Windows 8 u 128 bita?

poruka: 179
|
čitano: 43.138
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 8 u 128 bita?".
16 godina
neaktivan
RE: Windows 8 u 128 bita?
Hrvoje.B kaže...

Daj mi link na taj laptop koji ima iste karakteristike kao moj MacBook Pro i da košta 2x manje.

Nikako da prestane ta mac vs pc fama. Nema više mac-a, to je pc s dobrim dizajnom i drugim os-om. I kakve to ima veze s temom?

A što se tiče teme, oni bi dizali i po 1 bit, kad bi to bilo moguće, jer je pitanje zarade najvažnije. Software, pa hardware, jedno vuče drugo.. I tko kaže da se ne može odmah na 256 ili 512, ali treba naplatiti sve te korake..

16 godina
protjeran
Hrvoje.B kaže...

Daj mi link na taj laptop koji ima iste karakteristike kao moj MacBook Pro i da košta 2x manje. Naravno, da je Mac i da pokreće OS X jer karakteristike nisu oni beskorisni brojevi koji tebe uzbuđuju i želiš njima dokazati da imaš najjačau konfu u susjedstvu, veću od frendove. To ustvari nisu karakteristike računala, to su samo inžinjerski pokazatelji hardvera, a kako nitko normalan ne kupuje hardver (osim trgovci koji dilaju s opremom), već alat za rad - nisam baš siguran da ćeš mi moći poslati taj link...a link na hardverske karakteristike me baš i ne zanimaju, pošalji ih u HGspot

Iste karakteristike moraju uključiti OS X, Keynote, iPhoto itd i naravno bez virusa i bez instalacija drivera, bilo da ukopčam neku novu kameru, disk ili fotoaparat. I još bi ti bio zahvalan da mi daš link na takvu konfu od prije 5 godina, jer otprilike toliko već imam instant desktop search, 3D GPU pogoni sučelje, widgets... A možeš u to dodati i isprintati Blue Screen of Death, tolik oda ga imam pri ruci i svakih malo stavim pred monitor toliko da se mogu poistovjetiti s tvojom 2x jeftinijom i moćnijom konfom

I onda mi još daj i link na taj laptop istih karakteristika po 2x jefintijoj cijeni u kojemu kada odvrtim Keynote prezentaciju ostavim dojam profesionalca a ne tehnogogije 2D prezetnacija od prije 10 godina..

I da, za kraj, taj tvoj laptop istih karakteristika mora barem svake 2 godine dobiti novu nadogradnju OSa koja je i do 20% brža na istom hardveru (ne da čkem 7 godina da se pojavi novi OS)

daj ti meni osx na kojem mogu projektirati u catiai, autocadu i na kojem mogu programirati industrijske robote i numericke strojeve itd...

a ako kazes da se mogu windowsi za to na njega instalirat, pa onda mac postane najobicnije osrednje racunalo koje ne vrjedi ni blizu toliko koliko kosta (a ni ovak ni blizu tome ne vrijedi)

17 godina
neaktivan

Fahidiotima sve se mora crtati

1. 64bit procesore koči OS? Koji OS? Aj mi reci koji x64 OS ograničava 64bit procesore??? Gore si negdje reko da su Windowsi 64bit od Viste. Vidiš da nemaš pojma. 64bit su od XP Pro x64.

Priča ovdje je krenula o tome kako danas su 99% u upotrebi 32-bitni OS-evi - zato jer imaju maksimalnu kompatibilnost sa softverom. I kako je čudno da se već sad kreće spin o novim Windowsima od 128 ili 256 bita, a ta ista kompanija nije uspjela niti završiti pošteni 32-bitni OS, a 64-bitni im je tek u počecima i dokle god će postojati dva instalacijska medija (i dvije licence) korisnici će se odlučivati za kompatibilnije (32 bita) i 64 bita će biti za uži krug.. I recimo da korisnik nakon 1 god doda još malo RAM-a u svoje računalo mora kupiti nove windowse i reinstalirati sve da bi to koristio

Praviti ću se zbog tebe, da ispadneš pametniji,  da ne znam ništa od 32 bita i 64 bita, samo ću ti reći da imam jedan instalacijski medij za OS X, možda je i 8-bitni (čak neki macovci kažu da mu je adresni prostor organiziran u nibblove i da i jedan bajt postigne tek trikovima i raznim workarounds) i njega instaliram i mogu koristiti 4 gb rama i kada sam ga instalirao nisam nit iznao da postoji 4 gb rama (kako sam glup mislio sam da je 2 GB svjetski maksimum, pa ipak sam skupo platio taj MBP i sad kak da on nema maksimum RAM-a).  Ali eto dan danas ne znam koja mi je aplikacija 32 bita ili 64 bita samo ih instaliram i sve završe na istom mjestu i kad ih dva puta kliknem se pokrenu. Ali nekim čudom, sve vide tih 4 gb rama i sve radi

2. Ako imaš 4 GB rama i 32bit procesor, tih 4 GB NIKAKO ne možeš koristiti, čak ni na Macu. Malo pročitaj osnove informatike da bi znao zašto! Druga stvar ako OSX maže oči korisniku i prikazuje da se 4GB KORISTE a ne samo prikazuju na 32bit procesoru (velika je razlika imeđu koristiti i prikazati!)

Imam 3 godine stari MBP i isto toiko stari OS i koristim 4 GB RAM-a. Nemam vremena čitati osnove informatike (Petric je ako se ne varam napisao dobru knjigu o tome, ali ispričavam se Petric nemam vremena to čitati :). I opet ponavljam - samo sam stavio taj dodatni RAM i ne da se prikazuje već se koristi...

16 godina
odjavljen
bed kaže...

Nikako da prestane ta mac vs pc fama. Nema više mac-a, to je pc s dobrim dizajnom i drugim os-om.

Ovo nijedom macovcu nikad nećeš utuvit u glavu. To bi značilo da imaju preplaćeni osrednji PC sa OSom koji se može inst na bilo koji komp sa malo truda... Smijeh

FAIL

(pogledajte kakvo mišljenja o Macu ima Heavy iz TF2 - 1.10 nadalje)

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan

U kojem trenutku u mojem postu sam ja rekao da je Mac one-fit-all računalo?

Osobno nikada nisam preporučio Mac za ovo što si nabroja (+ igranje) niti jednoj osobi (iako mnogi svjetski uspješni arhitekti koriste ArchiCad i generiraju više nego kreativne radove i imaju kompanije s 1000 zaposlenih i ne žale se da zbog Maca gube posao)

A ti radiš sve to? I znaš još 100.000 ljudi kojima to treba?

17 godina
protjeran
Windows 8 u 128 bita?

kod CAD aplikacija, jednostavnosti i uspješnosti...tu je Archline.xp ... ima sve ko i arhicad, jeftiniji, jednostavniji, za početnike milina, čak i ima neke sitnice koje arhicad iz nepoznatih razloga ne usvaja

www.ddoxy.blogspot.com my xFire -- ddoxy, http://doxyzagorec.mybrute.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Hrvoje.B kaže...

U kojem trenutku u mojem postu sam ja rekao da je Mac one-fit-all računalo?

Osobno nikada nisam preporučio Mac za ovo što si nabroja (+ igranje) niti jednoj osobi (iako mnogi svjetski uspješni arhitekti koriste ArchiCad i generiraju više nego kreativne radove i imaju kompanije s 1000 zaposlenih i ne žale se da zbog Maca gube posao)

A ti radiš sve to? I znaš još 100.000 ljudi kojima to treba?

nazalost ne radim u struci, ali sam osposobljen za sve to, i probaj samo predloziti nekome u auto, avio, brodo industriji archicad...

i to sve treba vise od 100000 ljudi...

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 15:15 (grimyHR).
17 godina
neaktivan

Koja je Silverlight penetracija? Koliko sajtova ga koristi. YouTube na silverlightu? Ijedan od vodećih sajtova na Silverlightu? Hulu?

NYTimes, CNN? Ima li ijedan da koristi Silverlight. 

Da, Silverlight je OK dio koda, plugin od 5 mb... Ajme uspjeha za kompaniju od 60.000 zaposelnih. A browser? A 3 godine za fixati Vistu... Ja se veselim, da ne shvatiš krivo, jedva čekam slobodni vikend da na PC stavim Win 7...Vistu sam stavio odmah - za klikanje po desktopu i surfanje je radila sasvim OK..niiti jedno se nije srušila ali zar je to nešto što predstavlja inovaciju i budućnost IT industrije. Zar treba biti sretan što se može reći za MS softver "pa radi, ne ruši se." Ajme, pa očekuje se puno više..

I zadnji puta sam ti rekao  - ne dotiči se Mac tematike kada Mac gledaš samo na slikama i pojima nemaš.

17 godina
neaktivan

Zar pišem klingonski? Rekao sam arhitektima - ArchiCad.

NIsam rekao ništa za strojare i drugo. WTF????!???

100.000 u hrvatskoj znaš kojima to treba?

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 15:18 (Hrvoje.B).
16 godina
odjavljen
Hrvoje.B kaže...

Fahidiotima sve se mora crtati

1. 64bit procesore koči OS? Koji OS? Aj mi reci koji x64 OS ograničava 64bit procesore??? Gore si negdje reko da su Windowsi 64bit od Viste. Vidiš da nemaš pojma. 64bit su od XP Pro x64.

Priča ovdje je krenula o tome kako danas su 99% u upotrebi 1.32-bitni OS-evi - zato jer imaju maksimalnu kompatibilnost sa softverom. I kako je čudno da se već sad kreće spin o novim Windowsima od 128 ili 256 bita, 2.a ta ista kompanija nije uspjela niti završiti pošteni 32-bitni OS, a 64-bitni im je tek u počecima i dokle god će postojati dva instalacijska medija (i dvije licence) 3.korisnici će se odlučivati za kompatibilnije (32 bita) i 64 bita će biti za uži krug.. 4.I recimo da korisnik nakon 1 god doda još malo RAM-a u svoje računalo mora kupiti nove windowse i reinstalirati sve da bi to koristio

5.Praviti ću se zbog tebe, da ispadneš pametniji,  da ne znam ništa od 32 bita i 64 bita, samo ću ti reći da imam jedan instalacijski medij za OS X, možda je i 8-bitni (čak neki macovci kažu da mu je adresni prostor organiziran u nibblove i da i jedan bajt postigne tek trikovima i raznim workarounds) i njega instaliram i mogu koristiti 4 gb rama i kada sam ga instalirao nisam nit iznao da postoji 4 gb rama (kako sam glup mislio sam da je 2 GB svjetski maksimum, pa ipak sam skupo platio taj MBP i sad kak da on nema maksimum RAM-a).  Ali eto dan danas ne znam koja mi je aplikacija 32 bita ili 64 bita samo ih instaliram i sve završe na istom mjestu i kad ih dva puta kliknem se pokrenu. Ali nekim čudom, sve vide tih 4 gb rama i sve radi

2. Ako imaš 4 GB rama i 32bit procesor, tih 4 GB NIKAKO ne možeš koristiti, čak ni na Macu. Malo pročitaj osnove informatike da bi znao zašto! Druga stvar ako OSX maže oči korisniku i prikazuje da se 4GB KORISTE a ne samo prikazuju na 32bit procesoru (velika je razlika imeđu koristiti i prikazati!)

6.Imam 3 godine stari MBP i isto toiko stari OS i koristim 4 GB RAM-a. Nemam vremena čitati osnove informatike (Petric je ako se ne varam napisao dobru knjigu o tome, ali ispričavam se Petric nemam vremena to čitati :). I opet ponavljam - samo sam stavio taj dodatni RAM i ne da se prikazuje već se koristi...

Opet laprdaš.

1. Koje to 32bit aplikacije (osim AV softvera i drivera, što je razumljivo) ne rade kako treba pod 64bit?

2. Izgleda da nikad nisi koristio Vistu SP2 ili Win7... 64bit u počecima? Di ti živiš? U špilji?

3. Ponavljam, koji to programi od životne važnosti ne rade na 64bit?

4. Glupost godine. Danas se većinom kupuju računala sa 512MB RAMa pa samim time 32bit OS je dovoljan... SmijehSmijehSmijeh. Aj molim te, uozbilji se i razmisli - ako kupuješ PC, koliko će imat RAMa? 4GB. To znači 64bit OS. Win7. "Nedovršen", po tvojim riječima. Još jedan Smijeh. I jedan Smijeh za prijeko potreban reinstall Smijeh

5. zzzz-zzz. hrk. A? VIDE 4GB RAMa. NE KORISTE. Ili možda da? Tko će znat....

6. Da te još nešto pitam i pokopam do kraja. Koji točno MacBook pro imaš? Nešto me zanima... Jer ima jedna caka.. Aj reci, molim te. I kad si ga kupio (mjesec i godina).

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
protjeran
Hrvoje.B kaže...

Zar pišem klingonski? Rekao sam arhitektima - ArchiCad.

NIsam rekao ništa za strojare i drugo. WTF????!???

100.000 u hrvatskoj znaš kojima to treba?

catia je prvenstveno strojarska, i je ne poznajem 100000 ljudi, ali i u hrvatskoj to treba relativno velikom broju ljudi

16 godina
Solo761 kaže...

Fascinantno da nitko nije ovo registrirao

...

-fasninantno da je to jedini post koji nije 'pao s kruške..' (malo sarkazma u kontekstu Mac-flama)

To je u kontekstu Server verzije (roadmapa za 2008+), kad smo već kod servera, x86 (32bitni) uredno prepoznaje i koristi 4GB, to je samo MSova politika sitnih razlika pojedine verzije (zar mislite da home vs. pro vs. server ima samo razičitu cijenu?...).

Jedino u nisam siguran za IA, mislim da je bila neka informacija da je Itanium 'napušten'.. izgleda da ipak nije (ako se govori o IA-128)

Hrvoje.B kaže...

..po desktopu i surfanje je radila sasvim OK..niiti jedno se nije srušila ali zar je to nešto što predstavlja inovaciju i budućnost IT industrije. Zar treba biti sretan što se može reći za MS softver "pa radi, ne ruši se." Ajme, pa očekuje se puno više..

.. 

-zar to nije bit kvalitetnog računala? (HW+SW.. OS+App.) - To je za mene Mac, jednostavno radi. Ali je PC dometicus rašireniji u svakodnevnoj upotrebi, komponente su identične (samo jeftinije), razlika je samo u OSu. ... koji btw. nije tema ove teme.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 15:49 (ihush).
16 godina

..edit. (double post) Sramim se nastavak na (ispod)

Paolo2612 kaže...
ihush kaže...

Jedino u nisam siguran za IA, mislim da je bila neka informacija da je Itanium 'napušten'.. izgleda da ipak nije (ako se govori o IA-128)

Zadnji itanium je izašao 2007 (montvale jezgra), novi se odgađaju već dulje vrijeme (tukwila jezgra). Ovi novi su bazirani na nehalem-u i nezna se točno kada će izaći (bog već prevelikih odgoda). Inače intelovci su rekli da je budućnost itaniuma "svijetla kao i konkurentskih SPARC-ova i POWER-a"

-kao SPARCova? Od kupnje SUNa.. hmmm, opet ništa neznam. Jer uz Power i Cell IBMu je SPARC samo privjesak (koji će polako odumrijeti) no, nije ni IBM oličenje razuma (u poslovnoj politici) mada uvijek nakraju ostane 'jedini'.

Mislim da treba povezati ovu temu s MS+nVidia povezivanjem. Zamislite OS na VGA (naravno ne na Tridentici), kao današnje Tesla... uh, uh... izgleda da je to razlog (ne Itanium) i moguć kraj Wintela - novo doba, novo ime? možda nWindia? Namigiva

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 16:00 (ihush).
17 godina
neaktivan
ihush kaže...

Zadnji itanium je izašao 2007 (montvale jezgra), novi se odgađaju već dulje vrijeme (tukwila jezgra). Ovi novi su bazirani na "nehalem-u" (Integrirani mem. kontroler, QPI) i nezna se točno kada će izaći (zbog već dosta odgoda). Inače intelovci su rekli da je budućnost itaniuma "svijetla kao i konkurentskih SPARC-ova i POWER-a"

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 15:51 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Solo761 kaže...

Fascinantno da nitko nije ovo registrirao

"Morgan je naglasio da razvija binarnu kompatibilnost instrukcijskog seta IA-128 s postojećim IA-64..."

Izgleda da vecina tu ni nema pojma sto je IA-64 i gdje se koristi, tj. u kojim procesorima... IA-64 nije u stolnim procesorima, to je za serverske procesore, tj. itanum arhitektura. Ono sto je u A64 i Core i srodnim stolnim procesorima je tzv. x86-64 a to su dva razlicita svijeta. Isto tako, IA-64 windowse se ne moze instalirati na x86-64 procesore i obrnuto. To je jednostavno drugacija arhitektura.

Ma kakav IA-128, IA-64 arhitektura je već praktično mrtva i pitanje je samo vremena kad će biti ugašena. Zastupljenost mu je u serverima drastično opala u zadnjih par godina Danas se i u super računala ugrađuju Xeoni i Opteroni, a to je x86-64, x64 ili AMD64 kako je tko već zove arhitektura, koja će osim ARM-ova i prastarih Z80 (eZ80) uništiti sve.

A 128-bita nema šanse još 30-40 godina ni u serverima ni u super računalima. IBM Roadruner ima 100 TB memorije, a to je još uvijek 160000 puta manje memorije od 16 EB koliko podržava 64-bitna arhitektura.

Ljudi razmišljaju linearno i ne kuže da 64-bita nije dvostruko veće od 32-bita već 4 milijarde puta veće.

17 godina
neaktivan
xvx kaže...

A 128-bita nema šanse još 30-40 godina ni u serverima ni u super računalima.

Za ovo se nebi složio.

17 godina
Hrvoje.B kaže...

. Zar treba biti sretan što se može reći za MS softver "pa radi, ne ruši se." Ajme, pa očekuje se puno više..

I zadnji puta sam ti rekao  - ne dotiči se Mac tematike kada Mac gledaš samo na slikama i pojima nemaš.

Ajde molim te odgovori ti meni sta ti tocno ocekujes od jednog OSa za stolno racunalo i koje su to tocno prednosti MACa naspram PCa s Windowsima?

- Psiho246
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Inače intelovci su rekli da je budućnost itaniuma "svijetla kao i konkurentskih SPARC-ova i POWER-a"

Najbolje se vidi ovdje:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Processor_families_in_TOP500_supercomputers.svg

drži se još valjda na 1-2% s stalnom tendenciom opadanja

16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
xvx kaže...

Za ovo se nebi složio.

Po Mooreovom zakonu (rast proc. snage i memorije cca 1,4 puta godišnje) je vijek trajanja 32-bitnih OS-ova nekih 17 godina, a 64-bitnih 61 godinu (4GB*1,4^Godina=16EB).

32-bitni OS-evi su na desktope došli 1995 i sad je izvjesno da će do 2012 otići.

17 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Pa što ga nemaš i ti? Nekako mi je u sjećanju da si govorio kako ti je super što si svojeg iMaca odnio na ljetovanje i što ga nije trebalo posebno spajati...

To je od kceri. Ima i zena MacBook, ali sam ja na Windowsima i Linuxu.

vrucajanjetina kaže...

Microsoft je vodeći na području operativnih sustava, ali i šire. Razvili su cijelu .NET platformu kako bi olakšali razvoj aplikacija, dali Visual Studio Express besplatno kako bi svi mogli razvijati za njih.

To sto su napravili im je jedan od najboljih poslovnih poteza, a najgori za sve nas korisnike. To je razlog zasto nema PC kasa na Linuxu vec korisnici moraju placati licencu za Windows (800 kn), antivirusni program (jos par sto kuna godisnje), licence za Windows Server (par sto kuna po klijentu), licence za MS SQL (par tisuca kuna po klijentu) i sve to skupa ispada skuplje nego novac koji smo dali za hardver.

Core2Duo2 kaže...

Ja samo ne znam zašto se u svakoj temi koja ima veze s Windowsima pojavljuju dosadni Apple i Linux fanatici?

Zato sto jedino Apple i Linux "fanatici" mogu usporediti Windowse s necim sto nije Microsoft.

kizo2703 kaže...
Pitanje je sad imaš li uopće BMW ili Audi ili ga ko mnogi samo gledaš na slikama?!

I daj klikni na višestruko citiranje ,a ne da ispisuješ pola stranice!!

Imam, dva. Kliknuo sam, tako i izgleda visestruko citiranje.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
xvx kaže...
Paolo2612 kaže...
xvx kaže...

Za ovo se nebi složio.

Po Mooreovom zakonu (rast proc. snage i memorije cca 1,4 puta godišnje) je vijek trajanja 32-bitnih OS-ova nekih 17 godina, a 64-bitnih 61 godinu (4GB*1,4^Godina=16EB).

32-bitni OS-evi su na desktope došli 1995 i sad je izvjesno da će do 2012 otići.

Mooreov zakon ne znači ništa, ako potražnja bude velika napravit će ga oni jako brzo.

EDIT: ma napravit će ga oni i ako potražnja ne bude velika. Gdje bi bile tvrtke da svako toliko nam ne uvale nešto novo i revolucionarno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 16:23 (Paolo2612).
16 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
xvx kaže...
Paolo2612 kaže...
xvx kaže...

Za ovo se nebi složio.

Mooreov zakon ne znači ništa, ako potražnja bude velika napravit će ga oni jako brzo.

EDIT: ma napravit će ga oni i ako potražnja ne bude velika. Gdje bi bile tvrtke da svako toliko nam ne uvale nešto novo i revolucionarno.

Potpisujem

Ukoliko želite LOCKERZ POZIVNICU obratite mi se na PM ili upišite svoj mail na ovom linku: http://fs17.formsite.com/CroWarrior/form245636018/index.html
17 godina
xvx kaže...

Ma kakav IA-128, IA-64 arhitektura je već praktično mrtva i pitanje je samo vremena kad će biti ugašena. Zastupljenost mu je u serverima drastično opala u zadnjih par godina Danas se i u super računala ugrađuju Xeoni i Opteroni, a to je x86-64, x64 ili AMD64 kako je tko već zove arhitektura, koja će osim ARM-ova i prastarih Z80 (eZ80) uništiti sve.

A 128-bita nema šanse još 30-40 godina ni u serverima ni u super računalima. IBM Roadruner ima 100 TB memorije, a to je još uvijek 160000 puta manje memorije od 16 EB koliko podržava 64-bitna arhitektura.

Ljudi razmišljaju linearno i ne kuže da 64-bita nije dvostruko veće od 32-bita već 4 milijarde puta veće.

IA-64 da, no tko kaze da IA-128 nece zazivjeti. Ako ce MS napraviti windowse za tu arhitekturu i ako ce biti ucinkovitija i stedljivija od trenutnih x86 procesora... Tko zna sto intel i MS mijese, ako ista. Tj. ako je ova vijest tocna.

17 godina
virtualAThome kaže...

To sto su napravili im je jedan od najboljih poslovnih poteza, a najgori za sve nas korisnike. To je razlog zasto nema PC kasa na Linuxu vec korisnici moraju placati licencu za Windows (800 kn), antivirusni program (jos par sto kuna godisnje), licence za Windows Server (par sto kuna po klijentu), licence za MS SQL (par tisuca kuna po klijentu) i sve to skupa ispada skuplje nego novac koji smo dali za hardver.

Per user/client licensing nije jedino sto postoji. Ima i per server licensing bas iz razloga da bude jeftinije. Za male mreze je jeftinije per client model, ako ima puno racunala/usera koji se spajaju onda se koristi per server licensing.

No ne vidim da je to razlog zasto nema PC kasa na linuxu. Nisam cuo da postoji zakon koji glasi da je zabranjen razvoj linux software-a za kase zato sto postoji .net i familija. No izgleda da ne postoji potraznja za tim pa zato nema ni ponude. Lakse je firmama naci nekog MCSA lika da se bavi sustavom nego nekog linux lika, a sigurno i jeftinije.

I ne slazem se bas za fanatike, oni ne mogu nista usporediti bas zato sto su fanatici i sto ne vide i ne prihvacaju nista osim onoga u sto vjeruju (bilo OS fanatici, bilo ostali tipovi fanatika).

15 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

1.)Daj mi link na taj laptop koji ima iste karakteristike kao moj MacBook Pro i da košta 2x manje. 2.)Naravno, da je Mac i da pokreće OS X jer karakteristike nisu oni beskorisni brojevi koji tebe uzbuđuju i želiš njima dokazati da imaš najjačau konfu u susjedstvu, veću od frendove.3.) To ustvari nisu karakteristike računala, 4.)to su samo inžinjerski pokazatelji hardvera, 5.)a kako nitko normalan ne kupuje hardver (osim trgovci koji dilaju s opremom), već alat za rad - nisam baš siguran da ćeš mi moći poslati taj link...6.)a link na hardverske karakteristike me baš i ne zanimaju, pošalji ih u HGspot

7.)Iste karakteristike moraju uključiti OS X, Keynote, iPhoto itd i naravno bez virusa i bez instalacija drivera, bilo da ukopčam neku novu kameru, disk ili fotoaparat.8.) I još bi ti bio zahvalan da mi daš link na takvu konfu od prije 5 godina, jer otprilike toliko već imam instant desktop search,3D GPU pogoni sučelje, widgets... 9.)A možeš u to dodati i isprintati Blue Screen of Death, tolik oda ga imam pri ruci i svakih malo stavim pred monitor toliko da se mogu poistovjetiti s tvojom 2x jeftinijom i moćnijom konfom

10.)I onda mi još daj i link na taj laptop istih karakteristika po 2x jefintijoj cijeni u kojemu kada odvrtim Keynote prezentaciju ostavim dojam profesionalca a ne tehnogogije 2D prezetnacija od prije 10 godina..

11.)I da, za kraj, taj tvoj laptop istih karakteristika mora barem svake 2 godine dobiti novu nadogradnju OSa koja je i do 20% brža na istom hardveru (ne da čkem 7 godina da se pojavi novi OS)

OOk ovakvu količini FAIL-a nisam dugo vidio. Ne razumjem zašto netko s toliko ograničenim znanjem uopće išta pokušava dokazati.

Idemo po redu.

1.)Najjeftiniji Apple MacBook Pro: 13” 2.26GHz/2GB/160GB/GeForce 9400M 10.068,78 kn 

ACER Aspire 8930G-734G32BN 18.4"(puno bolje) FullHD  320 GB(duplo bolje) 4 GB (duplo bolje) DDR3 1066 MHz nVIDIA GeForce  9600M GT 512                 MB(bolje) 9.899,00(JEFTINIJE)

HP 4710s NX629EA Core 2 Duo(isto) T5870 2GB(isto) 250GB(bolje) 17.3''(bolje) ATI Radeon HD 4330 (512MB) 5.199,00kn(skoro duplo jeftinije)

Edit: I da ne bude da sa uspoređivao neki netbook sa laptopima:

Apple MacBook Pro 15” 2.53GHz/4GB/250GB/GeForce 9400M, Localized, z0gs000gg/cr 14.008,47 kn. Izvor je nabava.net

2.)Beskorisni brojevi? Kao količina memorije. Npr. kada se ti jadaš da imaš 4GB a on ti prepoznaje samo 3...?  Ili brzina procesora?

3.)Nego što su? Banane?

4.)A to nisu karakteristike?

5.)Jesi ti lud? Gdje to živiš?

6.)Zašto se onda jadaš kada ti Vista ne prikazuje 4GB?

7.)Ne kužim što je pjesnik htio reći. Kakve veze imaju hardverske karakteristike s skeniranjem virusa ili uštekavanjem kamere?

8.)Pošto se takva računala više ne prodaju mogao bih ti dati jedino neki link sa oglasa. S druge strane ja imam računalo staro 6godina s 256MB rama 1,7GHZ i mogu ti reći da još uvijek radi. Na ovo dalje neću ni odgovarati jer očito ne znaš o čemu govoriš.

9.)Što je to šala? Misliš da se MAC OS nikad ne sruši? To što nema BSOD ne znači da se nikad ne ruši...

10.)a) Već sam dao. Jači je od MacBooka za istu cijenu. 

b) Keynote je koliko vidi Apple program zašto bi radio na Windowsima?

c)Osim ako Keynote ne korisit 3d tehnologiju sa pixel shader 3.0 ne vidim razlog zašto ga ne bih mogao pokrenuti na svojoj 6 godina staroj konfiguraciji.

11.)Misliš kao skoro svakodnevni update? Ili Service Pack? Jel ti znaš da je Snow Leopard samo nadogradnja? Siguran sam da će barem 1 Service Pack za to vrijeme izaći. 

Neću više odgovarati na tvoje poruke jer su idiotske. Daj se obrazuj.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 17:11 (Xanzzu).
16 godina
neaktivan
Windows 8 u 128 bita?

<quote>

PAE-mode-induced driver compatibility issues

loadTOCNode(2, 'moreinformation'); Driver compatibility issues that are related to Data Execution Prevention (DEP) are typically physical address extension (PAE) mode-induced compatibility issues.

Note PAE is required only on computers that have processors that support hardware-enforced DEP.

DEP may cause compatibility issues with any driver that performs code generation or that uses other techniques to generate executable code in real time. Many drivers that experienced these issues have been fixed. Because DEP is always on for drivers that are on 64-bit versions of Windows, these drivers typically experienced compatibility issues. However, there is no guarantee that all drivers have been updated to fix PAE-mode-induced compatibility issues. However, there are few drivers that use these techniques. DEP alone does not typically cause driver compatibility issues.

The primary driver compatibility issues that you may experience occur when you run PAE mode on 32-bit computers. PAE mode enables processors to use more than 4 GB of memory. The primary difference between PAE memory paging schemes and non-PAE memory paging schemes is the additional level of paging that is required in PAE mode. PAE mode requires three levels of paging instead of two levels of paging.

</quote>

Ovo je od microsofta, a postoje i drugi 32 bit OS-ovi koji mogu koristiti vise od 4 GB RAMA :-). Nije stvar u kolicini rama u ovom svemu kao sto mnogi tvrde, nego stvar je u napretku tehnologije, kao sto drugi znaju.

Ovaj thread je stvarno ko na placu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivex'08 kaže...

<quote>

PAE-mode-induced driver compatibility issues

loadTOCNode(2, 'moreinformation'); Driver compatibility issues that are related to Data Execution Prevention (DEP) are typically physical address extension (PAE) mode-induced compatibility issues.

Note PAE is required only on computers that have processors that support hardware-enforced DEP.

DEP may cause compatibility issues with any driver that performs code generation or that uses other techniques to generate executable code in real time. Many drivers that experienced these issues have been fixed. Because DEP is always on for drivers that are on 64-bit versions of Windows, these drivers typically experienced compatibility issues. However, there is no guarantee that all drivers have been updated to fix PAE-mode-induced compatibility issues. However, there are few drivers that use these techniques. DEP alone does not typically cause driver compatibility issues.

The primary driver compatibility issues that you may experience occur when you run PAE mode on 32-bit computers. PAE mode enables processors to use more than 4 GB of memory. The primary difference between PAE memory paging schemes and non-PAE memory paging schemes is the additional level of paging that is required in PAE mode. PAE mode requires three levels of paging instead of two levels of paging.

</quote>

Ovo je od microsofta, a postoje i drugi 32 bit OS-ovi koji mogu koristiti vise od 4 GB RAMA :-). Nije stvar u kolicini rama u ovom svemu kao sto mnogi tvrde, nego stvar je u napretku tehnologije, kao sto drugi znaju.

Ovaj thread je stvarno ko na placu.

Edit: Za administratora ako moze obrisat post iznad LOL.

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 17:06 (ivex'08).
17 godina
neaktivan

1. Koje to 32bit aplikacije (osim AV softvera i drivera, što je razumljivo) ne rade kako treba pod 64bit?

Evo nažalost imam jedan i svaki dan visim na njemu Cisco VPN client

Izgleda da nikad nisi koristio Vistu SP2 ili Win7... 64bit u počecima? Di ti živiš? U špilji?

Ne, ustvari ovo sve tipkam na iPhone. NIti kompjuter nisam nikada koristio. Jako sam glup, toliko da nisam skuižio da kupujem 2x skuplji notebook. Vidio sam da ovaj košta 15.000, ali nisam shvatio da je 5.000 manje od 15.000 pa sam kupio ovaj "istih karakteristika" za 15.000

Nema baš podataka o 64-bitnoj penetraciji online (barem ne na nekom službenom mjestu)  ali ako kažem da nema niti 5% računala u svijetu na 64.-bitnom OS-u (ne računam servere) mislim da nisam promašio za puno...

Pa stoga dakle zaključak da  smo s 64-bita na početku - to je istina

A vjerojatno aplikacija u 64 bita ima još manje, jer recimo od cijelog CS-a samo Photoshop dolazi i u 64 bitno verziji, ostali svi alati su 32 bitni

6. Da te još nešto pitam i pokopam do kraja. Koji točno MacBook pro imaš? Nešto me zanima... Jer ima jedna caka.. Aj reci, molim te. I kad si ga kupio (mjesec i godina).

Piše "MacBook Pr". Mislim da je to "pro" ali se izgrebalo slovo "O" Ne znam koje godine, koštao je 30.000 kn. (prvo sam ga platio 15.000 ali onda su mi još za garanciju uzeli 15.000 -reki su da je normalno da za kompjuter od 15.000 platim garanciju od 15.000)  To je sve što znam..

Jel ti to dosta da me pokopaš do kraja?

17 godina
neaktivan
Hrvoje.B kaže...

Ali eto dan danas ne znam koja mi je aplikacija 32 bita ili 64 bita samo ih instaliram i sve završe na istom mjestu i kad ih dva puta kliknem se pokrenu. Ali nekim čudom, sve vide tih 4 gb rama i sve radi

Imam 3 godine stari MBP i isto toiko stari OS i koristim 4 GB RAM-a. Nemam vremena čitati osnove informatike (Petric je ako se ne varam napisao dobru knjigu o tome, ali ispričavam se Petric nemam vremena to čitati :). I opet ponavljam - samo sam stavio taj dodatni RAM i ne da se prikazuje već se koristi...

Nemam volje čitati još jednu temu prepucavanja, ali sam naletio na ovo i mislim da ću ovo predložiti da se javno ismijava na FER-u recimo?

Mislim, bitna je jedna stvar: OSX je solidan OS, Mac je odličan PC, ali jednostavno je pretjerivanje klanjati se Macu jer itekako ima svojih problema i to ništa manje općenito nego Windowsi. 

Vis a vis komentara i slikama, vjeruj mi, nadirao sam se ja Macova više od tebe, još od onih starih s monokromatskim ekranima. I ne radi se samo o jednom frendu; još nekoliko njih se žali na Mac... "blokaje, smrzava se"...

Inače, moram priznati da se meni "jednostavno radi" uzrečica sviđa, multi-touch pad mi se jako sviđa, instalacijske 'procedure' su waaay bolje od onih na Windowsima, a unibody novog MBP-a je iskreno taaaaaako sexy i vizualno i na dodir da bih taj PC kupio samo zato da ga mogu dirati... nevjerojatno je sexy, više od IBM-ovih ThinkPada.

Ali, nažalost, OSX ima neke vrlo iritantne stvari koje strašno smetaju, a sam BMP namjerno radi sporo s Windowsima, namjerno draina bateriju više... jezivo bezobrazan marketing.

iPhone i dalje obožavam kao najbolji kompletan telefon na tržištu. Da nije šugave i lihvarske politike Applea, Mac bi bio daleko rašireniji i kvalitetniji kao platforma.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.10.2009 17:18 (naxeem).
17 godina
neaktivan

Ali obećao si mi poslati link na računalo istih karateristika? Ali na ove što si poslao ne mogu pokrenuti iPhoto, Keynote niti iMovie. Čak niti OS X, osim ako hakiram nešto.

To nije računalo istih karakterisika - to su samo neki brojevi od kojih nikakve koristi. S njima se ništa ne može napraviti...

Pa možeš li mi molim te poslati link na računalo istih karakteristika - to znači da na njemu mogu raditi isto kao i na ovom MBP. Ja ti poklonim tu razliku do iznosa koji bi inače platio ako mi ti ne pošalješ link

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice