Windows 7 opet raste dok Windows 8 pada

poruka: 59
|
čitano: 12.039
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Windows 7 opet raste dok Windows 8 pada".
15 godina
Re: Windows 7 opet raste dok Windows 8 pada
XXX kaže...
MasterOfDisaster kaže...
XXX kaže...

Može li meni netko objasniti koji bi uopće bio povod prelaska sa sedmice na osmicu nekome sa desktop računalom? 

Višak novaca za kupovinu nove licence? Brže paljenje i gašenje? Pa sleep opcija radi odlično i na sedmici a to je u principu ono što radi osmica kad ju "ugasite". Bolje iskorištavanje hardvera u igrama? Po svim testovima razlike nema ili je par fps-a što je nevidljivo ili se može pripisati statističkoj pogrešci. Ljepše sučelje? Po meni nije ništa ljepše te je nepotrebno zakomplicirano. 

Sa sedmice me mogu natjerati na desetku jedino ako ucjene korisnike neizdavanjem novog directX-a ili nešto slično. Nemam apsolutno nikakvu potrebu ni razlog za prelaskom.

Iskreno, ključ od Windowsa 7 je skuplji nego od Windowsa 8.1 PRO.

I koji bi meni povod da kupujem ključ osmice? Zato jer je jeftinija od sedmice, ne kužim, pa nisam napisao da sam na XP-u. Daj mi to malo objasni.

Pa ja uopće ne govorim da ti kupiš Windowse 8. Meni se je desio trenutak da ne želim više imati piratluk na kompu, te da ću kupiti legalan ključ za windowse, kada sam gledao i uspoređivao cijene došao sam do zaključka da je ključ za Windows 7 višestruko skuplji od ključa za Windowse 8, te sam tako odabrao Windowse 8 i nisam požalio.

17 godina
odjavljen
Hummer kaže...

KMS aktivirani Win 8.1 i normalni nemaju razlike. Nemam nikakvih problema sa Windows 8.1. No recimo da neke stvari rade bolje u Windows 7, a neke u Windows 8.1. Na windows 8 sam od samog izlaska i od kada je izašao puno stvari se popravilo što se tiće same stabilnosti sustava.

Brži je pri paljenju i to je to. U igrama  je jako sitna razlika u FPS no recimo da COH 2 bolje radi na Windows 7, a BF4 radi bolje na Win 8.1.

Onome kome Windows 7 radi normalno nema baš razloga za prelazak na Win 8.1. Osim ako nabavi SSD. 

Nije brži pri paljenju jer ti se osmica ni ne ugasi nego ode u sleep mod. Ako koristiš sleep mod na sedmici paljenje također traje jednu sekundu. Kakva je razlika po pitanju SSD-a? Gotovo svaki bolji SSD dolazi sa valstitim softverom koji optimizira sedmicu u dva klika ako već neznaš ili ti se neda to raditi ručno.

edit

MasterOfDisaster koja je onda bila svrha citiranja mog posta i odgovora {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 9:15 (XXX).
15 godina
Friday kaže...
MasterOfDisaster kaže...
...

Takve blesave komentare može pisati samo netko potpuno neupućen. Zato i dalje stojim iza tvrdnje da ideš u školu. Uostalom, ja za svoje komentare bivam nagrađen od redakcije buga, a ti se slikaj {#}

(premotaj na 6:05)

{#}{#}{#}

Pa koji si ti lik iz bajke, ali nema veze. Ne vrijedi se boriti protiv tebe jer znaš kako kažu u staroj narodnoj izreci :"Ne prepirite se s budalom .. Prvo će razgovor spustiti na svoj nivo, a onda će te dotući iskustvom."

Nije da te nazivam budalom nego samo prenosim staru izreku {#}

A drugo hvalit se da te je Bug nagradio svojim komentarom je smiješno (još kad vidim taj famozni komentar), ali ok, svatko voli validaciju za svoje postupke, s iznimkom da se sa time i voliš hvaliti samo ne znam sa kojim ciljem i svrhom to ima veze sa našom raspravom.

Nemam više se snage raspravljati sa tobom, želim ti ugodan dan.

17 godina
odjavljen
MasterOfDisaster kaže...

Nemam više se snage raspravljati sa tobom, želim ti ugodan dan.

Pa nisam tu samo ja u pitanju. Svi su osporili tvoju tvrdnju da piratski win lošije rade. Sad se povlačiš...

Freak Show Inc.
16 godina
MasterOfDisaster kaže...

Pričaš napamet. Prvo koristi legalne Windowse 8.1 pa onda reci da ne valjaju. Po mom iskustvu puno brži operativni sustav nego Windows 7. Piratski Windows 8.1 je u banani i ne daje prave performanse.

hahaa de prestani trolati nisi ni svjestan što si napisao

Intel Core i7 980x @4.2 GHZ, Asus P6T, 12 GB DDR3 1600, Radeon 2x6970 CrossFire,Samsung T260, vertex2 60gb + 4x2TB WD BLACK
17 godina

Ko da citam hr.mag.bug prije ohoho vremena... ;)

1 0 hvala 0
14 godina
suspendiran

tvrdnja da piratski windowsi rade sporije je isto tvrdnja da cyanogen mod radi sporije od službenog roma {#}

Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina

Mislim da je vrijeme zaključiti da je Linux propali eksperiment i da to nitko ne koristi, 1,nešto je smiješna cifra i to će tako ostati jer od likova kojima je problem preći sa 7 na 8 jer je sučelje malo drugačije iluzorno je očekivati da će preči na Linux. Linux je propala stvar. 

0 3 hvala 0
17 godina
odjavljen
rjakopec kaže...

Mislim da je vrijeme zaključiti da je Linux propali eksperiment i da to nitko ne koristi, 1,nešto je smiješna cifra i to će tako ostati jer od likova kojima je problem preći sa 7 na 8 jer je sučelje malo drugačije iluzorno je očekivati da će preči na Linux. Linux je propala stvar. 

A ti ga sad usro do kraja!

Freak Show Inc.
15 godina
neaktivan

Win8 se bootaju brže naprosto iz razloga što je po defaultu uključena opcija "fast boot", a koja zapravo više radi pi*darija nego koristi, ali idemo redom:

1 - na stroju sa Intel pločom, i7 procesorom, 16Gb RAM-a i Intel SSD-om svaki drugi-treći (fast)boot završava sa greškom "DPC_WATCHDOG_ VIOLATION". Zanimljivo kako se ta greška najčešće javlja kod kompjutera opremljenim SSD diskom?! 

2 - zbog fast boota na laptopu kad sam u Splitu, on u "live tiles" za vremensku prognozu pokazuje "Zagreb", a na desktopu koji se nije makao iz Insbrucka pokazuje Wien?! Tek ponovnim otvaranjem vremenske prognoze povuče pravu lokaciju?!

Za ove bugove ljudi iz Redmonda znaju i savjet je uvijek isti: "ugasite opciju fast boot"?! WTF?! 

Nemam ništa protiv ModernUI / Metro sučelja, dapače, sviđa mi se i na Win7 sam skoro i zaboravio, ali me jako ljuti neozbiljnost M$ koji ni nakon 30 godina ne može napraviti sustav po kojem ne moram intervenirati u registryu?!?! 

Disclaimer: Win8.1 su na svim strojevima legalno kupljeni, izvršena je čista instalacija, svi driveri su ažurni, a informatikom se bavim od doba Zilogovog Z80 ;-) 

2 0 hvala 0
16 godina
localhost kaže...

Do sad Windows 7 je nabolji operativni sistem ono Windows 8 i 8.1 to je sve za teblete smece i ovaj novi Windows 10 nema neke bas puno novog. Windows 10 je vise kombinacija Windows 7 + Windows 8!

Mislim da cu preskociti i ovaj sledeci Windows 10 i ostati za sada stabilnom i brzom Windows 7 :D

Ja mislim da ti nisi vidio ni 8, a ni 8.1 u 99% slučajeva se kladim, a na Windowsu 10 nisi radio kladim se u glavu. Evo ti post pisan sa Windowsa 10.

MasterOfDisaster kaže...
* * * Piratski Windows 8.1 je u banani i ne daje prave performanse.

Ma lik nikada nije Widio Windows 8.x, ali ovo da je piratski Windows u banani nikako ti ne stoji, lično sam ih proturio na 10-tine na svaki uređaj koji je mogao da ide.

escobar_ kaže...
* * * Toliku opčinjenost Windowsom 7 zaista ne razumijem.

Ni meni ovo nije jasno, ali nikako.

Edge kaže...

Imam Windows 8 od samog izlaka i od tad imam problem sa "network limited" koji se pojavljuje u prosjeku svakih pola sata - sat i moram napravit disocnnect pa connect. Promijenio sam valjda 10 verzija network drivera i uvijek ista stvar. Taj problem ima jos dosta ekipe kolko sam mogo procitat po netu.

Opet su mi bezvezne price da je Windows 8 3 svjetlosnih godina po stabilnosti i performansama ispred Windows 7, lol, sve je to tu negdje u granicama.

Šta čovječe pričaš tu je to negdje u granicama "nije 3 neego 5 svjetlosnih godina ispred". Gdje god nisam siguran ili nisam imao CD od matične ili mi se nije dalo instalirati Audio drivere za neke VIsta/7 sustave, puknem OS i u roku keks sve se naštima.

Sigurnost. Zadnji put sam BSod Vidio na Developer Preview prve 8-ce a to je bilo godinu i kusur dana prije službene 8-ce pa onda gro zakrpa, pa 8.1 pa 8.1 with Update1 i sada Windows 10... nikada lia nikada BsoD ili da je neki program zaštekao. Desi se neki da "not responding" ali strpljen - spašen uvijek je pročepio.

Marko :D kaže...
* * *

Probaj promijeniti DNS servere na 8.8.8.8 i 8.8.4.4

Windowsi 8/8.x imaju nekih problema sa automatskim traženjem DNS servera. Najčešće se stranice ne učitaju ili se ne učitaju u cijelosti.

I ovo mi je čudno, prvi put čujem i nitko se ne žali sa ovim, barem ne u mom kraju.

MasterOfDisaster kaže...

Ok, gle shvaćam da je forum pun hejtera prema Windows 8 i ok svatko ima pravo na svoj stav, ali sad iskreno svi vi koji ne podnosite Windowse 8 na forumu, koliko vas ima koji imate ili ste imali orginal Windows 8 sa valjanim ključem, a ne piratsku verziju. * * *

Znam da će ovaj post opet biti popljuvan, ali evo odgovorite sami sebi na ova pitanja pa onda recite nedostatke. Svi koji koriste piratsku verziju Windowsa 8.1 nemaju šta komentirat jer ne koriste proizvod kakav on je, jer sam sam probao prije nego što sam kupio ključ i piratski Windowsi 8.1 koji nemaju veze sa legalnom verzijom. Inače Windows 8.1 Pro koristim i na stolnom računalu i na laptopu i rade na oba stroja savršeno, k tome na laptopu baterija traje duže.

Naravno vi se držite Windowsa XP ili Windowsa 7, ali priznajte sami sebi da ih koristite jer ste ih usavršili u korištenju do srži i ne da vam se mijenjati to ustaljeno i sigurno okružje i to je to. Inače koristim Windowse od verzije 3.1 pa na dalje, tak da donekle znam o čemu pričam i o Windows evoluciji.

Jedine verzije windowsa koja nisu uopće trebale ugledati danje svijetlo je Windows Me i Windows Vista jer su bili preuranjeno izbačeni i nedorađeni operativni sustavi.

Pokušao sam ti skratiti post, ali bolje da ne radim to. Kao provo i ja sam korisnik Windowsa 8, zapravo ne više, od sinoć je to Windows 10 (zanimljivo nigdje se broj 10 ne vidi niti spominje)

Piratska verzija nema nikave razlike sa orginalnom, osim ako netko nije dobro skinuo piratsku verziju. Tu je neki KMS loop koji ne da MS-u da deaktivira Windowse i sve savršeno radi kao i u orginalu. Znam jer sam i piratskih i orginalni do sada jedno 100 instalirao.

Na kraju krajeva vako može imati besplatno Windowse i to one najbolje. Windows Enterprise Evaluation je free za 90+90 dana (dakle pola godine) nakon čeka sa istim MS Live ID, ostavi pola sata instalira ih na novo i ima opet pola godine dana besplatne Windowse.

Komentar da Windows Me nije trebao ugeldati svjetlo dana uvažavam ali ne i za Visu. Ako pogledaš inačice sustava Vista je verzije 6.0 a Windows 10 verzije 6.4 što će ti svatko reći d asa svim zadnjim zakrpama može jednako biti zadovoljan i sa Vistom i sa 7 i sa 8.x i sa 10, tako da ako kažeš da je WIndows 10 zapravo Vista na stereodidima - nećeš pogriješiti.

XXX kaže...

Može li meni netko objasniti koji bi uopće bio povod prelaska sa sedmice na osmicu nekome sa desktop računalom? 

* * *

Jedan ti je dovoljan a ako želiš na PM daću ti ih još koliko želiš:

- energetska učinkovitost. Garantujem da će ti 20 kuna manji račun za struju dolaziti od 7-ce. 20*12=240 kuna.

Toliko od mene sa odgovorima citiranih postova.. sada koga zanima iskustva od sinoćnjeg instaliranja Windowsa 10.

Dakle ni nakon 15-tak minuta nije bilo dvojbe, OS kao jedini i nativni ostaje do isteka tj. do 15 aprila sledeće godine. Nema tu nekih dodataka koje smo gledali na onom videu (primjerice kad odvučem na desnu stranu neki prozor ostali se smanje na lijevoj i lijepo poredaju, ili je do ove verzije ili do manje rezolucije monitora (1280x1024). Isravka: Evo upravo sam probao, sklonio Chrome na desnu stranu i na lijevoj mi fino poredao umanjene verzije. Ispravlajm se, sve ima kao na onom videu prilikom prestavljanja. Odličan feature, biće još bolji kada kupim qhd monitor.

Windows 10 uredno mi je po prvi puta prepoznao LCD monitor, u device nemageru fino piše NEC MultiSync LCD1770NX (analog) tačno onako kako piše na samom monitoru.

Grafička iako nema CCC sada propšta zvuk kroz HDMI na LCD televizor.... awesome.

Ali imam jednu manu, koristim 5.1 zvučni sistem, ali mi ne da izlaze na stražnja 2 satelita. Driveri su doslovce od neki dan (12. 09. 2014) pa predpostavljam da će to da riješe jako brzo. To je jedina pogreška koju sam našao. Čak mi uredno (sada ne kroz Update) instalira i Drivere za Realtekovu WLAN karticu.

Sve u svemu mišljenja sam da je ovaj Tehnical Preview gotov proizvod, ali lickat će ga do savršenstva kako bi za pola godine imali što bolje prodajne rezultate (normalno, svatko želi da mu se proizvod prodaje)

Toliko od mene, l.p. svima.

17 godina
odjavljen
Envy kaže...

Ja mislim da ti nisi vidio ni 8, a ni 8.1 u 99% slučajeva se kladim, a na Windowsu 10 nisi radio kladim se u glavu. Evo ti post pisan sa Windowsa 10.

Baš gledam sad po MSDN-u da si i ja skinem i isprobam u virtualki...

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
Envy kaže...

Ako si Windows orjentiran (ne lobiram ni za jedan od OS-ova) pusti virtualke, i za 10 minuta instaliraj Windows Tecnical Preview (zanimljivo nigdje se broj 10 ne spominje u kompletnom sustavu) i na toj tvojoj konfiguraicji ima da poletiš u svemir. Ali na čistoj C particiji. Sada možeš ili ostaviti čist Modern UI kakav je bio u prvoj 8-ci, možeš napraviti da ti start menu izgelda kao 7-ci ili ostaviti ova hybridni start menu.

Evo još nekih iskustava:

Prije 20 minuta me OS upozorava da će se restartovati za 15 minuta i da spremim dokumente, ja ignorirao, kada je bilo 5 minuta isto me upozorio ja samo na cancel odnosno ignoriao.. kada odjedjom (pišem posto ovdje na BUG Online) restartina... šok i nevjerica.. ajde pustim ga da odradi svoje i onda totalno oduševljenje.. nakon restarta, upisujem lozinku i SVE ali doslovce SVE mi se vraća onako kako je bilo prije restarta, Otvoren PS, otvoren Chrome sa svim tabovima čak i ovaj editor za pisanje ovih postova pa čak i DreamSpark neki Secure Download Manager.. ugodno iznenađen.

17 godina
odjavljen
Envy kaže...
Friday kaže...
Envy kaže...

Ako si Windows orjentiran (ne lobiram ni za jedan od OS-ova) pusti virtualke, i za 10 minuta instaliraj Windows Tecnical Preview (zanimljivo nigdje se broj 10 ne spominje u kompletnom sustavu) i na toj tvojoj konfiguraicji ima da poletiš u svemir. Ali na čistoj C particiji. Sada možeš ili ostaviti čist Modern UI kakav je bio u prvoj 8-ci, možeš napraviti da ti start menu izgelda kao 7-ci ili ostaviti ova hybridni start menu.

Ma ne mogu si dirati svoj fizički stroj jer mi treba zbog posla...

Ali možda djeci stavim na njihov (nekakav dell, 4 gb rama)

Freak Show Inc.
16 godina
Friday kaže...
* * *

Ma ne mogu si dirati svoj fizički stroj jer mi treba zbog posla...

Ali možda djeci stavim na njihov (nekakav dell, 4 gb rama)

Ok to ćeš ti razlučiti.

Nego evo još nekih (ima i negativnih) iskustava:

Skinuo najnoviju verziju K-Lite Mega Codec Packa dobijem sledeću poruku: "The file C:\Windows\SysWOW64\regsvr32.exe has an incorrect version (6.4.9841.0). Please replace the file with a genuine copy. Setup will now abort."

Iz Microsofta odmah odgovoraju ovim riječima: "You have to wait until K-Lite gets an update to support newer windows builds than 9600". Postavljam sebi pitanje, koliko će mi još programa tražiti tu verziju tog exečića i iz tog razloga neće htjeti raditi? Hm.. idem dalje da tražim odgovor na moj problem.

Googlaju oko toga mi Grafička preocesuira video umjesto CPU (DXVA tačnije) naletim da samo par programa to podržavaju. I skinem za čudo NPC-HC x64 (dakle ni manje ni više naletim nedavno izdana 64-bitna verzija) i onda pustim prvi 1080p video. Vidim ide k'o po loju, spustim CPU na Power Saver tj da ne ide preko 1 GHZ i uključim Task Manager i onda kada nisam pao na guzicu od iznenađenja: Opterećonst CPU-a nije prelazila 1-7%. (Na Serveru 2012 R2 kao i na Windows 8.1 zbog nedostataka CCC budalaštine za ATI HD4670 em sam morao dignui CPU na High Performance (konstantno opterećen na maximalnoj frekfenciji tj. 2,6 GHz) te on radi na visokih 90%.

Za sada, kapa dolje Windowsu 10. 

14 godina
odjavljen

zanima me kakva je podrska za notebookove na desetki,posto mi na sedmici nisu radili regularni driveri acer aspire notebook (gpu,blootooth)pa sam stavio 8.1 a tamo rade ko po loju,hoce li biti ista stvar i sa desetkom..

0 0 hvala 0
16 godina
Nitro233 kaže...

zanima me kakva je podrska za notebookove na desetki,posto mi na sedmici nisu radili regularni driveri acer aspire notebook (gpu,blootooth)pa sam stavio 8.1 a tamo rade ko po loju,hoce li biti ista stvar i sa desetkom..

Vjerojatno bolja od 8.1.

Ja sam servisirajući upravo te Acere i Asuse vidio da ako imaš 8 morša malo sačekati dok se svi updatevi ne odrad ei onda ćeš dobiti podršku za te drivere koje nećeš. U 8.1 već su došli i sam kažeš da će raditi po loju.. moje iskustvo jeste da istu stvar ćeš imati sa 10 i možda (kao i meni) da ti pronađe neki driver ha harver za koji nisi ni znao da može. (meni je preoznao konkretno monitor, u svim prijašnjim verzijama to je bio Generic neki monitor)

Moje, ali samo moje iskustvu, trenutno mi govori da je ovo daleko od bete.. rekao bi čak i gotov proizvod. Vjerujem da će ga uljepšati sa vremena na vrijeme.

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Moje, ali samo moje iskustvu, trenutno mi govori da je ovo daleko od bete.. rekao bi čak i gotov proizvod. Vjerujem da će ga uljepšati sa vremena na vrijeme.

Da, tvoje iskustvo, od sinoć do danas. Pošto pola stvari još fali, ovo je ipak alpha u nešto kasnijem stadiju. Sviđalo se tebi ili ne.

Nadam se da ćemo napokon vidjeti i povratak pravog Aera, kao što su sami MS-ovci bili najavljivali. Pa će onda i biti pravi nasljednik Sedmice.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 14:13 (kizo2703).
17 godina
Luciano kaže...

Win8 se bootaju brže naprosto iz razloga što je po defaultu uključena opcija "fast boot", a koja zapravo više radi pi*darija nego koristi, ali idemo redom:

1 - na stroju sa Intel pločom, i7 procesorom, 16Gb RAM-a i Intel SSD-om svaki drugi-treći (fast)boot završava sa greškom "DPC_WATCHDOG_ VIOLATION". Zanimljivo kako se ta greška najčešće javlja kod kompjutera opremljenim SSD diskom?! 

To je priča oko neke Intelove serije SSD-a, ili modela, ja nisam isprobavao sa svojim SSD-ima serije 335 i 520 pošto mislim da je mudro fast boot ugasiti da ne brlja bezveze hiberfile po disku (je da je manji od klasičnog hiberfilea, ali ipak). Razlika fast boota i klasičnog fresh boota kod mene je nekih ~15 sekundi. Koliko to može igrati ulogu ? Baš si me sad zainteresirao da vidim kako stvari stoje s tim.

Deckard
17 godina
kizo2703 kaže...

Nadam se da ćemo napokon vidjeti i povratak pravog Aera, kao što su sami MS-ovci bili najavljivali. Pa će onda i biti pravi nasljednik Sedmice.

{#}{#}{#} Nedao Bog. Nedao Bog. Nedao Bog. Ako vrate Aero u maniri sedmice ja odlazim na OSX koliko got katastrofa od OS-a bio naspram Windowsa i koliko se nakon rada na OSX-u naljubim kutije Windowsa. Meni se u poslovima oko real time interpolacija videa kojim sam se godinama bavio klasični Aero na sedmici najeo živaca i novaca. Da ti ne objašnjavam. Uglavnom flat sučelje osmice ovakvo kakvo je mi je totalni refresh, i svako kinđurenje mislim da će biti suvišno. Da je barem samo o ukusima riječ.

Deckard
15 godina
neaktivan
deckard kaže...

To je priča oko neke Intelove serije SSD-a, ili modela, ja nisam isprobavao sa svojim SSD-ima serije 335 i 520 pošto mislim da je mudro fast boot ugasiti da ne brlja bezveze hiberfile po disku (je da je manji od klasičnog hiberfilea, ali ipak). Razlika fast boota i klasičnog fresh boota kod mene je nekih ~15 sekundi. Koliko to može igrati ulogu ? Baš si me sad zainteresirao da vidim kako stvari stoje s tim.

Na žalost, službenog odgovora ni stava oko  'DPC_WATCHDOG_ VIOLATION' nema, ali neki spominju Intelovu seriju 520, drugi neke kompletne kontrolere, chipsete.

Neki tvrde da im isključenje fastboot ne pomaže, drugi spominju noviji firmware SSD-a.
Kod mene je razlika sa i bez fastboota doslovno par sekundi (2 x Intel520 RAID), pa mi ne igra ulogu.

11 godina
protjeran
d4rkd3atH kaže...

Svi oni koji koriste SSD,novije grafičke kartice i procesore znaju da je windows 8.1 puno brzi i stabilniji od windows 7

zato više šta ste na starijim komponentama nemojte pričat gluposti kad niste ni probali,a i u ostalom probajte originalan windows 8.1 i vidjet ćete koliko ćete više mogučnosti i koliko je stabiliniji windows

a za taj problem network limited nikad nisam čuo nit sam imao problema s time,ipak treba znat koristit računalo {#}

u 3,5 godine na prvoj generaciji i3 procesora,na Windows 7 niti jedan BSOD,ledjenje sustava ili bilo sto drugo...

Meni je W7 superstavbilan,i da..jos uvijek prva instalacija nakon 3,5 godine{#}

polako,ima vremena...{#}

16 godina
neaktivan
deckard kaže...

{#}{#}{#} Nedao Bog. Nedao Bog. Nedao Bog. Ako vrate Aero u maniri sedmice ja odlazim na OSX koliko got katastrofa od OS-a bio naspram Windowsa i koliko se nakon rada na OSX-u naljubim kutije Windowsa. Meni se u poslovima oko real time interpolacija videa kojim sam se godinama bavio klasični Aero na sedmici najeo živaca i novaca. Da ti ne objašnjavam. Uglavnom flat sučelje osmice ovakvo kakvo je mi je totalni refresh, i svako kinđurenje mislim da će biti suvišno. Da je barem samo o ukusima riječ.

Aero je i sada uključen, na Osmici i Desetki (vidi taskbar),

Ovo nije Aero? Ovo nije Aero?
 pa ne znam kakve si to strahovite smetnje imal. {#}

Jedino kaj nema sjena iza prozora.

A baš zato mislim da bi se itekak razočaral u OS X-u. {#}

2 prsta sjene ispod svakog prozora?! 2 prsta sjene ispod svakog prozora?!
I ne postoji mogućnost isključivanja kao na Windowsima!

A ni Yosemite, koji izlazi 21. 10. ti nije puno bolji, uz dodatnu prozirnost SVIH prozora!

A ovo je Appleov Aero!! A ovo je Appleov Aero!!
Pa ti samo izvoli na OS X! {#}

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
Poruka je uređivana zadnji put čet 2.10.2014 18:43 (kizo2703).
15 godina
neaktivan
duhonja kaže...

u 3,5 godine na prvoj generaciji i3 procesora,na Windows 7 niti jedan BSOD,ledjenje sustava ili bilo sto drugo...

Meni je W7 superstavbilan,i da..jos uvijek prva instalacija nakon 3,5 godine{#}

polako,ima vremena...{#}

Kod mene je Win7 radio besprijekorno i da nije crkao disk na glavnom stroju, sigurno ne bi ni stavljao Win8.1, a za laptop me nitko nije ni pitao;-)
Međutim, zanimljivo je da  je jedan prastari scanner (Mustek Colorado USB) pod Win7 bio odmah nakon uključenja prepoznat i instaliran, a na Win8.1 ne radi ni po razno?! 

17 godina
kizo2703 kaže...

Pa ti samo izvoli na OS X! {#}

Eh, da ga barem ne vrtim u dual bootu {#} .

Deckard
16 godina
neaktivan

Moze win 7 rast koliko hoce ali bez service pack-a kojeg naravno nece biti umire polako ali sigurno.

2 0 hvala 0
17 godina
Luciano kaže...

Međutim, zanimljivo je da  je jedan prastari scanner (Mustek Colorado USB) pod Win7 bio odmah nakon uključenja prepoznat i instaliran, a na Win8.1 ne radi ni po razno?! 

Takvih problema zna biti sa starijim hardwareom. Meni na osmici ne radi pun ormar USB->serial kablova koji pod sedmicom uredno rade, tj. driver za osmicu ne postoji, a sa sedmice ne radi. Tako piše i na stranicama proizvođača. I recimo JMB362 kontroler za eSATA portove mi isto tako radi problematično u AHCI modu na osmici iako postoji driver, a kad stavim kontroler u IDE mod sve radi ispravno. Ali to stavljam više na dušu proizvođača kontrolera i starijeg hardwarea.

Deckard
16 godina
kizo2703 kaže...
Envy kaže...

Da, tvoje iskustvo, od sinoć do danas. Pošto pola stvari još fali, ovo je ipak alpha u nešto kasnijem stadiju. Sviđalo se tebi ili ne.

Nemam mi se šta sviđati ili ne sviđati. Pišem ti sva svoja iskustva od sinoć do sada.. i budi uvjeren da ako šta zapne tebi ću prvom zakucati {#} i častiti {#} ako bog da nekada.

Ja sam ti klasičar, znaš i sam, još uvijek patim za Windows 2000 sučeljem, po meni najboljem sučeljem ikada. Ako vrate Aero ja se samo mogu bogu moliti da se može ugasiti. Puno sam pratio te razvojne verzije MS-a i sam sam još prije godinu ili dvije nagovještio veliku promjenu u poslovanju Microsofta. Aero postoji još samo u Taskbaru, i to je to.

Je li alfa, beta ili šta (da ne tražimo kako su se 8-ce zvale) pa sada samo Technical Preview.. koji će samo update dobijati do finalnog izdanja, meni radi odlično. Samo da riješim ovaj problem sa zvučnim driverima i ja kao na konju.

Inače na Beti Windowsa 7 bio sam vjerovao ili ne sve do pojave Developer Preview verzije 8-ce. Finalnu 7-cu nikada nisam imao.

16 godina
neaktivan
Envy kaže...

Je li alfa, beta ili šta (da ne tražimo kako su se 8-ce zvale) pa sada samo Technical Preview.. koji će samo update dobijati do finalnog izdanja, meni radi odlično. Samo da riješim ovaj problem sa zvučnim driverima i ja kao na konju.

Inače na Beti Windowsa 7 bio sam vjerovao ili ne sve do pojave Developer Preview verzije 8-ce. Finalnu 7-cu nikada nisam imao.

Dobro, prebaci se u Temu.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice