Corsair 600w GS

poruka: 33
|
čitano: 5.137
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Corsair 600W GS mišljenje

Prije svega pozdrav svima ovo je prvi put da se obraćam na Bug-ovom forumu.

Prije 2 tjedna sam kupio novu grafičku ati sapphire hd6790 i radi nje i novo napajanje corsair 600W GS.

Trenutno što imam je

1.MBO GA-ep43-ds3l

2.Procesor pentium dual core 2.66 clokan na 3.5 i hladnjak cooler master hyper 212 plus

3.HDD Maxtor 250 gb IDE,Segate Baracuda 160 gb također IDE

4.16 gb DDR 2 RAM;   2X4 kingston hyper x 1066 mhz i kingston neka starija serija 800 Mhz

5.Napajanje Corsair 600W GS

6.Ati Sapphire HD 6790

7.LG DVD pržilica

E sad skužio sam da nakon ugradnje nove grafe mi se i grafa a i napajanje dosta grije radi skučenog prostora u kućištu.

Radi tog mi je namjera kupiti novo kućište od cooler mastera Sniper black edition i trebao bi uzeti još 2 harda.

Mislio sam za pohranu podataka uzeti ovaj: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=8040;

a za master ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=8390.

Pitanje je dali su ovi HDD-ovi pouzdani i dali će mi u slučaju da ih kupim trebati jače napajanje od 600w?

0 0 hvala 0
15 godina
Corsair 600w GS

Ti HDD-ovi su odlicni,samo njih kupujem i do sad nisam nisam s njima imao nikakvih problema.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Corsair 600W GS mišljenje
Bobo1911 kaže...

Prije svega pozdrav svima ovo je prvi put da se obraćam na Bug-ovom forumu.

Prije 2 tjedna sam kupio novu grafičku ati sapphire hd6790 i radi nje i novo napajanje corsair 600W GS.

Trenutno što imam je

1.MBO GA-ep43-ds3l

2.Procesor pentium dual core 2.66 clokan na 3.5 i hladnjak cooler master hyper 212 plus

3.HDD Maxtor 250 gb IDE,Segate Baracuda 160 gb također IDE

4.16 gb DDR 2 RAM;   2X4 kingston hyper x 1066 mhz i kingston neka starija serija 800 Mhz

5.Napajanje Corsair 600W GS

6.Ati Sapphire HD 6790

7.LG DVD pržilica

E sad skužio sam da nakon ugradnje nove grafe mi se i grafa a i napajanje dosta grije radi skučenog prostora u kućištu.

Radi tog mi je namjera kupiti novo kućište od cooler mastera Sniper black edition i trebao bi uzeti još 2 harda.

Mislio sam za pohranu podataka uzeti ovaj: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=8040;

a za master ovaj http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_179&products_id=8390.

Pitanje je dali su ovi HDD-ovi pouzdani i dali će mi u slučaju da ih kupim trebati jače napajanje od 600w?

HDD-ovi su super, pouzdani. Ne treba jače napajanje.

Za sistem/backup možeš uzeti ovaj disk kako bi uštedio koju kunu, u rangu je Caviar Blacka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 19:31 (Caesar et Brutus).
16 godina
neaktivan
Corsair 600w GS

Izvini mozes li mi reci cime se bavis kad ti treba 16gb rama??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Corsair 600w GS

Svakako uzmi Samsunga F3 1TB, brži je od Caviar Blacka i jeftiniji 100kn. 

BTW: Kako imaš novaca za tako kućište - a procesor ništa?

EDIT: Kad ti neko pomogne stisne se gumb HVALA :) 

BF:BC2 ingame: Sapko ///// Steam: Sapko111 ///// Xf: shapina
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.8.2011 20:01 (Gunner11).
Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Re: Corsair 600w GS

To sam si i mislio.

14 godina
neaktivan
Gunner11 kaže...

Da ali sam čitao po forumu da nisu samsungi pouzdani.

15 godina
Bobo1911 kaže...
Gunner11 kaže...

Jesu, ne brini se - pogotovo taj je.

14 godina
neaktivan
Bobo1911 kaže...

Gledaj, kako koji model/serija, ne može se na to gledati generalno (po samom proizvođaču)... Spinpoint F3 serija je itekako pouzdana.

14 godina
neaktivan

Mislim da mi je proc još ok,a kućište kupujem najviše radi hlađenja,jer mi je ovo fakat malo,a i mislim da će mi ovo kućište biti pre dobro.

14 godina
neaktivan
Corsair 600w GS

Da se vratim na prvobitno pitanje što se tiče napajanja jer desilo mi se nešto prvi put nakon instalacije nove grafe i napajanja,a to je da kad sam izlazio iz screen savera nisam vidio ništa nego samo nekakve vodoravne i okomite crte u boji.Pokušam restartati kad ono isto,pa ga ugasim opet isto,opet ugasim i pričekam 15-20 sekundi ponovno upalim i sve ok.

Jel bi netko znao u čemu je riječ.

0 0 hvala 0
14 godina
Corsair 600w GS

Daj probaj pogledati temperature matične proca i grafičke, naime dosta je toplo a kažeš kako imaš loše kućište.

Malo obrati pažnju na to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Bobo1911 kaže...

Da se vratim na prvobitno pitanje što se tiče napajanja jer desilo mi se nešto prvi put nakon instalacije nove grafe i napajanja,a to je da kad sam izlazio iz screen savera nisam vidio ništa nego samo nekakve vodoravne i okomite crte u boji.Pokušam restartati kad ono isto,pa ga ugasim opet isto,opet ugasim i pričekam 15-20 sekundi ponovno upalim i sve ok.

Jel bi netko znao u čemu je riječ.

To su tzv. artefakti. To znači da ti je grafička 99.9% na samrtnoj postelji (zasigurno nije riječ u driverima), nosi je pod hitno u dućan u kojem si je kupio da ti je zamijene za novu.

14 godina
neaktivan

Evo kaže mi everest 50 stupnjeva matična,40 CPU,a za grafu nemogu vidjeti.

14 godina
neaktivan

Kako se to može desiti na novoj grafi?

14 godina
neaktivan
Bobo1911 kaže...

Kako se to može desiti na novoj grafi?

Ništa čudnog, jednostavno tvornički neispravna grafa. Dešava se.

14 godina
neaktivan

Imam je 18 dana i nisam siguran da bi mi sad samo tako zamijenili jer mislim da je oni moraju testirati.Jedino ako se malo povisi glas jer ipak sam ju 1150 kuna platio

14 godina
neaktivan
Bobo1911 kaže...

Imam je 18 dana i nisam siguran da bi mi sad samo tako zamijenili jer mislim da je oni moraju testirati.Jedino ako se malo povisi glas jer ipak sam ju 1150 kuna platio

Naravno da će prvo testirati grafu, to se podrazumijeva. 

Inače, 99.9% sam siguran da će trebati zamjena grafe novom, s obzirom na cjenovni rang traži ih da ti daju novu HD6850 (u toj vrrijednosti - cca 1150Kn).

14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Bobo1911 kaže...

Inače, 99.9% sam siguran da će trebati zamjena grafe novom, s obzirom na cjenovni rang traži ih da ti daju novu HD6850 (u toj vrrijednosti - cca 1150Kn).

A ti misliš da je ta HD6850 bolja? Po čemu?

14 godina
neaktivan
Bobo1911 kaže...
Caesar et Brutus kaže...
Bobo1911 kaže...

A ti misliš da je ta HD6850 bolja? Po čemu?

Bolja je po svemu. Jača (brža) je nešto, a istovremeno je manji potrošač. HD6790 je zapravo nešto oslabljena HD6850.

17 godina
Bobo1911 kaže...
Gunner11 kaže...

Ne znam za Samsung-a, ali moja dva WD Black (2x750GB u Raid 0) mi se dosta čuju - bučni su. {#}

Možda netko, tko ima Samsunga, ti može reći kakvi su oni što se tiče buke.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
Caesar et Brutus kaže...
Bobo1911 kaže...

Odmah ujutro sam je odneso u ADM i do 5 sati popodne niti jednom se nisu pokazali artefakti.Još mi je frajer rekao da će je ostaviti do jutra pod opterećenjem,a ako nebude ništa da će mi je uredno vratiti.Onda će ispasti da sam ja srao čitavo vrijeme.

14 godina
neaktivan
Corsair 600w GS

Što da radim ako mi neće zamijenit?

0 0 hvala 0
15 godina
Corsair 600w GS

Ako ima afterfakte onda će je zamjenit, a ako nema onda probaj sa reinstalacijom windowsa možda. Ili ako oni kažu da je ispravno prodaj je na njuškalu i kupi si neku drugu....

Moj PC  
0 0 hvala 2
14 godina
neaktivan
Corsair 600w GS

Naravno nisu mi zamijenili jer kod njih se nisu pojavljivali artefakti.

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Matozan kaže...
Bobo1911 kaže...
Gunner11 kaže...

Ne znam za Samsung-a, ali moja dva WD Black (2x750GB u Raid 0) mi se dosta čuju - bučni su. {#}

Možda netko, tko ima Samsunga, ti može reći kakvi su oni što se tiče buke.

Imam spomenutog samsunga i totalno sam oduševljen - brz, tih i hladan!

Freak Show Inc.
14 godina
Corsair 600w GS

Žao mi je ali što ćeš tako ti je to u životu, eto sad znaš kako je do tvoje kante.

Napravi format C i sve na novo ušdetiti ćeš živaca i vremena.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Tiby kaže...

Žao mi je ali što ćeš tako ti je to u životu, eto sad znaš kako je do tvoje kante.

Napravi format C i sve na novo ušdetiti ćeš živaca i vremena.

Izgleda da mi nema druge.

14 godina
neaktivan

Da malo osviježim temu.

Kupio sam 2 HD-a Samsung F3 1Tb i Corsair 600t bijelo kućište i 800w corsair gs seriju napajanja.

14 godina
neaktivan
Bobo1911 kaže...

Da malo osviježim temu.

Kupio sam 2 HD-a Samsung F3 1Tb i Corsair 600t bijelo kućište i 800w corsair gs seriju napajanja.

Dobar izbor.

Dum spiro, spero.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice