Tri godine ZAMP-ovog nameta

poruka: 127
|
čitano: 30.007
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Tri godine ZAMP-ovog nameta".
17 godina
neaktivan

muaahahahahah.. kako je zabavno citati ovakve tekstove od tamo negdje daleko daleko.. od mile nam kroacije... Cool

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Tri godine ZAMP-ovog nameta
Lazarus Long kaže...

Koliko ja znam postoji blanko Audio CD koji je dusu dao za namjete od strane ZAMPA, drzave, gremlina....

Zasto da se placa namet za nesto sto nije namjenjeno snimanju muzike?

Polako, doći će oni i do toga....:) ZAMP nema jurisdikcije nad ostalim medijima, osim onim za reprodukciju glazbe, ali ovo je Hrvatska, sjetit će se i drugi napraviti nešto slično.. ;)

fico132
15 godina
neaktivan

Tko ce meni platiti sto postoji losa muzikaMršti se.Ja želim naknadu za lošu muziku koju Huljić i Grdović "rade".Hocemo porez na šund!!!!!

Moj PC  
8 0 hvala 0
17 godina

Kako su dosadni ovi iz entertainment industrije boli glava

Po meni je patent nešto vrijedno i korisno što je proizvod ljudskog znanja i rada, a ne njihove pjesmice i glume, baš me briga za njihovm performansima,

po meni bi se trebalo globalno dogovoriti da se patentima mogu štititi jedino znanstvena otkrića i tehnologija

zabavi nije mjesto među patentima 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
AnyDog kaže...
  1. ne zarađuje svaki glazbenik tolike ogromne novce koliko se čini, a i u glazbi, kao i u svim ostalim djelatnostima ima muljatora, "poduzetnika" koji iskoriste i prevare i "zarađuju" milijune ... Ide mi na jetra koliko ljudi uvijek omalovažavaju tuđi rad, pogotovo glazbenika. Pojma nemate.

Floskule, floskule i floskule (i poneka neistina). Nitko ovdje ne omalovažava struku, već komentiramo zakon kojim zakonodavac prejudicira (našu) kolektivnu krivnju.

Zamisli kada bi svi, a čija bi autorska prava mogla biti povrijeđena snimanjem na prazni medij uveli zakon "prejudicirane kolektivne krivnje"? Onda bi na svaki medij plaćali naknadu filmašima, softwareašima, piscima, fotografima i ne znam kome sve ne. A koliko glazbenici poštuju tuđa autorska prava, najbolje će ti reći Državni inspektorat RH i BSA koji su združenim snagama naplatili milijunske kazne za neovlašteno korištenje softwarea u tonskim studijima.

Mene samo zanima, zašto se, kada je prošlog ljeta novoizabrani ministar turizma zatražio od ZAMP-ira smanjenje naknade hotelijerima i ugostiteljima, nisu i "glazbenici" solidarizirali s nama ostalim građanima, i malo na svoja leđa podnijeli teret krize? Na sam spomen smanjenja naknade, Arsen Dedić je održao tako tugaljivi govor da sam skoro zaplakao, a ševa nacionale je prijetila da ona više neće pjevati (kakve li štete). Mi poduzetnici i obični smrtnici smo pristali na veći PDV, krizni porez, ali ZAMP-iri ne, oni su iznad toga? 

Kažeš glazbenici plaćaju porez? Kad je neki "glazbenik" izdao račun i platio porez za koncert, nastup u diskoteci, pjevanje po vjenčanjima, ili za prodaju CD-ova po dječjim vrtićima?

Drugo, nemoj više molim te nazivati ZAMP-ire glazbenicima! Glazbenici smo mi koji imamo bar srednju glazbenu školu (kao ja) ili akademiju, a ne kao moj prijatelj sa početka priče koji ima 3 godine srednje škole i glazbenu naobrazbu iz glazbenog odgoja osnovne škole. Glazbenici su ljudi koji pjevaju u operama, sviraju u orkestrima HNK i koji crnče za 5-6,000kn mjesečno. To su GLAZBENICI! Tko se njih sjetio u ZAMP-u?

A kako ću ja zvati Josipovića, moja stvar. Kad kao SDP-ovac nazovem Josipovića "drugom", onda je to sarkazam, jer on niti je socijal niti demokrat, on je samo predstavnik 2 moćna lobija u našoj grebeoj dolini suza.

17 godina

Da mi je znati kakve veze ima to šaroliko društvo od Seve preko Arsena do Grdovića sa HDD-om.

Mogu misliti što bi rekli da ih netko upita što je S.M.A.R.T.

0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
Floki kaže...

Da mi je znati kakve veze ima to šaroliko društvo od Seve preko Arsena do Grdovića sa HDD-om.

Pričamo o ZAMP-u i njihovom mentalitetu.

Ne moraš se sramiti ako ne znaš što je S.M.A.R.T., pitaj u nekoj drugoj temi, sigurno ćeš dobiti kvalitetan odgovor;-P

17 godina
Luciano kaže...
Floki kaže...

Pričamo o ZAMP-u i njihovom mentalitetu.

Ne moraš se sramiti ako ne znaš što je S.M.A.R.T., pitaj u nekoj drugoj temi, sigurno ćeš dobiti kvalitetan odgovor;-P

jesi ti čitao mene

ja sam se pitao kakve veze Seve ima sa HDD-om, a ne sa Zampom, čovječe kad kupujem HDD, takvima plaćam

Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 18:05 (Floki).
17 godina
neaktivan

Jel` postoji kakav pandan ZAMPU u koem clanuju programeri pa da svi redom placate namjete i njima posto ljudi programiraju a svi ste potencijalni pirati, potencijalni programeri, potencijalni pjevaci....

Neki su glupi i bez Facebooka......... - Šef

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Jel` postoji kakav pandan ZAMPU u koem clanuju programeri pa da svi redom placate namjete i njima posto ljudi programiraju a svi ste potencijalni pirati, potencijalni programeri, potencijalni pjevaci....

Postoji - BSA.

17 godina
odjavljen
klimama kaže...
Lazarus Long kaže...

Postoji - BSA.

Ne znam baš. Programer sam i nitko mi osim moje firme ništa ne plaća, tako da ono... zajebavaš me? Koliko si mi platio prošle godine bez obzira jesi li koristio moje usluge ili ne?

Freak Show Inc.
17 godina
neaktivan

BSA ne radi nista osim sto tuli o stopi piratstva...

Edit: Inače BullShit Agency

In Control
Poruka je uređivana zadnji put ned 18.7.2010 23:48 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
neaktivan
Friday kaže...

Ne znam baš. Programer sam i nitko mi osim moje firme ništa ne plaća, tako da ono... zajebavaš me? Koliko si mi platio prošle godine bez obzira jesi li koristio moje usluge ili ne?

Kad programeri prestanu u EULA-e ubacivati odredbe kojima se ograđuju od svega, onda neka i oni uvedu naknade. S obzirom na duševne boli izazvane lošim softverom programeri bi trebali korisnicima davati novce iz zahvalnosti što uopće koriste njihov softver, a ne ovako bezobrazno skupo naplaćivati i onda olako stečene milijarde trošiti na marihuanu (Apple) i alkohol (Microsoft).Belji se

BTW: u nevidljivom potpisu u mojim porukama stoji da se svako citiranje ili osvrtanje na moje poruke naplaćuje 5 kuna. Očekujem uplate na žiroračun, jer trebam skupiti novac da Hrvatskim vodama platim naknadu što mi kiša pada po krovu, a oni se brinu da mi kiša ne ostane gore na krovu, nego da s krova padne na zemlju.

17 godina
odjavljen
klimama kaže...
Friday kaže...

Kad programeri prestanu u EULA-e ubacivati odredbe kojima se ograđuju od svega, onda neka i oni uvedu naknade. S obzirom na duševne boli izazvane lošim softverom programeri bi trebali korisnicima davati novce iz zahvalnosti što uopće koriste njihov softver, a ne ovako bezobrazno skupo naplaćivati i onda olako stečene milijarde trošiti na marihuanu (Apple) i alkohol (Microsoft).Belji se

BTW: u nevidljivom potpisu u mojim porukama stoji da se svako citiranje ili osvrtanje na moje poruke naplaćuje 5 kuna. Očekujem uplate na žiroračun, jer trebam skupiti novac da Hrvatskim vodama platim naknadu što mi kiša pada po krovu, a oni se brinu da mi kiša ne ostane gore na krovu, nego da s krova padne na zemlju.

Nisam ni u Apple-u i u Microsoft-u. Isto tako nije ni Huljić Guetta niti je Grdović Helden a svejedno im plaćaš. Dakle, gdje su moje pare?

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran

Bilo je vrijeme kada nitko u mom kraju nije plaćao slivne vode.

Zar i kišu koja ponire u zemlju da plaćamo?

Ali, kako je kuća bila na staru koja ima penziju, najprije su došle opomene, zatim sudska odluka, pa skidanje sa penzije.

I tako, naplatili i sudske troškove i kamate.

Tko im šta može?

Kada bi uspjeli iskontrolirati one što dijele mp3, avi i drugo (jer djeljenje je ilegalno), a jednom će i uspjeti uz ovakav razvoj tehnologija (superkompjutera). I šta će se onda dogoditi?

Nitko ne može djeliti ništa (već i blogeri se boje pisati), ali taj harač će se i dalje naplaćivati.

I tko im šta može?

Meni je svejedno da li mi stave PDV, ili PDV+HARAČ. I tako uzimaju koliko im treba...

Netko će morati vratiti njihove kredite, zar ne?

A taj netko ću biti i JA i TI i MOJE i TVOJE DIJETE!

Zato ja svoj software dajem pod GPL, jer nemam taj ZAMP koji će me nagraditi za rad (ili nerad?).

Evo, na mojoj web stranici imate moj kod za 3D konverziju video filmova.

A za torent ćete se sami morati postarati...

Ali da vam bude lakše plaćati ZAMP i slične gluposti, postoji GPL, LGPL i druge pravne tvorevine inteligentnih pravnika sa dušom.

Iza naizgled lupitog bradonje, koji se zove Richard Stallman, stoji pravni genije, koji ovakvima 'diže tlak'.

A neki će 'puhati' kao bijesni bizoni...

Samo neka 'pušu' svojim ZAMP-ovima, dok na kraju ne 'popuše'...

Nikola Tesla and My Thoughts: http://free-ri.htnet.hr/Branko/index.html
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 8:48 (branko).

1 0 hvala 0
17 godina
Lazarus Long kaže...

Eh, baš sam to htio napisati jučer, pa odustao :)

klimama kaže...

S obzirom na duševne boli izazvane lošim softverom programeri

A što je sa mojim duševnim bolima svih ovih "glazbenika" i "umjetnika" koje me forsiraju slušati gdje god se okrenem? Čak ih nisam ni kupio, a oni me (nešto) u mozak sa svojim poskočicama i jeftinom lirikom (samo da se rimuje).

Zamp bi trebao plaćati svima nama koji smo ikada čuli, protiv naše volje i bez itijednog kupljenog CD-a, pjesmu Huljića, Miše, Stavrosa, ..., jer su posljedice toga doživotne.

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 10:03 (Elles D.).
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...
AnyDog kaže...
  1. ne razumijem da je "sasvim razumljivo" dati 8kn za kruh, 20kn za pivu, 500kn za cipele, 5000kn za iPhone (itd.) a dati 3kn ili 5kn za pjesmu (preko iTunesa) ili 0,20kn nameta na nosače medija, "skandalozno i beozbrazno". Šta vi mislite, koliko je potrebno novaca da bi se snimila pjesma, i koliko je znanja potrebno. Govorim o pristojnim snimkama i pjesmama.

Je, žao mi je dati i lipu ako ju bacim u vjetar. 

Znaš što je skandalozno? Što recimo ja kupim CD da gore stavim SVOJ program koji sam JA napisao SVOJIM rukama i za taj komad medija na kojem je MOJ komad koda moram plaćati ZAPMov namet. Drugim rjiečima, glazbenici i ostali pod ZAMPom na direktan način uzimaju meni iz usta i zarađuju na plodovima moga rada. Odnosno, u ovoj situaciji živite ko paraziti od tuđeg rada...

Još imaš obraza braniti ZAMP?

Ajde daj molim, te ..."imaš obraza" ... Pod br. 1 ja ne branim ZAMP, ako malo bolje čitaš ....

Kakve sve besmislene namete plaćate (npr. trošarine na aute, tv pretplate, porez na korištenje šuma) i sad se bunite na ove lipe koje dajete. Osim toga, baš si sve od tog programa izmislio ti - i programski jezik, i alate s kojima si to napravio ? Misliš li da je apsolutno sve u tom progamu tvoje intelektualno vlasništvo ? Znaš li koliko si ti platio korištenje intelektualnih vlasništva (tj. autorskih prava) a da ni ne znaš za to ? I plaćaš svakodnevno.

I da, klasični argument - "ja ću na CD stavljati samo svoje fotke i ništa drugo". Da parafraziram "tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen" - da li postoji itko tko je pržio CD/DVD/BlueRay a da nije stavljao na te medije ništa osim "svojih fotki" ili "svojih programa" ? Nema toga. Ili, skoro nema. Ja jesam.
99,9% ljudi se, po meni, ogriješilo o zakone o autorskim pravima i pržilo glazbu, ali i flimove, programe ili štogod, a da nije platio za to.

Dragi moj Bukva, ja, kao glazbenik a i u drugim djelatnostima kojima se bavim, NIKAD nisam zarađivao od tuđeg rada. Ponavljam - NIKAD.

Ali sam dao više od 10.000 kuna na računalne programe koje koristim u svom svakodnevnom radu i zarađivanju. Počev od 3 verzije Windowsa, Adobe paketa, glazbenih programa itd. A za mnoge od tih kunica mi je žao što sam ih dao. Pogotovo za Windowse, koji bi, po meni morali koštati 10 puta manje ...

Dakle, da ponovim - taj ZAMP-ov namet je nespretno smišljen pokušaj zaštite intelektualnog vlasništva. Ustvari, taj namet bi trebao kompenzirati svu štetu koje je besplatni download i kopiranje nanijelo intelektualnom vlasništvu, a koje može ići na elektronske medije - i glazbu, filmove, fotografije, programe, tv emisije. Greška je u tome što s tim nametom ne bi trebao upravljati samo ZAMP nego npr. - Državni zavod za intelektualno vlasništvo

I dajte molim vas shvatite više da su glazbenici kao i svi drugi ljudi - ima onih koji pošteno rade, onih koji muljaju i kradu, onih koji se šlepaju i koji su paraziti, onih koji kradu, onih koje drugi iskorištavaju itd. ... Prestanite glazbenike stereotipno i glupo shvaćati kao bagru koja "oće hljeba bez motike", parazite, neradnike. Prestanite omalovažavati tuđi rad i kvalitete.

Moje velecijenjeno mišljenje sam velikodušno dao vama na čast čitanja.
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 9:33 (AnyDog).
17 godina
neaktivan
AnyDog kaže...
Bukva kaže...
AnyDog kaže...
  1. ne razumijem da je "sasvim razumljivo" dati 8kn za kruh, 20kn za pivu, 500kn za cipele, 5000kn za iPhone (itd.) a dati 3kn ili 5kn za pjesmu (preko iTunesa) ili 0,20kn nameta na nosače medija, "skandalozno i beozbrazno". Šta vi mislite, koliko je potrebno novaca da bi se snimila pjesma, i koliko je znanja potrebno. Govorim o pristojnim snimkama i pjesmama.

Je, žao mi je dati i lipu ako ju bacim u vjetar. 

Znaš što je skandalozno? Što recimo ja kupim CD da gore stavim SVOJ program koji sam JA napisao SVOJIM rukama i za taj komad medija na kojem je MOJ komad koda moram plaćati ZAPMov namet. Drugim rjiečima, glazbenici i ostali pod ZAMPom na direktan način uzimaju meni iz usta i zarađuju na plodovima moga rada. Odnosno, u ovoj situaciji živite ko paraziti od tuđeg rada...

Još imaš obraza braniti ZAMP?

Ajde daj molim, te ..."imaš obraza" ... Pod br. 1 ja ne branim ZAMP, ako malo bolje čitaš ....

Kakve sve besmislene namete plaćate (npr. trošarine na aute, tv pretplate, porez na korištenje šuma) i sad se bunite na ove lipe koje dajete. Osim toga, baš si sve od tog programa izmislio ti - i programski jezik, i alate s kojima si to napravio ? Misliš li da je apsolutno sve u tom progamu tvoje intelektualno vlasništvo ? Znaš li koliko si ti platio korištenje intelektualnih vlasništva (tj. autorskih prava) a da ni ne znaš za to ? I plaćaš svakodnevno.

I da, klasični argument - "ja ću na CD stavljati samo svoje fotke i ništa drugo". Da parafraziram "tko je bez grijeha, neka prvi baci kamen" - da li postoji itko tko je pržio CD/DVD/BlueRay a da nije stavljao na te medije ništa osim "svojih fotki" ili "svojih programa" ? Nema toga. Ili, skoro nema. Ja jesam.
99,9% ljudi se, po meni, ogriješilo o zakone o autorskim pravima i pržilo glazbu, ali i flimove, programe ili štogod, a da nije platio za to.

Dragi moj Bukva, ja, kao glazbenik a i u drugim djelatnostima kojima se bavim, NIKAD nisam zarađivao od tuđeg rada. Ponavljam - NIKAD.

Ali sam dao više od 10.000 kuna na računalne programe koje koristim u svom svakodnevnom radu i zarađivanju. Počev od 3 verzije Windowsa, Adobe paketa, glazbenih programa itd. A za mnoge od tih kunica mi je žao što sam ih dao. Pogotovo za Windowse, koji bi, po meni morali koštati 10 puta manje ...

Dakle, da ponovim - taj ZAMP-ov namet je nespretno smišljen pokušaj zaštite intelektualnog vlasništva. Ustvari, taj namet bi trebao kompenzirati svu štetu koje je besplatni download i kopiranje nanijelo intelektualnom vlasništvu, a koje može ići na elektronske medije - i glazbu, filmove, fotografije, programe, tv emisije. Greška je u tome što s tim nametom ne bi trebao upravljati samo ZAMP nego npr. - Državni zavod za intelektualno vlasništvo

I dajte molim vas shvatite više da su glazbenici kao i svi drugi ljudi - ima onih koji pošteno rade, onih koji muljaju i kradu, onih koji se šlepaju i koji su paraziti, onih koji kradu, onih koje drugi iskorištavaju itd. ... Prestanite glazbenike stereotipno i glupo shvaćati kao bagru koja "oće hljeba bez motike", parazite, neradnike. Prestanite omalovažavati tuđi rad i kvalitete.

Sam ima jedan problem.Glazbenik je odabro biti glazbenik valjda pretposavimo zbog mogucnosti, zelje vlastitog izrazavanja a ne love.A i da je radi love glazbenik ima proizvod cd ima drugi proizvod nastup.Sto se ne komercijalnih stvari vezanih u glazbu tu podrzavam da drzava ili cak da postoji zamp i da subvencionira djecu , kudove ,skolovanje ,asamble itd.... ali samo to ne ljude koji su odlucili komercijalno zaradjivat 

Zasto bi se novac odvajo za kantauotre tipa alka vucia sa 30 pjesam godisnje lazi lazi lazi me ti to radis najbolje.Koja na trzistu nudu svoj proizvod.Jer je ona socijalna kategorija jer je narodna bastina.Jer je kulturni drzavni interes.

Ko je zeli financirat financira je kupovinom cd-a i odlaznjem na nastupe njezine ili izvodjaca njezinih autorskih djela

U procjene zampa koliko su nasi autori osteceni nebi ni ulazio .To su uvjek neke brojke di se pomnoze svi ljudi sa nekim 5x koeficijentom i napise neki basnoslovni broj

Zasto se glazbenici komercijalni sa nikakvom vriejdnosti na nekoj drugoj osnovi (kulturnoj , tradicionalnoj ,...) stite i financiraju.

Zasto ne imati porez na cekice , alat raznorazni pa subfinanciramo  nesposobne ili nesretne limare , kovace , zidare ......

17 godina
neaktivan
Luciano kaže...
AnyDog kaže...
  1. ne zarađuje svaki glazbenik tolike ogromne novce koliko se čini, a i u glazbi, kao i u svim ostalim djelatnostima ima muljatora, "poduzetnika" koji iskoriste i prevare i "zarađuju" milijune ... Ide mi na jetra koliko ljudi uvijek omalovažavaju tuđi rad, pogotovo glazbenika. Pojma nemate.

Floskule, floskule i floskule (i poneka neistina). Nitko ovdje ne omalovažava struku, već komentiramo zakon kojim zakonodavac prejudicira (našu) kolektivnu krivnju.

Zamisli kada bi svi, a čija bi autorska prava mogla biti povrijeđena snimanjem na prazni medij uveli zakon "prejudicirane kolektivne krivnje"? Onda bi na svaki medij plaćali naknadu filmašima, softwareašima, piscima, fotografima i ne znam kome sve ne. A koliko glazbenici poštuju tuđa autorska prava, najbolje će ti reći Državni inspektorat RH i BSA koji su združenim snagama naplatili milijunske kazne za neovlašteno korištenje softwarea u tonskim studijima.

Mene samo zanima, zašto se, kada je prošlog ljeta novoizabrani ministar turizma zatražio od ZAMP-ira smanjenje naknade hotelijerima i ugostiteljima, nisu i "glazbenici" solidarizirali s nama ostalim građanima, i malo na svoja leđa podnijeli teret krize? Na sam spomen smanjenja naknade, Arsen Dedić je održao tako tugaljivi govor da sam skoro zaplakao, a ševa nacionale je prijetila da ona više neće pjevati (kakve li štete). Mi poduzetnici i obični smrtnici smo pristali na veći PDV, krizni porez, ali ZAMP-iri ne, oni su iznad toga? 

Kažeš glazbenici plaćaju porez? Kad je neki "glazbenik" izdao račun i platio porez za koncert, nastup u diskoteci, pjevanje po vjenčanjima, ili za prodaju CD-ova po dječjim vrtićima?

Drugo, nemoj više molim te nazivati ZAMP-ire glazbenicima! Glazbenici smo mi koji imamo bar srednju glazbenu školu (kao ja) ili akademiju, a ne kao moj prijatelj sa početka priče koji ima 3 godine srednje škole i glazbenu naobrazbu iz glazbenog odgoja osnovne škole. Glazbenici su ljudi koji pjevaju u operama, sviraju u orkestrima HNK i koji crnče za 5-6,000kn mjesečno. To su GLAZBENICI! Tko se njih sjetio u ZAMP-u?

A kako ću ja zvati Josipovića, moja stvar. Kad kao SDP-ovac nazovem Josipovića "drugom", onda je to sarkazam, jer on niti je socijal niti demokrat, on je samo predstavnik 2 moćna lobija u našoj grebeoj dolini suza.

Naravno, tvoje je pravo da izjavljuješ štogod želiš, a moje je da to i komentiram. Moje je dakle, samo mišljenje, a ne direktiva, da, iako možda bolje poznaješ Josipovića  nego ja, da je tvoj sarkazam malo paušalan, a reagirao sam na taj antikomunistički prizvuk jer mi idu na jetra više taj lov na vještice/komunjare (nepostojoeće).Shvatio sam to od prve da je to sarkazam, bez brige. Kao ciniku, sarkazam mi je u malom prstu Namigiva.

Mislim (ponovo, samo mišljenje [pročitaj potpis dolje Osmijeh]) da, iako sam samo osnovno glazbeno obrazovan, s obzirom na to da imam preko 20 godina staža, te sam nedostatak formalnog obrazovanja itekako kompenzirao praksom i samoučenjem, sam zaslužio sebe zvati glazbenikom. I, bez lažne skormnosti, kvalitetnim glazbenikom koji pošteno radi svoj posao. Nisu samo glazbenici oni koji rade u orkestrima i kazalištima. A i tamo ima svakavih - muljatora, lopova, beskrupuloznih karijerista, vrijednih i poštenih, kvalitetnih itd. Pošto moj kolega i bliski prijatelj radi u takvom orkestru već 20-ak godina, znam o čemu govorim.
Svaka kuna koje sam ja zaradio sam i pošteno odradio. A imao sam i sate i sate pro bono rada... I humaniranog itd.

I, puno puta sam izdavao račun, i plaćao porez (ne PDV -23%, nego autorski 35%) na "gaže"... Normalno, bilo je i keš plaćanja, ali često toga i nije bilo ( tj. svirao sam "pro bono" <- sarkazam btw. )

Što se tiče ZAMP-a i ostalog, rekao sam svoje i stojim pri tome.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 10:51 (AnyDog).
15 godina
neaktivan
AnyDog kaže...

Jesi siguran za ovu izjavu? Ja sam poprilično siguran da barem 1 milijun ljudi u hrvatskoj taj zakon nije nikad prekršilo, a vjerojatno i neće. To su npr. umirovljenici, moja baba ne da ne zna spržit cd, nego nema pojma šta je računalo, a takvih ljudi je mnogo u hrvatskoj. Ne moraju biti stari, ima i mlađih koji ne znaju, a i koje jednostavno to ne zanima nego imaju svoj život i drugog posla. 

17 godina
neaktivan
kruno_vk kaže...
AnyDog kaže...

Jesi siguran za ovu izjavu? Ja sam poprilično siguran da barem 1 milijun ljudi u hrvatskoj taj zakon nije nikad prekršilo, a vjerojatno i neće. To su npr. umirovljenici, moja baba ne da ne zna spržit cd, nego nema pojma šta je računalo, a takvih ljudi je mnogo u hrvatskoj. Ne moraju biti stari, ima i mlađih koji ne znaju, a i koje jednostavno to ne zanima nego imaju svoj život i drugog posla. 

A je li tvoja baba kupuje te medije sa ZAMP-ovim nametom ?? Pa podrazumijeva se da sam mislio na ljude koji kupuju navedene medije i koji "prže" i kopiraju (ne zaboravimo i HDD-ove, stickove itd.). Mislim, o čemu ti govoriš ???

15 godina

što su hrvati zahebani ljudi svi masovno skidaju ilegalnu multimediju,a kad treba platiti zampu par kuna mjesečno onda dižu bunu,a oštetili su distributere filma i glazbe za tko zna koliko kuna,pa bar priznajte da svi skidajte i nemojte se opravdavati da je skupo,naši ljudi bi sve htjeli mukte a kad su u pitanju programi   e njih treba zaštiti jer od toga žive,pa nećete propasti za par kuna nameta,ja vjerujem da na ovom forumu ima programera,kako biste se osjećali da nešto programirate 5 godina i kad pustite na tržište da vam se masovno ispiratizira,e onda se ne biste bunili da se uvede nešto kao zamp da zaštiti programere

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 11:36 (blackalbum).
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

što su hrvati zahebani ljudi svi masovno skidaju ilegalnu multimediju,a kad treba platiti zampu par kuna mjesečno onda dižu bunu,a oštetili su distributere filma i glazbe za tko zna koliko kuna,pa bar priznajte da svi skidajte i nemojte se opravdavati da je skupo,naši ljudi bi sve htjeli mukte a kad su u pitanju programi   e njih treba zaštiti jer od toga žive,pa nećete propasti za par kuna nameta

Daj od****te više s tim "svi masovno skidaju" i ostalim glupostima, šta ti znaš tko skida a tko ne, postoji onaj dio ljudi koji ne skida ništa ilegalno. Neće nitko propast niti je u tome bit uopće, odi opet pročitat cijelu temu pa ćeš vidit zbog čega se ljudima gadi taj namet. Ako opet ne shvatiš, onda pročitaj još koji put.

15 godina

mirko 935 dali ti skidaš evo krenimo od tebe ? nemoj se sad braniti kako ti samo braniš interese nedužnih ljudi koji ništa ilegalno ne skidaju

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 11:39 (blackalbum).
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

mirko 935 dali ti skidaš evo krenimo od tebe ? nemoj se sad braniti kako ti samo braniš interese nedužnih ljudi koji ništa ilegalno ne skidaju

Ja skidam jer nemam svojih financija, no ti svojim stavom stavljaš hrpu tzv. poštenih ljudi u isti koš s nama koji smo pirati, i to je prilično infantilno od tebe, ako smijem primjetit. Sad ćeš izvuć zaključak da ako ja skidam, svi skidaju. Čini mi se da nisi baš pratio logiku u srednjoj školi ;)

15 godina
neaktivan

Cestitam, otvorili smo Pandorinu kutiju...

USKORO U VASEM GRADU: Porez na zagadjivanje okolisa!!! Sto bi reko Djuro: "Ako ste, a naravno da jeste, ikada kupili cokoladicu, bombon a bogami i zvaku i ako ste, a naravno da jeste celofancic, papiric a bogami i omot ispustili, bacili a bogami i promasili kantu tada......

Uskoro u vijestima: Svi Hrvati kolektivno osudjeni za silovanje! Razlog: I za to alat imaju

Nemogu da vjerujem sta se desava. Aj uzdravlje 

6 0 hvala 0
15 godina
Mirko935 kaže...
blackalbum kaže...

Ja skidam jer nemam svojih financija, no ti svojim stavom stavljaš hrpu tzv. poštenih ljudi u isti koš s nama koji smo pirati, i to je prilično infantilno od tebe, ako smijem primjetit. Sad ćeš izvuć zaključak da ako ja skidam, svi skidaju. Čini mi se da nisi baš pratio logiku u srednjoj školi ;)

pa što se onda buniš za par kuna nameta,i što te brige za ostale živi svoj život

17 godina
Friday kaže...
klimama kaže...
Lazarus Long kaže...

Postoji - BSA.

Ovim je sve rečeno, entertainment se putem svojih lobija izborio da mu plaćaju potencijalno piratiziranje.

Programerska zajednica naravno nije, niti će ikad biti u toj poziciji. 

Na ovom primjeru se jako dobro vidi nelogičnost tog ZAMP-ovog zakona, u kilometar koda uložiš i trud i znanje i godine učenja,

i ne pada ti na pamet tražiti nekakav porez na medije za pohranu podataka. A glumci koji glume ratnike u ratu kojeg vidjeli nisu

očito imaju obraza tražiti tako nešto.

Koliiko znam, ovaj porez ide isključivo ZAMP-u, a BSA ne dobija od toga ništa.

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.7.2010 11:54 (Floki).
17 godina
neaktivan

Vidim da se nitko nije sjetio pitati (ili mi je promaklo) a sta je s onima koji nikad nisu skinuli pjesme hrvatskih autora vec samo stranih???

Zasto ja moram placati taj namet koji ide u džep jednom žaku, severini, grdoviću itd. itd. itd...

Domaće autore ne slusam, nikad ih nisam ni slusao, a vjerovatno ni necu jer jednostavno to nije my cup of tea i sad ja njih uzdržavam...Neodlučan

Every time two people have sex, an angel gets a boner
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
blackalbum kaže...

pa što se onda buniš za par kuna nameta,i što te brige za ostale živi svoj život

Bunim se iz mnogog razloga, no ne zbog par kuna nego zbog toga što taj zakon predstavlja kao što je i u članku pisano. Samo ti kažem da ti je bezveze taj stav da svi skidaju i da su svi kriminalci, nije u redu suditi svima jer ima dobar dio ljudi koji su nedužni, da tako kažem.

Možeš slobodno koristit izraz "većina", šta njemu fali; no "svi" je jednostavno krivo, NHF

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice