Sa Sedmice na XP – još uvijek

poruka: 37
|
čitano: 8.074
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Sa Sedmice na XP – još uvijek".
15 godina
neaktivan

Trenutno učim windows 7 za certifikacijski ispit, tek sada vidim koliko je windows 7 unaprijeđen prema xp, u svim aspektima. Nikad nebi više prešao na xp, samo da izađe sp1 windows 7 bit će zvijer

2 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Sa Sedmice na XP – još uvijek

Neće SP1 donijeti nešto novo, više će to po najavama biti skup svih do sada izašlih zakrpa na jednom mjestu. I vjerovatno će onemogućiti jedan broj nelegalnih kopija.

Da radi stabilno, radi. Navikavanje je opet individualno. Teže se malo snaći naprednijim korisnicima, npr. za promjenu IP adrese ili isključenje mreže treba malo više klikova. Ali s druge strane će onemogućiti neznalice da brljaju po nečemu što ne razumiju.

Drajveri su priča za sebe (naročito za 64-bitne verzije). Za neke stvari (mreža,zvuk) nema nikakvih problema. U 90% slučajeva Win Update odradi stvar. Za starije vrste grafika (SiS, S3, stariji Intel-i) nema drajvera za 7-icu niti ih treba očekivati. Kao ni za stariju periferiju. Ko ima stariji hardver i manje od 1GB RAM-a ne treba ni pokušavati. To je samo mučenje. Za te kompove će XP biti i dalje dobar.

Poslovni korisnici su ipak posebna grupa. Masa njih još uvijek koristi Win2000 (i Win2000 server pogotovo). Ali kako budu mijenjali hardwer tako će mijenjati i OS. Pojava Win 7 i njegove serverske verzije (Win 2008R2) ubrzo jedan za drugim nije slučajna. Zadnji put je to bilo 2000-e i pokazalo se kao uspjeh.

Takođe je pohvalno i izdavanje Win 7 Starter Edition po zbilja prihvatljivoj cijeni (oko 50 EUR u BiH). Svim firmama kojima prodajemo hardver nudimo i W7SE i dosta njih ga i kupuje što za BiH nije bilo do sada uobičajeno.

15 godina
neaktivan

Driver jesu malo problem, imao sam problema s instalacijom t-mobile sticka za mobilni internet. Na 32bitna konf. ga je prepoznala i instalirala softver za konekciju, ali 64 bitna nije, pa da nije bilo bloga od I am Legend neznam kako bi instalirao. Mreža je malo komplicirana, to home,work, private. malo treba više klikova. Za neznalice dobro su skriveni local group policy i registry, ali ako Vam se admin kuži onemogući korisnicima korištenje tih opasnih alata i to je to

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
GRDI-146 kaže...

evo sad iskreno jedini razlog prijelaza sa XP > 7-  mi je veca sigurnost, Just Cause radi sam na Win. 7 Osmijeh

Evo sad zovem xp natrag ne radi mi "Fets on fire" ( Guitar Hero PC) Mršti se

meni radi normalno, mfh alarian mod

http://www.erepublik.com/en/referrer/GrimyHR
16 godina
neaktivan
Ps3 media server mi radi normalno na 2 win 7 racunala
16 godina
protjeran
veljac99 kaže...
Ps3 media server mi radi normalno na 2 win 7 racunala

meni ne 

tj program radi i to sve ali nakon 5 min izbaci error i prestane reprodukcija 

mislim da je meni nesto sa driverima 

neznam 

uglavnom na xp i linuxu mi radi bez greske

a i tak mi 7 nista ne nudi sto nema xp pa ne vidim razlog zasto bi 7 stavljao 

15 godina
neaktivan

Slažem se da su Windows 7 napredniji i svakako oku ugodniji sustav od Windows XP, a i puno stabilniji od Viste. Mislim da je ovih dana čak izašla beta SP1 za W7, ali da je preuzimanje još uvijek ograničeno.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice