid=132416&cat=396&page=1

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 11:24 (itomic009).
14 godina
neaktivan
Napajanja za vašu konfiguraciju (P&O)

Moze preporuka za napajanje na koje bi isle dvije GTX 760 (Gainward GTX 760)?

Ostatak kompa je u potpisu. Trenutno sam na Corsair TX650W, ali nekako sumnjam da ce izdrzati dvije gtxice 760...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

OVO, iako sam gotovo siguran da bi to i TX guro samo bi se dosta namučilo !

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 14:41 (Master Z).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa to je kvalitetno napajanje i ako nije jako clcokan CPU onda može držati i taj SLI ali ono malo nategnuto. Da budeš komotan treba ti kvalitetno napajanje od 750W ili još bolje od 850W. Gledaj neko Seasonic, Fortron, Corsair XFX ili Antec sa GOLD certifikatom. Imaš ih dosta u ponudi.

14 godina
neaktivan

koje su negativne posljedice po komp (i mene:) koje se mogu dogoditi ako upogonim gtx760 SLI s mojim postojecim napajanjem, plus mislim da moje napajanje nema 2 dodatna pcix konektora, pretpostavljam da ce to raditi i sa konverterom?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pa ako bude preslabo ono što će se desiti u 99% slučajeva je da će ti se komp gasiti ili resetirati ako napajanje ne bude moglo izdržati load.

12 godina
neaktivan

trenutno imam napajanje MS platinum 400 ATX P4 za koje svi govore da je smece, i sad mi frend nudi neki HKC USP5565 (max. power 565 W).

Pa me zanima dali se isplati uzet ? Hvala {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ne, zamjenit takvo napjanje za isto tako neko no name nema smisla. Kupi kad budeš mogao neko standardno.

11 godina
neaktivan

Pitanje za ovo napajanje : http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12968
Da li je to 400 W kako pise ili je ono 400W pise ali je zapravo duplo manje kako meni pise na mojem sadasnjem?
Nikad prije nisam cuo za Chicony marku pa me zanima. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Cromar kaže...

Pitanje za ovo napajanje : http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=12968
Da li je to 400 W kako pise ili je ono 400W pise ali je zapravo duplo manje kako meni pise na mojem sadasnjem?
Nikad prije nisam cuo za Chicony marku pa me zanima. 

Mislim da sam negdje procitao da daje oko nekih 350W na +12V , tak da nije u rangu sa MS i slicnim škartovima ! Cisto solidno napajanje i ispod njega nebih isao !

Music As A Weapon !!
11 godina
neaktivan

htjeo sam prije pitati ovdje da li ima nesto jeftinije od cx 430 corsair a da valja pa cu rade uzet taj duplo manje kosta nego corsair cx 430 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Dobro je i ovo, a još jeftinije.

Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Poštovanje....sta uzet od ovga trenutno,sad imam neku staru konfiguraciju al mislim upgrade,ja sam poceo suprotno,pocevsi od periferije pa kucišta,coolera...koji dolazi za koji dan hyper 212 evo i napajanje nemam pojama kaj da uzmem citam tjednima al sam se vise izgubio,ko xfx od 450 do 550 ne valjalju,mislim cesto se kvare,corsair ima neku jadnu budget ediciju koja nije skupa tako da mi jedino ostaje ovo...  http://protis.hr/products/details/napajanje-550w-xfx-core-edition-80--xfxp1550sxxb9--jamstvo-60-mjeseci-putem-registracije/42583    ili   http://www.h2-shop.com/COR-CP-9020060-EU   ili ovo sta je najnovije  http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_150&products_id=9848  ili ovo zakoje imam neki sitan popust ali ima 4 konektora za grafu,recimo samo 80 plus i nije skupo....btw trenutno ce moja konfa pogonit ovaj komp pod moj pc ali dolazi uskoro i5 ili i7,mozda amd 8320 i grafa u rangu r9 270x ili nvidia 760....e one seme dosta mi je 430 i to me ne zanimaju...tak da... ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

XFX TS 550W , 80+ GOLD za 468 KN ! ( ako se ne radi o nekoj gresci ) !

EDIT : ipak se radi o BRONZE modelu , moja greska Sramim se

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 19:42 (Haf932).
15 godina
Haf932 kaže...

XFX TS 550W , 80+ GOLD za 468 KN ! ( ako se ne radi o nekoj gresci ) !

to nije taj model,tvoj je gold oko 750 kn je....greska trebas citat one oznake na kraju,tipa Napajanje XFX TS Series 550W PSU -P1550S-XXB9 to je ko moje za sta pitam i to je bronze,ovaj tvoj je gold preko 700kn.......  ;) svejedno hvala na odgovoru

14 godina

Da , u pravu si !  Ipak se radi o BRONZE modelu - P1-550S-XXB9 !

Al i svejedno preporucam i njega ! 

Hvala kolega na ispravku !

Music As A Weapon !!
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 19:51 (Haf932).
Moj PC  
2 0 hvala 2
13 godina
15 godina

sve ok ali malo previse love,max 450 + - 6 kuna ;) ...xfx,corsair i zalman,mogu dobit nesto jeftinije novo!

sta nitko nema zalmana 700glx,pa napajanje ima 54 ampera na 12+ single rail,4 pcie konektora za graficku itd....nema ni nekih testova po netu za taj zalaman,dobro relativno je novo al opet...nitko o njima ne prica pa netko ako ima neka javi.......

12 godina
protjeran

Ovako 2x280x na Seasonicu 850w(SS-850KM) gold + i7 2700K@4,8GHZ, iz napajanja izlazi poprilicno topal zrak i to u otvorenom kucistu, a unutra ide i treca 280x ali cekamo drugo kuciste? jel sve ok???prolazi za sad sve bencheve itd

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
0 2 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

Ovako 2x280x na Seasonicu 850w(SS-850KM) gold + i7 2700K@4,8GHZ, iz napajanja izlazi poprilicno topal zrak i to u otvorenom kucistu, a unutra ide i treca 280x ali cekamo drugo kuciste? jel sve ok???prolazi za sad sve bencheve itd

kaj bi trebao zrak ko iz klime izlazit.....wtf...nije to nis pretjerano pa mora se grijat narocito sa takvim komponentama...napajanje je vrhunsko kao i ostatak konfiguracije,ali za trecu nisam bas siguran...pozz

12 godina
protjeran

sad gledam ova asus trosi u full loadu cca 230-240w!{#} 3x240+180w cpu? na knap mi se cini?? evo:

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_radeon_r9_280x_top_review,8.html

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 20:50 (Stjepanj).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
Stjepanj kaže...

sad gledam ova asus trosi u full loadu cca 230-240w!{#} 3x240+180w cpu? na knap mi se cini??

to ti ja pricam....

11 godina

3x R9 280x trebaju barem 1000 W, a bilo bi lijepo imati 1200 W jer navodno jedna R9 280X u ekstremnim slučajevima može povući i preko 300 W.

Zalman GLX 700 W, na papiru odličan, čak nije ni toliko loš  što se tiče benchmark-a, ripple na 12V manji od 50 mV (max. dopušteno 120mV prema 2.3 ATX specifikaciji), efikasnost bi trebala više biti Bronze nego obični 80 %, ali ono što je dosta loše su Su'scon kondenzatori. Bilo bi puno bolje da su stavili barem Teapo, ovako se nikad ne zna. Mogli bi potrajati budući da tvoja konfiguracija neće puno opteretiti napajanje, ali prije bih uzeo slabije FSP Raider S 550 W ili XFX 550 nego tog Zalmana.

13 godina

LoL.

SiSa X-850 svakako je dovoljno snažno napajanje za tri 280X grafe spojene u CF i taj i7 SB CPU odnosno ako je napajanje potpuno ispravno, držat će bez problema taj setup.

Nikakvih 1kW nije potrebno za 3-way CF 280X. Stjepanje, 180W CPU? Ma neeee, daleeeeko od toga.

Izrečeno par dezinformacija.

Kratko i jasno.

EDIT Stjepanje, taj CPU troši daleeeko manje od navedenoga, a kolega ispod, pretjerao si sa potrebnom snagom napajanja. Pa uzmite za primjer kolegu Frenkija (ako se ne varam) koji je imao Gulfija od 130W TDP i 3-way HD5870 na Corsaču 750HX, sve fino overklokirano. Nema straha s ovom SiSom, sisa ko sisa{#}.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.5.2014 22:48 (Caesar et Brutus).
Moj PC  
3 2 hvala 0
13 godina
neaktivan

Molim vas koje napajanje da uparim sa sljedećim :

intel I5-4670

amd R9 280x

8-16GB ram

1TB WD BLACK C

MB h87 chipset ,budem vidio točan model

Molim preporuku brzo , neću radit OC nikad a ako bi radio CF onda bi  i novo napajanje uzeo, treba mi napajanje za ovu konfiguraciju da sve radi kako treba , sutra sam u ZG pa molim vas gdje da kupim i koji model, cijena je naravno bitna ,hvala.

Pitanje jel ovo dovoljno dobro ili možda čak i previše ? http://eu.coolermaster.com/uk/product/Detail/powersupply/gaming-gm-series/g650m.html

a GIGABYTE iz serije Superb mogu nabaviti povoljno samo ne znam koji model i jesu li dovoljno dobra?

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 11:07 (swon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Bilo koje kvalitetno napajanje od 450+ watta ti je dosta.

13 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Može i Bronze model ?

12 godina
protjeran
swon kaže...
itomic009 kaže...

Može i Bronze model ?

pa vecina ih ima taj certifikat(kvalitetno brandirano)! svakako gledaj da bude barem bronca! da ne uzmes bas obicno:)

http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/napajanja/xfx-p1-450s-x2b9/

13 godina
swon kaže...

Molim vas koje napajanje da uparim sa sljedećim :

- Izvoliš, Fortron Raider 550W 80+ Silver ili model od 750W ako ideš kasnije na CF.

- Ipak je malo nategnuto ići na model od 450W za tu grafu (čak i ako imaš Intel i ne zanima te OC).

- ps. TD nisam dao nikome. ;D

Drži se majstore. :DDDD
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.5.2014 12:29 (Valentin17).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice