Windows 7 sustiže XP

poruka: 29
|
čitano: 3.666
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 sustiže XP".
17 godina
Windows 7 sustiže XP

Pa jel ima koja stranica koja daje prosjek za Europu ili nedaj bože u "regionu"...

Sjeverna Amerika... baš lijepo!

Mene više zanima Azija.

Tehnika narodu!!!!

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Ovo je 7. vijest na BUG-u u kojoj 7 pretječe Vistu. {#}

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Satistike za HR:

• Windows XP: 62,56%
  • Windows 7: 27,98%
  • Windows Vista: 6,29%
  • Mac OSX: 1,66%
  • Linux: Niti 1 % (0,77%)

izvor: http://gs.statcounter.com/

Statistike za HR: Listopad, 2009. - Listopad, 2010. Statistike za HR: Listopad, 2009. - Listopad, 2010.
Code Poet
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 8:32 (Diaulus).

4 0 hvala 5
17 godina
moderator
RE: Windows 7 sustiže XP
daseparo kaže...

Pa jel ima koja stranica koja daje prosjek za Europu ili nedaj bože u "regionu"...

Sjeverna Amerika... baš lijepo!

Mene više zanima Azija.

Za Aziju ne znam, ali ovako stoji stvar kod posjetitelja foruma:

87% vas dolazi sa računala koja imaju Windowse, a od toga je:

Win 7: 48%  XP: 46% Vista 5%

17 godina
neaktivan
Aron kaže...

Znam da je malo off topic, ali možemo li dobiti i podatak o ostalim sustavima odnosno kako je podijeljeno ovih preostalih 13%?

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
17 godina
moderator
Danny_HR kaže...
Aron kaže...

Znam da je malo off topic, ali možemo li dobiti i podatak o ostalim sustavima odnosno kako je podijeljeno ovih preostalih 13%?

not set: 6%

Macintosh: 1,83%

Linux 1,81%

iPhone 1,05%

Android 0,7%

Symbian 0,2%

i puno ostalih s vrlo malim udjelima

14 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Ma dobar je Windows 7,ima BUGova ali valjda če to ispraviti SP paketima

Kakav pastir,takvo stado.

1 2 hvala 0
16 godina
arijearius kaže...

navedi mi neke

Inter pedes virginum gaudium est iuvenum
15 godina
neaktivan
mind_challenge kaže...
arijearius kaže...

navedi mi neke

Evo ja ti navedem :D

Kod otvaranja start menu-a mi se nije sve učitalo kak spada, pa je time izgledao kraće :D Ništa strašno, jednom u 3 mj.

Desktop gadget gallery se jednom zblesirao i nije se dao otvoriti. Isto desilo se jednom, nikad više :D

Ima tu još svačega po malo... al' to je sve kozmetika praktički.

Dobar je to OS

15 godina
Windows 7 sustiže XP

ja jos nisam imao problema,fakat je super OS

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Najbolje je što ekipa priča kako je Win 7 bugovit i sl... Osobno od kad sam prešao sa XP na Vistu a kasnije 7 nisam vidio BSOD, koji je na XP bio gotovo redovita pojava.

When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Meni je isto sedmica super nikakvih problema nisam imo

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Aron kaže...
Danny_HR kaže...
Aron kaže...

Linux 1,81%

iPhone 1,05%

Android 0,7%

Symbian 0,2%

linux u svijetu drži 1% , a na bugu 81% više :)  odlično. s druge strane vidimo glasne appleovce koji u svijetu drže 7%, dok ih je na bugu 73% manje od svjetskog prosjeka. dakle, na bugu je jednak broj apple i linux korisnika kao i članaka objavljenih o istima

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.11.2010 10:04 (hrvooje).
15 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
Aron kaže...
Danny_HR kaže...
Aron kaže...

Linux 1,81%

iPhone 1,05%

Android 0,7%

Symbian 0,2%

linux u svijetu drži 1% , a na bugu 81% više :)   odlično. s druge strane vidimo glasne appleovce koji u svijetu drže 7%, dok ih je na bugu 73% manje od svjetskog prosjeka. dakle, na bugu je jednak broj apple i linux korisnika kao i članaka objavljenih o istima

0,81% više korisnika linuxa,apple korisnika 0,73% manje(samo zarez za dva mjesta ulijevo{#})

foobar2k
17 godina
neaktivan
zitzko kaže...
  0,81% više korisnika linuxa,apple korisnika 0,73% manje(samo zarez za dva mjesta ulijevo{#})

nisam rekao za 0,73% manje nego 73% manje. od ukupno 7% u svijetu, na bugu je postotak 1,83% iliti (7/1,83=3,82) 3,82 puta manje nego svjetski prosjek iliti (1,83/7*100%=26,14% ) 26,14%  svjetskog prosjeka iliti (100%-26,14=73,86%) 73,86% manje od tržišnog kolača u svijetu. ne vidim nikakve veze sa 0,73% niti dva mjesta ulijevo

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
16 godina
neaktivan

Ja na XP-u nisam nikad vidio BSOD, zaboravio sam i kako izgleda dok nisam prešao na Vistu.

15 godina
protjeran
Danny_HR kaže...

Najbolje je što ekipa priča kako je Win 7 bugovit i sl... Osobno od kad sam prešao sa XP na Vistu a kasnije 7 nisam vidio BSOD, koji je na XP bio gotovo redovita pojava.

Osobno, kod mene u uredu je 5 racunala spojeno u mrezu. 4 sa XP i ovaj na kojem ja najvise vremena provodim sa 7 (jer je najnovije kupljen pa mi se ucinilo pametnim ne kupovati XP za njega nego 7). BSOD, od kad pamtim se pojavio 1 put i to na ovom racunalu sa 7 (u toku jednog veceg rendera). Da napomenem da u mrezi imamo i 2 printera (Konica Minolta BizHub 163 i HP deskjet 110+) i da na ostalim racunalima sve savrseno funkcionira do sa moga mogu printati iz aplikacija na oba printera ali iz windowsa (explorer) ne mogu printati na HP-a.

Osobno, zao mi je sto sam na novo racunalo instalirao win 7.

15 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

BSODu ni prismrdio nisam nikad dosad, pa šta vi ljudi radite svojim računalima, tučete ih? Nema do balkanske metode popravka jelda?

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
peroko kaže...

BSODu ni prismrdio nisam nikad dosad, pa šta vi ljudi radite svojim računalima, tučete ih? Nema do balkanske metode popravka jelda?

tko je rekao da ih tuku jednostvno se dogodi

perodigitron
16 godina
protjeran
Windows 7 sustiže XP

Rapidan pad Xp-a u korist win7 govori SVE. A sto se Marku i Perici i dalje svidja Xp to je nesto sasvim drugo...

2 0 hvala 0
15 godina

a šta sam ja govorio ... pa su se drugi smijali

15 godina

ovo su rezultati na globalnoj razini 10/2010 po net aplicationsu

http://marketshare.hitslink.com/report-base.aspx?qprid=10&qpf=1

16 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Ajmo sada napravit neku specijalnu verziju XP-a, pa da mu odamo počast.

Ipak je to jedan od najboljih os-eva.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Ajde konačno da sve više ljudi prelazi na Windows 7.

Mislim da bi svaki korisnik koji ima noviju konfu,a na njoj xp trebao prijeći na 7-icu.

Pogotovo gameri jel većinu novih igra koje će izać neće biti moguće pokrenut na XP-u.(Primjer je Just Cause 2.

http://vocaroo.com/?media=vTI0Gt85vtxkjp2Jx

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Aron kaže...
Danny_HR kaže...
Aron kaže...

Linux 1,81%

iPhone 1,05%

Android 0,7%

Symbian 0,2%

...a amiga i komodore? 

16 godina
Windows 7 sustiže XP

Na početku napomena: Dajem svoje subjektivno mišljenje kao prosječni korisnik OS-a a ne kao stručnjak.

Spomenut ću OS-ove koje sam koristio (Bez Win 2.0, NT i 2000). Dakle mali osvrt komfornosti u radu iz moje perspektive:

DOS je zahtjevao predznanje ali je bio temelj svemu što je uslijedilo.

Windowsi 3.1 nisu imali velike mogućnosti ali su slikom olakšavali rad. Bili su uvod korisniku za ono što slijedi.

Windowsi 95 bili su revolucionarni zbog prilagođavanja prosječnoj osobi.

Windowsi 98 ispočetka dosta bugoviti ali SE spašava stvar.

Windows Me mi se činio kao malo ušminkana verzija 98. Ništa posebno.

Windows XP. Gotovo revolucionaran kao 95. Eksplozija novih mogućnosti. Još i danas najpopularniji (još neko vrijeme).

Windows Vista uvodi neke novine ali je to samo šminka. Zahtjevna i bugovita.

I šećer na kraju: Windows 7. Uklanja bugove iz Viste. Čini mi se dosta stabilan i kvalitetan. Pravi predstavnik svojeg vremena.

Na kraju bih izdvojio Windowse 95 i XP kao najnaprednije pokretače u svoje vrijeme. Windows 7 ne bih još izdvajao do dolaska novog OS-a. Tek tada će se vidjeti njihova prava vrijednost.

Još ću jednom napomenuti da nisam stručnjak iz informatičkog područja već kao prosječni korisnik kojemu je bitna komfornost rada OS-a.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Dodao bih tu i Windows 2000, čisto iz razloga da se vidi da je XP evolucija NT koda. WinMe je zadnji od 9x serije i imao je neke sitnice koje su bile normalne za NT, npr. System Restore.

Sjećam se da je čista instalacija Win98SE bila oko 150-200MB, a WinMe preko 450MB. Samo za usporediti {#}

Cake or Death?
16 godina
D4RKL1NG kaže...

..Sjećam se da je čista instalacija Win98SE bila oko 150-200MB, a WinMe preko 450MB. Samo za usporediti {#}

- samo zato jer je kopirao i dodatne drivere (sub folder u win\), kao što to radi i XP, tako da nije tražio umetanje CDa kod instalacije hw-a.

- besmisleno je to uzeti kao protu-argument, rast kapaciteta HDDa i ostalih medija to eliminira... kao primjer, na današnjem PCu držim barem nekoliko (desetak) verzija OSa, što u multiju, što u virtuali, uz hrpe ISOa, imagea itd. 'par MB ili par GB...(za koju god i TB) = sitnica. Kao primjer današnji flash disk prosjećni je 8GB, količina RAMa 4GB tadašnji HDDovi su bili tih veličina a rama je bilo manje od današnjeg cachea HDDa(16-64MB) tek s XP se probija granica iznad 100MB-256...

Treba gledati kontekst, 'big picture' i zahtijeve tadašnjeg softwarea i usporediti s današnjim mobitelima i sl. 'igračkama'...

.. za Vistu, Me i sl. OS je jednako dobar-stabilan kao i svaka druga verzija, problem je prelazne generacije što podrazumijeva CPU, količinu RAMa itd... uz neizbježno novije ver. softwarea/drivera (za koje nema krivicu sam OS i navike korisnika ili 'majstora' kojima je sve novo=loše. Tako da je Vista i sl. (koju mrzim...{#}) na lošem glasu neopravdano.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
Windows 7 sustiže XP

Vista je došla prije svog vremena, kada su komponente bile skupe prosječnom korisniku, ram nije bio jeftin, i xp je stsajo dobro.

Inače service pack 2 ispravlja sve što na Visti ne valja, te je stavlja uz bok Windowsimma 7, uglavnom Win7 ima par  noviteta, a Vista ima bolju kompatabilnost sa programima.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

2 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice