Unutarnje uho kao napajanje?

poruka: 6
|
čitano: 1.875
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Unutarnje uho kao napajanje?".
17 godina
neaktivan

Joj kako bi bilo super da bi to napajalo mob:).

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them .
Moj PC  
0 4 hvala 0
16 godina
neaktivan

aj da netko napokon izmisli i nekaj korisno. kad će tužbe Epla, Samsunaga i ostalih?

Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina

jos malo i klik..

welcome to google search engine

search: sta je bla bla bla

we have found 60000 matches

brain: BSOD BSOD BSOD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Odlicno zanstveno istrazivanje koje ce iskoristiti za... za... za sto ono? A da! Moci cemo cipirati zamorce i opcenito kucne ljubimce.

Hmm... Pa to se moze i danas. 

Za sto bi moglo biti korisno ljudima? Cip, jako mala struja... cip. 

Fakat nemam ideje za sto bi se ovo iskoristilo. Ali hej! Buducnost nam mozda donosi SoC koji ce trositi jako malo struje i biti jako jako brz. Mozda za mic/zvucnik za gluhe osobe? Ma, bolje da pustim {#}

Cure su lude kad se zaljubljuju u naš muške,dlakva smrdljiva stvorenja.Ja da sam cura\žena bio bi največa lezbača na svijetu. (c) QFlash
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Unutarnje uho kao napajanje?

Iz sažetka znanstvenog članka:

With future optimization of electrode design, we envision using the biologic battery in the inner ear to power chemical and molecular sensors, or drug-delivery actuators for diagnosis and therapy of hearing loss and other disorders.

Dakle, napajanje različitih senzora, automatskih dozatora za lijekove, slušnih umetaka ...

U laboratorijima se nalaze i drugi načini generiranja energije za umetke unutar tijela: korištenjem radio valova za napajanje pacemakera (sveučilište Stanford), korištenjem vibracija, tj. zvuka u frekv. području od 200 do 500 Hz, za napajanje senzora tlaka (sveučilište Purdue) ili kroz oko pomoću infracrvenog zračenja (link na opširniji članak; sveučilište Stanford), koje se koristi za omogućavanje bioničkog vida slijepim osobama.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
13 godina
neaktivan

Kod mene je uho puno smole, pa stoga ti elektro magnetni talasi ne bi mogli proći, jer je smola dielektrik. Ipak sam ja elektroinženjer, koji radi u Končaru. (Radio)

Proleteri svih zemalja, ujedinite se!

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice