A bit ce fajte
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pa ima punokvrnih laptopa većine 13'' koji toliko teže...onda rađe uzmem takav laptop ako niš drugo,nekoliko puta je jači od atoma
Pa ima punokvrnih laptopa većine 13'' koji toliko teže...onda rađe uzmem takav laptop ako niš drugo,nekoliko puta je jači od atoma
Upravo tako... sad totalno forsiraju te tablete i izdaju neke poluproizvode jer su ocjenili da će baš sada biti traženi.. ma strašno.
kakva glupost ... neki proizvođači su zaista čudni.
''Za razliku od Appleovog modela, ovaj će biti pogonjen Windowsima 7 ili Linuxom, te će kao takav donositi podršku za Flash i multitasking.''
Zašto je onda na slici Windows XP?!
Kada bi ovo bilo upakirano u iPad-ovo kućište onda bi to bilo nešto što bi vrijedilo kupit...ovako je i ovo i ono promašaj..bar ako se mene pita...
odlično ! napokon.
odlično ! napokon.
ubi se
zivimo u janom svijetu kad uredjaji kao tableti (koji su imali jako malu prodaju i korisnost upće) postanu najpoželjniji gadget samo jer su appleovi izbacili svoj poluproizvod. mislim da velika vecina ljudi (obicnih ljudi na nas geekova po bugovim forumima) nije ni znala da tableti postoje ni cemu sluze (tablet!!!!?? jel to ono sta trekovci tipkaju na entrprajsu). to potvrdjuje JUTARNJI LIST koji je posvetio jaaako puno prostora na naslovnici u vijeme izlaka ipada. kad su toliko paznje posvetili hp-u ibm-u....
Da ne napominjem posebno da jutarnji nije ni najmanje kompetentan bilo sta suditi o tehnologiji jer to su ljudi koji su tablet nzvali plošnikom, rekli su da se moze uhakirat ppt (nato i svastika) te da bi svi ljudi koji komentiraju po webu trebali ostaviti svoje podatke da se mogu kazneno goniti ako nedaj boze uvrijede novinara ili nekog drugog forumasa
J***no. puno bolji koncept i od netbooka i tableta. koristis sto ti treba u datom trenutku. za netbooke su rekli da su glomazniji od tableta a za tablete da su preslabi. ovo iskoristava najbolje od oba. sam da cijena bude u granicama normale.
sad da se opet vratim na veliku objektivnost hrvatskih novina (sarkazam) sjecam se naslova za ipad - revolucija, inovcija, magija... a nista novo niti magicno. o ovome se nije ni pisalo. (napomena pogledajte koliko su se digle dionice applea zbog onog cijelog hypae oka ipada). pa cak je i ovaj odvojivi tablet bolji od ipada.
nadam se da ce im uspijet ovo s linuxom. po meni bolji za multitouch od win7 a bolji od iphone OSa jer je open source (tak da mi ne treba itunesi ni app store da i stavio neke aplikacije)
uglavnom svaka cast
da se vratim na temu. podrzavam ove dodatke koje nema ipad al revolucija bi bila kad bi sve to stavili u manje i lakse kuciste. opet bar netko ide u tom smjeru. nadam se da ce od svih tih clonova koji ce nedvojbeno izlaziti u velikom broju bar jedan spojiti najbolju koncepciju mobilno i lako s odgovarajuce jakim hardwareom.
To se već može nazvat revolucionarnim...a ne ovo apple stevejobskažerevolucionarnoPad
Lenovo Ideapad je definitivno nešto u što će ljudi uložit novce. Izgleda odlično.
Nekako mi se cini da je taj Ideapad dvostruki promasaj. To su u biti dva odvojena racunala, 2 procesora, 2 memorije.... 2x troskovi. A za tu cijenu vjerojatno ni tablet ni netbook nece biti nesto, tj ekran ce vjerojatno biti jako los, a to je najvazniji dio. Ipad je u biti odlican proizvod i super je iskombinirao mogucnosti danasnje tehnologije i potrebe ljudi. Ako bude moguce na njega staviti neki drugi OS bit ce bestseller. Tek kad se pogledaju stvari sto konkurencija nudi Ipad odmah izgleda puno bolje.
Kako se reinstaliraju windowsi na tabletu kad ih sj***š?
zivimo u janom svijetu kad uredjaji kao tableti (koji su imali jako malu prodaju i korisnost upće) postanu najpoželjniji gadget samo jer su appleovi izbacili svoj poluproizvod. mislim da velika vecina ljudi (obicnih ljudi na nas geekova po bugovim forumima) nije ni znala da tableti postoje ni cemu sluze (tablet!!!!?? jel to ono sta trekovci tipkaju na entrprajsu). to potvrdjuje JUTARNJI LIST koji je posvetio jaaako puno prostora na naslovnici u vijeme izlaka ipada. kad su toliko paznje posvetili hp-u ibm-u....
Da ne napominjem posebno da jutarnji nije ni najmanje kompetentan bilo sta suditi o tehnologiji jer to su ljudi koji su tablet nzvali plošnikom, rekli su da se moze uhakirat ppt (nato i svastika) te da bi svi ljudi koji komentiraju po webu trebali ostaviti svoje podatke da se mogu kazneno goniti ako nedaj boze uvrijede novinara ili nekog drugog forumasa
kada sam vidio tri (3) divovske stranice u jutarnjem o ipadu valjao sam se od smija pola sata. da je napravljn lijek za rak dobio bi niti 3 rečenice u tome šljamu od novine. neznam kada sam vidio bilo što na čak tri velike stranice, a kamali tehniku i to u dnevnim novinama.
Kako se reinstaliraju windowsi na tabletu kad ih sj***š?
bootas sa usb-a
Svaki tablet koji će otvarat sve web stranice će biti popularniji od iPada. Marketinški gledano tvrtke gube novce jer se ne pokazuju Flash reklame. Flash je svugdje oko nas ma šta mi mislili o tome.
Ova ideja IdeaPada nije losa, al mi se cini da je to sve jako zgodno samo na prvi pogled. PoglaVito sa softverske strane. Za windowse sam vec rekao, a sto se linuxa tice, bojim se da nedostaje siroke upotrebe tableta i touch uredjaja na linuxu, a samim tim i genuine softvera za tablete koji ce u potpunosti iskoristiti multitouch i tablet form factor. A da ne kazem koliko je nezgodno obavljati neke specificne taskove i nadati se da ce se kompatibilni appovi naci i za windowse i za linux (a pri tome biti prilagodjeni za rad na tabletu), pa ce korisnik teskozadrzati slicnu funkcionalnost sa i bez tipkovnice.
Kvaka je privuci developere, a tu je Apple u znatnoj prednosti sa dobro razradjenim i siroko prihvacenim App Store-om. I u konacnici bi to moglo biti presudno. Brojni developeri ce uredjaju koji na papiru vecini djeluje kao poluproizvod donijeti brojne funkcionalnosti i siroku lepezu primjene. A tu je i OS i SDK koji su poznati sirokom krugu korisnika i developera, a usmjereni su od starta na multitouch i primjenu na uredjajima drugacijima od desktop PCa i laptopa.
Nisam neki Jabuka fan boy, al mislim da ako se sve uzme u obzir, Apple jos uvije ima prednost bez obzira na hrpu proizvodjaca koji ce izbacivati nabrijanije uredjaje.