Taman za Krajsis.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Taman za Krajsis.
neka me netko uspije uvjeriti da im prethodno super-racunalo nije bilo dovoljno jako =/
Ma ja sam naručio od 2 petaflopsa da mogu igrati Solitare bez štekanja!
Vrlo zanimljivo: "Sequoia će biti postavljena u Lawrence Livermore National Laboratoryu gdje će se prvenstveno koristiti za potrebe simulacija nuklearnih pokusa." Znači ne smiju više bacati okolo "bombice"!
Trenutno najbrže svjetsko superračunalo je sustav Blackbird koji ima ukupnu snagu od 9.8 petaflopsa (made by me :P)!
Ma kakav procesor CORE i7 kupim si to superačunalo i ne moram ga mjenjati do kraja života.
Samo što HEP nebi imao toliko struje da mi izda.
jel to IDE disk :)
A ameri kinezima peru mozak oko zagadenja isvega
zamisli koliko ovo cupa... ko 2 zagreba
mislim da s ovim strojem mogu simulirati cijeli svijet, a ne samo nuklearne pokuse
hmm... rekao bi da potrosnja struje od 6MW godisnje nije bas narocito tocna.
Moj komp trosi oko 1MW godisnje posto je upaljen 24/7, sto je prevedeno u potrosnju po satu 120W (120*24*365=1051200W :D)
UUUUUUUUUUUU nemogu ni zamisliti koliko bih bilo fps-a na bilo kojoj igri.
Da bar mogu ja imati tako što.....
Idesh!
bolje bi vam bilo da se malo bolje informirajte nego da pisete suvisne i posve glupe komentare!!
Fold@Home trenutno ima 4.6 PetaFLOPSAa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Folding@home#PetaFLOPS_Milestones
jel bi s tim mogo igrat GTA IV na medium? ili barem na low???xD
Lijepo je da se koristi za nešto korisno, oružje masovno uništenja a ne za gluposti poput lijekova i sličnog.
Za sve koji žele nešto pametno doznati o formalno najjačim superkompjuterima:
Taman za Krajsis.
Taman za Krajsis.
Ni 5 ni 6 neg odmah nuklearke. Nuklearna energija se ne koristi sam za uništavanje ili niste čuli za nuklearne elektrane. A i da kaj ti za simulirat lijekove treba superračunalo.
Pa postoje i ostale puno ekološki prihvatljivije energije, ali neka idemo na nuklearke i naftu.
dao bog da im izgori kad lupi prvi grom
da bi iran objavio da rabi takvo racunalo za nuklearne simulacije odmah bi im ameri objavili rat
mislim mene je osobno strah za sigurnost zbog te jedne drzave koja ima na tisuce bojnih glava spremnih za lansiranje =S
Sve to i na kaju na to spojiš na 1 IDE disk sa 5400 okretaja jer će im nestati para za veće diskove lol
Sve to sklope i onda idu igrati CS 1.6 na netu, sa brzinom 2 Mbita/sec pa im još i štekari, a mogu kao neke nuklearne pokuse izračunavati a nemogu niti dobiti nekih 60 fpsa u GTA IV, koji noobovi, pa moj Athlon sa jednom jezgrom je jači
Uz malo prilagodbe od toga se da napraviti superigraći stroj.
Ni 5 ni 6 neg odmah nuklearke. Nuklearna energija se ne koristi sam za uništavanje ili niste čuli za nuklearne elektrane. A i da kaj ti za simulirat lijekove treba superračunalo.
Ajme baze.....20 petaflopsa.....to im bice triba za probijat nove ruske šifre....prešli su sa 512 bitna na 1024 bitne pa im sad treba brze racunalo...lol...wtf?
Simulacije nuklarnih pokusa......ovo ima snage za izračun 50 000 nuklarnih pokusa (nuklarni pokus npr.:gađanje nuklarkama ruske strateške ciljeve..)
Kakve su to simulacije?
Utjecaj nuklarnog raketiranja Rusije na globalno zatopljavljanje....
Ovo nije moguče izračunat čisto zbog toga što bi morali ucrtat cijeli svemir u komp....
Pošto je svemir beskonačan trebalo bi nam beskonačno podataka, memorije na hard disku, beskonačna moč obrade,
Naravno ako se složimo sa Einstajnovom teorijom o beskonačnosti svemira........
Stavim 8X antialaising u Crysisu i grafa mi place, al s ovim bi se vec nesto i dalo?
Hahaha, sala, samo mi nije jasno kako onako malo struje potrosi i koji su uopste procesori u pitanju?
Eh eh napokon jedno pametno pitanje.
Po meni biti ce novi POWER7
http://en.wikipedia.org/wiki/POWER7
I molim vas, Bug, ma kako skoro 100 ormara mogu potrositi 6MW godisnje?
Molim vas malo vise preciznosti ili promijenite osobe koje pisu postove.
Pozdrav
jači je moj komp
ovo nebi pokrenulo ni crysis na veri lov
Taman za Krajsis.