Švicarska u „problemima“ zbog iWatcha?

poruka: 62
|
čitano: 7.985
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Švicarska u „problemima“ zbog iWatcha?".
14 godina
odjavljen

Neki ljudi ovdje ne shvaćaju bit luksuznih satova. Zapravo, luksuzni satovi niti nemaju neku konkretnu bit, to ovisi od osobe do osobe. Ja ih osobno obožavam, u najmanju ruku. Zašto? Neznam, jednostavno ih obožavam. 

Meni je san posjedovati Hublot Big Bang (301 SX 1170 RX), taj sad košta 100.000kn. Da, 100.000kn, veliki dio ljudi u "lijepoj našoj" ima imovinu slične, ako ne i niže vrijednosti ili neznatno više. Možda ja čak i imam tu lovu, ali neke stvari su uvijek viši prioritet. Tako da za sada taj sat mi ostaje samo san. 

I naravno, uvijek će se naći ljudi sa entuzijazmom za luksuzne (skupe) satove kao i ja, ako ne i sa višim, puno višim. I to puno ljudi nemože razumjeti, isto tako ja nemogu razumjeti dio ekipe s buga (i općenito) koji mjenjaju mobitele ko čarape, a niti nemam namjere. To se konkretno odnosi na tebe Ezio, move on for f*ck's sake.

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 23:15 (Deawood).

3 2 hvala 0
15 godina

Opa imamo dva badass bogatuna na temi. Ili wannabe bogatuna.

Potpis!
Moj PC  
1 9 hvala 0
15 godina

Naravno da će ovaj lik iz Applea telebati gluposti. Pa to mu je posao. 

A njihovi kupci su još gori. Jer pokušavaju sebi i drugima opravdat bezveze potrošenu lovu. Uvjerit se da je to najbolje što postoji i da su oni posebni zato jer su nešto platili x puta više nego vrijedi.

Naravno da nijedan "pametni sat" ne može u istu rečenicu ni sa Tissotom, a kamoli sa nekim ručnim satom iz neke od kolekcija Rolexa, Bregueta, PPa, VCa, Blancpaina. 

Premda mi još uvijek nije jasna svrha tih smartwatcheva? Ne može ništa drugo što i smartphone kojeg ionak nosiš uvijek u džepu.

@Daewood

Ne loše izgleda. {#} Iako nije po mojem ukusu, ali ima nešto u tim jednostavnim dizajnima, izbjegavaš interes okoline, a ljudi koji cijene i imaju znanja o satovima znat će o čemu se radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Švicarska u „problemima“ zbog iWatcha?
Ezio kaže...

Ne moraš biti bogatun da bi si priuštio "swiss made" sat, postoje satovi i od 700€,1000€,3000€... nisu svi +10000€. Neko kupi laptop od 1500€ neko sat, neko kupi auto od 15000€ neko kupi od 9000€ i sat od 2000€ i sl.

Evo ti imaš laptop,tablet,smartphone, dva PS i sve to košta poprilično a neko ima mob od 100€, neki laptop od 300€ i sat od 1500€ jer voli satove

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
15 godina
neaktivan

nije Švicarska u problemima zbog iwatcha, nego zato što je Marin Čilić izbacio Federera i ušao u finale US Opena

Safet je kao himna, ustaneš kad ga spomeneš...

2 0 hvala 0
15 godina
Sheldon Cooper Ph.D kaže...
Ezio kaže...

Ne moraš biti bogatun da bi si priuštio "swiss made" sat, postoje satovi i od 700€,1000€,3000€... nisu svi +10000€. Neko kupi laptop od 1500€ neko sat, neko kupi auto od 15000€ neko kupi od 9000€ i sat od 2000€ i sl.

Evo ti imaš laptop,tablet,smartphone, dva PS i sve to košta poprilično a neko ima mob od 100€, neki laptop od 300€ i sat od 1500€ jer voli satove

Mislio sam na ovog sto sanja sat od 100000 i onog što mi s visoka govori da ne znam što je luksuz jer ga nisam okusio. A ni jedan ni drugi pojma nemaju tko sam i što sam.

Jasno da ima švicarskih satova od parsto eura. Takvima može biti konkurencija smartwatch. Nitko ne tvrdi da je konkurencija ovima od 10000 eura jer smartwatch nije snobovski luksuz. Osim kad ga Samsung optoci swarowski kristalima...

Potpis!
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 0:22 (Ezio).
13 godina
neaktivan
Ezio kaže...
Sheldon Cooper Ph.D kaže...
Ezio kaže...

Mislio sam na ovog sto sanja sat od 100000 i onog što mi s visoka govori da ne znam što je luksuz jer ga nisam okusio. A ni jedan ni drugi pojma nemaju tko sam i što sam.

Jasno da ima švicarskih satova od parsto eura. Takvima može biti konkurencija smartwatch. Nitko ne tvrdi da je konkurencija ovima od 10000 eura jer smartwatch nije snobovski luksuz. Osim kad ga Samsung optoci swarowski kristalima...

Ja sam napisao post na prošloj stranici svoje mišljenje i ukratko da ti kažem (ako te zanima sve vrati se pa pročitaj) nije smartwatch uopće konkurencija klasičnim satovima, pogotovo  ne mehaničkim satovima i ovim imalo skupljim +300€. Smartwatch je namjenjen za ljubitelje IT gadgeta, "djecu",onima koji nemaju nikakav sat i sl. on nije konkurencija ljubiteljima satova i ljudima koji nose klasični sat što zbog potrebe,što zbog ljubavi prema satovima.

A ni sat od 10 000€ nije toliki san kad uzmeš u obzir da npr. u Švicarskoj je minimalna plata 3500€ zamisli koliko je plata inžinjerima,doktorima pa i "regularnim radnicima".  Jedan od najpoznatijih  high end  "swiss made" satova Rolex Submariner je ~6000€  i znaš šta je najbolje što za 10godina nećeš izgubiti lovu na njemu.

Ah, gravity - thou art a heartless bitch.
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...

Nitko ovdje nije niti bogatun niti wannabe bogatun.

Ezio kaže...

Bravo za tebe. "Mnogo si jak". Poprilično sam siguran što si i tko si, maloljetno dijete, sa cca. 14-15 (ako i tolko) godina koji obožava Apple i nema pametnijeg posla nego trolati po forumu.

1. nebih rekao da samo "sanjam" o tom satu, ja možda imam, a možda i nemam tu lovu. U hrvatskoj je gro ljudi koji kupuju automobile od 500.000kn (na leasing), ako ne i više, a onda za 6 mjeseci idu frenda u birtiju moliti za 200kn (imam točno takav 1 primjer). Zašto si onda ja nebih mogao priuštiti sat za 100.000kn? Ajde, nebo i zemlja, od automobila imaš neke konkretne koristi, ali isto tako možeš kupiti Daciu za 60.000kn koji će po cesti obaviti sličan posao (ali neće biti tako udoban, brz bla bla) isto tako možeš kupiti neki jeftini sat. Ali, tko voli nek izvoli, zaboga miloga.

P.S taj sat ne košta 100.000kn, ali nema veze, nije bitno.

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.9.2014 0:49 (Deawood).
15 godina

Ok. Ajmo za godinu dana tu se vratiti i vidjeti kako stvari stoje. Ja se kladim da će smartwatchevi uzeti dio tržišta klasičnim satovima.

Potpis!
Moj PC  
1 5 hvala 0
14 godina
odjavljen
Ezio kaže...

Ok. Ajmo za godinu dana tu se vratiti i vidjeti kako stvari stoje. Ja se kladim da će smartwatchevi uzeti dio tržišta klasičnim satovima.

Dogovor, ali uzmimo u obzir JEFTINIM klasičnim satovima, znaći do 200€.

15 godina
Deawood kaže...

Neki ljudi ovdje ne shvaćaju bit luksuznih satova. Zapravo, luksuzni satovi niti nemaju neku konkretnu bit, to ovisi od osobe do osobe. Ja ih osobno obožavam, u najmanju ruku. Zašto? Neznam, jednostavno ih obožavam. 

Meni je san posjedovati Hublot Big Bang (301 SX 1170 RX), taj sad košta 100.000kn. Da, 100.000kn, veliki dio ljudi u "lijepoj našoj" ima imovinu slične, ako ne i niže vrijednosti ili neznatno više. Možda ja čak i imam tu lovu, ali neke stvari su uvijek viši prioritet. Tako da za sada taj sat mi ostaje samo san. 

I naravno, uvijek će se naći ljudi sa entuzijazmom za luksuzne (skupe) satove kao i ja, ako ne i sa višim, puno višim. I to puno ljudi nemože razumjeti, isto tako ja nemogu razumjeti dio ekipe s buga (i općenito) koji mjenjaju mobitele ko čarape, a niti nemam namjere. To se konkretno odnosi na tebe Ezio, move on for f*ck's sake.

Otišli smo u offtopic, ali Hublot Big Bang je i dalje samo konfekcijski sat i zapravo košta 30-40000kn, možda i manje. Stvar je u tome da svi trgovci satovima stavljaju visoke cijene jer ne smiju rušiti "vrijednost", a onda ti daju 50% (i više) popusta jer si im se baš ti svidio. Tako da nemoj bit lud i platiti ga toliko.

14 godina
odjavljen

Ne košta 30-40k kn nego cca 60k kn. Mada bi se ta cijena kod nas mogla još bez problema srušiti jer smo takva kakva smo država pa sumnjam da im baš svaki dan dolaze ljudi koji žele kupiti sad od nekoliko desetina tisuća kuna... 

0 1 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Ne košta 30-40k kn nego cca 60k kn. Mada bi se ta cijena kod nas mogla još bez problema srušiti jer smo takva kakva smo država pa sumnjam da im baš svaki dan dolaze ljudi koji žele kupiti sad od nekoliko desetina tisuća kuna... 

dakle sve što sam govorio prije da su cijene tih satova nerealne stoji. košta 100000 kn ali može se srušiti ispod 60k... svašta. ja sam mislio da rad majstora urara vrijedi svake lipe u cijeni iskazanoj u snobovskim dućanima.

glavno da za kupce iphonea u svakoj poruci vrijeđaš da su ovce a radi se o sto puta manjoj cijeni koju si može priuštiti svatko tko radi.

kolika je onda ovca onaj koji da 100000 kn za sat koji može dobiti 50000 jeftinije?

Potpis!
14 godina
odjavljen

Već si došao iz škole? Iako stvarno nemam živaca se raspravljati s nisko obrazovanim ovcama kao ti, NHF, ali ću ti nešto za svagda objasniti.

To nije sat koji ima jako visoku cijenu i to nije sat koji ima jako visoku reputaciju, kao i sam brand (kao Rolex i sl.).

To je tzv. fashion sat, znači nije skupi Rolex nego je visoko kvalitetni fashion sat. On nije napravljen od 24 karatnog zlata... 

Cijena skupljih satova nije linearna, ona pada (početna cijena je bila 100.000kn kod izlaska) i onda kroz godine pada, a ako brand nakon nekog vremena postane jako jak od cijena počinje nakon nekoliko desetaka godina počne rasti. Iako to nije neko pravilo, ali u globalu je tako. 

Nemoj se ljutiti zbog onoga gore, ali cijelo vrijeme "duraš" po svome i ne prestaješ biti tvrdoglav tamo gdje ne treba. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 9:05 (Deawood).

0 1 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Već si došao iz škole? 

imamo internet u vrtiću.

daj mi objasni još nešto, ti veliki iskusni kupče skupih satova. rekao si da je kupovina skupog sata vrlo pametno ulaganje. objasni mi što je pametno u kupovini sata koji košta 100000, poslije ga ne možeš prodati za više od 50000 a realno vrijedi još manje?

Potpis!
14 godina
odjavljen

Pogledaj gornji post. Ako se želiš raspravljati onda mi se javi u PM, ali bolje ne. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 9:05 (Deawood).

0 0 hvala 0
11 godina

Ja sam zaljubljeni u mehaničke ručne i džepne satove, tako da vjerojatno nikada neću kupiti ručni gadget koji me obavještava koliko like-ova imam na fejzbuku i da li mi je email došao, s time da ga trebam puniti svaki drugi dan. Ne treba mi "produženi" mobitel na ruci. Nije mi problem izvaditi ga iz džepa s vremena na vrijeme.

Samomrzeći hrvat
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Već si došao iz škole? Iako stvarno nemam živaca se raspravljati s nisko obrazovanim ovcama kao ti, NHF, ali ću ti nešto za svagda objasniti.

To nije sat koji ima jako visoku cijenu i to nije sat koji ima jako visoku reputaciju, kao i sam brand (kao Rolex i sl.).

To je tzv. fashion sat, znači nije skupi Rolex nego je visoko kvalitetni fashion sat. On nije napravljen od 24 karatnog zlata... 

Cijena skupljih satova nije linearna, ona pada (početna cijena je bila 100.000kn kod izlaska) i onda kroz godine pada, a ako brand nakon nekog vremena postane jako jak od cijena počinje nakon nekoliko desetaka godina počne rasti. Iako to nije neko pravilo, ali u globalu je tako. 

Nemoj se ljutiti zbog onoga gore, ali cijelo vrijeme "duraš" po svome i ne prestaješ biti tvrdoglav tamo gdje ne treba. 

vidim da si se jako naljutio i sad pričaš o općenitim pravilima funkcioniranja tržišta koje su svima jasne. totalno si neuvjerljiv, ali jasno mi je bilo i prije da nisi neki znalac. problem je što neutemeljeno pričaš s visoka, kao ja sam neobrazovan pa to ne razumijem. svašta.

okani se vrijeđanja ljudi koji nemaju iste sklonosti prema elektroničkim ili mehaničkim uređajima prema kojima imaš i ti pa će te možda netko shvaćati ozbiljno. ovako samo pokazuješ koliko si djetinjast.

Potpis!
14 godina
odjavljen

Otiđi van iz ove teme i prestani trolati, u svakoj temi gdje je Apple trolaš, dižeš Apple u nebesa i neutemeljeno se raspravljaš s drugima. Bok

0 3 hvala 0
13 godina
neaktivan

Svaki, ali bas svaki proizvod ima svoje trziste, pa tako i iWatch. Meni osobno nositi, puniti i upgradeati jos jedan uredjaj pored telefona je ziva muka. Zaista nemam apsolutno nikakve potrebe za time. Satove volim ali mi ih zbog prirode posla nije prakticno da ih nosim.

Sat kao takav je uredjaj koji prvenstveno treba pregledno pokazati vrijeme, sve ostalo je nice to have, ali da ga se puni nonstop - to nije nimalo prakticno niti pozeljno. A to sto Ive buba gluposti - to i nije tako neocekivano ... navikaop sam na to od appleovog tabora ...

Imaju kvalitetne proizvode ali ipak pretjeruju s uzdizanjem istih u nebesa. Svicarska satna industrija je kao takva prva u svijetu i konkurencije niti imaju niti je mogu dobiti jer su se previse ukorijenili u trziste i imaju jako dugu tradiciju.

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
Moj PC  
4 0 hvala 0
15 godina
Deawood kaže...

Otiđi van iz ove teme i prestani trolati, u svakoj temi gdje je Apple trolaš, dižeš Apple u nebesa i neutemeljeno se raspravljaš s drugima. Bok

ti ovdje trollaš o satovima koje si ne možeš priuštiti. a ne znaš jel košta 50000 ili 100000 i jel vrijedi 30000.

i povrh toga vrijeđaš.

možda bi ti trebao izaći iz teme koja se tiče applea kojeg mrziš? tak i tak nemaš niš korisno za reći nego bi se samo svađao.

Potpis!
17 godina
neaktivan
duhonja kaže...

No fancy,ali kada na ruci budes imao neki Breitling,znat ces o cemu pricam..nije pitanje sekundi i apsolutnoj tocnosti,mada bi opet stavio opkladu na primjer vec navedeni Breitling,koji mehanikom,itekako tuce bilo koji jeftini kristal silicija..Kompleksnost nije svrha tih satova,nego gotovo unikatna izrada,trud i iznad svega preciznost mehanickih dijelova,koje je ravna najtocnijim atomskim satovima..Ako si dobro proucio link koji sam stavio,morao si vidjeti da se ti satovi izradjuju po narudzbi..svega nekoliko komada je u jednom trenu ponudjeno..Kao da usporedjujes Rols-Roycea i neki japanski plastikaner od auta...Uporabna vrijednost...??Pa,kako rekoh,vjeruj mi,vec samo kad imas na ruci lijepo uradjeni skuplji seiko,osjecaj je potpuno drugaciji od nekog prosjecnog sata koji mos kupiti za 20 Eura.,.o spomenutim svicarskim supim satovima da ne pricam...

Ovo usporedba s atomskim satovima je glupost na kvadrat. I kristalni su precizniji od mehaničkih.

Kada eliminiramo preciznost, u kojoj ne blistaju, ostaje izgled, trajnost i prestiž. Kopije izgledaju identično, trajnost nikako ne može opravdati razliku u cijeni (pogotovo kada uračunamo čišćenje i održavanje), pa je očito prestiž jedini adut. S obzirom da bolju kopiju po izgledu (ili osjećaju na ruci) ne možeš razlikovati od originala ostaje samo to što znašda nosiš nešto od par tisuća Eura i što će to uočiti još poneko. Ma koliko vam se ne sviđalo, ono što vas fascinira nisu objektivne osobine tih satova, što se razaznaje i iz vaših postova.

Imamo nova kola radi dojma, imamo stav kad nemamo pojma...
17 godina
Ezio kaže...

OK patiš na skupe satove i uzbudjuje te pomisao da na ruci imaš skupi sat a ljudi te gledaju i zavide ti. Osjećaš se kao bog. Oni koji nemaju dovoljno love a pate za skupim satovima još ti doprinose osjećaju. Ti si za njih car, bog i batina. Žene padaju pred tebe. Ti i tvoj sat strujite kroz prostor i vrijeme. Čuje se samo zvuk tik tak. Ti imaš skupi sat.

Neznam, valjda po inerciji Ezio dobija TD, i ja sam mu za neke komentare zdušno TD-ao, ali ovdje je  ciničnom osvrtu dobro poentirao, 
kao što si i ti Visak pojasnio.
Danas je skupi sat ISKLJUČIVO nakit. E sad, kome je nakit zbog njega, kome zbog uloga, kome zbog zavisti, to je druga stvar.
Makar se ljudi ograđuju da skupe stvari žele zbog toga da ih netko primjeti zbog tih stvari, na kraju ipak dolazi na to.

Oni dulje dobrostojeći odrasliji, sa malo više iskustva u životu, znaju da nije dobro izazivati zavist, nije 
pametno hvalisati se imetkom, statusom niti nabijati ikome na nos statusnim simbolima
da si nekakva viša kasta, rasa ili vrijednost.
Jest da je nekome koji je kao mlad žudio i zavidio jer nije imao, šepurenje
sada velika mentalna zadovoljština i psihoterapija, ali je isprazno i kratkotrajno zadovoljava.
Ljudi (osim ulizica, koje žele iskamčiti iz ulizivanja nešto za sebe) vrlo rijetko izražavaju poštovanje
i divljenje vlasniku materijalnog imetka (ako nisu u jednakom imovinskom blagostanju), 
a češće izražavaju samo divljenje komadu vrijednosti, a vlasnika pritom uglavnom preziru.

No, ako je baš samo osjećaj na ruci i ugoda vlastitom oku bitna - uvijek možete kupiti "repliku" i osjećati se kao što si želite :)

Ja bih kupio iWatch, nije me sram reći. Volio sam one digitron satove, obožavao kalkulator ili telefonski 
imenik na ruci kao klinac, pa mi ovo ko budali šamar.
Ali.
Sat ne želim nositi na grbači. Dakle da za njega teglim okolo punjač i brinem i na njega jer se svaki dan isprazni?
To ne. 

Edit; i da ponavljam, Visak iznad je super objasnio, sorry na ponavljanju. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 1:46 (overhaul).
13 godina
neaktivan

Ahahahahahahahahahahaha, srecom pa zivim u Svicarskoj i jutros putem na posao gledam sva ta tijela urara koji su sami digli ruku na sebe kad su vidjeli novi appleov iWatch ....

ahahahahahahaha koja rugoba od sata ... Johny Ive se ne precijenio nego se rastegao kao zvaka ... pa sat je koma ... iako volim satove ovo ne bih stavio na ruku ni da me tuku po glavi ...

ahahahahahaha koji fail ... Stevo se okrece u grobu ...

battlelog: b4stardo_CRO, FREE STEAM KLJUCEVI: http://tinyurl.com/2fcpre6
Moj PC  
6 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bilo je tako uvjeravanja prije par godina kada su se tableti počeli pojavljivati, da je to glupost koja nikome ne treba jer svi imaju smartfon i komp na dohvat ruke, i da nema šanse da se prodaju u nekom većem broju, a kamoli da naštete porodaji računala. I znamo kako je to završilo.

Ne znam postoje li službeni podaci o broju prodanih švicarskih satova, ali ako se proda par milijuna pametnih satova, prilično je logično da će to utjecati na prodaju svih ostalih, pa i švicarskih. Ne toliko onih od 30000€, ali jeftinijih svakako.
17 godina
Visak kaže...
Bilo je tako uvjeravanja prije par godina kada su se tableti počeli pojavljivati, da je to glupost koja nikome ne treba jer svi imaju smartfon i komp na dohvat ruke, i da nema šanse da se prodaju u nekom većem broju, a kamoli da naštete porodaji računala. I znamo kako je to završilo.

tableti imaju pad prodaje a i predviđanja su takva.. stolna računala i laptopi opet doživljavaju rast, i to ne mali rast.. zbio se trenutni poremećaj i kad su ljudi skužili da tableti nemaju preveliku svrhu jednostavno su odustali..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
neaktivan
nixass kaže...

tableti imaju pad prodaje a i predviđanja su takva.. stolna računala i laptopi opet doživljavaju rast, i to ne mali rast.. zbio se trenutni poremećaj i kad su ljudi skužili da tableti nemaju preveliku svrhu jednostavno su odustali..

Informacije treba znati interpretirati, po mogućnosti ne pod pritiskom vlastitih predrasuda. Nisu ljudi odustali pa da je pad prodaje od 80-90 posto, nego je naprosto došlo do zasićenja, a veliki smartfoni su počeli nagrizati 7" segment i krivulja se polagano izravnava. PC je uzletio uglavnom zbog gašenja XPa. Činjenica je da su tableti sustigli PC po broju prodanih primjeraka i da se mjere u stotinama milijuna. Ne znam tko to može nazvati neuspjehom ili trenutnim poremećajem (od nekoliko godina).

Kao što su tableti stvorili potrebu za tabletima, tako će i pametni satovi sami stvoriti potrebu. I kao što PC nije propao, neće ni klasični satovi, ali će osjetiti da je novi igrač na tržištu.

17 godina
Visak kaže...

Ne znam postoje li službeni podaci o broju prodanih švicarskih satova, ali ako se proda par milijuna pametnih satova, prilično je logično da će to utjecati na prodaju svih ostalih, pa i švicarskih. Ne toliko onih od 30000€, ali jeftinijih svakako.

Problem sa ovim u odnosu na švicarski sat (čak ajmo reć i poneki plastikaner swatch) je, već je rečeno,
Da će ovo, čak i da je dizajn svima lijep, za 5 godina biti zastarjela lakrdija s neispravnom neizmjenjivom istrošenom baterijom.
Švicarac će za 5 godina biti, ajmo reć 99%(1% je ako netko kupi mikimaus swatch) jednako moderan i funkcionalan. 
Plus vjerujem bit će otporniji na vodu:)
Funkcionalnost... a za to je još rano - prikazano su glupi gimmicki na nivou samsung bloatwarea, ali third party
appsi bi mogli promijeniti odnos snaga. Već sada spominju otključavanje auta ili hotelskih soba, pa ćemo vidjeti
što će narod još smislit.

Visak kaže...

Nije ti relevantna usporedba. Kad je Jobs predstavio tablet, to je bio prodor novog koncepta na velika vrata.
A kakva je konceptualna razlika između ovog iWatcha i spomenutog, 5 godina starog SonyE sata?
Apple objektivno (eto ako se ne vjeruje nama, ima relevantnijih izvora) sad nije smislio bogzna što.
Davno je prošlo vrijeme kad su otvarali nove niše, kao što je bio tablet, ili imac.

iWatch je samo xti smartwatch u nizu. Pogledajmo koliko ih je samo u Berlinu neki dan predstavljeno. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sri 10.9.2014 17:08 (overhaul).
17 godina
neaktivan
overhaul kaže...

Problem sa ovim u odnosu na švicarski sat (čak ajmo reć i poneki plastikaner swatch) je, već je rečeno,
Da će ovo, čak i da je dizajn svima lijep, za 5 godina biti zastarjela lakrdija s neispravnom neizmjenjivom istrošenom baterijom.
Švicarac će za 5 godina biti, ajmo reć 99%(1% je ako netko kupi mikimaus swatch) jednako moderan i funkcionalan. 
Plus vjerujem bit će otporniji na vodu:)
Funkcionalnost... a za to je još rano - prikazano su glupi gimmicki na nivou samsung bloatwarea, ali third party
appsi bi mogli promijeniti odnos snaga. Već sada spominju otključavanje auta ili hotelskih soba, pa ćemo vidjeti
što će narod još smislit.

Za pet godina će biti razlika među rabljenim uređajima, no tih 5 godina će iWatch raditi sto stvari koje Tissot ne može. Na zidu mi stoji fiksni telefon star preko 20 godina, a za to vrijeme sam promijenio desetak mobitela. To ne znači da je kupovina fiksnog bila bolji izbor. Velik broj ljudi neće donositi odluku na temelju vrijednosti za 5 godina.

Nije ti relevantna usporedba. Kad je Jobs predstavio tablet, to je bio prodor novog koncepta na velika vrata.
A kakva je konceptualna razlika između ovog iWatcha i spomenutog, 5 godina starog SonyE sata?
Apple objektivno (eto ako se ne vjeruje nama, ima relevantnijih izvora) sad nije smislio bogzna što.
Davno je prošlo vrijeme kad su otvarali nove niše, kao što je bio tablet, ili imac.

iWatch je samo xti smartwatch u nizu. Pogledajmo koliko ih je samo u Berlinu neki dan predstavljeno.

Kritičari tu na forumu su tada tvrdili da to nikome ne treba, baš kao što sada tvrde za sat, no Apple može na govnu nacrtati jabuku i prodati ga u par milijuna primjeraka, tako da potreba sigurno nije tu presudna. Presudit će 'wow faktor' i 'premium osjećaj'. Ako ga Apple marketingom isfura prodavat će se kao lud, a ako ne zaživi kao statusni simbol - osrednje. Takve proizvode na temelju funkcionalnosti prodaš relativno uskom krugu ljudi, za ostale trebaš nešto više. A kampanja je jučer tek počela.

11 godina
protjeran
Ezio kaže...

kakogod,no jedno je sigurno,ti si konkretni zavidnik..{#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice