Pušiona

poruka: 700
|
čitano: 330.141
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Pušiona".
17 godina
moderator
RE: Pušiona
Ige kaže...

Zašto misliš da ne bi imao? Nije stvar jel šteti ili ne...da je problem u tome jel šteti onda bi se zabranile cigarete općenito.

Logicka pogreska. Stetnost necega se ne procjenjuje prema tome je li ili nije zabranjeno - postoji bezbroj stvari koje su stetne, a nisu zabranjene.

Ige kaže...

Problem je u tome jel smeta ili ne...Zašto bi išao negdje gdje mi nije lijepo i gdje mi nešto smeta?

Zasto bi ikome bilo dopusteno da u javnom prostoru truje i da im izaziva neugodu? Na to nema ni moralno pravo, niti pravo prema Ustavu. Onaj tko to hoce raditi, moze raditi u vlastitom domu - zasto bi netko isao negdje gdje ce druge ljude trovati? Pogotovo kad moze zadovoljiti svoju ovisnost i tako da ne truje i ne izaziva neugodu drugim ljudima? Pricas kao da je normalno da se to radi. Nije normalno, nije bilo normalno ni prije, postalo je normalno valjda u zadnjih valjda stotinjak ili koliko vec godina. Kako je postalo normalno, tako moze opet postati nenormalno. Sto i jest.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ige kaže...

Zašto misliš da ne bi imao? Nije stvar jel šteti ili ne...da je problem u tome jel šteti onda bi se zabranile cigarete općenito.

Logicka pogreska. Stetnost necega se ne procjenjuje prema tome je li ili nije zabranjeno - postoji bezbroj stvari koje su stetne, a nisu zabranjene.

Ige kaže...

Problem je u tome jel smeta ili ne...Zašto bi išao negdje gdje mi nije lijepo i gdje mi nešto smeta?

Zasto bi ikome bilo dopusteno da u javnom prostoru truje i da im izaziva neugodu? Na to nema ni moralno pravo, niti pravo prema Ustavu. Onaj tko to hoce raditi, moze raditi u vlastitom domu - zasto bi netko isao negdje gdje ce druge ljude trovati? Pogotovo kad moze zadovoljiti svoju ovisnost i tako da ne truje i ne izaziva neugodu drugim ljudima? Pricas kao da je normalno da se to radi. Nije normalno, nije bilo normalno ni prije, postalo je normalno valjda u zadnjih valjda stotinjak ili koliko vec godina. Kako je postalo normalno, tako moze opet postati nenormalno. Sto i jest.

Nisam rekao da cigarete nisu štetne, gle, ja sam nepušač, nikad cigaretu u usta nisam stavio, i smatram da je to ogromna glupost, trošit pare na nešto što ti šteti.  Al jednostavno nije u redu ograničavat ljudima posao, vjeruj mi, pada prometa ima, i to dosta. Samo mi nije jasno zašto ako recimo ne možeš uć u neki klub u krpama, zašto ne bi taj isti vlasnik kluba napravio da se ne može uć ako ti smeta pušenje...

EDIT: ponavljam, ako vas toliko ima kojima dim toliko smeta, kako to da je svaki kafić koji nije dozvoljavo pušenje propao?

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.3.2010 22:04 (Ige).
17 godina
moderator
Ige kaže...
Nisam rekao da cigarete nisu štetne, gle, ja sam nepušač, nikad cigaretu u usta nisam stavio, i smatram da je to ogromna glupost, trošit pare na nešto što ti šteti.  Al jednostavno nije u redu ograničavat ljudima posao, vjeruj mi, pada prometa ima, i to dosta.

U redu je mijenjati zdravlje ljudi za profit pojedinaca? Ja smatram da je to nemoralno. I protuustavno.

Ige kaže...

EDIT: ponavljam, ako vas toliko ima kojima dim toliko smeta, kako to da je svaki kafić koji nije dozvoljavo pušenje propao?

Na to je vec bilo odgovoreno - ovdje, vezano uz zdravljak.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ige kaže...
Nisam rekao da cigarete nisu štetne, gle, ja sam nepušač, nikad cigaretu u usta nisam stavio, i smatram da je to ogromna glupost, trošit pare na nešto što ti šteti.  Al jednostavno nije u redu ograničavat ljudima posao, vjeruj mi, pada prometa ima, i to dosta.

U redu je mijenjati zdravlje ljudi za profit pojedinaca? Ja smatram da je to nemoralno. I protuustavno.

Ige kaže...

Na to je vec bilo odgovoreno - ovdje, vezano uz zdravljak.

Pa vi svi kao da morate ići u kafić, ko da netko otvara kafić da bi ti mogao doć i uživat xD

17 godina
neaktivan

Znači pušač mora ići u kafić i uživati ali nepušač ne mora?

Ne piši gluposti.

Nebrojeno puta pišete zašto se nepušač nebi ustao i otišao ako mu smeta dim. Ali zašto se nebi ustao pušač, zapalio cigaretu vani gdje nikome ne smeta i bio kulturan i pristojan a u isto vrijeme ne ograničava slobodu drugoga? Tako to rade vani i normalno im je to, a kafići vidi čuda ne propadaju. To mora da je neka greška jer sigurno moraju propasti ako je zabranjeno pušenje.

Pisati o propadanju kafića zbog cigareta je debilizam teški, notorna laž i 'pušenje' propagande.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
Poruka je uređivana zadnji put uto 2.3.2010 9:10 (Danny_HR).
17 godina
neaktivan
Pušiona

Postoje kulturni pušači koji puše kad ne smetaju drugima, u svojoj kući, prostoru ili među drugim pušačima i postoji, blago rečeno, na nikotin navučena ljudska gamad, bez kulture i etike koja će zbog malo vlastitog zadovoljstva trovati sve oko sebe ( čak i uživati u tome ) pa i vlastitu djecu. Velika je razlika. Kao što postoje stoka i normalni ljudi i među nepušačima. 

Za koju godinu ionako će se zabraniti opet pušenje potpuno i u svim zatvorenim prostorima pa će se ljudi vrlo brzo naviknuti. Jednostavno kad ne ide razum ( da su ljudi normalni, zapalili bi jedan duvan u lokalu ili bi izašli van ili bi se strpili al ekipa podimi kutiju po večeri u zatvorenom ) mora ići zabrana.

A.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Znači pušač mora ići u kafić i uživati ali nepušač ne mora?

Ne piši gluposti.

Nebrojeno puta pišete zašto se nepušač nebi ustao i otišao ako mu smeta dim. Ali zašto se nebi ustao pušač, zapalio cigaretu vani gdje nikome ne smeta i bio kulturan i pristojan a u isto vrijeme ne ograničava slobodu drugoga? Tako to rade vani i normalno im je to, a kafići vidi čuda ne propadaju. To mora da je neka greška jer sigurno moraju propasti ako je zabranjeno pušenje.

Pisati o propadanju kafića zbog cigareta je debilizam teški, notorna laž i 'pušenje' propagande.

Ne mora, nitko nije rekao da mora, može on ostati doma ili otići u kafić, isto kao što i nepušač može . Ti vidim znaš jako puno ugostitelja i prema tome zaključuješ da pušenje nema veze sa profitom.

17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Ma da? Imas kafic ili znas nekoga tko drzi kafic u zaledju grada?

Mi nemamo ćuku, mi nemamo poriv! :-D
17 godina
neaktivan
VirtUoso kaže...

Znam 3 vlasnika kafića. I to dobro.

I pad prometa zbog pušenja nisu osjetili.

Gosti su odlazili pušiti van.

When i get sad i stop being sad, and be awesome instead... TRUE STORY!
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
VirtUoso kaže...

Znam 3 vlasnika kafića. I to dobro.

I pad prometa zbog pušenja nisu osjetili.

Gosti su odlazili pušiti van.

Jel tu mislis narocito na kafice u centru grada? One otmjenije?

Nije istina ono sto si gore napisao.Zapravo,nema veze s vezom. Moja familija ima kafic u blizini grada i osjeti se pad prometa. Isto tako i za okolne kafice koji nisu u samom sredistu.

Nemoj stavljati u isti kufer te dvije stvari. Ni pod razno...

Mi nemamo ćuku, mi nemamo poriv! :-D
17 godina
neaktivan
Pušiona

da parafraziram jednog indexovog forumaša, a sve vezano za nove vijesti koje kazu da od 9.4. opet vrijedi zakon o zabrani..

forumas kaze (drugom forumasu): ako ti smeta dim, onda nisi za birtiju Smijeh.

bilo kako bilo, izgleda da je to to sto se tice pusenja u zatvorenom prostoru. a po novom sam i ja prestao pa cemo vidit hoce li dulje zakon ili moja apstinencija.

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

Evo, poprilično mi je drago da će se ovo opet primjenjivat... barem kad budem u hrv. i odem sa ekipom djir, ili na kavu negdje ne moram se gušit u dimu posvuda...a da ne govorim kako mi se sva roba zasmrdi od tih cigareta :D

Apsolutno me ne interesiraju prigovaranja pušača... ako vam smeta - 'ko vas je*e... imali ste svojih toliko godina, sad je drugo vrijeme :D

If It's Not Broke, It Doesn't Have Enough Features

5 2 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lightning kaže...

Evo, poprilično mi je drago da će se ovo opet primjenjivat... barem kad budem u hrv. i odem sa ekipom djir, ili na kavu negdje ne moram se gušit u dimu posvuda..

Što će se opet primjenjivat?

Pa sad na snagu stupa onaj zakon po kojem vlasnici kafića do 50m2 biraju da li će biti za pušače ili ne, a veći moraju imati ventilaciju za pušački prostor. U prijevodu gotovo svugdje će biti dozvoljeno pušenje.

17 godina
moderator
dekstroza kaže...
Lightning kaže...

Evo, poprilično mi je drago da će se ovo opet primjenjivat... barem kad budem u hrv. i odem sa ekipom djir, ili na kavu negdje ne moram se gušit u dimu posvuda..

Pa sad na snagu stupa onaj zakon po kojem vlasnici kafića do 50m2 biraju da li će biti za pušače ili ne, a veći moraju imati ventilaciju za pušački prostor. U prijevodu gotovo svugdje će biti dozvoljeno pušenje.

Svi prostori gdje ce se pusiti moraju zadovoljavati propisane uvjete (ugradnja/prilagodba ventilacijskog sustava). Dosad je za dozvolu predalo zahtjev oko 1% kafica.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
dekstroza kaže...
Lightning kaže...

Svi prostori gdje ce se pusiti moraju zadovoljavati propisane uvjete (ugradnja/prilagodba ventilacijskog sustava). Dosad je za dozvolu predalo zahtjev oko 1% kafica.

A svi čekaju valjda zadnji trenutak, nadaju se da će se zakon još promijenit

Prodajem USB 2.0 Flash drive 16GB KINGSTON DataTraveler 102 nove, zapakirane s jamstvom 5 godina za 180kn, novi su 300kn.
17 godina
moderator
Ige kaže...
mbaksa kaže...
dekstroza kaže...
Lightning kaže...

A svi čekaju valjda zadnji trenutak, nadaju se da će se zakon još promijenit

Znaju da se zakon nece promijeniti. Nista ne cekaju, nego nemaju love za sredjivanje propisne ventilacije, ili su zakljucili da im se to ne isplati, jer kroz koju godinu (navodno do 2012., ali nekako sumnjam u to) u Europi ce doci do potpune zabrane.

17 godina
neaktivan
Pušiona

fala ti više nekome da je gotovo sa dimljenjem ... kakav teror. sad bi mogo opet izać bez začepljenih sinusa ujutro.

A.

4 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pušiona

To je tako jednostavno..pušačima smeta što ne mogu zapaliti uz kavu, nepušačima smeta što neko puši uz kavu. Ergo, nepodnošljivost je obostrana. Kafići i restorani za pušače i za nepušače(dajem glas ZA). Nemojte o tome koliko kome više smeta- ako se nepušač osjeća otrovano, onda se pušač sigurno osjeća izolirano, da ne kažem odbačeno (zar će nepušač od*ebat frenda jer ovaj puši?!Kakav je to frend?). I ne vjerujem da se ijednom rastoranu isplati radit prostorije za pušenje, ti akvariji svud gdje i postoje zvrje prazno.. osim u Tower centru na katu za kockaAparate- tamo su kožne fotelje i crna stakla, dođe kao prostor za meditaciju(ajme kolko sam para spisko).

Najbolje bi bilo da to riješimo ko muškarci, podijelimo puške pa tko ostane zadnji il će pušit il neće. Onaj drugi je i tako popušio. 

IBM ( I Blame Microsoft)
Moj PC  
5 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
micho0305 kaže...

...zar će nepušač od*ebat frenda jer ovaj puši?!Kakav je to frend?... 

Pa vrijedi i kontra zar ne?  Zar će pušač zajeba**t frenda i duvat mu u facu dok su na kavi a zna da ovaj to mrzi?  :)

Meni se doma hrpu puta desilo da sam slao prijatelje i cure (nekad davno) van iz kuce ako zele poduvat cigaru kad su u mojoj kuci... kao i sa postarima kod mene vrijedi bila kisa, snijeg il' bura... ako hoces duvat cigare kod mene odi van iz kuce :D :D

17 godina
moderator
Lightning kaže...
micho0305 kaže...

...zar će nepušač od*ebat frenda jer ovaj puši?!Kakav je to frend?... 

Pa vrijedi i kontra zar ne?  Zar će pušač zajeba**t frenda i duvat mu u facu dok su na kavi a zna da ovaj to mrzi?  :)

Meni se doma hrpu puta desilo da sam slao prijatelje i cure (nekad davno) van iz kuce ako zele poduvat cigaru kad su u mojoj kuci... kao i sa postarima kod mene vrijedi bila kisa, snijeg il' bura... ako hoces duvat cigare kod mene odi van iz kuce :D :D

To ti je onaj mentalitet "Ja sam za to da se postuju prava svih ljudi, sve dok se postuju moja prava.". Namigiva

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Lightning kaže...

To ti je onaj mentalitet "Ja sam za to da se postuju prava svih ljudi, sve dok se postuju moja prava.". Namigiva

Ne bas... to je onaj mentalitet "moja kuća, ako ti se ne svidjaju pravila goni se"  :D :D

17 godina
moderator
Lightning kaže...
mbaksa kaže...
Lightning kaže...

Ne bas... to je onaj mentalitet "moja kuća, ako ti se ne svidjaju pravila goni se"  :D :D

Nisam mozda dovoljno precizno napisao svoj komentar. Svojim komentarom sam ciljao na micho0305-ove komentare, koji misli da kao pusac ima veca prava od nepusaca, odnosno njego mentalitet je "Ja sam za to da se postuju prava svih ljudi, sve dok se postuju moja prava.", ne tvoj.

A u tvom slucaju, "moja kuća, ako ti se ne svidjaju pravila goni se" je posve opravdano, jer u svom slucaju time ne krsis nicija prava (ni ustavna, ni zakonska, ni moralna), nego upravo suprotno - stitis svoje zdravlje i zdravlje ljudi koji borave u tvojoj kuci. Da ne spominjem da ti kuca nece smrditi.

17 godina

Ja sam prestao pusiti i bez ikakve dileme se slazem da je pusenje stetno i za pusace i za one uz njih. Ali .. ovo sto se dogadja je vrlo blisko licemjernoj hajci. Ja kada idem trcati dok predjem dvije tri ulice do promenade moram staviti ruku na usta da se ne zagusim od ispusnog automobilskog smeca. A vozaci tih automobila su takodjer i nepusaci. Znaci. Logika nepusaca: pusaci nemojte trovati zrak koji disem cigaretama a ja cu trovati zrak koji mi svi disemo ispusnim plinovima aute. Licemjerno i amen!

17 godina
neaktivan
Eld kaže...

Ja sam prestao pusiti i bez ikakve dileme se slazem da je pusenje stetno i za pusace i za one uz njih. Ali .. ovo sto se dogadja je vrlo blisko licemjernoj hajci. Ja kada idem trcati dok predjem dvije tri ulice do promenade moram staviti ruku na usta da se ne zagusim od ispusnog automobilskog smeca. A vozaci tih automobila su takodjer i nepusaci. Znaci. Logika nepusaca: pusaci nemojte trovati zrak koji disem cigaretama a ja cu trovati zrak koji mi svi disemo ispusnim plinovima aute. Licemjerno i amen!

Jel se netko ovdje žali da se uvede nekakav stroži režim za ispuh za nove automobile i to?

A.
17 godina
artfull kaže...
Eld kaže...

Jel se netko ovdje žali da se uvede nekakav stroži režim za ispuh za nove automobile i to?

Upravo tako. Koliko pusaci truju zrak isto toliko i auti truju. Ti vjerojatno nisi puno pjesacio gradskim ulicama, pogotovoi ljeti, inace bi znao sta pricam.

17 godina
neaktivan
Eld kaže...
artfull kaže...
Eld kaže...

Upravo tako. Koliko pusaci truju zrak isto toliko i auti truju. Ti vjerojatno nisi puno pjesacio gradskim ulicama, pogotovoi ljeti, inace bi znao sta pricam.

ja ti samo želim reći da bi i pušači i ne pušači jednako podržali takav zakon. ne vidim nikakvo licemjerje jer takvog specifičnog zakona kojeg nepušači ne poštuju nema.

A.
17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Lightning kaže...
mbaksa kaže...
Lightning kaže...

Nisam mozda dovoljno precizno napisao svoj komentar. Svojim komentarom sam ciljao na micho0305-ove komentare, koji misli da kao pusac ima veca prava od nepusaca, odnosno njego mentalitet je "Ja sam za to da se postuju prava svih ljudi, sve dok se postuju moja prava.", ne tvoj.

OPSTOP! Gdje sam ja to rekao da sam PUŠAČ? Ja ne pušim. Moji prijetelji- da. Moja žena- da. Meni je SVEJEDNO ako tko puši ili nepuši

IBM ( I Blame Microsoft)
Poruka je uređivana zadnji put uto 6.4.2010 22:58 (micho0305).
17 godina

A ja ti govorim da nepusaci koji bi rado stavili zutu zvijezdu pusacima i optuzili ih za sve moguce i nemoguce plucne disne i skrgutave bolesti sa veseljem sjednu 16 puta dnevno u auto i zagade zrak da je to strasno! Ali naravno najlakse je dignuti hajku na na nekog drugog i smatrati sebe neduznim svecem. Ponavljam pusio sam 30 god i prestao sam i bez dileme to je gadna i stetna navika i ovisnost ali i nepusaci bi mogli razmisliti o svojim "stetnim" navikama. Ja imam frenda koji nikada nije pusio ali bas nikada u zivotu nije stavio cigaretu u usta. Ali zato vec 30 godina (znaci koliko sam i ja pusio) prijedje barem 30-40 km autom po gradu. I vi nepusaci cete mi sada reci da je on ispravniji od mene! Ma nemoj. Mozda je vise "pridonio" plucnim bolestima od mene. 

17 godina
moderator
Eld kaže...
artfull kaže...
Eld kaže...

Vec sam dosta puta to ovdje naglasavao - ako hoces raspravljati o tome koliko automobili zagadjuju zrak, otvori novu temu, jer to nema veze s ovom temom. Dakle, ides u off-topic. Dodatni razlozi su to sto jednom losom stvari ne mozes opravdavati drugu - to sto je automobilski ispuh stetan za zdravlje, ne znaci da treba dopustiti pusenje - nije da vi pusaci tim sto pusite ne udisete automobilski ispuh! Dalje, automobili manje stete ljudskom zdravlju nego pusenje, bilo aktivno, bilo pasivno. Automobili (i druga motorna vozila) su nam potrebni za prijevoz, dakle korisni su i zapravo u vecini slucajeva nuzni, dok cigarete nose samo stetu. Pusaci se ne voze automobilima? Ili ne koriste proizvode (recimo cigarete) koji se u ducan dostavljaju motornim vozilima? I konacno - otkud ti znas da nepusace ovdje ne brine automobilski ispuh i da ne bi htjeli da se on svede na najmanju mogucu mjeru?

Dakle, nema ni govora o licemjerstvu nepusaca. Medjutim, vidljivo je licemjerstvo nekih pusaca koji kvocaju zasto se nepusaci ne bune protiv automobilskog ispuha, a i sami su krivi za taj ispuh. To je licemjerno - kad nekome drugome spotcitavas ono sto sam radis. Ubuduce uzmi rjecnik u ruke prije nego ponovno optuzis nekog za licemjerstvo.

17 godina
neaktivan
Pušiona
shvaćam sto želiš reci ali ne i kakve to veze ima sa temom. Zakon o nepusenju je načelno doba i treba ga podržati i poštovati. Kad donesi zakon da se u užem centru ili slično ne može voziti auto osim nužno, isto će biti zakon dobar i ja ću ga podržati. zašto proziva nepusace kad voze i jedni i drugi, a to čine jer ih nitko ne sprijecava.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice