Vishera u prodaji

poruka: 50
|
čitano: 6.160
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Vishera u prodaji".
17 godina
Re: Vishera u prodaji
itomic009 kaže...

Ovo izgleda dosta dobro na PC Expert-u koji ima najnormalnije rezultate oko potrošnje. Kod clockanja se chip clockao bolje i sa više napona a potrošnja je oko 50W manja !! Na stranu što je potrošnja i dalje previsoka, viši takt i viši  napon a manja potrošnja je vrlo dobro {#}.  Jedan FX 8320 će biti savršena kupnja i još kad se clockane ovako fino, milina {#}. Znači jedan FX 8320 za nekih 1400 kn i clockan na oko 4.5Ghz je isti ili brži od i7 2600K a mislim da će se moći clockati na 4.5Ghz i sa normalnim coolerima tipa Mugen ili Hyper i slični za oko 300 kn {#}.  

Za tu opčenitu manju potrošnju, zaslužan je RCM ko drugi pa i kaj se tiče potrošnje kod klokanja sa malo više CPU napona.{#}

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/cyclos-semiconductor-resonant-clock-mesh/140624.aspx

http://www.bug.hr/forum/topic/vijesti-by-forumasi/amd-piledriver-fx-trecem-kvartalu-2012/151346.aspx?page=4&jumpto=3230997&sort=asc&view=flat

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
neaktivan
Vishera u prodaji

Nadam se da je i ova druga generacija bulldozera beta verzija i da će treća generacija steamroller koja izlazi sljedeće godine biti finalna verzija i rasturati Intel pa da se za normalne pare može uzeti jak cpu koji će bit dobar i u single thread i u multi threadu.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

2 0 hvala 0
17 godina

razumijem da su neki razočarani na performanse u odnosu na intel ali..

u svim zadaćama ovi procesori obavljaju posao jako brzo i ne znam čemu jadikovke.. pogotovo kada koštaju manje od intela i daju bolji omjer uloženo/dobiveno..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
Vishera u prodaji

Na njemackom Computer base,kad sam citao recenziju Piledrivera,otiso na njihov forum da vidim kakve se tamo rasprave vode,i naletim na jednog lika kojem  je dopizd... kako Intelasi samo seruckaju pa im je dal jednu malu usporedbu radne snage Intela i Amd-a.......Intel 101.000 radnika http://de.wikipedia.org/wiki/Intel

AMD (bez odjela grafickih kartica) 11.000 radnika http://de.wikipedia.org/wiki/AMD

Mislim i pametnom dosta.Pa sad vi svi koji pljujete po firmi koja se uspjesno nosi sa divom IT industrije,i koja nam omogucava da je kakva takva konkurencija,da nema monopola na trzistu procesora,malo razmislite prije nek pljuvate recenice tipa 'rade shit proizvod,faildozer itd'.I meni je jasnija slika zasto su pozurili s bulldozerom.Jednostavno vremena je bilo sve manje(intel izbacivao sandy bridge) i zato su bili primorani da izbace,doslovno receno,nedovrseni proizvod.No,korak po korak se i ta arhiktektura pomalo finalizira i mislim da bi mogla jos jace zasjati s steamroller verzijom.

Biti ili ne biti pitanje je sada.
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Zizo kaže...

Na njemackom Computer base,kad sam citao recenziju Piledrivera,otiso na njihov forum da vidim kakve se tamo rasprave vode,i naletim na jednog lika kojem  je dopizd... kako Intelasi samo seruckaju pa im je dal jednu malu usporedbu radne snage Intela i Amd-a.......Intel 101.000 radnika http://de.wikipedia.org/wiki/Intel

AMD (bez odjela grafickih kartica) 11.000 radnika http://de.wikipedia.org/wiki/AMD

Mislim i pametnom dosta.Pa sad vi svi koji pljujete po firmi koja se uspjesno nosi sa divom IT industrije,i koja nam omogucava da je kakva takva konkurencija,da nema monopola na trzistu procesora,malo razmislite prije nek pljuvate recenice tipa 'rade shit proizvod,faildozer itd'.I meni je jasnija slika zasto su pozurili s bulldozerom.Jednostavno vremena je bilo sve manje(intel izbacivao sandy bridge) i zato su bili primorani da izbace,doslovno receno,nedovrseni proizvod.No,korak po korak se i ta arhiktektura pomalo finalizira i mislim da bi mogla jos jace zasjati s steamroller verzijom.

To bi svakome sa barem tri ispravna klikera,{#} trebalo bit jasno odavno da se AMD i Intel ne mogu danas nikako uspoređivat.Intel ima blago rečeno pet puta više love, kakve su to onda usporedbe ko radi kakve procesore fučkaj ga.Ako imaš pet puta više love, za razvoj procesora i sve ostalo pa normalno da češ onda imat bolji proc iako to nije uvjek pravilo kao što znamo iz AMD K8 prošlosti.{#}

No AMD uz sve te resurse u praksi, koji su danas mnogostruko manji od njegovog konkurenta još i proizvodi i razvija s tom lovom grafičke kartice.S obzirom na sve to i današnju AMD poziciju, i lovu s kojom raspolaže AMD tehnički radi odličan posao to sigurno tu se nema kaj prigovarat.Jedino kaj se može prigovorit a tiče se AMD-a, je loš FX CPU marketing to je stvarno bilo promašeno skroz ali kaj sad ništa bilo pa prošlo moš ga fučkat.{#}

Ljudi moji pa dajte se zapitajte, šta bi bilo da AMD ima love ili resurse na raspolaganju ko Intel kakvi bi onda procesori izašli ispod AMD čekiča fučkaj ga.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 2:20 (rambox).
14 godina

Pa to je uobičajena praksa da oni koji pljuju, nemaju pojma u biti o čemu pričaju. Intel i AMD jesu konkurenti, ali je Intel tehnološki div, dok je AMD za njih mala firma što se na kraju krajeva mora i osjetiti na proizvodima. AMD stoji odlično protiv giganta kao što je Intel kad se gleda malo šira slika. Pogotovo sa ovim nešto naprednijim FX procesorima kojima su stavili dobru cijenu. Jedini zaostatak spomena vrijedan je u potrošnji, tu AMD nije još došao ni blizu Intelu. Mislim, šta očekivati kad jedan firma ima jedno 10 puta više novaca na raspolaganju za razvoj i istraživanje, i ogroman monopol na više frontova. To većina bisera što pljuje po AMD, a glorificira Intel naravno nema pojma. Kupuj ono što je skuplje jel je to i bolje naravno {#}. Ali nije uopće problem što kupuju bolje ili skuplje, nego što onda pljuju po nečemu o čemu nemaju pojma.

16 godina
neaktivan
Vishera u prodaji

Ja sam godinama AMD kupac iz jednostavnog razloga, jeftiniji su od Intela i za uložne pare se dobije okej prozvod. Mora se reći da većina ljudi ne treba one zvjerke na mega taktovima i sa hrpom jezgara. Ja većinom rabim komp za office, internet surfanje i gledanje filmova i tu i tamo neku igricu. Za to mi je sasvim dosta jedan amd-ov athlon x4 641, msi radeon 7750 i 4gb rama - to sve vrti što danas ima i radi glatko i brzo. A jeftinije od Intela, kod kojeg je 4jezgre cpu skuplji bar 800-900 kn. I zakaj bi ja toliko više plaćao?

Athlon istina bože nije ravan jednom Sandy Bridgeu ili pak Ivy Bridegeu, ali bome radi sve šta treba. Nisam lud dat iste pare za jedan Intelov G850 ili G860 a koji ima samo dvije jezgre.

Zato će AMD opstati, usprkos teškom stanju danas. Intel jednostavno ima više para i može si priuštiti bolji R&D i više cijene proizvoda.

Jedino AMD stalno fulava sa marketingom, plus cijene koje daju. Ja sam planirao kupiti Trinty konfiguraciju, ali u 6mj ga još nije bilo za desktope dok je LLano bio malo preskup a dobiveno. Jer sam za samo 50 € više složio konfiguraciju koju sam naveo u odnosu na kupnju Llana.

Iskreno želim AMD-u sve najbolje, jer ljudi trebaju nekoga tko će im dati jeftiniju opciju. Svaka čast Intelu, ali AMD je godinama moj izbor upravo zbog toga što je povoljniji.

1 0 hvala 0
14 godina

Jel tko saznao kada će biti dotupni kod nas FX-ovi ??

14 godina
itomic009 kaže...

Jel tko saznao kada će biti dotupni kod nas FX-ovi ??

I ja sam malo po internetu čačkao al ne vidim datuma,kad budu dostupni.

14 godina

Nije mi jasno kako ih još nema a prošlo je već 10 dana od lansiranja !!

14 godina
Vishera u prodaji

Evo vidio sam vijesti od lika iz linksa da sutra dolazi novi fx a u prodaji je od ponedjeljka.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Jesi čuo za cjene možda ?

14 godina
Vishera u prodaji

E za to bumo morali počekati do ponedjeljka ak je lik govoril istinu.I mene najviše zanima kolke će biti i da li ću konačno umiroviti svog phenoma.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Vishera u prodaji

Neces dobiti nista prelaskom sa tog odlicnog primjerka, 3.8GHZ X6 PII koji radi na 1.37V ako je vjerovati tvome PC-u.

iclock2much

0 0 hvala 0
14 godina
Vishera u prodaji

Da to i mene muči.Sa 1.42 dobim 4 ghz bez beda.Čak sam se malo više igral i uspjel dobit 3.5-3.6 sa 1.3v,al kak nakon te granice rastu mhz,moram mu malo više đusa(voltaže) dati.A kak vidim još niko nije na nekoj matičnoj uspio preć granicu od 4.6 ghz sa fx-om 8350(na zraku), a mislim da je tu premala razlika u performansama između mog phenoma na 4.0 i fx na 4.6.Teška nedoumica vlada mojom glavom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.11.2012 18:24 (Zizo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Zizo kaže...

Da to i mene muči.Sa 1.42 dobim 4 ghz bez beda.Čak sam se malo više igral i uspjel dobit 3.5-3.6 sa 1.3v,al kak nakon te granice rastu mhz,moram mu malo više đusa(voltaže) dati.A kak vidim još niko nije na nekoj matičnoj uspio preć granicu od 4.6 ghz sa fx-om 8350(na zraku), a mislim da je tu premala razlika u performansama između mog phenoma na 4.0 i fx na 4.6.Teška nedoumica vlada mojom glavom.

Kazem ti, nemoj ucini glupost nego ostavi taj CPU.

Ako vec zelis prodati javi mi se, ja cu kupiti tvoj kroz koji tjedan ako budes toliko zapeo.

iclock2much
14 godina
zoharbizo kaže...

Kazem ti, nemoj ucini glupost nego ostavi taj CPU.

Ako vec zelis prodati javi mi se, ja cu kupiti tvoj kroz koji tjedan ako budes toliko zapeo.

No problemo.kak bi stari rekli-živi bili pa vidli.

14 godina

Kako nisu prešli 4.6Ghz ?? Pa idu manje više uredno preko 4.6Ghz. FX 8350 na 4.6Ghz je osjetno brži CPU od Phenoma II X6 na 4.0Ghz. Negdje više negdje manje, negdje niti nije možda, ali je svakako bez sumje bolji CPU i radi novih instrukcija a i u gamingu kad je na tako visokom taktu. Da li ti imaš koristi od toga što je nešto brži je druga stvarm, ali da je FX 8350 bolji, to nema ni trunka sumnje. Ti realno gledano nemaš potrebe mjenjat CPU ako si kao prosječan korisnik, osim ako baš često koristiš programe u kojima FX razvaljuje Phenome.

14 godina
itomic009 kaže...

Kako nisu prešli 4.6Ghz ?? Pa idu manje više uredno preko 4.6Ghz. FX 8350 na 4.6Ghz je osjetno brži CPU od Phenoma II X6 na 4.0Ghz. Negdje više negdje manje, negdje niti nije možda, ali je svakako bez sumje bolji CPU i radi novih instrukcija a i u gamingu kad je na tako visokom taktu. Da li ti imaš koristi od toga što je nešto brži je druga stvarm, ali da je FX 8350 bolji, to nema ni trunka sumnje. Ti realno gledano nemaš potrebe mjenjat CPU ako si kao prosječan korisnik, osim ako baš često koristiš programe u kojima FX razvaljuje Phenome.

Ma prešli su krivo sam i ja povedal,samo da imaš dobar primjerak proca,oni lošiji na zraku su išli do 4.6-4.7 dok primjerci neki idu do 4.9-5.0 na zraku.realno ga nemam potrebe mjenjati,mislim na cpu,ali,opet ona famozna riječ ALI.Ali volio bih ga da kuca u mom kućištu.

14 godina
Vishera u prodaji

Navodno se brutalno kloka na asusovoj sabertooth matičnoj,a sad,meni je giga oduvijek na srcu,pa i tu je nedoumica.Mjenjati proca i matičnu il lijepo uživat na ovom rigu.Ma već sam sam sebi dosadan i naporan.Uglavnom jedva čekam da dođe u prodaju pa da vidimo kakvi su u real life a ne po pričanjima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice