Trojanac za Windowse 8

poruka: 41
|
čitano: 6.831
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Trojanac za Windowse 8".
16 godina
neaktivan
Re: Trojanac za Windowse 8
Arnold Layne kaže...

to se onda odma napise 

tak mozes ic po cijelom forumu u svaku drugu temu i pisat

Ovakav biser ipak ne možeš fulat! I još uz to ''Microsoft rješenje''.

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
ČAP kaže...
... i zbog toga mi se gadi ovo   rješenje od microsofta ako ti je sistem ilegala onda ti briše sve sa diska baš sve i slike papak briše te se sam nakraju izbriše ( tako zahvaljujući BUG-u je moj prijatelj očistio disk nakon što je u bug-u   pročitao kako je t omicrosoftovo rješenje TOP za 0 $ heheh sad je i on bez AV-a .... hehehe)!!!

Ha?! Koje to rješenje?! {#}

ovo je to smiješno antivirusno rješenje Microsoft Security Essentials,

a ime mi se nepiše iz nekih tebi neobjašnjivih razloga uostalom da si kad pročitao bug vidio bi kako su ga par mjeseci forsirali kao vrh vrhova

16 godina
neaktivan
agent47thehitman kaže...
ČAP kaže...

"Prika to ti je jednostavno do njih" još nisi na crnoj listi .

mi ovdje pricamo kako su antivirusi neoptimizovani,kako trose previse resursa te kako su spori,ko je sta govorio o podesavanju?

uostalom,napredan korisnik zna podjelit u particije i "pametno" koristit prostor,te ne izvoditi neke unreal-radnje i relativno dobro prepoznati scam od pravog sadrzaja,skinut dobar browser i zastiti se kroz sami browser,a napuhane price o nekim virusima koje "tope" komponente,koje imaju neku specijalnu umjetnu inteligenciju necu ni komentirati

Ja nisam ni rekao da virusi tope komponente nego da se većina korisnika smatra super korisnicima i da može spriječiti bilo koju infekciju...

da zato svi vi rade kao specijalisti za sigurnost.. ma daj..

To što antivirus troši resurse previše to je zbog toga što nije adekvatno podešen i prilagođen korisniku koji zna šta radi nekom poput tebe koji ne otvara bespotrebne stranice i ostalo, u takvom slučaju jednostavno isključiš permanentno skeniranje HTTp i HTTPS protokola i stvar olakšana, isključiš sebi bilo koji nadzor nad surgfanjem i sve sto smatras da nije izvor zaraze, a ostaviš sken na USB-portove i DVD-romove,, a folder gdje skidaš krekove isključi iz skena i više te tvoj antivirus neće maltretirati o tome pričam i kada to podesiš pogledaš u task manager i vidjećeš da sad ili troši manje ili "nikako " resursa ( u memoriju se on učita 12-30 MB a ti imaš sigurno preko 3 GB i u čemu je tu problem).

17 godina
ČAP kaže...
kizo2703 kaže...
ČAP kaže...
... i zbog toga mi se gadi ovo   rješenje od microsofta ako ti je sistem ilegala onda ti briše sve sa diska baš sve i slike papak briše te se sam nakraju izbriše ( tako zahvaljujući BUG-u je moj prijatelj očistio disk nakon što je u bug-u   pročitao kako je t omicrosoftovo rješenje TOP za 0 $ heheh sad je i on bez AV-a .... hehehe)!!!

Ha?! Koje to rješenje?! {#}

ovo je to smiješno antivirusno rješenje Microsoft Security Essentials,

a ime mi se nepiše iz nekih tebi neobjašnjivih razloga uostalom da si kad pročitao bug vidio bi kako su ga par mjeseci forsirali kao vrh vrhova

A imaš sa čim potkrijepiti ovu nebuloznu izjavu osim "jer ja tako kažem"?

13 godina
neaktivan
ČAP kaže...
agent47thehitman kaže...
ČAP kaže...

"Prika to ti je jednostavno do njih" još nisi na crnoj listi .

Ja nisam ni rekao da virusi tope komponente nego da se većina korisnika smatra super korisnicima i da može spriječiti bilo koju infekciju...

da zato svi vi rade kao specijalisti za sigurnost.. ma daj..

nemoj ovo pisati nigdje nikad vise.najbolje ljude sto se tice pca,a koje znam u mom okrugu (sarajevo) niti 1 apsolutno niti 1 ne radi u it kompaniji,a daleko,daleko su sposobniji nego ovi sto rade,barem kod nas,al to je balkanska realnost,ak imas skolu=znanje,a znanje=inteligencija.probaj se zaposliti u njemackoj samo na osnovu skole

15 godina
neaktivan
abyssis kaže...

Za ove što nemaju antivirusa, kako se zaštitite od prelaska virusa sa USB-a. Nedavno sam dobio USB od drugarice na kojem je bilo 200+ zaraza. Iste te na njenom laptipu nisu dale ništa da se instalira. Generalno,nikad nisam pokuio nešto jer pametno surfam ali neke se stvari nemogu izbjeći

Zbog ovog ja imam NOD32, zbog USB-a, cim ga ukljucim on mu blokira autorun i odmah me pita da ga skenira, kliknem, pobrise go*na sa stika i spreman :)

A neke stranice mi blokira, npr kada odem na ptb i kada nesto kliknem, kada se pokusa reklama otvoriti on je odmah blokira, a u nekim slucajevima nije u pravu, blokira mi web stranicu lokalne RTV i pise:

Access to the web page was blocked by ESET Smart Security. The web page is on the list of websites with potentially dangerous content.

Nije niti jedan 100% odlican, svaki ima losih stvari, samo ga iskljucis i otvoris stranicu :D

BTW koristim trenutno W7, necu zadugo na osmicu preci...

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
16 godina
neaktivan
agent47thehitman kaže...

nemoj ovo pisati nigdje nikad vise.najbolje ljude sto se tice pca,a koje znam u mom okrugu (sarajevo) niti 1 apsolutno niti 1 ne radi u it kompaniji,a daleko,daleko su sposobniji nego ovi sto rade,barem kod nas,al to je balkanska realnost,ak imas skolu=znanje,a znanje=inteligencija.probaj se zaposliti u njemackoj samo na osnovu skole

Na forumu   pisem sto mislim, kao i većina drugih samo sto mi se često mišljenje ne poklapa sa većinom u većini tema pa sam zato možda lud, glup ili neznam ni ja šta već a i zaboli me, želio sam samo ukazat da se opterećenje od strane antivirusa na resurse može smanjit i minimalizirat te tako postić neki kompromis između neke sigurnosti i brzine.

U Bih i nema neka IT-kompanija (i ja sam iz bih) a da je nesto jaka tako da se ti sposobni ljudi i nemogu zaposlit, a pitaj ih dali bi radili za neku veliku it kompaniju vani,, ne to nije cooll ali kad im kažeš kolika je plata mjesečno oči im sjaje,...

svi oko mene pričaju kako je sve ovo kapitalizam kako treba furat samo open source ( da volim linux ali nemam nekog hljeba od njeg), a samo ja ostajem budala nezaposlena dok ostali uzimaju kajmak u nekoj od it-komp,,, već tražim izlaz iz ove zabiti i prijavljujem se vani.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.11.2012 9:17 (ČAP).
13 godina
neaktivan
ČAP kaže...

Na forumu   pisem sto mislim, kao i većina drugih samo sto mi se često mišljenje ne poklapa sa većinom u većini tema pa sam zato možda lud, glup ili neznam ni ja šta već a i zaboli me, želio sam samo ukazat da se opterećenje od strane antivirusa na resurse može smanjit i minimalizirat te tako postić neki kompromis između neke sigurnosti i brzine.

slazem se,nego govorim kako antivirus nije apsolutno potreban,nego da nije potreban koliko ljudi govore,recimo rodbinu koju ja imam koristi samo skype,facebook i eventualno nesto pretrazuju na netu apsolutno nista ne skidaju,i realno sta ce njima antivirus? podjelis particije,instaliras windows (dobar sistem tj"cist",tamo gdje nisu "profesionalci" cackali i ubacivali neke svoje reg.i kojekakve datoteke) provjerene drajvere jer njima najnoviji cesto nisu ni potrebni,i eto "siguran" i pouzdan sistem

13 godina
protjeran
Trojanac za Windowse 8

Znači, koliko sam uspio skužit čitajući u ove dvije strane razne postove; po vama je bitno kako će se posložit particije, o tome ovisi koliko će računalo biti zaštićeno od virusa?!

{#}

Moj PC  
1 1 hvala 0
13 godina
neaktivan
Realist kaže...

Znači, koliko sam uspio skužit čitajući u ove dvije strane razne postove; po vama je bitno kako će se posložit particije, o tome ovisi koliko će računalo biti zaštićeno od virusa?!

{#}

kao pametnjakovicu,kakav jesi,da pojasnim.particije kad podjelis,na jednu od 25-30 gb instaliras windows,ta particija ti sluzi kao operativni sistem i SAMO to,znaci tu je sistem (koji vec koristis) i drajveri.ovo ti omogucava preglednost i mnogo brzu provjeru antivirusom istog,a takodjer pomaze ako ces kasnije reinstalirat jer nemoras sve brisati,a ovako windows ostaje duze "cist".jel ti sad jasno o cemu sam pricao? 

naravno,lakse je doci i smjesku stavit i tako se pravit pametan,zar ne?

13 godina
protjeran
agent47thehitman kaže...
Realist kaže...

{#}

kao pametnjakovicu,kakav jesi,da pojasnim.particije kad podjelis,na jednu od 25-30 gb instaliras windows,ta particija ti sluzi kao operativni sistem i SAMO to,znaci tu je sistem (koji vec koristis) i drajveri.ovo ti omogucava preglednost i mnogo brzu provjeru antivirusom istog,a takodjer pomaze ako ces kasnije reinstalirat jer nemoras sve brisati,a ovako windows ostaje duze "cist".jel ti sad jasno o cemu sam pricao? 

naravno,lakse je doci i smjesku stavit i tako se pravit pametan,zar ne?

Znaći, misliš da bi 25-30 GB bilo dosta za windowse??

Samo, pitam se koje? ...možda WIN98 eventualno..{#}

De,ajde molim vas nemojte pisat bedastoće...još bi ljudi mogli pomislit da im D,E,F, itd particije ne mogu biti zaražene ako virus uđe u samo C particiju.

Nadalje, ako ti tako particioniraš svoj disk, onda mi je već odavde sasvim jasno za što se to računalo koristi.

Bolje mod da zakljuća ovu temu jer ovo postaje više sprdnja nego korisno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice