Može li meni netko objasniti koji bi uopće bio povod prelaska sa sedmice na osmicu nekome sa desktop računalom?
Višak novaca za kupovinu nove licence? Brže paljenje i gašenje? Pa sleep opcija radi odlično i na sedmici a to je u principu ono što radi osmica kad ju "ugasite". Bolje iskorištavanje hardvera u igrama? Po svim testovima razlike nema ili je par fps-a što je nevidljivo ili se može pripisati statističkoj pogrešci. Ljepše sučelje? Po meni nije ništa ljepše te je nepotrebno zakomplicirano.
Sa sedmice me mogu natjerati na desetku jedino ako ucjene korisnike neizdavanjem novog directX-a ili nešto slično. Nemam apsolutno nikakvu potrebu ni razlog za prelaskom.
Iskreno, ključ od Windowsa 7 je skuplji nego od Windowsa 8.1 PRO.
I koji bi meni povod da kupujem ključ osmice? Zato jer je jeftinija od sedmice, ne kužim, pa nisam napisao da sam na XP-u. Daj mi to malo objasni.
Pa ja uopće ne govorim da ti kupiš Windowse 8. Meni se je desio trenutak da ne želim više imati piratluk na kompu, te da ću kupiti legalan ključ za windowse, kada sam gledao i uspoređivao cijene došao sam do zaključka da je ključ za Windows 7 višestruko skuplji od ključa za Windowse 8, te sam tako odabrao Windowse 8 i nisam požalio.