Meni se čini da su ciljana publika samo igrači koji žele biti über-cool. Većini profesionalaca bi ova tipkovnica bila jednako praktična koliko Lotus Evora direktoru velike tvrtke kao poslovni auto. Ja bih se ubrojio u kategoriju "profesionalac" (developer, tipkam sa 10 prstiju bez gledanja) i nikada je ne bih kupio, taman da košta 50€. Razlozi:
1. Ergonimija: svarno ergonomske tipkovnice imaju podlogu za dlanove ispred tastature i sama tastatura je čak malo nagnuta prema nazad. To sa nagibom je nažalost previše ekstremno za većinu ljudi pa ih skoro ni nema na tržištu. Ova tipkovnica niti ima podlogu niti se nagib može mijenjati. Kažu "bit će tako optimalno za većinu korisnika", a podržavaju namještanje visine pritiska posebno za svaku tipku, što je čisto izdrk.... Samo da ima nešto što druge nemaju.
2. Raspored tipki: nema End i PrtScr? Iako i PrtScr koristim barem 10 puta dnevno, mogao bih prihvatiti neki hotkey (CTRL+ALT+nešto) kao alternativu. Ali bez End nema života. I još češće korišteni Del je na čudnom mjestu. "Normalan" raspored tipki je važan ako ne radiš 100% vremena na svojoj tipkovnici, nego i na drugima (u mojem slučaju na test-mašinama). Ako si naviknut na svog čudnovatog kljunaša i tipkaš bez gledanja, na normalnoj tipkovnici se osjećaš kao da imaš dvije lijeve.
Ja koristim Corsair-ovu K85, doma sa Cherry Blue prekidačima (koje obožavam), a u uredu sa Cherry Brown, da me kolege ne linčuju zbog buke. Prije sam imao staru Microsoft-ovu Natural Ergonomic 4000 (nagnuta prema nazad i zavijena tako da zglobovi stoje ravno). Fantastična stvar, iako sa osrednjim, ne-mehaničkim prekidačima. Prešao sam ipak na Corsair jer moram redovito raditi i na klasičnim tipkovnicama, pa mi je to bile previše zbunjujuće.