Superračunalo od 20 petaflopa

poruka: 29
|
čitano: 3.719
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Superračunalo od 20 petaflopa".
17 godina

Taman za Krajsis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Superračunalo od 20 petaflopa
Quantum kaže...

Taman za Krajsis.

Vidim da te engleski baš i ne ide.Kakvo je to računalo molim te objasni.
17 godina
neaktivan

neka me netko uspije uvjeriti da im prethodno super-racunalo nije bilo dovoljno jako =/

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma ja sam naručio od 2 petaflopsa da mogu igrati Solitare bez štekanja!

Vrlo zanimljivo: "Sequoia će biti postavljena u Lawrence Livermore National Laboratoryu gdje će se prvenstveno koristiti za potrebe simulacija nuklearnih pokusa." Znači ne smiju više bacati okolo "bombice"!

Trenutno najbrže svjetsko superračunalo je sustav Blackbird koji ima ukupnu snagu od 9.8 petaflopsa (made by me :P)!

̿ ̿'\̵͇̿̿\з==(•̪●)==ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ Mess with the best, die like the rest! MSN: najbrzi@live.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ma kakav procesor CORE i7 kupim si to superačunalo i ne moram ga mjenjati do kraja života.

Samo što HEP nebi imao toliko struje da mi izda.

SmijehSmijehSmijehSmijeh

add me xfire >>> razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel to IDE disk :)

A ameri kinezima peru mozak oko zagadenja isvega

zamisli koliko ovo cupa... ko 2 zagreba

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

mislim da s ovim strojem mogu simulirati cijeli svijet, a ne samo nuklearne pokuse

"Hedonism Is My LifeStyle"©

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

hmm... rekao bi da potrosnja struje od 6MW godisnje nije bas narocito tocna.

Moj komp trosi oko 1MW godisnje posto je upaljen 24/7, sto je prevedeno u potrosnju po satu 120W (120*24*365=1051200W :D)

Xeon 3060 // Big Typhon VX // Abit IP35 // Crucial Ballistix 2x1GB ddr2 667 // Seagate Barracuda 7200.10 320GB // Club3D HD 3850 256MB // Terratec Cinergy 400 TV // Plextor PX-116A2 // Plextor PX-800A // Seasonic S12-500

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

UUUUUUUUUUUU nemogu ni zamisliti koliko bih bilo fps-a na bilo kojoj igri.CoolCoolCool

Da bar mogu ja imati tako što.....

Budučnost: Monitor: LG W2234S 22'' Procesor:AMD Athlon x2 6000+ HDD:Hitachi 500gb Matična: GigabyteM52L-S3 Ram: 4x2gb buffolo Grafička:Hd 3850 1Gb Sadašnjost: Monitor: Compaq 17" Procesor: Sempron 2.0 Ghz Matična: ESC 7050pv Ram: 2x1gb Buffolo Hdd: Hitachi 500gb Grafička: Hd 3850 1Gb
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Idesh!

"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

bolje bi vam bilo da se malo bolje informirajte nego da pisete suvisne i posve glupe komentare!!Cool

Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Fold@Home trenutno ima 4.6 PetaFLOPSAa:

http://en.wikipedia.org/wiki/Folding@home#PetaFLOPS_Milestones

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 13:33 (zvranic).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

jel bi s tim mogo igrat GTA IV na medium? ili barem na low???xD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Lijepo je da se koristi za nešto korisno, oružje masovno uništenja a ne za gluposti poput lijekova i sličnog.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan

Za sve koji žele nešto pametno doznati o formalno najjačim superkompjuterima:

http://www.top500.org/

ThinkPads R40 27232FG/2GB , Z60 2511FFG/2GB , T61 76641FG/4GB, T400 2765TDG/4GB, GEDEMIT HP NA818ES/Vista Ultimate
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATON kaže...
Quantum kaže...

Taman za Krajsis.

Nije računalo, već je igra.
16 godina
neaktivan
Quantum kaže...
MEGATON kaže...
Quantum kaže...

Taman za Krajsis.

Znam da je crysis igrica.Ja sam pitao kakvo je to računalo od 20 petaflopa.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 14:29 (MEGATON).
17 godina
neaktivan

Ni 5 ni 6 neg odmah nuklearke. Nuklearna energija se ne koristi sam za uništavanje ili niste čuli za nuklearne elektrane. A i da kaj ti za simulirat lijekove treba superračunalo.

17 godina
neaktivan

Pa postoje i ostale puno ekološki prihvatljivije energije, ali neka idemo na nuklearke i naftu.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina
neaktivan

dao bog da im izgori kad lupi prvi grom Smijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

da bi iran objavio da rabi takvo racunalo za nuklearne simulacije odmah bi im ameri objavili ratNeodlučan

mislim mene je osobno strah za sigurnost zbog te jedne drzave koja ima na tisuce bojnih glava spremnih za lansiranje =S

Bessie Braddock: Winston, your drunk! Churchill: Bessie, your ugly, and tomorrow morning I shall be sober
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Sve to i na kaju na to spojiš na 1 IDE disk sa 5400 okretaja jer će im nestati para za veće diskove lol

Sve to sklope i onda idu igrati CS 1.6 na netu, sa brzinom 2 Mbita/sec pa im još i štekari, a mogu kao neke nuklearne pokuse izračunavati a nemogu niti dobiti nekih 60 fpsa u GTA IV, koji noobovi, pa moj Athlon sa jednom jezgrom je jači

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Uz malo prilagodbe od toga se da napraviti superigraći stroj. CoolBelji seSmijehNevinašce

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign. Današnja djeca slušaju cajke, priče o Vukovaru njima su bajke! Zmajevi su zakon! I AMD je to priznao.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlackD. kaže...

Ni 5 ni 6 neg odmah nuklearke. Nuklearna energija se ne koristi sam za uništavanje ili niste čuli za nuklearne elektrane. A i da kaj ti za simulirat lijekove treba superračunalo.

de ne pricaj gluposti.
pa fold@home ti je program (tj.organizacija) koja se koristi za simulacije ljekova
svaki komp koji je priključen obavlja par simulacija vezanja bjelančevina, aminokiselina...itd...jer postoje milijuni kombinacija
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Ajme baze.....20 petaflopsa.....to im bice triba za probijat nove ruske šifre....prešli su sa 512 bitna na 1024 bitne pa im sad treba brze racunalo...lol...wtf?

Simulacije nuklarnih pokusa......ovo ima snage za izračun 50 000 nuklarnih pokusa (nuklarni pokus npr.:gađanje nuklarkama ruske strateške ciljeve..)

Kakve su to simulacije?

Utjecaj nuklarnog raketiranja Rusije na globalno zatopljavljanje....

Ovo nije moguče izračunat čisto zbog toga što bi morali ucrtat cijeli svemir u komp....

Pošto je svemir beskonačan trebalo bi nam beskonačno podataka, memorije na hard disku, beskonačna moč obrade,

Naravno ako se složimo sa Einstajnovom teorijom o beskonačnosti svemira........

Tikviči vladaju svijetom!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Stavim 8X antialaising u Crysisu i grafa mi place, al s ovim bi se vec nesto i dalo?

Hahaha, sala, samo mi nije jasno kako onako malo struje potrosi i koji su uopste procesori u pitanju?

MB GIGABYTE EP45-DS3R; INTEL CORE 2 DUO E8400 2x 3.0 GHz; DDR II 4GB (2x2GB kit) 800MHz OCZ Gold XTC; ASUS ATI EAH4870 512MB GDDR5

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eh eh napokon jedno pametno pitanje.

Po meni biti ce novi POWER7

http://en.wikipedia.org/wiki/POWER7

I molim vas, Bug, ma kako skoro 100 ormara mogu potrositi 6MW godisnje?

Molim vas malo vise preciznosti ili promijenite osobe koje pisu postove.

Pozdrav

MaiO

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

jači je moj komp

ovo nebi pokrenulo ni crysis na veri lov

Pentium 100MHz @102 MHz, nvidia 1 4 mb , dram 8 mb , Windows 3.1 , 64 mb hdd, ne radi mi GTA IV uskoro ču instalirat vistu tamo bi onda trebala radit !!!! ipak je komp predobar mogla bi onda i na high :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MEGATON kaže...
Quantum kaže...
MEGATON kaže...
Quantum kaže...

Taman za Krajsis.

Znam da je crysis igrica.Ja sam pitao kakvo je to računalo od 20 petaflopa.

Kakvo? Ojače!!
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice