Uživo na Bug Onlineu: Apple predstavlja nove uređa

poruka: 104
|
čitano: 16.568
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Uživo na Bug Onlineu: Apple predstavlja nove uređa".
11 godina
protjeran
Re: Uživo na Bug Onlineu: Apple predstavlja nove u
overhaul kaže...

Nema šanse da bude "prirodnije" crtanje na ipadu u odnosu na wacom cintiq. Wacomova olovka netreba bateriju
i osjetljivost je 2048 nivoa. Apple mudro šuti o osjetljivosti pritiska. No ako baš moraš objektivizirati želju, hajd
super su ti razlozi, zajedno sa čitanjem novina (surfanjem) na netu za ciglih desetak tisuća kuna (u nas).
cijena nije "negdje oko  prosječnog laptopa" nego 799$ za najslabiji ipad pro, 169$za tipkovnicu i 99$ za olovku. U usa. 1069$.
Wacom CS 500 je wacom stylus i dođe (precijenjenih jer nije osjetljiva na pritisak i samo glumi prst) 20 dolara. neznam odakle ti 1000 kn?
Možda si mislio na Cintiq 13HD touch? http://www.wacom.com/en-us/products/pen-displays/cintiq-13-hd-touch
Enivej, to je profesionalna oprema, i ne služi surfanju i čitanju novina. Također im sada za vrat dahću kinezi sa 20+ inčnim modelima
koji koštaju poprilično manje. Npr. http://www.yiynova.eu/http://bosto-tablet.com/models/http://www.huiontablet.com/all-products/pen-tablet-monitor/https://turcomusa.com/drawing-tablets/touchscreen-tablets.html
A kad si spominjao "odgovor samsunga", pa samsung je odavno odgovorio. Samsung Galaxy Note Pro 12.2 Ima ga frend od lani. S olovkom koju nije morao doplatiti.
Tako da ispada da ipak Apple odgovara drugima, ali kao i obično (npr kod sata) publika otkriva "amazing" gadgete tek kad ih oni predstave.

Vidiš ovu olovčicu od Wacoma, dođe 1000kn:

http://www.elipso.hr/informatika/prezenteri-i-graficki-tableti/WACOM-CS_500/

Ima i onih koje samo glume prst, kupio jednu kinesku, totalno bezveze, bacio u smece nakon 2 tjedna.

A sto se tice Cintiq, ma to je profi oprema, koliko sam vidio mislim da nije niti WIFI nego se spaja na PC racunalo, i nema zasebni OS na njemu. Kako sam obican amater hobist koji crta na papiru, pa fotka crtez iPadom, postavlja kontrast u Adobe Photoshop, te konacno preko slike precrtava u Illustratoru, trazim nesto sto ce mi ipak biti malo zgodnije. Ne samo za crtanje naravno, prvenstveno surfanje netom, YouTube, crtanje, citanje stripova. Ne vjerujem da ce cijena doci 10,000 kn, jer u tom slucaju ga necu uzeti. Ako sve zajedno nece prelaziti 6,000 kn, to ce mi biti prihvatljivo.

Moram priznati da mi se ovu kineski tableti dopadaju, posve iskreno, i stvarno nemam blagog pojma zasto tako nesto nije zastupljeno kod nas, ili u Europi. nazalost cijena im nije toliko jefitnija (do 1000 kn jeftinije), e sada nije da kinezima ne vjerujem, nego vec ako kupujem s AliExpress kineske proizvode koji nemaju dobavljaca u HR, radije bih kupio nesto za 50 USD nego 500. Usto, oni su samo monitori, i dalje ti treba host racunalo.

17 godina

A kaje s ramima o tom niko ne priča..

Jel ima 1 il 2gb?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
Ivo Robić kaže...

"It's like we said on the iPad, if you see a stylus, they blew it."

Steve Jobs, Apple co-founder

To je jos mila majka. http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2403481,00.asp

"Apple chief executive Tim Cook said Tuesday that Apple would manufacture both MacBooks and iPads for some time to come, suggesting that the two products should not be brought together.

"You can converge a toaster and a refrigerator, but you know those things are not going to be probably be pleasing to the user," Cook told analysts during a Tuesday earnings call."

640K ought to be enough for anybody - Bill Gates

I sad, kakve to veze ima sa danasnjim PC racunalima? I kakve veze ima Jobsov komentar na stylus? Jos k tome Jobs na ovome nije ni radio. Stevo je odavno pod zemljom.

Sto se tice surfacea i aplikacija - LOL. Surface niti je tablet, niti je laptop. Prodajni rezultati i gubici MS-a na surfaceu sve govore o istome. Mada osobno smatram da su na dobrom putu, ali ocito jos to sve nije ustimano kako spada.

13 godina
neaktivan

Da, zna se da Newton nije prvi. :-)

Evo, recimo ovaj je bio ranije: http://www.oldcomputers.net/gridpad.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 23:03 (dead_billy).
17 godina
neaktivan
Hann kaže...

I sad, kakve to veze ima sa danasnjim PC racunalima? I kakve veze ima Jobsov komentar na stylus? Jos k tome Jobs na ovome nije ni radio. Stevo je odavno pod zemljom.

Sto se tice surfacea i aplikacija - LOL. Surface niti je tablet, niti je laptop. Prodajni rezultati i gubici MS-a na surfaceu sve govore o istome. Mada osobno smatram da su na dobrom putu, ali ocito jos to sve nije ustimano kako spada.

Ova zadnja recenica u stvari govori o tome koliko si zatucan i neinformiran. Surface je punokrvno racunalo, pogledaj specifikacije, i bolji tablet nego ce iPad bilo koje verzije ikad bit. Prosle fiskalne godine Surface je postao posao koji zarađuje 1 milijardu dolara godisnje. Toliko o gubicima ...

Yes, I work for Microsoft!
15 godina
mfrankovic kaže...

Ova zadnja recenica u stvari govori o tome koliko si zatucan i neinformiran. Surface je punokrvno racunalo, pogledaj specifikacije, i bolji tablet nego ce iPad bilo koje verzije ikad bit. Prosle fiskalne godine Surface je postao posao koji zarađuje 1 milijardu dolara godisnje. Toliko o gubicima ...

Surface jest bolje računalo nego što je iPad, ali bolji tablet? To je već upitno.

Swedish latin super funk.
15 godina
protjeran

@ZovemseZoranidolazim ja sam na AliExpress uzeo Cube i7 Stylus tablet, Core-M kineza.

S tipkovnicom i wacom stylusom s 1024 razine pritiska me došao 300 $ (pdva i ležarine došlo manje od 100kn) i još sam dobio refund $70 dolara jer sam se žalio na Win 8 Bing OS pošto je prilikom prodaje bio naveden Win 8.1. Pro, i čak je genuine nakon upgradea na Win 10 (prava licenca).

Još ću si uzeti ssd od 256GB i zamijeniti ovaj od 64GB kojeg ću kasnije koristiti kao prijenosni, i za cca 300 dolara i kusur imam top tablet vrhunskih specifikacija i performansi.

Kakav crni Apple i Samsung i ne znam što ne. Čisto bacanje para.

2 0 hvala 1
11 godina
protjeran
mfrankovic kaže...

Kada se baza Windows aplikacija poveća? Pa sve dosadasnje aplikacije ikad napisane za Windows Vistu i novije rade na Surface 3 Pro-u.

Da, aplikacije koje su namjenjene radu na touch uredjajima raditi ce dobro na Surface Pro i njemu slicnim. Aplikacije koje su desktop, na touchscreen uredjaju raditi ce tek toliko da ne mozes kazati da ne rade.

Kako dnevno procitam oko 300 stranica (desetak stripova dnevno), puno toga prestane biti ugodno i smanjuje ukupni dozivljaj.

Recimo navedena dva citaca, mogu se koristiti na touch screen uredjaju, ali bolje da se ne koriste:

Dok na iPad-u imam Chunky Comic Reader, koji osim automatskog sortiranja kolekcije, koja radi iznenadjujuce tocno, ima i mogucnost cropanja bijelih rubova, automatskog popravka zamucenih slika, fluidnog prelaska na stranice, i sto je najbitnije sinkronizaciju foldera s PC-om, preko WIFI-ja.

Dok se takva aplikacija ne pojavi za Windows Metro tj. Modern UI (ili kako se vec sada zovu "touch aplikacije"), to jednostavno nije to.

Iako se na Surface Pro moze koristiti i Photoshop i Illustrator, eeeeeh, ajde recimo da je ekran od 12 incha ipak mrvicu premalen za to. Steta sto na marketplaceu nema express verzija Adobeovih alata. Mozda, jednom, nadam se, ...

14 godina
Zli Luđak kaže...

Moroni vulgaris imaju Big Brother, IT moroni imaju Apple..... Programska zabava za svakog.

Opet ti je dosadno? Srećom imamo tebe pametnog, produhovljenog i nadasve elokvetnog da nam sve pojasniš...

Od autora toliko članaka, koji je toliko vremena proveo u istraživanju tema o kojima piše, koji zna sve o svemu... Od fotografije, do serijskih brojeva raznoraznih zrakoplova ne bi manje niti očekivao...

11 godina
protjeran
makimakimaki kaže...

@ZovemseZoranidolazim ja sam na AliExpress uzeo Cube i7 Stylus tablet, Core-M kineza.

S tipkovnicom i wacom stylusom s 1024 razine pritiska me došao 300 $ (pdva i ležarine došlo manje od 100kn) i još sam dobio refund $70 dolara jer sam se žalio na Win 8 Bing OS pošto je prilikom prodaje bio naveden Win 8.1. Pro, i čak je genuine nakon upgradea na Win 10 (prava licenca).

Još ću si uzeti ssd od 256GB i zamijeniti ovaj od 64GB kojeg ću kasnije koristiti kao prijenosni, i za cca 300 dolara i kusur imam top tablet vrhunskih specifikacija i performansi.

e hvala lijepa na preporuci, 300 USD doista nije puno, pogledati cu kako to izgleda, ako bude interesantno, bozic nije tako daleko, mogao bih si nesto pokloniti, a da nisu vunene carape!

15 godina

1 0 hvala 0
14 godina

i tužno je i smiješno istovremeno (ipak više tužno) kako se bug pretvorio iz odličnog časopisa o kompjuterima u osrednji časopis o mobitelima :((. u apsolutno svakom broju hrpetina stranica posvećena je - najobičnijim mobitelima??? vjerujem da najmanje 75% korisnika te uređaje korisiti isključivo za razgovor, sms i prčkanje po fejsu, a njima zaista nije potrebno ništa od onoga što vi pišete na desetinama stranica u svakom broju. pa se onda postavlja pitanje - za koga to uopće pišete??? u tim dosadnim i stalno istim tekstovima, u kojima petric do besvijesti zloupotrebljava izraz "flagship", nema ničega što bi bilo zanimljivo naprednijim korisnicima, a ovi ostali to ionako ne čitaju. kome trebaju "stručni" članci u kojima se non stop ponavlja kako koji mob "leži" u ruci, kakav je osjećaj kad ga se drži na dlanu, kakav je na prvi, drugi i treći pogled, koliko su nazubljene kose linije, kako se vidi ekran na suncu, hladu, u sobi ili kuhinji, jesu li pixeli baš totalno neprimjetni ili samo normalno neprimjetni, kakav "vauuu" utisak izaziva stavljen na stol u lokalnom kafiću itd itd... bolje taj prostor ispunite zanimljivim člancima olega, galića i vaših odličnih hardveraša i softveraša. sumnjam da oni koje zanimaju mobiteli kupuju bug - oni imaju dosta drugog štiva po kioscima. zato dajte nama koji redovito čitamo bug ono što nas najviše zanima - tekstove sa temama vezanima uz kompjutere.

13 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
drpetric kaže...

Tekst o Xperia Z5 seriji je objavljen odmah nakon što mi je Sony osigurao slot od 45 minuta za isprobavanje telefona. Na predstavljanju imaš 5 minuta vremena, u uvjetima u kojima nema šanse da stekneš realan dojam o telefonima. Pa si ti izaberi hoćeš li čitati 24sata ili Bug, gdje je Xperia Z5 serija dobila najdetaljniji od svih tekstova iz Berlina i gdje je to najčitaniji text s IFA-e, preveden na nekoliko jezika unutar EISA grupacije... Tu je link: http://www.bug.hr/vijesti/isprobali-sony-xperiju-z5-premium-prvi-4k-mob/146203.aspx

Vijest! Dovoljno je bilo nakon prezentacije objaviti da je Sony u Berlinu predstavio novu Z seriju, napisati koju tehnikaliju o novom senzoru, 4k ekranu i staviti koji citat Hirokia Totokia, kao što su napravili drugi tech portali.  Ima li onda smisla pratiti Appleov event ili ćemo čekati da ga netko iz redakcije uzme iPhone6s u ruke da bi dobili "realan" dojam?!
Sorry, ali malo mi je bilo glupo par minuta nakon prezentacije pročitati o Z5 na 24sata, a na BUG-u ni slova¨naredna 48 sata?! Inače, ovo je čisto dobronamjerna kritika, NHF.

14 godina
neaktivan

apple opet ima najbolje uređaje i serivse u svojim klasama i to je to ... laku noć 

5 10 hvala 0
11 godina
protjeran
ludi kekec kaže...

i tužno je i smiješno istovremeno (ipak više tužno) kako se bug pretvorio iz odličnog časopisa o kompjuterima u osrednji časopis o mobitelima :((. u apsolutno svakom broju hrpetina stranica posvećena je - najobičnijim mobitelima??? vjerujem da najmanje 75% korisnika te uređaje korisiti isključivo za razgovor, sms i prčkanje po fejsu, a njima zaista nije potrebno ništa od onoga što vi pišete na desetinama stranica u svakom broju. pa se onda postavlja pitanje - za koga to uopće pišete??? u tim dosadnim i stalno istim tekstovima, u kojima petric do besvijesti zloupotrebljava izraz "flagship", nema ničega što bi bilo zanimljivo naprednijim korisnicima, a ovi ostali to ionako ne čitaju. kome trebaju "stručni" članci u kojima se non stop ponavlja kako koji mob "leži" u ruci, kakav je osjećaj kad ga se drži na dlanu, kakav je na prvi, drugi i treći pogled, koliko su nazubljene kose linije, kako se vidi ekran na suncu, hladu, u sobi ili kuhinji, jesu li pixeli baš totalno neprimjetni ili samo normalno neprimjetni, kakav "vauuu" utisak izaziva stavljen na stol u lokalnom kafiću itd itd... bolje taj prostor ispunite zanimljivim člancima olega, galića i vaših odličnih hardveraša i softveraša. sumnjam da oni koje zanimaju mobiteli kupuju bug - oni imaju dosta drugog štiva po kioscima. zato dajte nama koji redovito čitamo bug ono što nas najviše zanima - tekstove sa temama vezanima uz kompjutere.

Pa to je sada najaktualnije, nije samo na Bug-u, i na gizmodo i engadget, ako zanemaris neke clanke koje nece u hrvatskoj apsolutno nikoga zanimati, dosta toga je vezano za smartphone uredjaje. Mene osobno smartphone uredjaji uopce ne zanimaju, smartphone uredjaj nemam, imao sam ih nekoliko, medju prvima u Hrvatskoj kupio HTC HD2, na koji sam stavio custom Android. Nakon par godina koristenja shvatio sam da mi ne treba, i da nit je dobar za surfanje, nit za gledanje filmova, nit za fotografiranje. Sada imam obicnu ciglu, dovoljna mi. I ne mogu prezaliti sto sam sam se rijesio stare Nokie 2300 (http://www.gsmarena.com/nokia_2300-pictures-513.php), imao sam ultra-turbo-mega-gay boju, ali bila mi je fora za koristenje. I jako pouzdana.

16 godina
ZovemseZoranidolazimizRijeke kaže...
overhaul kaže...

Ne vjerujem da ce cijena doci 10,000 kn, jer u tom slucaju ga necu uzeti. Ako sve zajedno nece prelaziti 6,000 kn, to ce mi biti prihvatljivo.

1070 dolara u americi dode sa svim, po danasnjem tecaju to je 7222 kn(ovdje govorimo o cijeni u americi), racunaj da ce ovdje bit najmanje 8500 kn, samo vise.

14 godina

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 23:59 (ludi kekec).
14 godina
ludi kekec kaže...

Pa to je sada najaktualnije, nije samo na Bug-u, i na gizmodo i engadget, ako zanemaris neke clanke koje nece u hrvatskoj apsolutno nikoga zanimati, dosta toga je vezano za smartphone uredjaje. Mene osobno smartphone uredjaji uopce ne zanimaju, smartphone uredjaj nemam, imao sam ih nekoliko, medju prvima u Hrvatskoj kupio HTC HD2, na koji sam stavio custom Android. Nakon par godina koristenja shvatio sam da mi ne treba, i da nit je dobar za surfanje, nit za gledanje filmova, nit za fotografiranje. Sada imam obicnu ciglu, dovoljna mi. I ne mogu prezaliti sto sam sam se rijesio stare Nokie 2300 (http://www.gsmarena.com/nokia_2300-pictures-513.php), imao sam ultra-turbo-mega-gay boju, ali bila mi je fora za koristenje. I jako pouzdana.

ma kužim da je to aktualno klincima i onima iz 24 sata i večernjaka. ali od bug-a sam ipak očekivao malo manje podilaženja tim infanitilnim temama i manje takvih jeftinih kompromisa. činilo mi se da bug ima svoju publiku koja ga kupuje upravo zbog ozbiljnosti i određenog nivoa tekstova... a sad se sve svelo na to da je pola bug-a petricevo onaniranje na neki novi mobitel. kao da čitam odgovore lastana u modroj lasti na pitanje: "dragi lastane, zaljubila sma se u dečka iz susjednog  razreda. koji mobitel da kupim da skrenem njegovu pažnju? tvoja nesretna obožavateljica".

17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...
Hann kaže...

Zaradio milijardu nakon sto ih je izgubio barem 3-4-5x toliko. O zatucanosti necu pricati, jer na taj nivo se nikad ne spustam. Iskreno, zacudilo me sto ti ides na taj nivo. Ali to valjda dovoljno govori o tebi i tvom odgoju/kulturi.

Ovim putem te pozdravljam, jer u daljnju raspravu sa tobom ne mislim ici. Nema smisla, jer vidim da si sklon pljuckanju po osobama koje kritiziraju tvoju omiljenu firmu. Poz.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 0:12 (Hann).
15 godina
protjeran
makimakimaki kaže...

e hvala lijepa na preporuci, 300 USD doista nije puno, pogledati cu kako to izgleda, ako bude interesantno, bozic nije tako daleko, mogao bih si nesto pokloniti, a da nisu vunene carape!

Javi se prije nego budeš uzimao jer ima par caka vezano za refund i pdv a i koliko vidim trenutno nije promocija za free tipkovnicu + stylus, tako da trebaš pratiti kad će akcija da bi mogao to sve uzeti za cca $300.

17 godina
Zli Luđak kaže...

Moroni vulgaris imaju Big Brother, IT moroni imaju Apple..... Programska zabava za svakog.

A joj pa nemoj tak grubo udarat, pa ima i Apple pokoju pozitivnu stranu to sigurno. Kako bilo da bilo, eto da i ja brzopotezno dodam svoje i to je to.

http://quark.blog.hr/2012/05/1630758632/skupo-govno.html

https://www.malwarebytes.org/antiexploit/index.html
17 godina

Ma ja sam bio prvi koji je uvijek njurgao zašto Appleovci nisu radili veći model ipada, umjesto što su radili manji koji su pak 
mogli pokriti (tada nepostojećim) phablet fonom koji je sada "+". Zbog crtanja sam dijelom svojedobno i kupio ipad(2), ali se brzo razočarao. 
Očekivao sam nešto bolje jer sam na wacom tabletu profesionalno, evo sad negdje već 19 godina, pa me razmazio. No Wacom je bio i
ostao bezobrazno skup, pa sam se uvijek čudio kako neki relevantni proizvođač periferije nikad nije ozbiljno konkurirao japancima.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
overhaul kaže...

Ma ja sam bio prvi koji je uvijek njurgao zašto Appleovci nisu radili veći model ipada, umjesto što su radili manji koji su pak 
mogli pokriti (tada nepostojećim) phablet fonom koji je sada "+". Zbog crtanja sam dijelom svojedobno i kupio ipad(2), ali se brzo razočarao. 
Očekivao sam nešto bolje jer sam na wacom tabletu profesionalno, evo sad negdje već 19 godina, pa me razmazio. No Wacom je bio i
ostao bezobrazno skup, pa sam se uvijek čudio kako neki relevantni proizvođač periferije nikad nije ozbiljno konkurirao japancima.

Kažete kolega da radite na tablet računalu već 19 godina?! 

Uvjeren sam da 1996 ipak nije bilo tablet računala, pa da je ovo jedan potkradeni tipfeler, vama?!

ATJ Lučko
16 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...
overhaul kaže...

Uvjeren sam da 1996 ipak nije bilo tablet računala, pa da je ovo jedan potkradeni tipfeler, vama?!

On ne misli na tablet na koji ti mislis vec na graficki waccom tablet koji sluzi za crtanje i da ti jesu postojali prije 19 godina...njihov pocetak je i davno prije tih 19 godina.

17 godina
neaktivan

Zaradio milijardu nakon sto ih je izgubio barem 3-4-5x toliko. O zatucanosti necu pricati, jer na taj nivo se nikad ne spustam. Iskreno, zacudilo me sto ti ides na taj nivo. Ali to valjda dovoljno govori o tebi i tvom odgoju/kulturi.

Ovim putem te pozdravljam, jer u daljnju raspravu sa tobom ne mislim ici. Nema smisla, jer vidim da si sklon pljuckanju po osobama koje kritiziraju tvoju omiljenu firmu. Poz.

Evo opet pokazujes neznanje i ignoranciju. Dakle, odgoj i kultura raspravljanja ogledaju se i u cinjenicama da netko provjeri ono o cemu prica. Microsoft je prilcno velika tvrtka i u vlasnistvu je dionicara. Kao takva, duzna je javno objavljivati financijske podatke. Surface u svojim prvim verzijama generirao oko 900 milijuna dolara gubitaka. Prosle financijske godine (u Microsoftu je to od 1.7. do 30.6.), Surface odjel je zaradio cca. 1 milijardu dolara. Podaci su javni i dostupni svima. Samo se treba potruditi.

Imam ja vise omiljenih firmi. :)

Yes, I work for Microsoft!
11 godina

Meni je zanimjivije što je izašao rasberry pi tablet.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
malina22 kaže...
ATJLučko kaže...
overhaul kaže...

On ne misli na tablet na koji ti mislis vec na graficki waccom tablet koji sluzi za crtanje i da ti jesu postojali prije 19 godina...njihov pocetak je i davno prije tih 19 godina.

Problem je u tome sto ljudi nisu culi za tablete do iPada. I svaki tablet koji je postojao prije bio je koristen iskljucivo u profesionalne svrhe, a sad dolaskom iPada Pro, Apple se pokusava ugurati i u taj segment, sto bi im moglo poci za rukom..

Doduse ne vjerujem da je iPad Pro zamjena za bilo kakav Wacomov, ali opet.. Heh

Zna li itko specifikacije o jacinama pritiska te njihove olovke?

Samsungova ima 2048 sto je vrlo, vrlo dobro..

youtube.com/mislavbusic
17 godina
odjavljen
mfrankovic kaže...

Evo opet pokazujes neznanje i ignoranciju. Dakle, odgoj i kultura raspravljanja ogledaju se i u cinjenicama da netko provjeri ono o cemu prica. Microsoft je prilcno velika tvrtka i u vlasnistvu je dionicara. Kao takva, duzna je javno objavljivati financijske podatke. Surface u svojim prvim verzijama generirao oko 900 milijuna dolara gubitaka. Prosle financijske godine (u Microsoftu je to od 1.7. do 30.6.), Surface odjel je zaradio cca. 1 milijardu dolara. Podaci su javni i dostupni svima. Samo se treba potruditi.

Imam ja vise omiljenih firmi. :)

Ne, ne pokazujem neznanje, niti ignoranciju. Vec ti pokazujes svoj visoki ego, kao i svoju neprikosnovenu ljubav prema MS-u. Da ti je 15 godina, ok, mogao bih shvatiti da si fanboy. No kako znam da imas osjetno vise od 15 godina, ne mogu nego se nasmijati. Nedavno pljujes po gappsima i cijeni istih, iako imaju bolji uptime i nizu cijenu od ms proizvoda. Na bilo kakav argument se pravis slijep.

No nisam te prirode. Ako sam krivu - izvolite vase visocanstvo i dokazite mi da sam u krivu. Moze link na te financijske podatke, jer osobno ne pratim financijske podatke ni jedne firme, pa tako ni ms-a. Ali onda daj lijepo linkove od 2012 g. pa do danas, pa da sve lijepo zbrojimo. Jer ja znam samo ono sto procitam po portalima, a znam da sam citao da su otpisali 900mil $ vrijednosti surfacea 2. Dakle doslovno baceni u smece jer ih nisu uspjeli prodati. O prvom surfaceu i Surface RT da ne pricam. Prije toga izgubili 1,2 mild $$ na istina, sto daje ukupno 2.1 milijardu ako dobro zbrajam.

E sad, revenue ≠ zarada. Ima tu i jedna sitnica koja se zove troskovi. Od razvoja proizvoda pa sve do marketinga, troskova dostave, itd. Naravno, za razliku od tvog debelog ega ja priznajem da sam mozda i u krivu. Vrlo lako to dokazes linkovima od 2012 pa do danas, jer iste ocito imas kako dobro pratis poslovanje svoje omiljene firme.

No naravno, ne ocekujem nista korisnog od tebe. Vidio sam u ranijim temama kako razgovaras sa ekipom s kojom se ne slazes.

11 godina
protjeran
EchoOne kaže...
Problem je u tome sto ljudi nisu culi za tablete do iPada. I svaki tablet koji je postojao prije bio je koristen iskljucivo u profesionalne svrhe, a sad dolaskom iPada Pro, Apple se pokusava ugurati i u taj segment, sto bi im moglo poci za rukom..

Doduse ne vjerujem da je iPad Pro zamjena za bilo kakav Wacomov, ali opet.. Heh

Zna li itko specifikacije o jacinama pritiska te njihove olovke?

Samsungova ima 2048 sto je vrlo, vrlo dobro..

Prema prezentaciji, osobnog mišljenja sam da će iPad Pro kao crtači tablet biti zamjena za Wacom Intuos seriju (dakle, namjenjeni hobistima), gdje vidim da ima više prednosti; jer gledanje u monitor umjesto u papir definitivno traži dosta prilagodbe, ali biti će svakako jako interesantno vidjeti usporedbu s Cintiq tabletom. Vele na internetu da i Wacom i Apple ipak donekle precjenjeni 

17 godina
neaktivan

a povodom prijateljske suradnje dvaju crkava, njegova svetost swami bramaputrashingaučkur hare satya i prečasni nadkardinal cook objavili su zajedničku poslanicu eplaćanima i mikrosofćanima:

"ne pitajte se što apple i microsoft mogu učiniti za vas!

upitajte se što vi možete učiniti za apple i microsoft!

riječ je korporativno-kapitalistička.

(vjernici: novcu hvala)"

I know that you believe you understand what you think I said, but I am not sure you realize that what you heard is not what I meant.
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.9.2015 10:49 (Ajar).
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice